Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:52Ποιους να θέλεις να χορτάσεις; Δεν είναι όλα θέμα τι θα σκεφτεί ο άλλος που θα δει το πιάτο με τα γεμιστά με πατάτες μέσα. Αλλά τι σ' αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι γαμαει η πατάτα στα γεμιστά. Να έχει ψηθεί μέσα στο ζουμάκι απο τη γέμιση. Μόνο που θέλει λίγο έξτρα αλατάκι. Επίσης η μελιτζάνα η φλασκα στα γεμιστά είναι μιαμ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:42 Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
Αυτό είναι πλύση εγκεφάλου των εστιατορίων.
Όταν βάζει στα γεμιστά πατάτες δείχνει ότι θέλεις να τους χορτάσεις με πατάτες γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο.
Όταν βάζεις μεγάλα ζαρζαβατικά σημαίνει ότι δεν θέλεις να κάνεις κόπο ό κόπος είναι χρήμα.
Τα γεμιστά είναι μεγάλη ποικιλία ξεκινάνε από αυτά που είναι με ρύζι , αυτά που είναι με κιμάδες και ρύζι , αυτά που είναι με ψαρικά , καλαμαράκια με ρύζι μύδια με ρύζι γαρίδες με ρύζι , αυτά πού είναι με τυροκομικά πιπεριές γεμιστές με φέτα κ.λ.π.
Τώρα ή ποικιλία διαμορφώνεται ανάλογα με ζαρζαβατικό που χρησιμοποιείς και την γέμιση.
Η Μαρίκα η Μητσοτάκη χώρεσε σε μία μερίδα 40 διαφορετικά ντολμαδάκια.
40 διαφορετικά!
Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω αν και θα το ήθελα.
Σε μία μερίδα.
Εσείς έχετε πρόβλημα που μάθατε να τρώτε γεμιστά τις ντομάτες πιπεριές και πατάτες.
Η χώρα μας γεμιστά λέει άλλα πράγματα όχι αυτά που σερβίρουμε στους τουρίστες.
Εκτός αν είστε τουρίστες στην ίδια σας την χώρα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαγειρική και οικονομία.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
the comet the course the tail
την σύνθεση (αν έχει) βάλε. στο πίσω μέρος. ευχαριστώ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:53Όχι απλά ήθελα να το βγάλω φωτογραφία αλλά το έβαλα σε βαζάκι το ανοικτό φακελάκι και έψαχνα κλειστό φακελάκι για να δει την συσκευασία.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:50ναι, το C₆H₈O₇ εννοεί. απλά την κόλλησες με τον όρο "κιτρικό οξύ" και δεν απαντάει.Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45 Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Νίκη, το κιτρικό οξύ εννοούσες ξινό; Έχω απορία.
Δεν γράφει τίποτα χρήσιμο από πίσω.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:54την σύνθεση (αν έχει) βάλε. στο πίσω μέρος. ευχαριστώ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:53Όχι απλά ήθελα να το βγάλω φωτογραφία αλλά το έβαλα σε βαζάκι το ανοικτό φακελάκι και έψαχνα κλειστό φακελάκι για να δει την συσκευασία.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:50
ναι, το C₆H₈O₇ εννοεί. απλά την κόλλησες με τον όρο "κιτρικό οξύ" και δεν απαντάει.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
-
μπορεί εσένα να μην σου φαίνεται χρήσιμο.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:55Δεν γράφει τίποτα χρήσιμο από πίσω.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:54την σύνθεση (αν έχει) βάλε. στο πίσω μέρος. ευχαριστώ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:53
Όχι απλά ήθελα να το βγάλω φωτογραφία αλλά το έβαλα σε βαζάκι το ανοικτό φακελάκι και έψαχνα κλειστό φακελάκι για να δει την συσκευασία.
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45 Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Γω βάζω κανονικά πατάτες έξτρα στα γεμιστά στο ταψί και κλάστε μου μια μάντρα.
