!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Που ειναι καλυτερα να ζει καποιος;Ελλαδα η Γερμανια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

στα καθ αυτον ο γιανναρας περιγραφει πολυ ωραια τα θετικα και τα αρνητικα της μιας χωρας και της αλλης

εκανε 3 χρονια στην βοννη
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Νon4me έγραψε: 15 Μάιος 2020, 15:45 Ο ζεστοτερος μαιος ( και γενικοτερα καλοκαιρι - καυσωνας ) των τελευταίων 150 χρονων λενε .

https://www.usay.gr/slider/provlepsi-so ... -150-eton/
Δεν την παλεύω τη ζέστη, δεν μου αρέσει. Ιούλιο μήνα το 2014 σηκώθηκα και πήγα σε χωριό της Πίνδου, για να την παλέψω.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Νon4me έγραψε: 15 Μάιος 2020, 15:45 Ο ζεστοτερος μαιος ( και γενικοτερα καλοκαιρι - καυσωνας ) των τελευταίων 150 χρονων λενε .

Έτσι και μας πουν να γυρίσουμε στο γραφείο χωρίς κλιματισμό θα ενταχθω και γω σε κάποιο κίνημα ψεκασμενων, δε θα αντέξω.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 15:59

Δεν την παλεύω τη ζέστη, δεν μου αρέσει. Ιούλιο μήνα το 2014 σηκώθηκα και πήγα σε χωριό της Πίνδου, για να την παλέψω.
Εγω δεν εχω θεμα . θα βελαξω βεβαια απλα την αντεχω . στο κρυο εχω μικροτερες ανοχες - ισως λογω ελειψης λιπους - . Το αυτοκινητο που εχω τωρα το εχω 14 χρονια και ζητημα ειναι αν εχω ανοιξει 20 φορες το κλιματιστικο .
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Μάιος 2020, 16:02

Έτσι και μας πουν να γυρίσουμε στο γραφείο χωρίς κλιματισμό θα ενταχθω και γω σε κάποιο κίνημα ψεκασμενων, δε θα αντέξω.
Στο γραφειο ειναι αλλιως . πακετο η φαση .
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 15 Μάιος 2020, 15:39
hellegennes έγραψε: 15 Μάιος 2020, 14:42

Ναι και λέγεται βίαιο έγκλημα ανά μονάδα πληθυσμού, στατιστικό που παράθεσα και είναι τουλάχιστον διπλάσιο για την Γερμανία.
Υπαρχει το safety index για το ποσο ασφαλης ειναι η καθε χωρα
Οποτε ασε τα μαγειρεματα

Ακομη και αν ηθελες να επικαλεστεις στατιστικα εγκληματων θα πηγαινες (λανθασμενα παλι) στο crime index

To safety index δημιουργηθηκε για να μετραμε στατιστικα το ποσο ασφαλης ειναι μια χωρα
Εσυ γιατι δεν το χρησιμοποιεις;
Δεν υπάρχει τέτοιο στατιστικό εθνικής ή υπερεθνικής υπηρεσίας στατιστικής. Το μόνο μέτρο ασφάλειας είναι αυτά που έχω αναφέρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

νομίζω παίζει προμπλέμα φιλαράκο με το σκεπτικο σου, το νομίζω το λέω ευγενικά ε.
H ασφαλεια δεν αφορα μονο τις ανθρωποκτονιες
Εχει καμια διαφορα αν πεθανεις απο εκρηξη ηφαιστειου η απο πυροβολισμο;
Εχει καμια διαφορα αν θα πεθανεις σε αυτοκινητιστικο η απο πυροβολισμο;
Επισης η ασφαλεια δεν αφορα μονο το να χασεις την ζωη σου
Πχ συμπεριλαμβανεται η εργασιακη ασφαλεια η ασφαλεια των καταθεσεων κτλ κτλ
Γκεγκε;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αυτά είναι μαλακίες που δεν έχουν έρεισμα. Τα αυτοκινητιστικά, οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί, οι επιθέσεις ζώων και οι καταποντισμοί είναι πράγματα που συνιστούν απειλή για πολύ μικρό αριθμό ατόμων, είναι εξαιρετικά σπάνια και μετράνε μόνο σε τίποτα τριτοκοσμικές χώρες με ψεύτικες κατασκευές, ελλιπή πρόσβαση σε αγαθά και ιατρική περίθαλψη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει επιπροσθέτως αποδοτικότερο σύστημα υγείας οπότε είναι ασφαλέστερη και από αυτήν την άποψη.

