!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Για έργα που φτιάχτηκαν κατά παραγγελία είναι 120 χρόνια από την δημιουργία ή 95 από την πρώτη δημοσίευση (όποιο λήγει πρώτο). Χάρη στη Ντίσνεϋ, εννοείται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

dotcom έγραψε: 21 Μάιος 2020, 16:02 Μπορώ να έχω μαγαζί και να παίζω copyright-free μουσική και να μην πληρώνω δεκάρα στην ΑΕΠΙ;
ΟΧΙ (με κεφαλαία)

πρέπει να έχεις άδεια για να ακούγεται κάτι (οτιδήποτε)
και άδεια δε σου δίνει ο Δήμος αν δεν του έχεις πάει εξοφλητήριο αεπί
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Athos

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Μάιος 2020, 16:51 Όλοι οι μεγάλοι youtubers χρησιμοποιούν royalty-free music. Βέβαια αυτή συνήθως είναι κατάλληλη μόνο για background ήχος, δεν είναι trendy.
στο youtube. Γιατί αν τα βάλεις σε μαγαζί χωρίς αεπί θα πας αυτόφωρο.
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

Τι μαλακία είναι αυτή,πως δεν έχει πάει κανείς στο ΣΤΕ;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Athos έγραψε: 21 Μάιος 2020, 19:42
dotcom έγραψε: 21 Μάιος 2020, 16:02 Μπορώ να έχω μαγαζί και να παίζω copyright-free μουσική και να μην πληρώνω δεκάρα στην ΑΕΠΙ;
ΟΧΙ (με κεφαλαία)

πρέπει να έχεις άδεια για να ακούγεται κάτι (οτιδήποτε)
και άδεια δε σου δίνει ο Δήμος αν δεν του έχεις πάει εξοφλητήριο αεπί
Για τα περισσότερα μαγαζιά πλέον δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία. Έχει καταργηθεί από το 2012.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Athos

dotcom έγραψε: 21 Μάιος 2020, 20:26 Τι μαλακία είναι αυτή,πως δεν έχει πάει κανείς στο ΣΤΕ;
άμα είσαι επιχειρηματίας και περιμένεις προκοπή από δικαστήρια, τη γάμησες
Βλέπεις σε τι ζόρι βρέθηκαν τώρα, με δυό μήνες ζημιά, σιγά μην αντέχουν τις καλένδες του ΣτΕ

Οι μαφιόζοι της αεπί το μελέτησαν καλά, σου λέει οι αντίπαλοι θα είναι πολλοί αλλά μικροί,
βάζουνε λοιπόν τους επώνυμους που μπουκώνουνε να καθαρίζουν για πάρτη τους

γιατί άλλο να τα λέει ο σταβμαρ εδω πέρα
και άλλο ο Σαββόπουλος

Ή νομίζετε ήταν σύμπτωση η συνέντευξη του Νιόνιου να πέσει πάνω στον Κραουνάκη ;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 15:59
stavmanr έγραψε: 21 Μάιος 2020, 14:28 Το γεγονός ότι επιλέγει να παίξει συγκεκριμένους συνθέτες επειδή οι πελάτες τους προτιμούν, λειτουργεί ενάντια στα επιχείρημά σας.
Άλλη μια φορά μπας και το χωνέψεις, γιατί δεν ξέρεις πώς λειτουργεί το σύστημα. Δεν έχει απολύτως καμμιά σημασία τι ακούς. Πληρώνεις γιατί ακούς μουσική. Μπορεί στα 20 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος να μην ακουστεί ποτέ ο Κραουνάκης, αλλά επειδή εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ, πληρώνεται από τα λεφτά που δίνει το κατάστημα.
Κάνεις μεγάλο λάθος.
Το κατάστημα πληρώνει τον φορέα πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση τραγουδιών του καταλόγου προστατευόμενων καλλιτεχνών. Το πώς θα μοιράσει τα δικαιώματα ο φορέας πνευματικών δικαιωμάτων είναι ζήτημα σύμβασης μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δηλαδή το κατάστημα πληρώνει άσχετα αν ακούει την μουσική του ή όχι.
Μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα ότι δεν θα αναπαράγει προστατευόμενα δημιουργήματα και να μην πληρώνει τίποτα.
Ας παίζει τη δική σου μουσική, που τη δίνεις τσάμπα...
Κι ας βασιστεί στις δικές σου φανταστικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, αντί να ασχολείται με τα ...πρόχειρα του κάθε Κραουνάκη.
Γιατί δεν το κάνουν άραγε;
Να μοιράσεις CDs στα καταστήματα δείχνοντάς τους πόσο κορόιδα είναι που δεν παίζουν εσένα τσάμπα, αλλά παίζουν κάτι τυχάρπαστους που πρέπει να πληρώνουν από πάνω!
stavmanr έγραψε: 21 Μάιος 2020, 14:28ο καταστηματάρχης πιθανότατα σου χρεώνει και μέρος από το αρχικό κεφάλαιο της εταιρίας, το οποίο πρέπει να αποσβέσει. Θα τα βάλεις και με τον καρπετά ή τον μπετατζή ή τον ηλεκτρολόγο που έκαναν την προετοιμασία του καταστήματος;
Όχι, γιατί αυτοί προσφέρουν αντικειμενικό έργο. Χωρίς την δουλειά τους δεν θα υπήρχε το κατάστημα για να ψωνίσεις. Αντιθέτως, χωρίς τα τραγούδια του Κραουνάκη όχι μόνο μπορεί να υπάρξει το κατάστημα αλλά δεν επηρεάζει στο ελάχιστο και τις πωλήσεις, εκτός αν είναι κατάστημα που η μουσική είναι υπηρεσία που πουλάει (κλαμπ ή καφέ που η μουσική είναι μέρος του προϊόντος του).
Το ίδιο συμβαίνει και στις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μπορείς να μην παίζεις μουσική στο κατάστημα, αφού δεν το θεωρείς σημαντικό, και να μην πληρώνεις ΑΕΠΙ ή άλλο φορέα.
Εδώ πέφτεις στην αντίφαση να μην θεωρείς έργο τη μουσική, αλλά να τη θεωρείς ταυτόχρονα απαραίτητο μέρος της λειτουργίας του καταστήματος...
Δηλαδή, ό,τι νά' ναι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για άλλη μια φορά σύγχυση επικρατεί στο μυαλό σου σχετικά με το τι ισχύει. Πληρώνεις στην ΑΕΠΙ ΑΣΧΕΤΑ με το τι ακούς. Ο Κραουνάκης και ο κάθε Κραουνάκης πληρώνονται από σένα ΑΣΧΕΤΑ με το αν ακούς τα τραγούδια τους.

