τωρα ενδιαφερει αυτος τι λεει με την σειρα του
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Υποταγή των Ποντίων
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
Re: Η Υποταγή των Ποντίων
τωρα ενδιαφερει αυτος τι λεει με την σειρα του
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Η Υποταγή των Ποντίων

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
σορρυ για το ατυχές ποστ. Καμία σχέση, αυτός δεν έχει μύτη μπουγατσομάχαιρο.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Mα πώς να έχει; η ποντιακή μύτη προέχει τόσο που αργά ή γρήγορα θα σπάσει , όποια πολεμική τέχνη και να εξασκείς.vantono έγραψε: 21 Μάιος 2020, 23:19 σορρυ για το ατυχές ποστ. Καμία σχέση, αυτός δεν έχει μύτη μπουγατσομάχαιρο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Στη Βιθυνία ήσαν τουρκόφωνοι και δεν ήσαν πόντιοι.
Στα τέλη του 19ου αιώνα ιδρύεται από Μικρασιάτες ο σύλλογος Ανατολή στην Αθήνα, με σκοπό την εθνική ανάπτυξη των Ελλήνων της Μικρασίας. ("εμπέδωσις της Ορθοδοξίας και διαδόσις των ελληνικών γραμμάτων" γράφει ο πρόεδρός της Μαργαρίτης Ευαγγελίδης από την Μηχανιώνα της Προποντίδας)
Ο Πολιτης φαρμακοποιός Γεώργιος Πασχαλίδης από το Ορτάκιοι της Βιθυνίας, γράφει με απογοήτευση για τον τόπο καταγωγής του: " οί ιερείς είναι τρεις· ό ένας «πρώην χαλβατζής, ό β' μπακάλης καί ό γ' μπαλωματής παπουτσιών»καί για τό Χουδί, δτι είναι δύο «ό μεν βομβυκοτρόφος, ό δέ μυλωθρός, άπαντες αγράμματοι καί μή γνωρίζοντες τήν Ελληνικήν»
Αντιθέτως, για το γειτονικό Αντά Παζάρ γράφει με ικανοποίηση σε επιστολή του πως " όλα τά παιδιά , αγόρια καί κορίτσια, κάτω τών δεκαπέντε χρόνων, χωρίς εξαίρεση, μιλούν τήν ελληνική γλώσσα, ώς μητρική, καί στό σχολείο καί στό σπίτι καί στήν αγορά. Γενικά δλοι οί κάτοικοι τού Άδά Παζάρ είναι ελληνόφωνοι καί αύτό έγινε κατορθωτό μέσα σέ μία μόνο δεκαπενταετία."
Επίσης οι κάτοικοι της Βιθυνίας, ακόμη και των παραλίων του Ευξείνου Πόντου, δεν μπορούν να θεωρηθούν Πόντιοι καθώς είχαν διαφορετική κουλτούρα.
να εδώ...ένας χάρτης της Τουρκίας με τους επικρατούντες παραδοσιακούς χορούς . Ο horon σηματοδοτεί την περιοχή του Πόντου.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
- Κόκκορας
ποιο ειναι το προβλημα dna; για πες μας να μαθουμε!
- dna replication
το πρόβλημα είναι οτι η τουρκόφωνη ταυτότητα που δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη τουλάχιστον αριθμητικά,
αποσιωπήθηκε καταπιέστηκε και περιθωριοποιήθηκε στο όνομα του "ποντιακού ελληνισμού της ρωμανίας που επέρασεν αλλα ανθεί και ΄φερει κι άλλον"
και στο τέλος όλοι οι ανταλλάξιμοι θα καταλήξουν να ομογεννοποιηθούν με ψευδο-μνημες ψευδο-ιστορικής συνέχειας
τύπου αργοναύτες κομνηνοί αντάρτικο και γενοκτονία
αντισταθείτε στον εθνικισμό του κατασκευασμένου ποντιακού ελληνισμού
Çiçek Dağ, το λουλουδάκι του βουνού, να χορέψουν και στο Σύνταγμα
αποσιωπήθηκε καταπιέστηκε και περιθωριοποιήθηκε στο όνομα του "ποντιακού ελληνισμού της ρωμανίας που επέρασεν αλλα ανθεί και ΄φερει κι άλλον"
και στο τέλος όλοι οι ανταλλάξιμοι θα καταλήξουν να ομογεννοποιηθούν με ψευδο-μνημες ψευδο-ιστορικής συνέχειας
Πάντως τα τραγούδια και οι χοροί των Καραμανλήδων έχουν αναμφισβήτητα αρχαιοελληνικές καταβολές. 
