τότε κουλάρισε λίγο γιατί δίνεις την εντύπωση ότι είσαι από αυτούς που ταΐζει η αεπί
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω
Έλα βρε Άθε.Athos έγραψε: 21 Μάιος 2020, 20:37άμα είσαι επιχειρηματίας και περιμένεις προκοπή από δικαστήρια, τη γάμησες
Βλέπεις σε τι ζόρι βρέθηκαν τώρα, με δυό μήνες ζημιά, σιγά μην αντέχουν τις καλένδες του ΣτΕ
Οι μαφιόζοι της αεπί το μελέτησαν καλά, σου λέει οι αντίπαλοι θα είναι πολλοί αλλά μικροί,
βάζουνε λοιπόν τους επώνυμους που μπουκώνουνε να καθαρίζουν για πάρτη τους
Λες και έχεις δει κατάστημα καφέ-μπαρ που δεν εκμεταλλεύεται τα τραγούδια των δημιουργών!
"Μαφία" λέει ο άλλος...
Εδώ οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν δημιουργίες άλλων για να κάνουν το κέφι των πελατών και να τους κρατούν στα καταστήματα.
Αυτό δεν θα το χαρακτήριζες οργανωμένο έγκλημα δηλαδή; Ας παίρνουν και τσάμπα τον καφέ ή τις καρέκλες από τις αποθήκες των αντίστοιχων προμηθευτών, για να τους κάνουμε ακόμα καλύτερα το κέφι...
Είμαι από αυτούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του δημιουργού σε κάθε περίπτωση προσπάθειας εκμετάλλευσης των έργων του, ειδικά προς επίτευξη κέρδους. Δηλαδή, άλλος να εργάζεται για να παράγει, κι άλλος να παίρνει ένα Cd player και να πουλά διασκέδαση πάνω στον κόπο και τον ιδρώτα του προηγούμενου...
Κι όλο αυτό προκύπτει από ανόητες και ανεδαφικές απόψεις της μορφής αναλύσεων του Hellegennes που λέει ότι το τραγούδι δεν είναι πραγματικό έργο, παρά μόνο η κονσέρβα και το χαρτί υγείας με τα παρεμφερή τους.
* Οι ταμπέλες που κολλάς στον καθένα δεν με απασχολούν. Αν θέλεις να δείξεις σεβασμό θα με αποκαλείς "κύριε ρακοσυλλέκτα" ή και λαϊκά "φίλε ρακοσυλλέκτη"
Μπορεί, όμως, στο δικό σου μυαλό, να βγάζει τσάμπα χρήματα επάνω στον κόπο και τις ικανότητες του κάθε Κραουνάκη...Athos έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:02προφανώς δεν είναι δυνατόν όποιος και όπου λέει Κραουνάκη να τον έχει πρώτα βρει να πάρει την άδεια ...wooded glade έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:26 Έχουμε στοιχεία ότι η "μουσική εκδρομή" της Πρωτοψάλτη δεν ήταν δηλωμένη στην ΑΕΠΙ ;
Αν ήταν πόσα θα έπαιρνε ο Κραουνάκης ;
Αν δεν ήταν, το πρόστιμο υπερβαίνει τα 800 ευρώ ;
Εκτός των χρηματικών τώρα, έχει η ΑΕΠΙ την υποχρέωση να ρωτάει τον συνθέτη για κάθε αναμετάδοση του τραγουδιού του ;
Και καλά να μου πουν εμένα ότι "θα σας παίξουμε στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ" και να πω όχι. Αλλά αν έχει γίνει ήδη η τελετή ;
Μετά, ένας ραδιοσταθμός π.χ. το τριλιλί radio της Γουαδελούπης, πρέπει να ζητήσει την άδεια πριν μεταδώσει το άσμα ;
Πως θεμελιούται το δικαίωμα του συνθέτη να μην επιτρέψει μία αναπαραγωγή του έργου του ;
Εδώ υπάρχουν μυστήρια.
