Φάλαινα είναι;Bazoomba έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:46- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:15
Όποιος βασανίζει ζώα για να διασκεδάζει για μένα είναι ψυχοπαθής.![]()
Στη θάλασσα και στη ζούγκλα είναι για επιβίωση, όχι για διασκέδαση.
Φάλαινα είναι;Bazoomba έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:46- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:15
δεν νομιζω πως το να πετας νεκρο θηραμα μεχρι να βαρεθεις ειναι μηχανισμος επιβιωσης...- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:53Φάλαινα είναι;Bazoomba έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:46- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:15
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
οκ το σταματώ εδώ γιατί άλλη κατεύθυνση δίνεις εσύ και άλλη εγώΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:23Δεν βλέπουμε το ίδιο πράγμα, οπότε κόψε τον πληθυντικό.nemo έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:19Μα το βλέπουμε από τις χιλιάδες των περιπτώσεων στην αληθινή ζωή ονόματα και διευθυνσεις θέλεις;ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 14:50
Κι εγώ αναφέρομαι ειδικά. Και περιμένω.
Γιατί όποιος μάγκας θεωρεί ότι μπορεί να αποδίδει χαρακτηρισμούς ψυχασθένειας, διαστροφής και αγαμίας έτσι στο χαλαρό, σε φόρουμ όπου υπάρχουν χρήστες που γουστάρουν τα ζώα, πρέπει να μπορεί και να το αποδείξει.
Διαφορετικά ας πάει να παίξει με το... κουβαδάκι του, αλλού.![]()
Και ήμουν πολύ συγκεκριμένη. Σαφώς και δεν θέλω διευθύνσεις, τα νικ των ανώνυμων χρηστών είναι επαρκέστατα.
Εγώ έχω να παραθέσω αντίστοιχα παραδείγματα.
Οπότε, αφήστε τα τσαλιμάκια και σταθείτε στο Ανθρώπινο ύψος Σας.
Όρκα.- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:53Φάλαινα είναι;Bazoomba έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:46- Casper - έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:15
δεν με καταλαβεςstargazer έγραψε: 11 Μάιος 2020, 16:00 Oι "μηχανισμοί επιβίωσης" δεν είναι στην φροϋδική θεωρία, είναι οι "μηχανισμοί άμυνας" και αναφέρονται σε κάτι τελείως διαφορετικό.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Μα και στη φύση λειτουργεί η ίδια πυραμίδα, που ισχύει και για τις ανθρώπινες.stargazer έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:36Ετσι τα ειχα και εγω σαν κατωτερο ειδος, ομως οταν το δεις απο κοντα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ετσι.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:29
Η διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων είναι ότι ο κάθε παπάρας μπορεί να στηρίζεται στα επιτεύγματα άλλων ανθρώπων, θεωρώντας τα δικά του, ενώ το κάθε ζώο στηρίζεται μόνον στις δικές του δυνάμεις.
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι το ζωο ζει σε αρμονια με την φυση, ο ανθρωπος οχι. Τα επιτευγματα των ανθρωπων θεωρουνται τετοια μονο απ τους ιδιους. Για το υπολοιπο της ζωης στην γη, ειναι απο αδιαφορα εως εγκληματικα. Εχω αρχισει και αναρωτιεμαι για αυτους που λενε οτι ειμαστε εξωγηινοι και για αυτο δεν σεβομαστε τιποτα στον πλανητη.
Γαλή άμα σε βάζαμε σε αλεξίπτωτο και σε προσγειώναμε σε φυσικό περιβάλλον δεν θα επιβίωνες. Απλό. Οι εγγενείς σου πολιτισμικές αξίες και γενικά οι αμπελοφιλοσοφίες σου θα ήταν χρήσιμες μόνο ως λαδάκι για το εντεράκι κάποιου θεριού. Πάντως πιστεύω ότι εσύ δεν χωνεύεσαι με τίποτα.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 16:20Μα και στη φύση λειτουργεί η ίδια πυραμίδα, που ισχύει και για τις ανθρώπινες.stargazer έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:36Ετσι τα ειχα και εγω σαν κατωτερο ειδος, ομως οταν το δεις απο κοντα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ετσι.ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 15:29
Η διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων είναι ότι ο κάθε παπάρας μπορεί να στηρίζεται στα επιτεύγματα άλλων ανθρώπων, θεωρώντας τα δικά του, ενώ το κάθε ζώο στηρίζεται μόνον στις δικές του δυνάμεις.
