!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
nrg

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Arisvilla έγραψε: 11 Μάιος 2020, 11:53
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 11:48
Arisvilla έγραψε: 11 Μάιος 2020, 11:43
Και κάποιοι εδώ μιλούν για τουρισμούς και μπούρδες. Με το που θα ανοίξουν καφέ αμέσως θα έχουμε αναζωπύρωση εδώ. Μπορεί να έχουμε και πιο πριν. Το θέμα είναι οτι όταν λένε οτι ένας μόλυνε 85 άτομα και στην Κορέα κιόλας που προσέχουν σκέψου τι θα γίνει εδώ. Μπαρ και κλαμπ εννοείται πως δεν πρέπει να ανοίξουν. Τουρισμό και ποτάκι το βράδυ ας τα ξεχάσουμε για φέτος, εκτός αν θέλουν να έχουμε σκηνές Ιταλίας.
Προφανώς. Εκτός κι αν φανούμε κωλόφαρδοι ή πάψουμε να καταγράφουμε περιστατικά και θύματα. Είναι κι αυτή μια κάποια λύσις, δεν βρίσκεις; :D
Μπα στο τέλος θα καταλάβουν όλοι τι παίζει οταν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Το έκαναν και στην Τουρκία για λίγο και δεν τους βγήκε. Το κακό είναι οτι η κυβέρνηση δεν έχει επικοινωνήσει στον κόσμο οτι το social distancing είναι απόλυτα απαραίτητο. Αντίθετα διαρρέει σχέδια για τουρισμό, οτι θα ανοίξει τα καφέ πιο νωρίς κτλ. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους. Νομίζουν οτι στους εξωτερικούς χώρους και με τη ζέστη δεν κολλάς? Μακάρι αλλά δεν το νομίζω.
Τουρισμός και οικονομία... Τον κορόνα όμως κανείς δεν τον ρώτησε...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Μάιος 2020, 11:34
nrg έγραψε: 11 Μάιος 2020, 11:13
Arisvilla έγραψε: 10 Μάιος 2020, 18:39 Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα δείξουν που θα πάμε. Είμαι απαισιόδοξος για 2 λόγους. Πρώτον ο μέσος ελ που όλως παραδόξως φοβήθηκε και πειθάρχησε πριν από 2 μήνες τώρα το έχει ρίξει στο χαβαλέ: Ποιος κορωνοιός μας κοροιδεύουν κτλ. Και δεύτερον η κυβέρνηση που τα πήγε καλά στην πρώτη φάση (που ήταν και το εύκολο) τώρα στη δεύτερη έχει κάνει μια σειρά από επικοινωνιακά λάθη αλλά και λάθη στη στρατηγική. Το μεγαλύτερο λάθος επικοινωνιακά είναι ότι πέρασε εδώ και 15 μέρες το κλίμα ότι τελείωσαμε με τον covid. Σε θέμα στρατηγικής δεν έχω καταλάβει γιατί αντιγράφουμε αυτά που κάνει η Γερμανία. Και γιατί κάνουμε οριζόντιες άρσεις περιορισμών σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα. Μπορούσε να γίνει ανοιγμα πρώτα και μεγαλύτερο σε περιοχές χωρίς κρούσματα και μετά να ακολουθήσουν οι άλλες. Εγώ δεν βλέπω πως μπορούμε να γλιτώσουμε ένα νέο ξέσπασμα κυρίως σε Αττική με τις εικόνες που βλέπω την τελευταία εβδομάδα. Επίσης, επειδή θα έχουμε και 40αρια μέχρι την Κυριακή είναι ένα καλό τεστ και για το πόσο η ζέστη μειώνει την μεταδοτικότητα (πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει σε μεγάλη κλίμακα)
Η Γερμανία δεν έχει οριζόντιες άρσεις των μέτρων.
Ήδη το R0 ξεπέρασε την μονάδα στο 1,13 και σε κάποιες περιοχές τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50 ανά 100.000 που είναι το όριο άρσης των μέτρων.

Και αν αυτά γίνονται Γερμανία... Πολύ φοβάμαι ότι πάμε για νέα έξαρση...
Αφήνω αυτό εδώ.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/korono ... inoyn-mpar
Και μιλάμε για τους πλέον πειθαρχημένους, αλλά και οργανωμένους...

