!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαγειρική και οικονομία.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Εικόνα

Εικόνα

Σε αυτό το πλαστικό έβαλα 500 αμπελόφυλλα σήμερα που τα έβρασα προηγουμένως έβαλα αλατόνερο και μία κουταλιά της σούπας ξινό.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:31
Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:28
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:20
Η μητέρα μου έτσι μεγάλωσε ,εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου κανείς μα ποτέ δεν έφτυσε φαγητό.
Έτσι και εγώ τιμώ την μητέρα μου και τον πατέρα μου που με μεγάλωσαν έτσι και τους το ανταποδίδω φτιάχνοντας τους τα ίδια τώρα που είμαι ακόμα μαζί τους και μπορώ όπως μου τα έφτιαχναν αυτοί.
Το κάθε πιάτο δείχνει τον σεβασμό και την αγάπη που έχεις στους ανθρώπους σου.
Τώρα έχουνε βγει και κάτι μισόκιλες ντομάτες δεν σημαίνει ότι αν πάρω μία και την γεμίσω έφτιαξα γεμιστά.

Μακαρι τα παιδάκια σου από τις πρώτες φράσεις που θα πουν να είναι "θέλω μπρόκολο".
Άλλο να πάρεις σωστές ντομάτες για γεμιστά και λαχανικά κι άλλο δεν βάζω πατάτες, μελιτζανες κτλ γιατί είναι για για να χορταίνει ο λόχος.
Ο γιος μου θέλει μπρόκολο, από μικρός και σήμερα ακόμα θέλει. Τρώει τα πάντα εκτός από θαλασσινά, το ψάρι το τρώει, αλλά όχι καλαμαροχτάποδα και γαρίδες.
Είσαι από τους τυχερους! Να το έχεις υπόψιν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:31 Εικόνα

Εικόνα

Σε αυτό το πλαστικό έβαλα 500 αμπελόφυλλα σήμερα που τα έβρασα προηγουμένως έβαλα αλατόνερο και μία κουταλιά της σούπας ξινό.
Αυτό με τον χάρακα δεν επρεπε να το βάλεις.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Niki

Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:14

Ετσι να καμεις μάτια μου. Κι όταν αρχίσουν και σου λένε βγαλε μου το πορτοκαλί, βγαλε μου τη ντοματα, αφησες λίγο πράσινο μέσα και σου φτύνουν μπουκιτσες και σου έρχεται να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στους κολοκυθοανθους να θυμάσαι τα έκανες με αγάπη. Τα παιδιά όχι τα φαγιά.
Η μητέρα μου έτσι μεγάλωσε ,εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου κανείς μα ποτέ δεν έφτυσε φαγητό.
Έτσι και εγώ τιμώ την μητέρα μου και τον πατέρα μου που με μεγάλωσαν έτσι και τους το ανταποδίδω φτιάχνοντας τους τα ίδια τώρα που είμαι ακόμα μαζί τους και μπορώ όπως μου τα έφτιαχναν αυτοί.
Τώρα έχουνε βγει και κάτι μισόκιλες ντομάτες δεν σημαίνει ότι αν πάρω μία και την γεμίσω έφτιαξα γεμιστά.

Μακαρι τα παιδάκια σου από τις πρώτες φράσεις που θα πουν να είναι "θέλω μπρόκολο".
Άλλο να πάρεις σωστές ντομάτες για γεμιστά και λαχανικά κι άλλο δεν βάζω πατάτες, μελιτζανες κτλ γιατί είναι για για να χορταίνει ο λόχος.
Ο καθένας όπως μάθει το φαγητό στο σπίτι του.
Εγώ έχω μάθει να τρώω γεμιστά ποικιλία.
Όταν βλέπω γεμιστά δύό ντομάτες και μια πιπεριά και μπόλικες πατάτες ψημένες στο λάδι του ταψιού δεν τα λέω γεμιστά αυτά είναι κάτι άλλο και δεν μου αρέσουν.
Όπως μάθει ο καθένας.
Δεν πιστεύω όμως αν είχες ένα πιάτο με 30 διαφορετικά είδη γεμιστών μπροστά σου να σου έλειπαν οι πατάτες.
Να έλεγες δηλαδή και οι πατάτες που είναι ρε παιδιά;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25 παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Eγώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο αλλά σπανίως πετάω φαγητό ή υλικά που έχουν χαλάσει.

Αυτό το πρόβλημα το είχα παλιότερα, που συνήθιζα να παίρνω ποσότητες από λαχανικά ή προϊόντα ψυγείου, χωρίς να κάνω κάποιον προγραμματισμό για την κατανάλωση τους. Από τη στιγμή που έκοψα τις μεγάλες ποσότητες και έχω κάποιο στοιχειώδες πλάνο εβδομάδας, ξέρω πάντα τι έχω στα ντουλάπια, στη συντήρηση και την κατάψυξη, τι χρειάζομαι και τι πρέπει να καταναλώσω πριν χαλάσει. Το ίδιο ακριβώς έκανα και την περίοδο της καραντίνας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:33
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:31 Εικόνα

Εικόνα

Αυτό με τον χάρακα δεν επρεπε να το βάλεις.
:8)

.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37 Eγώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο αλλά σπανίως πετάω φαγητό ή υλικά που έχουν χαλάσει.