Σταμάτα σαν τον ηλίθιο να λες «κάνεις λάθος» για πράγματα που είναι το επάγγελμα του άλλου.

Στο τελευταίο που παραθέτεις δεν λέω πουθενά ότι είναι απαραίτητο μέρος της λειτουργίας του καταστήματος η μουσική. Το ακριβώς αντίθετο λέω, αν δεν είναι κάποιος πολύ συγκεκριμένος τύπος μαγαζιού, που προανέφερα, δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο στην λειτουργία του καταστήματος. Δεν επηρεάζει την κίνηση και τις πωλήσεις. Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, διάβαζε ξανά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Έχουμε στοιχεία ότι η "μουσική εκδρομή" της Πρωτοψάλτη δεν ήταν δηλωμένη στην ΑΕΠΙ ;
Αν ήταν πόσα θα έπαιρνε ο Κραουνάκης ;
Αν δεν ήταν, το πρόστιμο υπερβαίνει τα 800 ευρώ ;
Εκτός των χρηματικών τώρα, έχει η ΑΕΠΙ την υποχρέωση να ρωτάει τον συνθέτη για κάθε αναμετάδοση του τραγουδιού του ;
Και καλά να μου πουν εμένα ότι "θα σας παίξουμε στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ" και να πω όχι. Αλλά αν έχει γίνει ήδη η τελετή ;
Μετά, ένας ραδιοσταθμός π.χ. το τριλιλί radio της Γουαδελούπης, πρέπει να ζητήσει την άδεια πριν μεταδώσει το άσμα ;
Πως θεμελιούται το δικαίωμα του συνθέτη να μην επιτρέψει μία αναπαραγωγή του έργου του ;
Εδώ υπάρχουν μυστήρια.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Άλλο πράγμα είναι τα δικαιώματα εκτέλεσης για συναυλία. Εκεί πληρώνεται είτε άμεσα είτε έμμεσα ο ίδιος ο δημιουργός κατόπιν επικοινωνίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ναι.
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/nomim ... neymatikis

Νομίζω ότι τα ακουστικά έργα τέχνης του Hellegennes είναι ελεύθερα και δεν προστατεύονται από φορέα διαχείρισης.
Μπορείς να τα παίζεις ελεύθερα στο κατάστημα, και να μη χάνεις έτσι πελάτες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 07:04, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:17 Για άλλη μια φορά σύγχυση επικρατεί στο μυαλό σου σχετικά με το τι ισχύει. Πληρώνεις στην ΑΕΠΙ ΑΣΧΕΤΑ με το τι ακούς. Ο Κραουνάκης και ο κάθε Κραουνάκης πληρώνονται από σένα ΑΣΧΕΤΑ με το αν ακούς τα τραγούδια τους.
Πάμε πάλι επειδή δεν καταλαβαίνεις τί ισχύει.
Οι δημιουργοί συνασπίστηκαν σε μία εταιρία προστασίας και διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων. Αποφάσισαν ότι όποιου τα τραγούδια κι αν παίξεις στο κατάστημα, θα πληρώσεις την εταιρία διαχείρισης. Το πως θα μοιράσει η εταιρία διαχείρισης τα έσοδά της στους δημιουργούς είναι δικό τους ζήτημα. Εσωτερικό.
Επομένως, δεν είναι δική σου δουλειά το πώς αποφάσισαν αυτοί μεταξύ τους να διαχειριστούν το φορέα τους.

Εσύ μπορείς να επιλέξεις να εξαιρέσεις από το ρεπερτόριό σου όλα τα τραγούδια που διαχειρίζεται ο φορέας και να μην του πληρώσεις καθόλου δικαιώματα. Μπορείς να τραγουδάς κι ο ίδιος, αφού όπως γράφεις παρακάτω η μουσική δεν προσθέτει ή αφαιρεί τίποτα από τους πελάτες.
Σταμάτα σαν τον ηλίθιο να λες «κάνεις λάθος» για πράγματα που είναι το επάγγελμα του άλλου.
Ο άλλος έχει ως επάγγελμα να πουλά κονσέρβες και χαρτιά υγείας, όχι να είναι ειδικός και αδιαμφισβήτητος επάνω στη νομοθεσία.
Στο τελευταίο που παραθέτεις δεν λέω πουθενά ότι είναι απαραίτητο μέρος της λειτουργίας του καταστήματος η μουσική. Το ακριβώς αντίθετο λέω, αν δεν είναι κάποιος πολύ συγκεκριμένος τύπος μαγαζιού, που προανέφερα, δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο στην λειτουργία του καταστήματος. Δεν επηρεάζει την κίνηση και τις πωλήσεις.
Επομένως, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, όλοι οι συνάδελφοί σου είναι ηλίθιοι που παίζουν προστατευόμενη μουσική στο κατάστημά τους. Μοναδικός έξυπνος είσαι εσύ που κατάλαβες ότι δεν είναι απαραίτητη κι ότι είναι ανόητοι που πληρώνουν για μία υπηρεσία που δεν τους χρειάζεται.
Athos

stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54 Ο άλλος έχει ως επάγγελμα να πουλά κονσέρβες και χαρτιά υγείας, όχι να είναι ειδικός και αδιαμφισβήτητος επάνω στη νομοθεσία.

αεπίστα έγινες κουραστικός
τουλάχιστον ο άλλος έχει ένα επάγγελμα
εσύ τι επαγγέλεσαι ;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Athos έγραψε: 22 Μάιος 2020, 07:55
stavmanr έγραψε: 22 Μάιος 2020, 06:54 Ο άλλος έχει ως επάγγελμα να πουλά κονσέρβες και χαρτιά υγείας, όχι να είναι ειδικός και αδιαμφισβήτητος επάνω στη νομοθεσία.
αεπίστα έγινες κουραστικός
τουλάχιστον ο άλλος έχει ένα επάγγελμα
εσύ τι επαγγέλεσαι ;
Ρακοσυλλέκτης.
Είσαι εντάξει τώρα;

Ο άλλος, που υποστηρίζεις με μανία, στο ένα νήμα είναι μηχανικός, στο άλλο τεχνικός δικτύων, στο τρίτο μαρκετάς και στο επόμενο κοσμολόγος.
Πολυτάλαντος και ειδικός σε όλα. Δεν πρέπει να κοιμήθηκε ποτέ του. Πάντοτε στο διάβασμα και στην εργασία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 22 Μάιος 2020, 08:23, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Athos

wooded glade έγραψε: 21 Μάιος 2020, 21:26 Έχουμε στοιχεία ότι η "μουσική εκδρομή" της Πρωτοψάλτη δεν ήταν δηλωμένη στην ΑΕΠΙ ;
Αν ήταν πόσα θα έπαιρνε ο Κραουνάκης ;
Αν δεν ήταν, το πρόστιμο υπερβαίνει τα 800 ευρώ ;
Εκτός των χρηματικών τώρα, έχει η ΑΕΠΙ την υποχρέωση να ρωτάει τον συνθέτη για κάθε αναμετάδοση του τραγουδιού του ;
Και καλά να μου πουν εμένα ότι "θα σας παίξουμε στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ" και να πω όχι. Αλλά αν έχει γίνει ήδη η τελετή ;
Μετά, ένας ραδιοσταθμός π.χ. το τριλιλί radio της Γουαδελούπης, πρέπει να ζητήσει την άδεια πριν μεταδώσει το άσμα ;
Πως θεμελιούται το δικαίωμα του συνθέτη να μην επιτρέψει μία αναπαραγωγή του έργου του ;
Εδώ υπάρχουν μυστήρια.
προφανώς δεν είναι δυνατόν όποιος και όπου λέει Κραουνάκη να τον έχει πρώτα βρει να πάρει την άδεια ...
Ωστόσο ο Κραουνάκης το έχει το δικαίωμα, να έχει βγεί να δηλώσει δε γουστάρω να ακούγομαι σε οτιδήποτε έχει σχέση με Μητσοτάκη.
Αυτό είναι άσχετο με αεπί.
Και δεν το έχει κάνει ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”