Σήμερα ο κόσμος έξω ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

Σήμερα μπήκα μετά από πολύ πολύ καιρό στον ηλεκτρικό. Στο πρώτο βαγόνι που μπαίνω είναι ένας τύπος με καφεδάκι ο οποίος είχε αυτόν τον βήχα τον συνεχόμενο τον οποίο προσπαθούσε κάπως να πνίξει. Δίπλα του 4 - 5 άτομα που ανά 2-3 στάσεις ανανεώνονταν... Από Φάληρο μέχρι Ειρήνη που βγήκα, αν είχε κάτι, δεν ξέρω κι εγώ πόσους θα κόλλησε. Γειά μας!
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
esu

Στο μετρό/ηλεκτρικό πρέπει να προσλάβουν για κάθε συρμό και 1 καθαρίστρια, να απολυμαίνει επί τόπου, όσο διαρκούν τα δρομολόγια. Επίσης να υπάρχει προσωπικό που να επιβλέπει του υπόλοιπους κανόνες υγιεινής. Υπάρχουν πολλοί που φοράνε την μάσκα όπως να ναι, ή με το που μπαίνουν στον συρμό την αφαιρούν εντελώς. Τώρα που εκτοξεύεται η ανεργία, αντί το κράτος να μοιράζει οριζόντια 800άρια (έχω γνωστούς που είναι 2 μισθοί αυτό και άλλους που είναι το 1/10) να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, που από ότι φαίνεται είναι εντελώς απαραίτητες. Έστω και με συμβάσει περιορισμένου χρόνου.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εντωμεταξύ ο Κούλης πάει άρχισε σήμερα σε δηλώσεις του τα περί ατομικής ευθύνης. Οχι Κούλη δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης το θέμα των πάρτι και των συναθροίσεων. Πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα διασποράς του ιου? Αν ναι παίρνεις μέτρα. Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων δεν επιτρέπονται νομίζω. Αλλά και εσύ ο ίδιος κυκλοφορείς με δεκάδες νοματαίους πίσω σου χωρίς μάσκα. Και όταν την βάζεις δεν ξέρεις και πως να τη χρησιμοποιήσεις. Και περιμένεις από τον κόσμο να δείξει "ατομική ευθύνη" ?Αν είσαι σοβαρή κυβέρνηση επιβάλλεις πρόστιμα σε αυτούς που μαζεύονται σε παρέες άνω των 10 ατόμων. Αντ αυτού εσύ κάνεις την πάπια, αρχίζεις τα περι ατομικής ευθύνης και αφήνεις και αιχμές για το οτι τάχα και δήθεν είναι υποκινούμενες από τον Σύριζα οι συγκεντρώσεις και αρχίζεις τα βαρύγδουπα περι τουρισμού, οτι θα ανοίξεις τα καφέ νωρίτερα κτλ. Και το θέμα είναι οτι με αυτά που βλέπω το αποκλείω να γίνεται.
LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO »

esu έγραψε: 11 Μάιος 2020, 13:07 Σήμερα μπήκα μετά από πολύ πολύ καιρό στον ηλεκτρικό. Στο πρώτο βαγόνι που μπαίνω είναι ένας τύπος με καφεδάκι ο οποίος είχε αυτόν τον βήχα τον συνεχόμενο τον οποίο προσπαθούσε κάπως να πνίξει. Δίπλα του 4 - 5 άτομα που ανά 2-3 στάσεις ανανεώνονταν... Από Φάληρο μέχρι Ειρήνη που βγήκα, αν είχε κάτι, δεν ξέρω κι εγώ πόσους θα κόλλησε. Γειά μας!
Πηγα να σου πω, τι τον ηθελες κι εσυ τον ηλεκτρικο. Αλλα απο την αλλη πως θα πας στη δουλεια σου;

Δυο τινα συμβαινουν : Ή ο ιος δεν ειναι τοσο σοβαρος οσο πιστευαν τελικα, ή παμε σε yolo φαση για να μη γαμηθει κι αλλο η οικονομια.