Καλά τα γράφω ή κάπου χάνω το σκεπτικό σου;
- hellegennes
Δεν μπορείς να εξαιρέσεις τίποτα. Δεν έχει σημασία τι παίζεις, σημασία έχει αν παίζεις οτιδήποτε που εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ. Είναι λογικό να μην το ξέρεις γιατί είσαι άσχετος, αλλά δεν είναι λογικό να μην το καταλαβαίνεις γιατί σου το έχω εξηγήσει. Απλά επιμένεις να ξεφτιλίζεις τον εαυτό σου.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54Πάμε πάλι επειδή δεν καταλαβαίνεις τί ισχύει.hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:17 Για άλλη μια φορά σύγχυση επικρατεί στο μυαλό σου σχετικά με το τι ισχύει. Πληρώνεις στην ΑΕΠΙ ΑΣΧΕΤΑ με το τι ακούς. Ο Κραουνάκης και ο κάθε Κραουνάκης πληρώνονται από σένα ΑΣΧΕΤΑ με το αν ακούς τα τραγούδια τους.
Οι δημιουργοί συνασπίστηκαν σε μία εταιρία προστασίας και διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων. Αποφάσισαν ότι όποιου τα τραγούδια κι αν παίξεις στο κατάστημα, θα πληρώσεις την εταιρία διαχείρισης. Το πως θα μοιράσει η εταιρία διαχείρισης τα έσοδά της στους δημιουργούς είναι δικό τους ζήτημα. Εσωτερικό.
Επομένως, δεν είναι δική σου δουλειά το πώς αποφάσισαν αυτοί μεταξύ τους να διαχειριστούν το φορέα τους.
Εσύ μπορείς να επιλέξεις να εξαιρέσεις από το ρεπερτόριό σου όλα τα τραγούδια που διαχειρίζεται ο φορέας και να μην του πληρώσεις καθόλου δικαιώματα. Μπορείς να τραγουδάς κι ο ίδιος, αφού όπως γράφεις παρακάτω η μουσική δεν προσθέτει ή αφαιρεί τίποτα από τους πελάτες.
Θα σου το πω άλλη μια φορά, μπας και πάψεις να ρεζιλεύεσαι: Ο Κραουνάκης πληρώνεται από όσους πληρώνουν την ΑΕΠΙ, άσχετα αν παίζουν την μουσική του. Μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα κατάστημα όπου να έχει ακουστεί έστω και ένα τραγούδι του και πάλι πληρώνεται από την ΑΕΠΙ.
Ο άλλος έχει ως επάγγελμα την διαχείριση και λειτουργία καταστήματος και γνωρίζει όλην την νομοθεσία σχετικά με αυτό, πράγμα που εσύ είναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις. Δεν χρειάζεται να την γνωρίζεις, άρα από μόνο του αυτό δεν είναι προσβλητικό αλλά λογικό. Προσβλητικό -για τον εαυτό σου- είναι να επιμένεις να λες παπαριές για πράγματα που δεν γνωρίζεις και που μια πρόχειρη αναζήτηση στο Google δεν πρόκειται να σου διδάξει.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54Ο άλλος έχει ως επάγγελμα να πουλά κονσέρβες και χαρτιά υγείας, όχι να είναι ειδικός και αδιαμφισβήτητος επάνω στη νομοθεσία.hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:17 Σταμάτα σαν τον ηλίθιο να λες «κάνεις λάθος» για πράγματα που είναι το επάγγελμα του άλλου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αγαπητό αποκαΐδι, την ΑΕΠΙ και την κάθε ΑΕΠΙ την πληρώνουν όλα τα καταστήματα, όχι μόνο τα κλαμπάκια που κύριο συστατικό της υπηρεσίας τους είναι η μουσική. Απολύτως κανείς δεν εκμεταλλεύεται το έργο του δημιουργού σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, γιατί δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την λειτουργία τους. Κανείς δεν πάει να κουρευτεί για να ακούσει μουσική, εκτός αν είναι ψυχοπαθής.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:06 Είμαι από αυτούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του δημιουργού σε κάθε περίπτωση προσπάθειας εκμετάλλευσης των έργων του, ειδικά προς επίτευξη κέρδους. Δηλαδή, άλλος να εργάζεται για να παράγει, κι άλλος να παίρνει ένα Cd player και να πουλά διασκέδαση πάνω στον κόπο και τον ιδρώτα του προηγούμενου
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/nomim ... neymatikishellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:27Δεν μπορείς να εξαιρέσεις τίποτα. Δεν έχει σημασία τι παίζεις, σημασία έχει αν παίζεις οτιδήποτε που εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54Πάμε πάλι επειδή δεν καταλαβαίνεις τί ισχύει.hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:17 Για άλλη μια φορά σύγχυση επικρατεί στο μυαλό σου σχετικά με το τι ισχύει. Πληρώνεις στην ΑΕΠΙ ΑΣΧΕΤΑ με το τι ακούς. Ο Κραουνάκης και ο κάθε Κραουνάκης πληρώνονται από σένα ΑΣΧΕΤΑ με το αν ακούς τα τραγούδια τους.