Κι εγώ βάζω, τζάνε μου. Αλλά δεν τσι γεμίζω. Τις έεχω έτσι, για χόρταση, επειδή μόνο με πιπεριές και ντομάτες δεν στουμπώνω.Στύγιος έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:58Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:45 Καλά, σε ποιό μαγέρικο βάζουνε πατάτα γεμιστή στα γεμιστά; Πουθενά, ούτε στη φυλακή. Πιπεριά και τομάτα βάζουν, ορέ αδέλφια, και η πατάτα έξτρα ως γαρνιτούρα, αλλά πάλι από το ταψί..
Γω βάζω κανονικά πατάτες έξτρα στα γεμιστά στο ταψί και κλάστε μου μια μάντρα.
Ordem e Progresso.
Αύριο που θα κάνω παιδάκια δεν θα τους φτιάχνω γεμιστά ντομάτα πιπεριά και πατάτες για να χορταίνουν αλλά θα βρίσκω ανθούς κολοκυθιάς , κρεμμυδοντολμάδες , με αμπελόφυλλα με φύλλα από σέσκουλα με ντοματούλες μικρούλες με πιπεριές μικρούλες με κολοκυθάκια μικρά , με μελιτζάνες μικρές για να τους δείχνω την αγάπη μου θα έχουνε ένα κήπο στο πιάτο τους και θα είναι μικρές μικρές μπουκίτσες.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:52Ποιους να θέλεις να χορτάσεις; Δεν είναι όλα θέμα τι θα σκεφτεί ο άλλος που θα δει το πιάτο με τα γεμιστά με πατάτες μέσα. Αλλά τι σ' αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι γαμαει η πατάτα στα γεμιστά. Να έχει ψηθεί μέσα στο ζουμάκι απο τη γέμιση. Μόνο που θέλει λίγο έξτρα αλατάκι. Επίσης η μελιτζάνα η φλασκα στα γεμιστά είναι μιαμ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:42 Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
Όταν βάζει στα γεμιστά πατάτες δείχνει ότι θέλεις να τους χορτάσεις με πατάτες γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς ούτε σε χρήμα ούτε σε χρόνο.
Όταν βάζεις μεγάλα ζαρζαβατικά σημαίνει ότι δεν θέλεις να κάνεις κόπο ό κόπος είναι χρήμα.
Τα γεμιστά είναι μεγάλη ποικιλία ξεκινάνε από αυτά που είναι με ρύζι , αυτά που είναι με κιμάδες και ρύζι , αυτά που είναι με ψαρικά , καλαμαράκια με ρύζι μύδια με ρύζι γαρίδες με ρύζι , αυτά πού είναι με τυροκομικά πιπεριές γεμιστές με φέτα κ.λ.π.
Τώρα ή ποικιλία διαμορφώνεται ανάλογα με ζαρζαβατικό που χρησιμοποιείς και την γέμιση.
40 διαφορετικά!
Σε μία μερίδα.
Εσείς έχετε πρόβλημα που μάθατε να τρώτε γεμιστά τις ντομάτες πιπεριές και πατάτες.
Δεν θα πηγαίνω στην λαϊκή για να βρώ μεγάλες ντομάτες και πιπεριές για να ξεμπερδεύω γρήγορα.
the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:58μπορεί εσένα να μην σου φαίνεται χρήσιμο.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:55Δεν γράφει τίποτα χρήσιμο από πίσω.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:54
την σύνθεση (αν έχει) βάλε. στο πίσω μέρος. ευχαριστώ.

Ετσι να καμεις μάτια μου. Κι όταν αρχίσουν και σου λένε βγαλε μου το πορτοκαλί, βγαλε μου τη ντοματα, αφησες λίγο πράσινο μέσα και σου φτύνουν μπουκιτσες και σου έρχεται να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στους κολοκυθοανθους να θυμάσαι τα έκανες με αγάπη. Τα παιδιά όχι τα φαγιά.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:02Αύριο που θα κάνω παιδάκια δεν θα τους φτιάχνω γεμιστά ντομάτα πιπεριά και πατάτες για να χορταίνουν αλλά θα βρίσκω ανθούς κολοκυθιάς , κρεμμυδοντολμάδες , με αμπελόφυλλα με φύλλα από σέσκουλα με ντοματούλες μικρούλες με πιπεριές μικρούλες με κολοκυθάκια μικρά , με μελιτζάνες μικρές για να τους δείχνω την αγάπη μου θα έχουνε ένα κήπο στο πιάτο τους και θα είναι μικρές μικρές μπουκίτσες.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:52Ποιους να θέλεις να χορτάσεις; Δεν είναι όλα θέμα τι θα σκεφτεί ο άλλος που θα δει το πιάτο με τα γεμιστά με πατάτες μέσα. Αλλά τι σ' αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι γαμαει η πατάτα στα γεμιστά. Να έχει ψηθεί μέσα στο ζουμάκι απο τη γέμιση. Μόνο που θέλει λίγο έξτρα αλατάκι. Επίσης η μελιτζάνα η φλασκα στα γεμιστά είναι μιαμ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:42 Δεν φταίω εγώ αν μάθατε εσείς ότι γεμιστά είναι ντομάτες πιπεριά και πατάτες.