- Κόκκορας
τα βλεπεις τα βιντεακια,που βαζεις; απο την καισαρεια ηταν οι γονεις αυτης που εβαλες.πιο κοντα ειναι η μερσινη παρα ο ποντος!dna replication έγραψε: 22 Μάιος 2020, 00:31 το πρόβλημα είναι οτι η τουρκόφωνη ταυτότητα που δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη τουλάχιστον αριθμητικά,
επισης κανεις δεν ειπε πως δεν υπηρχε και γλωσσικη μειονοτητα τουρκοφωνη στους κολπους του προσφυγικου(και οχι μονο φυσικα,μηπως δεν υπηρχε στην παλαια ελλαδα γλωσσικη μειονοτητα;) ελληνισμου,για την οποια εγινε και συζητηση προ ολιγων σελιδων και μπορει να εξηγηθει μαλιστα με τον ενα ή τον αλλο τροπο(εγω βλεπω δεν γινεται με καλη προαιρεση παντως απο αρκετους,άλλα κρυβονται πισω απο τετοιες εμμονες,μακαρι να εχω λαθος).οι ανθρωποι μαλιστα δεχτηκαν και τον ρατσισμο απο ντοπιους(Σε καποιες περιπτωσεις και απο προσφυγες)
φυσικα υπαρχει συνεχεια!το μαρτυρα η ελληνοφωνια της μεγαλης πλειοψηφιας του πληθυσμου,η θρησκεια τα ηθη και εθιμα
οι περιοχες ιδιως οι παραλιες δεν ηταν χθεσινες σε ελληνικο πολιτισμο
δειχνει να σε ενοχλει σφοδρα
επισης επειδη τωρα βλεπω ασχολεισαι με καππαδοκια η καππαδοκια ειναι το διαμαντι στο στεμμα του βυζαντιου και για να μην το ευτελιζουμε με εθνικους ορους,της ορθοδοξιας εν γενει!τα χωματα της ειναι αγιασμενα απο μεγαλους αγιους
ακομα και ο παισιος απο εκει καταγοταν
να δειχνεις σεβασμο,αντι να υποκυπτεις σε ευκολες ειρωνειες
εισαι σιγουρος οτι το μονο που σε απασχολει ειναι η διατηρηση της λαογραφικης ποικιλιας ;
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Όχι, δεν έχω ιδέα.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2020, 18:56Όντως η Ζίχνα ήταν βυζαντινή πολίχνη (ίσως οι θρακικες Ίχναι) με κάστρο , ανακαινισμένο από τον Ανδρόνικο Γ.Νταρνάκας έγραψε: 21 Μάιος 2020, 18:44
Πρέπει να υπήρχαν και κάποιοι ελληνόφωνοι αλλά ήταν πολύ λίγοι σε σχέση με τους τουρκόφωνους. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω υπ' όψιν μου πολλές πηγές που ασχολούνται με τον πληθυσμό της Ζίχνης (ή μάλλον Ζηλιάχοβας, γιατί η πραγματική Ζίχνα ήταν άλλο χωριό, γειτονικό) επί τουρκοκρατίας. Για την ακρίβεια, η μόνη τέτοια πηγή που ξέρω είναι ο Βούλγαρος Κάντσοφ, ο οποίος δίνει πληθυσμό 1750 Χριστιανών Τούρκων, 850 Μουσουλμάνων Τούρκων, 120 Βούλγαρων και 80 Ελλήνων (για τον Κάντσοφ, Έλληνας=ελληνόφωνος). Ίσως οι ελληνόφωνοι να ήταν λίγο περισσότεροι, γιατί ο Κάντσοφ συνήθιζε να τους "κόβει" σε αρκετές περιπτώσεις.