Η ασφάλεια αφορά κατά 99,99% το βίαιο έγκλημα: δηλαδή ληστείες, δολοφονίες, βιασμούς, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, απειλές, εμπρησμούς, κτλ.

Ακόμη και σε χώρες που υπάρχουν μη ανθρωπογενείς απειλές, όπως φυσικά φαινόμενα, ασθένειες και επικίνδυνα ζώα, οι ανθρωπογενείς απειλές είναι μακράν χειρότερες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

mao mao έγραψε: 15 Μάιος 2020, 14:55
ασφαλές ειναι το Μάντσεστερ. Σε ποια περιοχη έμενες;
Εμενα κέντρο, κοντα στη συμβολή Sackville και Whitworth, δηλαδή σε αρκετα safe περιοχή. Εδινα 1000 λιρες πριν 12 χρόνια για ενα σπιτι το μισο απο αυτο που μένω τωρα. Ειχαμε τρεις κωδικούς πρακτικά για να μπεις στο σπιτι, εξώπορτα, κατω πορτα, οροφος. Και αλλους κωδικούς για αυλη και γυμναστήριο, που αλλαζαν καθε μηνα. Καμερες παντου, εννοείται. Απλα για γελια αν συγκρίνεις ααφαλεια με τα νοτια προάστια της Αθηνας που μένω τωρα που 4 η ωρα το πρωί απλα βγαίνεις κ περπατας αφοβα. Μόλις πέσει η νυχτα στο Μάντσεστερ θέλει προσοχή. Πρώτη φορα που ηρθε η μανα μου να με δει, τσαβοαγγλος ηρθε κ άρχισε να μου λεει επιθετικές μαλακιες χωρις κανεναν λογο, κ μου έκλεινε το δρομο. Μαχαιρωματα επαιζαν καθε μερα. Οχημα δεν άφηνες με τπτ αν ηθελες να το βρεις, κ φυσικά αν φαινοταν οτιδήποτε μεσα, κλαφτο. Ουτε να φανταστώ δε θελω τι γινοταν στα προάστια. Κυριακή πρωι δεν υπήρχε atm χωρις ξερατα πάνω.

Ο μεσος αγγλος working class scum επικα καθυστερημένος, δεν ξέρω, σνιφαρουν βενζίνη εκει περα; μπροστα τους το μπουρναζι ειναι πολιτισμος.

Επιφυλάσσομαι μόνο επειδή αυτα εγιναν πριν 10 χρονια, ίσως σημερα να ειναι αλλιως. Επισης τα πεζοδρομια ηταν πολυ πιο βρωμικα απο αυτα των νοτίων προαστίων της Αθήνας, εκτός βέβαια απο σαπιες περιοχές τυπου Καλλιθέα.

Παρ ολα αυτα έχει πολλα θετικά που βαριεμαι τώρα να τα γραψω, θα ξαναπηγαινα για κανα χρόνο, αλλα οχι μόνιμα
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Μάιος 2020, 16:23
mao mao έγραψε: 15 Μάιος 2020, 14:55
ασφαλές ειναι το Μάντσεστερ. Σε ποια περιοχη έμενες;
Εμενα κέντρο, κοντα στη συμβολή Sackville και Whitworth, δηλαδή σε αρκετα safe περιοχή. Εδινα 1000 λιρες πριν 12 χρόνια για ενα σπιτι το μισο απο αυτο που μένω τωρα. Ειχαμε τρεις κωδικούς πρακτικά για να μπεις στο σπιτι, εξώπορτα, κατω πορτα, οροφος. Και αλλους κωδικούς για αυλη και γυμναστήριο, που αλλαζαν καθε μηνα. Καμερες παντου, εννοείται. Απλα για γελια αν συγκρίνεις ααφαλεια με τα νοτια προάστια της Αθηνας που μένω τωρα που 4 η ωρα το πρωί απλα βγαίνεις κ περπατας αφοβα. Μόλις πέσει η νυχτα στο Μάντσεστερ θέλει προσοχή. Πρώτη φορα που ηρθε η μανα μου να με δει, τσαβοαγγλος ηρθε κ άρχισε να μου λεει επιθετικές μαλακιες χωρις κανεναν λογο, κ μου έκλεινε το δρομο. Μαχαιρωματα επαιζαν καθε μερα. Οχημα δεν άφηνες με τπτ αν ηθελες να το βρεις, κ φυσικά αν φαινοταν οτιδήποτε μεσα, κλαφτο. Ουτε να φανταστώ δε θελω τι γινοταν στα προάστια. Κυριακή πρωι δεν υπήρχε atm χωρις ξερατα πάνω.

