!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:31
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:24 Κάποιες φορές, μπαίνει ως πηγή άλλο άρθρο, που έχει ως πηγή κάποιο δημοσίευμα, που έχει ως αρχική πηγή κάτι του τύπου "οι αξιωματούχοι του τάδε εκτιμούν ότι ..." χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των αξιωματούχων. Μια χαρά.
Σε αυτό αναφέρομαι, ένας κύκλος κόπι-πέιστ όπου η είδηση αποκτά λίγη παραπάνω "αξιοπιστία" κάθε φορά που προστίθεται ένα μέσο που την αναπαράγει. Γιατί ένα σάιτ μπορεί να κάνει λάθος, αλλά 50; Όχι, στα μάτια πολλών. Κι ας αντέγραψαν όλα από ένα.
Ε ναι, είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. Με μια σχετική εμπειρία, σκανάρεις αυτόματα την "είδηση" από την υπόθεση/συσχετισμό/συνειρμό, που επιχειρεί το άρθρο. Η συνταγή είναι κλασσική και αλάθητη. Ξεκινάς με μια αλήθεια (χαλαρώνει ο δαιμόνιος αναγνώστης) και της κολλάς με καλή ή πρόχειρη ραφή και το πλασάρισμα της άποψης που θέλεις να περάσεις.

Ουσιαστικώς, αυτό που διαχωρίζει τα σοβαροφανή μμε από τα χύμα, είναι ο τίτλος.
Στα σοβαροφανή είναι πιο διακριτικός και ευέλικτος, στα χύμα "μπαμ και κάτω".
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Και μην νομιζετε οτι στο διαδικτυο δεν συζηταμε πριν για τα αρθρα που ανεβαινουν.

Εξονυχιστικα τα σκαλιζουμε και συζηταμε απο θεματα ειτε νομικων συνεπειων ειτε για το ποοσο πιασαρικος μπορει να γινει ο τιτλος.

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:49 Εξονυχιστικα τα σκαλιζουμε και συζηταμε απο θεματα ειτε νομικων συνεπειων ειτε για το ποοσο πιασαρικος μπορει να γινει ο τιτλος.
Δεν αμφιβάλλουμε. Το θέμα είναι πόσο συζητάτε για την αξιοπιστία των πληροφοριών που περιέχουν. Ότι συζητάτε για το πόσο πιασάρικα τα θέλετε είναι αυτονόητο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:52
Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:49 Εξονυχιστικα τα σκαλιζουμε και συζηταμε απο θεματα ειτε νομικων συνεπειων ειτε για το ποοσο πιασαρικος μπορει να γινει ο τιτλος.
Δεν αμφιβάλλουμε. Το θέμα είναι πόσο συζητάτε για την αξιοπιστία των πληροφοριών που περιέχουν. Ότι συζητάτε για το πόσο πιασάρικα τα θέλετε είναι αυτονόητο.
΄

Παντα βαζω πηγες γιατι ειμαι σεμνος και δεν θεωρω οτι πηγη ειμαι εγω οπως καποιες φιρμες.

Ειδικα στο αρθρο για τον Γκειτς πρεπει να υπηρχαν καπου 15 πηγες.

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:44 Το καθολου αρχισυνταξια παντως Γαλη στο διαδικτυο δεν παιζει στις ιστοσελιδες με καλη επισκεψιμοτητα.

Πιχι στο slpress οταν στελνω κατι ελεγχεται απο ειδικο αρχισυντακτη ενω την πρωτη φορα που τους εστειλα αρθρο ασχοληθηκε ο ιδιος ο Σταυρος Λυγερος.

.
Δεν είπα ότι δεν παίζει. Αλλά οι εποχές που στον έντυπο τύπο, ο αρχισυντάκτης, οι σύντακτες, οι επιμελητές κλπ είχαν συγκεκριμένη αρμοδιότητα και ανάλογες αμοιβές, έχουν περάσει δια παντός. Στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατόηττα για κάτι τέτοιο. Με τα κλικ ψάχνονται.

Και φυσικά δεν μπορώ να έχω άποψη για τον Λυγερό, αλλά υποθέτω ότι η ενασχόληση του θα αφορούσε στην ανάγνωση κάποιου κείμενου άποψης και όχι έρευνας. Στη δεύτερη περίπτωση, θεωρώ μάλλον χλωμό να τσέκαρε διεξοδικά όλες τις πηγές σου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:59
Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:44 Το καθολου αρχισυνταξια παντως Γαλη στο διαδικτυο δεν παιζει στις ιστοσελιδες με καλη επισκεψιμοτητα.