Τα υπολοιπα ολα ειναι πιπες, οπως σωστα λεει ο Arisvilla, οχι μονο ειναι χαζο να πιστευει κανεις οτι δεν θα ειχαμε τις εικονες συναθροισης που εχουμε απο τοτε που ανοιξαμε σε παραλιες, πλατειες, τραπεζες, δημοσιες υπηρεσιες κλπ κλπ, αλλα εχουν δωσει και αυτοι το κακο παραδειγμα να μαζευονται με ποσους νοματαιους χωρις μετρα προφυλαξης.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Arisvilla έγραψε: 11 Μάιος 2020, 13:35 Εντωμεταξύ ο Κούλης πάει άρχισε σήμερα σε δηλώσεις του τα περί ατομικής ευθύνης. Οχι Κούλη δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης το θέμα των πάρτι και των συναθροίσεων. Πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα διασποράς του ιου? Αν ναι παίρνεις μέτρα. Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων δεν επιτρέπονται νομίζω. Αλλά και εσύ ο ίδιος κυκλοφορείς με δεκάδες νοματαίους πίσω σου χωρίς μάσκα. Και όταν την βάζεις δεν ξέρεις και πως να τη χρησιμοποιήσεις. Και περιμένεις από τον κόσμο να δείξει "ατομική ευθύνη" ?Αν είσαι σοβαρή κυβέρνηση επιβάλλεις πρόστιμα σε αυτούς που μαζεύονται σε παρέες άνω των 10 ατόμων. Αντ αυτού εσύ κάνεις την πάπια, αρχίζεις τα περι ατομικής ευθύνης και αφήνεις και αιχμές για το οτι τάχα και δήθεν είναι υποκινούμενες από τον Σύριζα οι συγκεντρώσεις και αρχίζεις τα βαρύγδουπα περι τουρισμού, οτι θα ανοίξεις τα καφέ νωρίτερα κτλ. Και το θέμα είναι οτι με αυτά που βλέπω το αποκλείω να γίνεται.
Ρε συ, μιλάμε για χαμό το ΣΚ στις παραλίες.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
esu

under έγραψε: 09 Μάιος 2020, 20:15
Κόκκορας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:38 ποσα τεστ γιναν σημερα π.χ και ποσα γινονταν πριν ενα μηνα ,αλλα και στην αρχη για να εχουμε μια εικονα;
Στην αρχη 500-1000 την ημερα.
Τωρα ειμαστε σε 3000-5000.
Τωρα που οντως εχει νοημα να γινουν πιο μαζικοι ελεγχοι (λογω χαμηλης διασπορας) γινονται.
Αυτο ηταν το πλανο εξαρχης οταν μας ζαλιζαν τον ερωτα με τα τεστς που δεν γινονται.
Έχεις κάνει όσα τεστ/πληθυσμό έχει κάνει και το Ουζμπεκιστάν ή τα Σκόπια. feel proud
.
Άβαταρ μέλους
esu

Arisvilla έγραψε: 11 Μάιος 2020, 13:35 Εντωμεταξύ ο Κούλης πάει άρχισε σήμερα σε δηλώσεις του τα περί ατομικής ευθύνης. Οχι Κούλη δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης το θέμα των πάρτι και των συναθροίσεων. Πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα διασποράς του ιου? Αν ναι παίρνεις μέτρα. Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων δεν επιτρέπονται νομίζω. Αλλά και εσύ ο ίδιος κυκλοφορείς με δεκάδες νοματαίους πίσω σου χωρίς μάσκα. Και όταν την βάζεις δεν ξέρεις και πως να τη χρησιμοποιήσεις. Και περιμένεις από τον κόσμο να δείξει "ατομική ευθύνη" ?Αν είσαι σοβαρή κυβέρνηση επιβάλλεις πρόστιμα σε αυτούς που μαζεύονται σε παρέες άνω των 10 ατόμων. Αντ αυτού εσύ κάνεις την πάπια, αρχίζεις τα περι ατομικής ευθύνης και αφήνεις και αιχμές για το οτι τάχα και δήθεν είναι υποκινούμενες από τον Σύριζα οι συγκεντρώσεις και αρχίζεις τα βαρύγδουπα περι τουρισμού, οτι θα ανοίξεις τα καφέ νωρίτερα κτλ. Και το θέμα είναι οτι με αυτά που βλέπω το αποκλείω να γίνεται.
Στις παρέες τον ξέρεις ποιον έχεις δίπλα σου, δεν είναι λύση τα πρόστιμα, πλέον όλοι έχουν ενημερωθεί περί τίνος πρόκειται και είναι θέμα δικής τους απόφασης αν θα προστατεύσουν τον εαυτό τους. Αλλά στα ΜΜΜ που συγχρωτίζεσαι αναγκαστικά με 1002 άγνωστους, άπλυτους κλπ εκεί είναι θέμα να μην υπάρχει κρατική μέριμνα.
.
Άβαταρ μέλους
esu