Ο μεσος αγγλος working class scum επικα καθυστερημένος, δεν ξέρω, σνιφαρουν βενζίνη εκει περα; μπροστα τους το μπουρναζι ειναι πολιτισμος.

Επιφυλάσσομαι μόνο επειδή αυτα εγιναν πριν 10 χρονια, ίσως σημερα να ειναι αλλιως. Επισης τα πεζοδρομια ηταν πολυ πιο βρωμικα απο αυτα των νοτίων προαστίων της Αθήνας, εκτός βέβαια απο σαπιες περιοχές τυπου Καλλιθέα.

Παρ ολα αυτα έχει πολλα θετικά που βαριεμαι τώρα να τα γραψω, θα ξαναπηγαινα για κανα χρόνο, αλλα οχι μόνιμα
Πρέπει να είναι χοντρή πίκρα το U.K.. Δεν θέλω να ζήσω εξ ενστίκτου -δεν είμαι σαν αυτούς που ξέρουν τις χώρες χωρίς αν να τις είδαν.
:lol:
Είπα την ιστορία που φίλος καταγωγή από μεσογειακή χώρα, έφυγε από Αμβούργο να πάει Σκωτία και βρίζει, θέλει πάλι Γερμανία; Πρέπει να είναι πολύ πίκρα. Από πλευράς ασφάλειας, η ασφαλέστερη χώρα που έζησα ήταν Κίνα, ό,τι ώρα και να κυκλοφορούσες, δεν σε πείραζε κανείς. Πάντως σε τέτοια, εγώ θέλω και λίγη ηρεμία, δεν μπορώ να οδηγάνε οι άνθρωποι σα γουρούνια και να έχω μέσα το Παιδί μου. Και στην Ελλάδα είναι ανεύθυνοι.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

στην Θεσσαλονίκη είναι σουηδοί μπροστά σε αυτό που συμβαίνει εδώ που μένω (περι οδηγησης ο λογος)

ειναι μιξη τρομακτικη ενοικιαζομενων αυτοκινητων με νοοτροπια σουηδιας(αργα,προσεκτικα) με ελληνικη ανυπομονη οδηγηση και δρομους(αν εξαιρεσεις εναν κεντρικο) επαρχιακους.
βαλε γουρουνες(τα γνωστα τροχοφορα)
μηχανακια που κατα κανονα τα βλεπεις να σου ρχονται απο παντου(και να σε κανουν και παρατηρηση ακομα και αν σε προσπερνανε απο δεξια :lol: )
και το αποτελεσμα;

αυτό

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathm ... tychimata/
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

hellegennes έγραψε: 15 Μάιος 2020, 16:21 Αυτά είναι μαλακίες που δεν έχουν έρεισμα. Τα αυτοκινητιστικά, οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί, οι επιθέσεις ζώων και οι καταποντισμοί είναι πράγματα που συνιστούν απειλή για πολύ μικρό αριθμό ατόμων, είναι εξαιρετικά σπάνια και μετράνε μόνο σε τίποτα τριτοκοσμικές χώρες με ψεύτικες κατασκευές, ελλιπή πρόσβαση σε αγαθά και ιατρική περίθαλψη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει επιπροσθέτως αποδοτικότερο σύστημα υγείας οπότε είναι ασφαλέστερη και από αυτήν την άποψη.

Η ασφάλεια αφορά κατά 99,99% το βίαιο έγκλημα: δηλαδή ληστείες, δολοφονίες, βιασμούς, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, απειλές, εμπρησμούς, κτλ.

Ακόμη και σε χώρες που υπάρχουν μη ανθρωπογενείς απειλές, όπως φυσικά φαινόμενα, ασθένειες και επικίνδυνα ζώα, οι ανθρωπογενείς απειλές είναι μακράν χειρότερες.
Διαλεξα τα νσυγκεκριμενα παραδειγματα για να εκθεσω το κολλημα σου
Θα μπορουσα να γραψω πχ εξ αρχης μονο περιβαντολλογικη ρυπανση αλλα ηθελα πρωτα να σε εκθεσω
Αν επαιρνες στροφες θα ειχες σταματησει ηδη με το που αναφερα την εργασιακη ασφαλεια
Αλλα εσυ εκει κολλημα

Αλλα τι να λεμε εδω νομιζες οτι τα λουκανικα φρακφουρτης εχουν ενα μεγεθος αυτο που πουλας εσυ στο μινι μαρκετ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 15 Μάιος 2020, 17:12, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