Πιχι στο slpress οταν στελνω κατι ελεγχεται απο ειδικο αρχισυντακτη ενω την πρωτη φορα που τους εστειλα αρθρο ασχοληθηκε ο ιδιος ο Σταυρος Λυγερος.

.
Δεν είπα ότι δεν παίζει. Αλλά οι εποχές που στον έντυπο τύπο, ο αρχισυντάκτης, οι σύντακτες, οι επιμελητές κλπ είχαν συγκεκριμένη αρμοδιότητα και ανάλογες αμοιβές, έχουν περάσει δια παντός. Στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατόηττα για κάτι τέτοιο. Με τα κλικ ψάχνονται.

Και φυσικά δεν μπορώ να έχω άποψη για τον Λυγερό, αλλά υποθέτω ότι η ενασχόληση του θα αφορούσε στην ανάγνωση κάποιου κείμενο άποψης και όχι έρευνας. Στη δεύτερη περίπτωση, θεωρώ μάλλον χλωμό να τσέκαρε διεξοδικά όλες τις πηγές σου.

Τα περισσοτερα αρθρα μου δεν ειναι ρεπορταζ για να πρεπει να στηριχθουν σε πηγες, ειναι αρθρα γνωμης.

Η γνωμη ομως σημερα μπορει να διωχθει νομικα κιολας γι' αυτο δεν υπαρχει ιστοσελιδα με καπως σοβαρη επισκεψιμοτητα που να μην φυλαει τα ρουχα της.

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:56
hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2020, 20:52
΄

Παντα βαζω πηγες γιατι ειμαι σεμνος και δεν θεωρω οτι πηγη ειμαι εγω οπως καποιες φιρμες.

Ειδικα στο αρθρο για τον Γκειτς πρεπει να υπηρχαν καπου 15 πηγες.

.
Δεν το λέω συγκεκριμένα για σένα. Δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω διαβάσει το άρθρο σου, έτσι κι αλλιώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Χελι ποια ειναι η γνωμη σου για τις απολυσεις εμπειρων και καταξιωμενων δημοσιογραφων απο μεγαλες αμερικανικες εφημεριδες τις τελευταιες μερες με αφορμη οτι κριτικαραν καποιες δραστηριοτητες των διαδηλωτων;

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 11 Ιουν 2020, 21:01 Η γνωμη ομως σημερα μπορει να διωχθει νομικα κιολας γι' αυτο δεν υπαρχει ιστοσελιδα με καπως σοβαρη επισκεψιμοτητα που να μην φυλαει τα ρουχα της.

.
Εξαρτάται από τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσεις, τον τίτλο που θα δώσεις κλπ

Το πρόβλημα είναι ότι οι διακριτικές προσεγγίσεις δεν είναι πιασάρικες και λειτουργούν με πιο ποδοσφαιρική τρόπον τινά παρουσίαση ως δόλωμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα χόαξιζ δεν ασχολούνται με τα άρθρα "γνώμης" αλλά με ό,τι παρουσιάζεται ως γεγονός.
Έτερον εκάτερον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Highlander έγραψε: 11 Ιουν 2020, 19:47
hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2020, 19:37
Δεν ανοίγω καν ψεκασμένα λινκ, πόσο μάλλον να διαβάσω τι παπαριές λένε δυο σάιτ που στις 10 ειδήσεις που αναπαράγουν οι 9,7 είναι ψέματα.
Στη φαντασία σου μπορεί.
Η αυγή και το tvxs είναι αξιόπιστα και ποιοτικά.
Zαιοναζί συνοδοιπόροι
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2020, 21:10 Σε κάθε περίπτωση, τα χόαξιζ δεν ασχολούνται με τα άρθρα "γνώμης" αλλά με ό,τι παρουσιάζεται ως γεγονός.
Έτερον εκάτερον.