Έχω ακούσει ιστορίες ότι επί Μεταξά υπήρχε στη Νέα Ζίχνη χωροφύλακας που καθόταν στο καφενείο κι όποιον άκουγε να μιλά τούρκικα τον χτυπούσε με μια βέργα.
Υπήρχαν επίσης τουρκόφωνοι Χριστιανοί σε άλλα δυο τρία χωριά της περιοχής, Μεσοράχη (Ράχοβα), Γάζωρος (Πόρνα), Θολός καθώς και στην Παλιά Ζίχνα (κατά τον Κάντσοφ 550, 450, 150 και 250 αντίστοιχα σε κάθε ένα από αυτά τα χωριά) και καμιά 600 άλλοι σε δυο χωριά της Δράμας.
http://protostrator.blogspot.com/2012/1 ... t.html?m=1
Δαρνάκα, έχεις υπόψιν σου καποια πειστικη θεωρια ή στοιχεια για την καταγωγή αυτών των Τουρκόφωνων;
Παρεμπιπτόντως, έτσι όπως βλέπω τον χάρτη με την τοποθεσία του κάστρου της Ζίχνας που έχεις στο μπλογκ σου, αν κατάλαβα καλά για να φτάσεις εκεί ακολουθείς την παλιά εθνική οδό κι όχι την καινούργια;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- dna replication
"λαογραφική ποικιλία" είναι ακαδημαϊσμόςΚόκκορας έγραψε: 22 Μάιος 2020, 00:42 εισαι σιγουρος οτι το μονο που σε απασχολει ειναι η διατηρηση της λαογραφικης ποικιλιας ;
εμένα να ενδιαφέρει να βάλουμε π.χ. μια ποντιίσκι λεζγκίνκα από τα βάθη του Καυκάσου βασισμένη πάνω στη μαφιόζικη Dolya Vorovskaya
και άσε τους θλιβερούς έντεχνους με τα ψευδομελό "την πατρίδα μ' έχασα έκλαψα και πόνεσα"
- Κόκκορας
αααα μαααλιστα καταλαβα
την συνεχεια και την συζητηση που θα ακολουθησει,την ξερω,την εχουμε δει και οχι μια φορα
την συνεχεια και την συζητηση που θα ακολουθησει,την ξερω,την εχουμε δει και οχι μια φορα
- dna replication
αντί να κάτσεις να μορφωθείς για τον πλούτο των ελληνικών ταυτοτήτων της μαύρης θάλασσας επιμένεις στην ημιμάθεια της κατασκευασμένης αφήγησης
σε λίγον καιρό πόντιος θα σημαίνει αυτός που γιορτάζει στις 19 Μαϊου στο fb, έχει ακούσει στην τηλεόραση και στο σχολείο οτι οι προ-προπαπποι του διώχθηκαν και γεννοκτονήθηκαν και θα θεωρεί το τσαμπασιν ένα πατριωτικό τραγούδι
σε λίγον καιρό πόντιος θα σημαίνει αυτός που γιορτάζει στις 19 Μαϊου στο fb, έχει ακούσει στην τηλεόραση και στο σχολείο οτι οι προ-προπαπποι του διώχθηκαν και γεννοκτονήθηκαν και θα θεωρεί το τσαμπασιν ένα πατριωτικό τραγούδι
Έπαιζε σε όλους τους γάμους ποντίων από τον Καύκασο.dna replication έγραψε: 22 Μάιος 2020, 01:29"λαογραφική ποικιλία" είναι ακαδημαϊσμόςΚόκκορας έγραψε: 22 Μάιος 2020, 00:42 εισαι σιγουρος οτι το μονο που σε απασχολει ειναι η διατηρηση της λαογραφικης ποικιλιας ;![]()
![]()
εμένα να ενδιαφέρει να βάλουμε π.χ. μια ποντιίσκι λεζγκίνκα από τα βάθη του Καυκάσου βασισμένη πάνω στη μαφιόζικη Dolya Vorovskaya
και άσε τους θλιβερούς έντεχνους με τα ψευδομελό "την πατρίδα μ' έχασα έκλαψα και πόνεσα"
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.