Οι δημιουργοί συνασπίστηκαν σε μία εταιρία προστασίας και διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων. Αποφάσισαν ότι όποιου τα τραγούδια κι αν παίξεις στο κατάστημα, θα πληρώσεις την εταιρία διαχείρισης. Το πως θα μοιράσει η εταιρία διαχείρισης τα έσοδά της στους δημιουργούς είναι δικό τους ζήτημα. Εσωτερικό.
Επομένως, δεν είναι δική σου δουλειά το πώς αποφάσισαν αυτοί μεταξύ τους να διαχειριστούν το φορέα τους.
Εσύ μπορείς να επιλέξεις να εξαιρέσεις από το ρεπερτόριό σου όλα τα τραγούδια που διαχειρίζεται ο φορέας και να μην του πληρώσεις καθόλου δικαιώματα. Μπορείς να τραγουδάς κι ο ίδιος, αφού όπως γράφεις παρακάτω η μουσική δεν προσθέτει ή αφαιρεί τίποτα από τους πελάτες.
Αυτό είναι ζήτημα εσωτερικής διαχείρισης κι οργάνωσης του φορέα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Εσύ οφείλεις να πληρώσεις για τη χρήση τραγουδιών της λίστας της κάθε ΑΕΠΙ, τα οποία κι εκμεταλλεύεσαι εμπορικά, κι εκείνοι θα μοιράσουν όπως γουστάρουν μεταξύ τους τα δικαιώματα.Ο Κραουνάκης πληρώνεται από όσους πληρώνουν την ΑΕΠΙ, άσχετα αν παίζουν την μουσική του. Μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα κατάστημα όπου να έχει ακουστεί έστω και ένα τραγούδι του και πάλι πληρώνεται από την ΑΕΠΙ.
Αν έχουν πρόβλημα μεταξύ τους στη μοιρασιά, είναι δικό τους καθαρά πρόβλημα, θέμα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του φορέα.
Ο άλλος έχει ως επάγγελμα την διαχείριση και λειτουργία καταστήματος και γνωρίζει όλην την νομοθεσία σχετικά με αυτό, πράγμα που εσύ είναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54Ο άλλος έχει ως επάγγελμα να πουλά κονσέρβες και χαρτιά υγείας, όχι να είναι ειδικός και αδιαμφισβήτητος επάνω στη νομοθεσία.hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:17 Σταμάτα σαν τον ηλίθιο να λες «κάνεις λάθος» για πράγματα που είναι το επάγγελμα του άλλου.
Πρέπει να είσαι ο πρώτος μαρκετάς, κοσμολόγος, νομικός, μηχανικός, τεχνικός δικτύων και καθηγητής πληροφορικής στο χώρο σου και σε συγχαίρω γι' αυτό.
Χαλάρωσε λίγο. H αυτοεκτίμησή σου φούσκωσε σαν το Zeppelin και θα σκάσει.
Από την άλλη, εμείς, οι επαγγελματίες ρακοσυλλέκτες, είμαστε ειδικοί μόνο στο να διακρίνουμε τα σκουπίδια, φυσικά ή πνευματικά, από τα διαμάντια που ο κόσμος πετά ως δήθεν σκουπίδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 08:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ρακοσυλλέκτης παρακαλώ.hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:34Αγαπητό αποκαΐδι, την ΑΕΠΙ και την κάθε ΑΕΠΙ την πληρώνουν όλα τα καταστήματα, όχι μόνο τα κλαμπάκια που κύριο συστατικό της υπηρεσίας τους είναι η μουσική.stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:06 Είμαι από αυτούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του δημιουργού σε κάθε περίπτωση προσπάθειας εκμετάλλευσης των έργων του, ειδικά προς επίτευξη κέρδους. Δηλαδή, άλλος να εργάζεται για να παράγει, κι άλλος να παίρνει ένα Cd player και να πουλά διασκέδαση πάνω στον κόπο και τον ιδρώτα του προηγούμενου
Δικαίωμά τους. Όποιος δεν θέλει:
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/nomim ... neymatikis
Έχει και email επικοινωνίας με τον οργανισμό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για ενδιαφερόμενους.