40 διαφορετικά!
Σε μία μερίδα.
Δεν θα πηγαίνω στην λαϊκή για να βρώ μεγάλες ντομάτες και πιπεριές για να ξεμπερδεύω γρήγορα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
όντως δεν αναφέρει κάτι. αλλά μπορούμε να τους πάρουμε τηλ, να ρωτήσουμε. σύνθεση, δοσολογία ανα ντολμαδάκια κλπ.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:06the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:58μπορεί εσένα να μην σου φαίνεται χρήσιμο.
![]()
Η μητέρα μου έτσι μεγάλωσε ,εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου κανείς μα ποτέ δεν έφτυσε φαγητό.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:14Ετσι να καμεις μάτια μου. Κι όταν αρχίσουν και σου λένε βγαλε μου το πορτοκαλί, βγαλε μου τη ντοματα, αφησες λίγο πράσινο μέσα και σου φτύνουν μπουκιτσες και σου έρχεται να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στους κολοκυθοανθους να θυμάσαι τα έκανες με αγάπη. Τα παιδιά όχι τα φαγιά.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:02Αύριο που θα κάνω παιδάκια δεν θα τους φτιάχνω γεμιστά ντομάτα πιπεριά και πατάτες για να χορταίνουν αλλά θα βρίσκω ανθούς κολοκυθιάς , κρεμμυδοντολμάδες , με αμπελόφυλλα με φύλλα από σέσκουλα με ντοματούλες μικρούλες με πιπεριές μικρούλες με κολοκυθάκια μικρά , με μελιτζάνες μικρές για να τους δείχνω την αγάπη μου θα έχουνε ένα κήπο στο πιάτο τους και θα είναι μικρές μικρές μπουκίτσες.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:52
Ποιους να θέλεις να χορτάσεις; Δεν είναι όλα θέμα τι θα σκεφτεί ο άλλος που θα δει το πιάτο με τα γεμιστά με πατάτες μέσα. Αλλά τι σ' αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι γαμαει η πατάτα στα γεμιστά. Να έχει ψηθεί μέσα στο ζουμάκι απο τη γέμιση. Μόνο που θέλει λίγο έξτρα αλατάκι. Επίσης η μελιτζάνα η φλασκα στα γεμιστά είναι μιαμ.
Έτσι και εγώ τιμώ την μητέρα μου και τον πατέρα μου που με μεγάλωσαν έτσι και τους το ανταποδίδω φτιάχνοντας τους τα ίδια τώρα που είμαι ακόμα μαζί τους και μπορώ όπως μου τα έφτιαχναν αυτοί.
Το κάθε πιάτο δείχνει τον σεβασμό και την αγάπη που έχεις στους ανθρώπους σου.
Τώρα έχουνε βγει και κάτι μισόκιλες ντομάτες δεν σημαίνει ότι αν πάρω μία και την γεμίσω έφτιαξα γεμιστά.
Niki,the comet the course the tail, ευχαριστώ και τους δύο. Αυτό ήθελα να ξέρω, επειδή κόλλησα, δεν ήξερα τι είναι το ξυνό, τελικά διάβασα πως είναι κιτρικό οξύ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος συντήρησης; Σε αεροστεγή βαζάκια, ας πούμε, σε λάδι; Ευχαριστώ πολύ, πάντως, για τις πληροφορίες.