Αυτό το πρόβλημα το είχα παλιότερα, που συνήθιζα να παίρνω ποσότητες από λαχανικά ή προϊόντα ψυγείου, χωρίς να κάνω κάποιον προγραμματισμό για την κατανάλωση τους. Από τη στιγμή που έκοψα τις μεγάλες ποσότητες και έχω κάποιο στοιχειώδες πλάνο εβδομάδας, ξέρω πάντα τι έχω στα ντουλάπια, στη συντήρηση και την κατάψυξη, τι χρειάζομαι και τι πρέπει να καταναλώσω πριν χαλάσει. Το ίδιο ακριβώς έκανα και την περίοδο της καραντίνας.
αυτο ειναι οικιακη οικονομια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:36

Ο καθένας όπως μάθει το φαγητό στο σπίτι του.
Εγώ έχω μάθει να τρώω γεμιστά ποικιλία.
Όταν βλέπω γεμιστά δύό ντομάτες και μια πιπεριά και μπόλικες πατάτες ψημένες στο λάδι του ταψιού δεν τα λέω γεμιστά αυτά είναι κάτι άλλο και δεν μου αρέσουν.
Όπως μάθει ο καθένας.
Δεν πιστεύω όμως αν είχες ένα πιάτο με 30 διαφορετικά είδη γεμιστών μπροστά σου να σου έλειπαν οι πατάτες.
Να έλεγες δηλαδή και οι πατάτες που είναι ρε παιδιά;
Η μάνα μου δεν έβαζε πατάτες στα γεμιστά. Και τώρα για χαρη μου βάζει άμα της το ζητήσω. Για την ακρίβεια θα έλεγα φάτε εσείς τα γεμιστά και αφηστε μου τις πατάτες με την γέμιση που τις περιχύνουμε. Και καμιά πιπεριά φλωρινης γεμιστή και είμαι οκ.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:38
Ναι ναι, ξέρω κι εσύ.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25 παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ

Εικόνα
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
Α ρε Άγι, τι μου θύμησες. :lol:
Κάτι τέτοια έκανε ο πατέρας μου στα φιλικά τραπέζια στενού κύκλου, όταν δεν ήταν μπροστά τα πιτσιρίκια.
Σ' εμένα, είχε μάθει απλώς πως να ξεφλουδίζω σωστά το πορτοκάλι. :a040:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:44
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37

Εικόνα
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
Α ρε Άγι, τι μου θύμησες. :lol:
Κάτι τέτοια έκανε ο πατέρας μου στα φιλικά τραπέζια στενού κύκλου, όταν δεν ήταν μπροστά τα πιτσιρίκια.
Σ' εμένα, είχε μάθει απλώς πως να ξεφλουδίζω σωστά το πορτοκάλι. :a040:
Αυτό όντως είναι λίγο :a040:
αλλά είναι και :D ταυτόχρονα.
:D

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:41
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:38
Ναι ναι, ξέρω κι εσύ.
Εγώ δεν είπα τίποτα.

.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:28 Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε , κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
δεν υπαρχει περιπτωση εστιατοριο να σου βαλει 3 γεμιστα και πατατες ,ουτε ο πατερας σου να δουλευε το μαγαζι δεν θα σου εβαζε τετοια μεριδα
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Άβαταρ μέλους
Niki

Δεν ήθελα να το παίξω ή έξυπνη της ιστορίας αντιθέτως.
Καταλαβαίνω απόλυτα την δυσκολία να κάνεις κάτι τέτοιο στην πόλη το έζησα και εγώ η ίδια.
Όταν καλούσα στο τηλέφωνο την μητέρα μου και έλεγα θα κατέβω κάτω την τάδε μέρα μου έλεγε τι φαγητό θέλεις να σου φτιάξω της έλεγα άστο μάνα είναι ταλαιπωρία.
Γεμιστά θέλεις κορίτσι μου;
Όταν έμπαινα σπίτι όλο το σπίτι μοσχοβολούσε.
Στην πόλη είναι δύσκολο να το κάνεις , και λόγο δουλειάς και λόγο κούρασης και για τα υλικά.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταργούμε και κρατάμε απλά πιπεριά ντομάτα πατάτες =γεμιστά.
Αυτά είναι τα γεμιστά της εργαζόμενης μητέρας της πόλης.
Μια φορά τον χρόνο όμως τουλάχιστον πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να τα φτιάχνει σωστά.
Εγώ σήμερα έδειξα ένα τρόπο που σας κάνει την ζωή εύκολη.
Φτιάξτε ντολμαδάκια δυο τρία είδη την μία μέρα , φτιάξτε δυο τρία είδη γεμιστά την άλλη μέρα και δεν θα χρειαστείτε πατάτες για να στουμπώσετε την οικογένεια.
Αυτό τον σκοπό είχε το σημερινό φαγητό με το αυριανό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”