Ε τότε κακώς το κάνει. Είναι ανόητος. Ας τη βγάλει στη μούγκα ώστε να μην πληρώνει τίποτα.Απολύτως κανείς δεν εκμεταλλεύεται το έργο του δημιουργού σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, γιατί δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την λειτουργία τους.
Ψυχοπαθής πιθανότατα είναι εκείνος που ενώ υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται καθόλου μουσική, τη βάζει ούτως ή άλλως και μετά παραπονιέται που του ήρθε το κουστούμι των πνευματικών δικαιωμάτων.Κανείς δεν πάει να κουρευτεί για να ακούσει μουσική, εκτός αν είναι ψυχοπαθής.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Καταρχας αεπι τερμα ,εκλεισε αυτο το αντρο απατεωνων,εμενα ηρθε αστυνομια να με γραψει διοτι βλεπαμε ειδησεις στην τηλεοραση και λεω στους μπατσους τα ονοματα σας να ερθετε μαρτυρες οτι παρακολουθουσαμε ειδησεις ,αρχισαν τι μας ανακατευεις εμας κλπ κλπ τελικα δεν με εγραψαν με εχουν παει σε δικαστηριο και καλα οτι ηρθε ο εκπροσωπος της αεπι (ενα λαμογιο δικηγορος) οτι επαιζα στον παιδοτοπο τις μαγισσες του δαντη κσι κατι τετοια παραμυθια.
Τελικά τί γίνεται με την υπόθεση;perseus έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:52 Καταρχας αεπι τερμα ,εκλεισε αυτο το αντρο απατεωνων,εμενα ηρθε αστυνομια να με γραψει διοτι βλεπαμε ειδησεις στην τηλεοραση και λεω στους μπατσους τα ονοματα σας να ερθετε μαρτυρες οτι παρακολουθουσαμε ειδησεις ,αρχισαν τι μας ανακατευεις εμας κλπ κλπ τελικα δεν με εγραψαν με εχουν παει σε δικαστηριο και καλα οτι ηρθε ο εκπροσωπος της αεπι (ενα λαμογιο δικηγορος) οτι επαιζα στον παιδοτοπο τις μαγισσες του δαντη κσι κατι τετοια παραμυθια.
- perseus
Συμβιβάστηκαμε στα 300 για να μην τρεχω στα δικαστηρια.
Αλλα δεν ειναι μονο αυτο ,ηταν οι τραγουδιστες ηταν οι στιχουργοι ηταν οι συνθετες ,ηταν οι οργανοπαιχτες και ολοι ηθελαν λεφτα.
Την άλλη φορα που ζηταγαν 1500 ευρω τους ειπα να πανε να γαμηθουν ,ακομα και ηχεια να ειχες στο μαγαζι η τηλεοραση(εγω πχ ειχα για τα τραγουδακια των γενεθλιων ) ειχαν απαιτηση να πληρωθουν
Αλλα δεν ειναι μονο αυτο ,ηταν οι τραγουδιστες ηταν οι στιχουργοι ηταν οι συνθετες ,ηταν οι οργανοπαιχτες και ολοι ηθελαν λεφτα.