LETO έγραψε: 11 Μάιος 2020, 13:43
esu έγραψε: 11 Μάιος 2020, 13:07 Σήμερα μπήκα μετά από πολύ πολύ καιρό στον ηλεκτρικό. Στο πρώτο βαγόνι που μπαίνω είναι ένας τύπος με καφεδάκι ο οποίος είχε αυτόν τον βήχα τον συνεχόμενο τον οποίο προσπαθούσε κάπως να πνίξει. Δίπλα του 4 - 5 άτομα που ανά 2-3 στάσεις ανανεώνονταν... Από Φάληρο μέχρι Ειρήνη που βγήκα, αν είχε κάτι, δεν ξέρω κι εγώ πόσους θα κόλλησε. Γειά μας!
Πηγα να σου πω, τι τον ηθελες κι εσυ τον ηλεκτρικο. Αλλα απο την αλλη πως θα πας στη δουλεια σου;

Δυο τινα συμβαινουν : Ή ο ιος δεν ειναι τοσο σοβαρος οσο πιστευαν τελικα, ή παμε σε yolo φαση για να μη γαμηθει κι αλλο η οικονομια.

Τα υπολοιπα ολα ειναι πιπες, οπως σωστα λεει ο Arisvilla, οχι μονο ειναι χαζο να πιστευει κανεις οτι δεν θα ειχαμε τις εικονες συναθροισης που εχουμε απο τοτε που ανοιξαμε σε παραλιες, πλατειες, τραπεζες, δημοσιες υπηρεσιες κλπ κλπ, αλλα εχουν δωσει και αυτοι το κακο παραδειγμα να μαζευονται με ποσους νοματαιους χωρις μετρα προφυλαξης.
Ο ιος είναι τόσο σοβαρός ώστε, να μην χρειάζεται ένα απόλυτο μακροχρόνιο και οριζόντιο lockdown, αλλά επίσης τόσο σοβαρός ώστε το κράτος να έχει την υποχρέωση να μην παίρνει/άρει τα μέτρα στα τυφλά και να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με στοχευμένα μέτρα και με μαζικούς ελέγχους.
.
LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO »

δεν ξερω μου φαινεται αδιανοητο να ειναι τοσο σοβαρος και να αρουν το λοκνταουν που οδηγει σε αυτονοητες καταστασεις σαν αυτη που περιεγραψες στον ηλεκτρικο. Ή για παραδειγμα, που δεν εχουν υποχρεωσει τα ταξι να βαλουν (επιδοτουμενο) πλεξιγκλας. Ενα μετρο σαν αυτα που λες, τα οποια και προφανως επρεπε να παρθουν οργανωμενα εφοσον ο ιος ειναι τοσο σοβαρος.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

10 νεα κρουσματα
32 διασωληνωμενοι
87 εχουν βγει απο ΜΕΘ
0 νεκροι (151 συνολικα)

99363 δειγματα μεχρι τωρα.Τα νεα κρουσματα αντιστοιχουν σε 486 νεους ελεγχους.
Υπαρχει μεγαλη ανοδος σε σχεση με τις προηγουμενες ημερες.
Ελπιζω τουλαχιστον να ειναι στοχευμενοι ελεγχοι ιχνηλατησης και οχι ραντομ.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

10 ατομα σε 500 δειγματα
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Αρχίσαμε πάλι τα λίγα τεστ για να φαίνονται λίγα τα κρούσματα? 400 τεστ μόνο την ημέρα ούτε η Ζιμπάμπουε δεν κάνει. Εγώ δεν ξέρω τι σκέφτονται στην κυβέρνηση αλλά είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν θα βγει εκτός ελέγχου με αυτά που γίνονται? Και αντι να σκληρύνουν τα πράγματα εγώ διαβάζω ότι σκέφτονται να ανοίξουν πριν τα καφέ, να επιτρέψουν τις μετακινήσεις στα νησιά πιο πριν κτλ. Δεν ξέρω πραγματικά που ποντάρουν. Εγώ βλέπω γύρω μου ότι είναι θέμα χρόνου η αναζωπύρωση. Σε ένα μήνα μάξιμουμ.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

λογικα επειδη ηταν Κυριακη καναν τοσο λιγα τεστ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”