Δεν υπαρχει μονο το hoaxes βρε αλλα και οι διαφοροι Δημητραδες.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Yochanan έγραψε: 11 Ιουν 2020, 21:11
Highlander έγραψε: 11 Ιουν 2020, 19:47
hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2020, 19:37

Δεν ανοίγω καν ψεκασμένα λινκ, πόσο μάλλον να διαβάσω τι παπαριές λένε δυο σάιτ που στις 10 ειδήσεις που αναπαράγουν οι 9,7 είναι ψέματα.
Στη φαντασία σου μπορεί.
Η αυγή και το tvxs είναι αξιόπιστα και ποιοτικά.
Zαιοναζί συνοδοιπόροι

Τους ναζι που τους ειδες; Η Αυγη και το tvxs ειναι τοσο συντηρητικα πολιτικα ορθα φιλευρωπαικα και φιλοπαγκοσμιοποιητικα μιντια που θα μπορουσαν να διδασκονται σαν η απολυτη συστημικη δημοσιογραφια.

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εγώ πάντως, ρίχνω πάντα μια ματιά στα διαδικτυακά πρωτοσέλιδα των ανταγωνιστών. Αυγή/left/tvxs - καθημερινή/θέμα/ liberal. Έχει πλάκα. Αυτό που οι μεν το έχουν κύριο θέμα, οι δε το έχουν (αν το έχουν :lol: ) υπότιτλο στο τέρμα της σελίδας. Και αντιστρόφως. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2020, 21:19 Εγώ πάντως, ρίχνω πάντα μια ματιά στα διαδικτυακά πρωτοσέλιδα των ανταγωνιστών. Αυγή/left/tvxs - καθημερινή/θέμα/ liberal. Έχει πλάκα. Αυτό που οι μεν το έχουν κύριο θέμα, οι δε το έχουν (αν το έχουν :lol: ) υπότιτλο στο τέρμα της σελίδας. Και αντιστρόφως. :lol:

Διασταυρωνουν ομως τα ξιφη τους εναντιον του Τραμπ και ψελνουν ωδες στον πολυπολιτισμο απο κοινου. :smt005:

.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιουν 2020, 19:29 Ή η Δημοκρατία θα επιβάλλει τα γεγονότα, ή τα γεγονότα θα σκοτώσουν τη Δημοκρατία.
:lol:

Contradiction in terms. Τα γεγονότα επιβαλλονται μονα τους. Κανενας δεν αμφισβητεί οτι υπάρχει ενα effect που σχετίζεται με τη βαρύτητα (ακομη κ αν διαφωνούν ως προς καποιες λεπτομερειες). Αλλιως θα είχαμε τύπους να πηδανε απο ουρανοξύστες κάθε μερα. :D

Αλλα θα απαντήσω κ στους υπολοιπους που αμφεβαλαν για το capacity που εχουμε να φιλτράρουμε πληροφοριες. Ειναι μια φασιστική άποψη βέβαια, που φυσικά αφορα κυρίως τους αλλους (για τους εαυτούς μας μια χαρα ολοι θεωρούμε ότι έχουμε αυτή την ικανότητα). Αλλα εν πάση περιπτώσει. Ας πουμε απλα οτι εγω θέλω να εχω το δικαίωμα να φιλτράρω μόνος μου τις πληροφορίες κ θα αγωνιζομαι παντα το ιδιο δικαίωμα να έχει κ ο τελευταιος "αμόρφωτος", "ψεκασμενος", "ηλιθιος". Δε θέλω να το κανει κανενα κράτος και καμια επιτροπή ή επιχείρηση για λογαριασμό μου. Τις κοινωνίες big brother να τις βαλετε εκει που ξερετε.

Αλήθεια, ολοι εσεις που μου ειπατε οτι θεωρείτε οτι ο κοσμος ΔΕΝ έχει αυτο το capacity, ειστε σίγουρα υπερ της δημοκρατίας; Εννοω, είναι λιγάκι περίεργο να πιστεύετε ότι οι συμπολίτες σας δεν ειναι σε θέση να φιλτραρουν οτι η γη δεν ειναι επίπεδη απο μόνοι τους, κ να θεωρείτε παρ ολα αυτα οτι πρεπει να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν κ να αποφασίζουν για τις τυχες της χωρας. Ψαχτειτε λιγο, γιατι ο ελιτισμός με τον φασισμό πανε χερι χερι. Ή αν πιστεύετε ότι πρεπει να ψηφιζει μονο μια πεφωτισμένη μεριδα, πειτε το, να ξερουμε με τι αντιδημοκρατικα, φασιστικα καθάρματα έχουμε να κανουμε :D
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”