Την άλλη φορα που ζηταγαν 1500 ευρω τους ειπα να πανε να γαμηθουν ,ακομα και ηχεια να ειχες στο μαγαζι η τηλεοραση(εγω πχ ειχα για τα τραγουδακια των γενεθλιων ) ειχαν απαιτηση να πληρωθουν
- wooded glade
Το έχει κάνει ο άλλος με τον "ήλιο".Athos έγραψε: 22 Μάιος 2020, 08:02προφανώς δεν είναι δυνατόν όποιος και όπου λέει Κραουνάκη να τον έχει πρώτα βρει να πάρει την άδεια ...wooded glade έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:26 Έχουμε στοιχεία ότι η "μουσική εκδρομή" της Πρωτοψάλτη δεν ήταν δηλωμένη στην ΑΕΠΙ ;
Αν ήταν πόσα θα έπαιρνε ο Κραουνάκης ;
Αν δεν ήταν, το πρόστιμο υπερβαίνει τα 800 ευρώ ;
Εκτός των χρηματικών τώρα, έχει η ΑΕΠΙ την υποχρέωση να ρωτάει τον συνθέτη για κάθε αναμετάδοση του τραγουδιού του ;
Και καλά να μου πουν εμένα ότι "θα σας παίξουμε στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ" και να πω όχι. Αλλά αν έχει γίνει ήδη η τελετή ;
Μετά, ένας ραδιοσταθμός π.χ. το τριλιλί radio της Γουαδελούπης, πρέπει να ζητήσει την άδεια πριν μεταδώσει το άσμα ;
Πως θεμελιούται το δικαίωμα του συνθέτη να μην επιτρέψει μία αναπαραγωγή του έργου του ;
Εδώ υπάρχουν μυστήρια.
Ωστόσο ο Κραουνάκης το έχει το δικαίωμα, να έχει βγεί να δηλώσει δε γουστάρω να ακούγομαι σε οτιδήποτε έχει σχέση με Μητσοτάκη.
Αυτό είναι άσχετο με αεπί.
Και δεν το έχει κάνει ...
Αλλά πως θεμελιούται δικαίωμα αποζημίωσης (πέραν του αεπικού) ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Ο δικηγόρος σου σε συμβούλεψε να το κάνεις επειδή πιθανότατα θα έχανες ή "για να μην ταλαιπωρείσαι για 300 ευρώ";
Το πρόβλημα με την τηλεόραση είναι ότι βρίθει προστατευόμενων δημιουργιών.ακομα και ηχεια να ειχες στο μαγαζι η τηλεοραση(εγω πχ ειχα για τα τραγουδακια των γενεθλιων ) ειχαν απαιτηση να πληρωθουν
Δηλαδή, δεν μπορείς να δεις 10 λεπτά τηλεόρασης χωρίς να πέσεις σε προστατευόμενο έργο, είτε σε διαφήμιση, είτε σε ταινία κλπ
όχι, δεν τόκανε ο άλλοςwooded glade έγραψε: 22 Μάιος 2020, 09:35 Το έχει κάνει ο άλλος με τον "ήλιο".
Αλλά πως θεμελιούται δικαίωμα αποζημίωσης (πέραν του αεπικού) ;
η κορούλα του το κανε, αυτή που έκλεβε 6 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μανας της
Βαριά αριστερίλα
δικαίωμα αποζημίωσης, δεν ξέρω δεν προβλέπεται, ότι πουν τα δικαστήρια
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- perseus
Εινσι αναλογο ,αφου θα κερδιζαν και θα επαιρναν τα τριπλάσια γιατι συμβιβαστηκαν ? Επειδη θα εχαναν?stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 09:41Ο δικηγόρος σου σε συμβούλεψε να το κάνεις επειδή πιθανότατα θα έχανες ή "για να μην ταλαιπωρείσαι για 300 ευρώ";
Το πρόβλημα με την τηλεόραση είναι ότι βρίθει προστατευόμενων δημιουργιών.ακομα και ηχεια να ειχες στο μαγαζι η τηλεοραση(εγω πχ ειχα για τα τραγουδακια των γενεθλιων ) ειχαν απαιτηση να πληρωθουν
Δηλαδή, δεν μπορείς να δεις 10 λεπτά τηλεόρασης χωρίς να πέσεις σε προστατευόμενο έργο, είτε σε διαφήμιση, είτε σε ταινία κλπ
Σου ειπα και μονο ηχεια να εχεις θεωρουν οτι ακους την μουσικη τους .
Και αυτοι ειναι απατεωνες την δουλειά τους κάνουν ,η μπατσοι και ο εισαγγελεας γιατι συνδράμουν?
Επισης γιατι να μην εχω και εγω το δικαιωμα να κανω σγωγη στην αεπι εαν θιγομαι σπο τραγουδι που έτυχε να ακουσω στο ραδιο?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 909 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius
-
- 478 Απαντήσεις