πετσετουλα δεν εχεις σπιτι παλληκαρι μου?
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
- perseus
παιρνεις το κρεας το κανεις στρογγυλο και το ψηνεις?Ερμής έγραψε: 10 Μάιος 2020, 16:33
Από εμφάνιση δε λένε πολλά αλλά από γεύση ήταν μιαμ. Φυσικά με τη γνωστή συνταγή στο μπιφτέκι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- perseus
χωρις να θελω να σας προσβαλλω ξερετε οτι το γιουβετσι ειναι το πηλινο σκευος? εσεις φτιαχνετε κατι σαν γιουβετσι.Cavaliere έγραψε: 10 Μάιος 2020, 20:21Είμαι καινούριος στο είδος, πριν κανέναν μήνα και, το έμαθα. Αλλά έχει στάνταρ ιστορία και αν την τηρήσεις πιάνει. Κατ΄αρχάς δεν είναι γιουβέτσι, έτσι; Στο γιουβέτσι το κάνεις όλο το πακέτο, δεν ρίχνεις το σαλτσοκρέας επάνω από το κριθαράκι. Λοιπόν, θα σου πω ένα τρικ που κι εγώ δεν ήξερα: Όσο ακόμα το γιουβατσάκι κολυμπά σαν τρελό στο λάδι, το αποσύρεις από τη φωτιά και το εκθέτεις στον κρύο αέρα. Σε δέκα λεπτά έχει γίνει τζάμι. Σου στέλνω να δεις πώς μου βγήκε τις 2 φορές που το έκανα.
Εδώ με κότα.
Κι εδώ με μόσχο. Στην μία φωτογραφία ακόμα δεν έχει πιει το λάδι του και είναι εκτεθειμένο στον κρύο αέρα. Στην άλλη είναι φυσικά πολύ αργότερα.
Αλλά το δικό σου έχει άλλη φιλοσοφία, είναι σα να έκανες έκανες το κριθαράκι και να έριξες επάνω την σάλτσα του.
- perseus
της κοντης ψωλης...
Ναι και αλατι πιπέρι όπως στις ΕΠΑ. ΤΟ θέμα είναι και απο τι κομμάτι. Δε θέλει άπαχο. Πολλοι βάζουν αρκετό βούτυρο στα ψωμάκια ειδικά στον αμερικάνικο νότο, εγω δε το κάνω.
Για το τζατζίκι ακόμη όμως δεν ειπες πως το κάνεις.
Είσαι νέα στο πχώρουμ. Πρέπει να ξέρεις οτι εδώ λέγονται πολλά καθ υπερβολή. Και εμένα δε μου αρέσει έτσι χαλαρό το δέσιμο της σάλτσας και εγώ προτιμώ αυτο που έδειξε ο καράμπαμπας aka Cavaliere. Και στο λέει κάποιος που έχει κόλλημα με τη σάλτσα και το δέσιμο της.Niki έγραψε: 11 Μάιος 2020, 10:03Το εννοώ με τον εξής τρόπο , όταν κάποιος γράφει ότι το γιουβέτσι αν το αφήσει λίγο σφίγγει και το θεωρεί ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά και μου το δίνει σαν συμβουλή ,θα έπρεπε να σκεφτεί ότι μπορεί και εγώ να είμαι ένα βήμα ή ακόμα και δύο πιο μπροστά από την απλή του παρατήρηση.
Δηλαδή να ξέρω σε τι κατάσταση να βγάλω το γιουβέτσι να έχω κρατήσει και λίγη σάλτσα ούτως ώστε μετά από την ώρα που θα περάσει να ανοίξει ό άλλος το καπάκι και να γίνει κάτι μαγικό να δει μπροστά του ένα γιουβέτσι.
Θα μπορούσε όποιος θέλει να με ρωτήσει απλά , Νίκη γιατί έβαλες σάλτσα λίγο χαλαρό το βλέπω έχεις κάποιο λόγο;
Όχι να γράφει κάποιος ότι του θυμίζει γιουβέτσι μπλούμ της εθνικής οδού που θα του πονέσει το στομάχι.