πρεπει να προστεθει βεβαια και η ελλειψη προσαρμογης καποιων τουριστων στην ελληνικη πραγματικοτητα,τους βλεπω τους ανθρωπους προχωρανε στις διαβασεις(που συχνα ΔΕΝ φαινονται) χωρις να κοιτανε αν ερχεται αμαξι ,με δεδομενο δηλαδη πως θα σταματησουν ολοι...
κατι που αποβαινει καποιες φορες δυστυχως και μοιραιο.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Κόκκορας έγραψε: 15 Μάιος 2020, 17:04 στην Θεσσαλονίκη είναι σουηδοί μπροστά σε αυτό που συμβαίνει εδώ που μένω (περι οδηγησης ο λογος)

ειναι μιξη τρομακτικη ενοικιαζομενων αυτοκινητων με νοοτροπια σουηδιας(αργα,προσεκτικα) με ελληνικη ανυπομονη οδηγηση και δρομους(αν εξαιρεσεις εναν κεντρικο) επαρχιακους.
βαλε γουρουνες(τα γνωστα τροχοφορα)
μηχανακια που κατα κανονα τα βλεπεις να σου ρχονται απο παντου(και να σε κανουν και παρατηρηση ακομα και αν σε προσπερνανε απο δεξια :lol: )
και το αποτελεσμα;

αυτό

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathm ... tychimata/
Αγόρι μου, νόμιζα πως τα είχα όλα μέχρι να πάω Κίνα. ΣΕ 3 χρόνια δεν οδήγησα μισή φορά. Και όταν καθόμουν συνοδηγός, έπρεπε να πάρω χάπι. Ένας συνάδελφος επίσης Δυτικός, έκλεινε τα μάτια και προσευχότανε όταν οδηγούσε ο Κινέζος. Μιλάμε, αυτά είναι για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ. H Ελλάδα θα ήταν ό,τι χειρότερο υπάρχει στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε η Νάπολη της Ιταλίας.
Ordem e Progresso.
Achristect

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Achristect »

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκαν οι δείκτες αγοραστικής δυναμης για καθε πολη στον κοσμο. Η Γερμανία εχει αρκετες μεγαλες πολεις στην πρωτη 30αδα-50αδα αποτι ειδα. Βεβαια αυτο δε σημαίνει απαραίτητα οτι ζεις καλύτερα, απλα εισαι οικονομικά πιο ανετος.

Οσον αφορα την ασφάλεια, για την ποιότητα ζωης σου δε μετράει μονο το αποτέλεσμα αλλα και ο φοβος που εχει κανεις οταν περπατάει αναμεσα σε πρεζακια που τρυπιουνται, σε καταυλισμους ρομα αφημενους στη μοιρα τους, σε γκετοποιημενες γειτονιές και πλατείες του κέντρου με αθλιες συνθηκες που νομίζεις οτι εισαι στο Πακιστάν (χωρις φυσικα να μου φταίνε οι ιδιοι οι άνθρωποι), σε άβατα που δεν πλησιάζει αστυνομία ή δεν κανει τίποτα, σε γειτονιές που οι ανθρωποι ειναι σαφες οτι δεν εχουν καμια δουλειά και μολις βρεθούν σε ανάγκη θα παρανομησουν.

Δεν ειναι αναγκη να αρπαξουν το παιδί σου η να βιάσουν τη γυναίκα σου για να διαπιστώσεις οτι δε μπορεί ο οποιοσδήποτε να περπατήσει εκει ανετα, ειδικά αν εμφανώς δεν ανοίκει σε αυτο το περιθωριοποιημενο κομματι της κοινωνίας. Ενας μόνος του 35αρης γυμναστηριακος προφανώς περπατάει παντού χαλαρος.

Στη Γερμανία στη χειρότερη τουρκογειτονιά νας πας ουτε τρυπιουνται, ουτε βολτάρουν τσεκαροντας κοσμο απλά χωρις καμια δουλειά, ουτε σχολιαζουν γυναικα που περνάει, ουτε μαζεύονται μπουλουκια γυρω της, ουτε κανει στραβα ματια η αστυνομία. Ενα λιγο παλιο αμαξι φορτωμένο να δεις μετα τις 22.00 το βραδυ στο δρομο, μεσα σε 10 λεπτα το εχουν σταματήσει για έλεγχο.

Το ποσες ακριβώς ειναι οι παράνομες ενέργειες, ποσες καταγράφονται κλπ ειναι αλλο κομματι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”