Toυρκοφωνία φυσικό είναι να υπήρχε σε πολλούς πρόσφυγες και όχι μόνο Ποντίους από τον τόπο που προήλθε.Οταν ήμουν μικρός παίζονταν στους ελληνικούς συνοικιακούς κινηματογράφους πολλά τουρκικά έργα στα οποία πήγαιναν κυρίως πρόσφυγες ή το πολύ παιδιά τους για να ακούσουν τη γλώσσα και να θυμηθούν τα μέρη από τα οποία ήλθαν.Αυτά γίνονταν κατά κόρον στην Αθήνα της χούντας.Κόπηκαν μαχαίρι με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και επανήλθαν στην τηλεόραση τα τουρκικά σήριαλ τον 21ο αιωνα όταν πια όλοι οι πρόσφυγες είχαν πεθάνει.
Δεν ξέρω ποιούς ακριβώς ψέγει ο dna για την εξαφάνιση της τουρκοφωνίας στους πρόσφυγες

ή τι νομίζει ότι θα βγάλει από την αναδίφηση της ιστορίας.Το βέβαιο είναι ότι από την αριστερά εξαπολύθηκε η κατηγορία κατά των τουρκόφωνων ότι ήσαν συνεργάτες των Γερμανών επί κατοχής και άρα όχι και τόσο Έλληνες (αυτό το είπε και ο Τσίπρας για τους μνημονιακούς πριν υπογράψει και ο ίδιος μνημόνιο

) ενώ εγώ τουλάχιστον στη μεταπολίτευση έζησα τη λοιδορία της ελληνοτουρκικής "φιλίας" από όλο τον "προοδευτικό κόσμο" ως κατασκεύασμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.Τα περί τη γενοκτονία των Ποντίων όπως έχω πολλάκις περιγράψει ήταν ένα project της "δημοκρατικής παράταξης" με τις συγκεκριμένες αντιΝΑΤΟΙκές γεωπολιτικές επιδιώξεις.Τώρα εάν στενοχωριούνται που το εκμεταλλεύονται οι "εθνικιστές" τι να κάνουμε,η ιστορία έχει στροφές.
Για τους Τούρκους διπλωμάτες που σκότωσε η 17Ν ,οργάνωση που είχε "κάτι υπέρ του λαού" όπως είπε ο Μπαλαούρας στενοχωρήθηκαν;
Η ωμή πραγματικότητα είναι η ακόλουθη : όταν η αριστερά κατάλαβε ότι δεν τη συμφέρει η καλλιέργεια αντιτουρκισμού επειδή κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, στο άρμα της οποίας ήλπιζε να προσδέσει την Ελλάδα μεσω μιας ρήξης με την Τουρκία και τις ΗΠΑ έκανε στροφή 180 μοιρών (360 θα έλεγε ο Τσίπρας

) και άρχισε να καλλιεργεί τον "αντιεθνικισμό" και τώρα ψάχνεται τι να κάνει με όσα συνέβησαν στο παρελθόν.
Βολικό θα ήταν να αποδώσει τα πάντα σε "εθνικιστές" αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο.