Κύριε Μάκη θα μπω αμέσως στο ψητό γιατί υπάρχει κίνδυνος διάφοροι τύποι εδώ, που βέβαια ξέρουν πολλά περισσότερα από εμένα επί του αντικειμένου, να σε αποπροσανατολισουν.
Για την τιμή που ανέφερες, θεωρώ πως μια κατηγορία ρολογιων είναι μονόδρομος για σένα. Τα καταδυτικά. Ρολόγια που είναι all around. Θα τα έχεις μαζί σου χωρίς πρόβλημα και στην παραλία, και στη δουλειά και σε κάποια πιο επίσημη περίσταση ίσως. Ανθεκτικά και δε θα τα λυπάσαι στη χρήση.
Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν (μιας και το επόμενο διάστημα, αν είμαι τυχερός ίσως καταφέρω να πάρω ένα από αυτά), σου προτείνω λοιπόν τα εξής:
- Orient RA-EL0002L00A ή απλούστερα Orient Triton

Μπορείς να το βρεις κάτω από 400 ευρώ. Mε sapphire crystal, 43.4 mm διάμετρος, πολύ καλό καταδυτικό.
- Orient RA-AA0004E ή απλούστερα kamasu.

Κι αυτό με sapphire crystal, πολύ καλό στο νερό αν και ελαφρώς πιο κάτω από το προηγούμενο, με πιο ταιριαστή διάσταση (42 mm) για όσους έχουμε μικρούς καρπούς. Μπορείς να το βρεις κάτω και από 280 ευρώ.
- Advisor SUPA Diver Bronze.

Πανέμορφο δεν είναι; Αυτή τη στιγμή δε μπορείς να το αποκτήσεις, μπορείς μόνο να το παραγγείλεις (για Φθινόπωρο). Τιμή 449 δολάρια (όταν βγει στη παραγωγή θα έχει περισσότερο). Δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα πάρα μόνο ότι θα είναι διαμέτρου 44mm (θα το ήθελα λίγο μικρότερο)
- ARMIDA A8 VINTAGE BRASS

Άλλο ένα πολύ καλό καταδυτικό ρολόι, διάστασης 42mm. 349 δολάρια αλλά συχνά κάνει έκπτωση 15% η εταιρεία, οπότε καλό είναι να περιμένεις για εκείνη τη στιγμή. Θεωρώ ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν προσφορά. Είναι λίγο σπαστικό ότι δέχονται πληρωμή μόνο μέσω PayPal αλλά τι να κάνουμε.
- Να κι ένα ευρωπαϊκό για το τέλος αν ντε και καλά θες να αποκτήσεις ρολόι από ευρωπαϊκή εταιρεία.
Steinhart OCEAN One 39 green ceramic

Καλή διάσταση για όσους έχουμε μικρούς καρπούς (39mm), με sapphire crystal αλλά και κεραμικό πλαίσιο. 440 ευρώ. Το κατηγορούν βέβαια ως αντίγραφο ενός ρολεξ αλλά δε θα έπρεπε να σε νοιάζει. Αν σου κάνει κάνας σνομπ κάνα σχόλιο πες του: "μόνο ένας που ξέρει από ρολόγια ξέρει τη steinhart, τα ρολεξ τα ξέρει κι η κουτσή Μαρια".
Αυτά από εμένα.