Ordem e Progresso.
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:20Η μητέρα μου έτσι μεγάλωσε ,εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου κανείς μα ποτέ δεν έφτυσε φαγητό.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:14Ετσι να καμεις μάτια μου. Κι όταν αρχίσουν και σου λένε βγαλε μου το πορτοκαλί, βγαλε μου τη ντοματα, αφησες λίγο πράσινο μέσα και σου φτύνουν μπουκιτσες και σου έρχεται να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στους κολοκυθοανθους να θυμάσαι τα έκανες με αγάπη. Τα παιδιά όχι τα φαγιά.Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:02
Αύριο που θα κάνω παιδάκια δεν θα τους φτιάχνω γεμιστά ντομάτα πιπεριά και πατάτες για να χορταίνουν αλλά θα βρίσκω ανθούς κολοκυθιάς , κρεμμυδοντολμάδες , με αμπελόφυλλα με φύλλα από σέσκουλα με ντοματούλες μικρούλες με πιπεριές μικρούλες με κολοκυθάκια μικρά , με μελιτζάνες μικρές για να τους δείχνω την αγάπη μου θα έχουνε ένα κήπο στο πιάτο τους και θα είναι μικρές μικρές μπουκίτσες.
Έτσι και εγώ τιμώ την μητέρα μου και τον πατέρα μου που με μεγάλωσαν έτσι και τους το ανταποδίδω φτιάχνοντας τους τα ίδια τώρα που είμαι ακόμα μαζί τους και μπορώ όπως μου τα έφτιαχναν αυτοί.
Τώρα έχουνε βγει και κάτι μισόκιλες ντομάτες δεν σημαίνει ότι αν πάρω μία και την γεμίσω έφτιαξα γεμιστά.
Μακαρι τα παιδάκια σου από τις πρώτες φράσεις που θα πουν να είναι "θέλω μπρόκολο".
Άλλο να πάρεις σωστές ντομάτες για γεμιστά και λαχανικά κι άλλο δεν βάζω πατάτες, μελιτζανες κτλ γιατί είναι για για να χορταίνει ο λόχος.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
για τουρσια καλο ειναι - αν φτιαχνει καποιοςCavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:24 Niki,the comet the course the tail, ευχαριστώ και τους δύο. Αυτό ήθελα να ξέρω, επειδή κόλλησα, δεν ήξερα τι είναι το ξυνό, τελικά διάβασα πως είναι κιτρικό οξύ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος συντήρησης; Σε αεροστεγή βαζάκια, ας πούμε, σε λάδι; Ευχαριστώ πολύ, πάντως, για τις πληροφορίες.
ψαξτο με τη συνθεση που ρωτησε σωστα ο κομετ
διαιτηρηση για μεγαλο διαστημα γινεται με διαφορους τροπους αναλογα τι θες ρωτησε καποιον που τα γνωριζει καλα- οπως τα καπνιστα χελια που εγραψες πχ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ο γιος μου θέλει μπρόκολο, από μικρός και σήμερα ακόμα θέλει. Τρώει τα πάντα εκτός από θαλασσινά, το ψάρι το τρώει, αλλά όχι καλαμαροχτάποδα και γαρίδες.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:28Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:20Η μητέρα μου έτσι μεγάλωσε ,εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου κανείς μα ποτέ δεν έφτυσε φαγητό.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:14
Ετσι να καμεις μάτια μου. Κι όταν αρχίσουν και σου λένε βγαλε μου το πορτοκαλί, βγαλε μου τη ντοματα, αφησες λίγο πράσινο μέσα και σου φτύνουν μπουκιτσες και σου έρχεται να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στους κολοκυθοανθους να θυμάσαι τα έκανες με αγάπη. Τα παιδιά όχι τα φαγιά.
Μακαρι τα παιδάκια σου από τις πρώτες φράσεις που θα πουν να είναι "θέλω μπρόκολο".
Άλλο να πάρεις σωστές ντομάτες για γεμιστά και λαχανικά κι άλλο δεν βάζω πατάτες, μελιτζανες κτλ γιατί είναι για για να χορταίνει ο λόχος.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
-