Ή πως είναι τα σπυριά;![]()
Μετά από 14 ώρες στην κουζίνα να έχεις κουραστεί και να σου γράφουν τέτοιες παρατηρήσεις.
Αυτά όλα είναι κακίες.
Συμβουλές μπορώ να δώσω πολλές και να ζητήσω πολλές.
Αλλά με ευγένεια.
Αυτά περι ΚΤΕΛ κλπ έχουν σκοπό απλά και μόνο να σε πειράξουν, να σε τσιγκλήσουν.
Δεν ειναι κακίες, πάρτο όπως στο σχολείο και τα πειράγματα.
Απο την άλλη μπορεί να πεις κάποια πράγματα με ευγένεια και να πεταχτούν να σου πουν οτι μιλας με κακία, έχει συμβεί σε εμένα. Δε βγάζεις άκρη. Προσπαθησε απλά να είσαι πλήρως ο εαυτός σου και δε θα σε ενοχλεί τίποτα.
τωρα μην ακούσω τιποτα γελοιότητες για μπουλινγκ και οτι αυτα που ακούγονται δημιουργούν ψυχολογική αναστάτωση, σε έχω για νορμάλ άνθρωπο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- perseus
με ποση υγρασια τα φτιαχνεις τα ψωμακια?
Την αισθάνομαι με το χέρι.
πλάθω την ζύμη και την αισθάνομαι.
Φυσικά με έμαθε η μητέρα μου δεν γεννήθηκα και να το ξέρω.
Είναι δύσκολο να το εξηγήσω.
Όπως ήτανε δύσκολο να το μάθω.
Έχω μια ρουτίνα τόσο νερό τόσο αλεύρι τόσο προζύμι και μετά ακουμπώ τα χέρια μου στο νερό τα βρεχω και συμπληρώνω αν χρειάζεται μέχρι να το φέρω εκεί που πρέπει.
Ή το ανάποδο ανεμίζω αλεύρι από πάνω αν ξέφυγα.
- perseus
δοκιμασε να βαλεις περισσοτερο νερο
Θα το δοκιμάσω αύριο.
Θα σου βάλω το αποτέλεσμα.
-
the comet the course the tail
αν ψήνεις σε ηλεκτρική κουζίνα και όχι σε ξυλόφουρνο όπως παραδοσιακά έψηναν στο χωριό, το κόλπο είναι ένα ταψί με λίγο νερό μέσα.
- perseus
με προσοχη ομως εχουν σπασει πολλα τζαμια πορτας ετσι.the comet the course the tail έγραψε: 11 Μάιος 2020, 10:37 αν ψήνεις σε ηλεκτρική κουζίνα και όχι σε ξυλόφουρνο όπως παραδοσιακά έψηναν στο χωριό, το κόλπο είναι ένα ταψί με λίγο νερό μέσα.
Έχουμε ξυλόφουρνο δεν τον ανάβουμε όμως κάθε μέρα.the comet the course the tail έγραψε: 11 Μάιος 2020, 10:37 αν ψήνεις σε ηλεκτρική κουζίνα και όχι σε ξυλόφουρνο όπως παραδοσιακά έψηναν στο χωριό, το κόλπο είναι ένα ταψί με λίγο νερό μέσα.
Νερό βάζω σε δοχείο μέσα στον φούρνο.
Να είσαι καλά.
-
the comet the course the tail
πώς να είμαι καλά ρε Νίκη μετά από όλα αυτά;
Τί έπαθες;the comet the course the tail έγραψε: 11 Μάιος 2020, 10:39πώς να είμαι καλά ρε Νίκη μετά από όλα αυτά;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-
- 0 Απαντήσεις
- 338 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-
- 0 Απαντήσεις
- 311 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 16 Απαντήσεις
- 1053 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Communio Sancta

Κι εδώ με μόσχο. Στην μία φωτογραφία ακόμα δεν έχει πιει το λάδι του και είναι εκτεθειμένο στον κρύο αέρα. Στην άλλη είναι φυσικά πολύ αργότερα.