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι το ζωο ζει σε αρμονια με την φυση, ο ανθρωπος οχι. Τα επιτευγματα των ανθρωπων θεωρουνται τετοια μονο απ τους ιδιους. Για το υπολοιπο της ζωης στην γη, ειναι απο αδιαφορα εως εγκληματικα. Εχω αρχισει και αναρωτιεμαι για αυτους που λενε οτι ειμαστε εξωγηινοι και για αυτο δεν σεβομαστε τιποτα στον πλανητη.
Τόσο στα πολιτικά συστήματα, όσο και στις πρωτόγονες κοινωνίες, παραμένει σταθερό το στοιχείο της αγέλης.
Αλλά είναι γεγονός ότι τα όποια ανθρώπινα επιτεύγματα ήταν προϊόν "ανωτερότητας" ή διαφορετικής θέασης των πραγμάτων από μία συντριπτική ανθρώπινη μειοψηφία και όχι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων. Αν η ιστορία πήγαινε με τους ρυθμούς και την "ανωτερότητα" των πολλών, ακόμη θα μέναμε σε σπηλιές και δενδρόσπιτα. Και αν πάρεις έναν οποιονδήποτε σημερινό άνθρωπο και τον πετάξεις με αλεξίπτωτο σε ένα φυσικό -εκτός πολιτισμού- πλαίσιο, θα διαπιστώσεις ξεκάθαρα πόσο πολιτισμό, αξίες και γνώση μεταφέρει ως εγγενή του στοιχεία.
Οπότε, για τι ακριβώς συζητάμε;
Δεν μιλαω για ιεραρχια, αλλα για αρμονια με την φυσηΓΑΛΗ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 16:20
Μα και στη φύση λειτουργεί η ίδια πυραμίδα, που ισχύει και για τις ανθρώπινες.
Τόσο στα πολιτικά συστήματα, όσο και στις πρωτόγονες κοινωνίες, παραμένει σταθερό το στοιχείο της αγέλης.
Αλλά είναι γεγονός ότι τα όποια ανθρώπινα επιτεύγματα ήταν προϊόν "ανωτερότητας" ή διαφορετικής θέασης των πραγμάτων από μία συντριπτική ανθρώπινη μειοψηφία και όχι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων. Αν η ιστορία πήγαινε με τους ρυθμούς και την "ανωτερότητα" των πολλών, ακόμη θα μέναμε σε σπηλιές και δενδρόσπιτα. Και αν πάρεις έναν οποιονδήποτε σημερινό άνθρωπο και τον πετάξεις με αλεξίπτωτο σε ένα φυσικό -εκτός πολιτισμού- πλαίσιο, θα διαπιστώσεις ξεκάθαρα πόσο πολιτισμό, αξίες και γνώση μεταφέρει ως εγγενή του στοιχεία.
Οπότε, για τι ακριβώς συζητάμε;
Ούτε εγώ κατάλαβα.
Πληροφοριακώς, οι μεγαλύτεροι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν ως σύμβολα δύναμης θεών και ανθρώπων (αυτοκρατόρων και βασιλέων) τους βασιλείς του ζωϊκού και όχι ανθρώπινου βασιλείου. Δηλαδή ταύρους, λιοντάρια, ελέφαντες, δράκοντες κλπ
Από τότε που σε ξέρω στο φόρουμ όλο για την προσωπική μου ζωή με ρωτάς. Έχω αρχίσει να πιστεύω πια ότι άμα σε πήδαγα εσύ θα γινόσουν στόλκερ. Σχέσεις κάνω μόνο με ανθρώπους καλό μου και μια χαρά σχέσεις είναι. Όσον αφορά ζώα κάνω απλή ΧΡΗΣΗ όχι σχέση. Χρησιμοποιώ γάτα για να κρατά τα ποντίκια μακριά. Χρησιμοποιώ σκυλιά για το σπορ του κυνηγιού. Χρησιμοποιώ γίδες για φαΐ. Άμα θέλω να "παίξω" βγαίνω να διασκεδάσω σαν φυσιολογικός ανθρώπος που σέβεται τον εαυτό του δεν κάθομαι να χαριεντίζομαι με τίποτα ποντικάκια, γατάκια σκατάκια σαν αγαθιάρης βλάκας.