!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φοίβος Δεληβοριάς 's unofficial fan club

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Achristect

Re: Φοίβος Δεληβοριάς 's unofficial fan club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Achristect »

Beria έγραψε: 08 Μάιος 2020, 23:30
hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 23:14 Εμένα μ' αρέσει ο Δεληβοριάς και έχω καταθέσει αρκετό χρήμα στην τσέπη του, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχω διάθεση να ξανακούσω μουσική του, μετά τον κωλοπαιδαρισμό που έχει επιδείξει.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να συνδέεις την τέχνη κάποιου με την προσωπικότητα του.

Δεν θα ακούγαμε ποτέ τον Άκη Πάνου, δεν θα διαβάζαμε τον Έζρα, δεν θα βλέπαμε ταινίες του Πολάνσκι
Συμφωνώ αν και ειναι πολυ δυσκολο καμια φορα να τα διαχωρισεις γιατι μια εντονη προσωπικοτητα με συγκεκριμενη αποψη ή χαρακτηρα ή τροπο ζωης επηρεαζει τον ακροατη/θεατη στο πως αντιλαμβανεται το εργο του και το βλεπει πλεον μεσα απο νεο πρισμα. Αυτη ακριβως η διαδικασια του να βλεπεις ενα εργο προκατειλημενος με οποιονδηποτε τροπο καποιες φορες βλαπτει την τεχνη. Απο την αλλη πολλα εργα τεχνης ειναι αριστουργηματα ακριβως επειδη ειναι δυνατη η ιστορια που υπαρχει απο πισω.

Στη δεδομενη περιπτωση θεωρω τον Φοιβο εξαιρετικο καλλιτεχνη,απο τους λιγους της γενιας του και ειδικα στο συγκεκριμενο μουσικο ειδος που πασχει απο δηθενιλα ή μαλλον καλυτερα κακη/ξεπερασμενη αισθητική (τον βαζω μαζι με τον Αλκινοο και καποιους ακομα σε μια καπως ξεχωριστη κατηγορια). Καποια τραγουδια του τα θεωρω για το ειδος τους παρα πολυ καλα.

Ισως ειναι λιγο αιρετικο αυτο που θα πω , αλλα στο μυαλο μου καποιος με αξιολογο καλλιτεχνικο εργο που αγγιζει ενα μεγαλο ευρος ανθρωπων εχει στιγμιαια επιτελεσει τοσο σημαντικο εργο για τους συνανθρωπους του (και δειξει εστω στιγμιαια ευαισθησια και αισθητικη που δεν ταιριαζουν σε υπανθρωπο), που πρεπει πραγματικα να υπαρχει καποια πολυ αθλια ιστορια απο πισω για να θεωρησω το προσιμο αρνητικο. Δυστυχως δεν εχουμε ολοι την ευκαιρια και την ικανοτητα να δημιουργουμε κατι που να αποτελει για πολυ κοσμο τροπο εκφρασης και ψυχοθεραπεια.

Δε τα γραφω ΓΙΑ το δεληβορια αλλα με αφορμη, γιατι το θυμαμαι οποτε κατηγορειται καποιος αξιολογος καλλιτεχνης.

Επισης θεωρω αθλια ελληνικη συνηθεια το να κατηγορεις καποιον για το οτι εβγαλε χρηματα με τη δουλεια του (εφοσον δεν εξαπατησε). Και ειδικα προς αριστερους ή αριστεριζοντες ειναι ιδιαιτερα συνηθες.

Τελος ο δεληβοριας εχει κατηγορηθει απο αλλους καλλιτεχνες οτι στο ρεπερτοριο του αποφευγει να θιξει θεματα κοινωνικα πολιτικα κλπ. και πιάνει τα ευκολα «αγαπησιαρικα». Πιθανως να ειναι κι ενας λογος που τον ωθησε στο να ασχοληθει με τα δικαιωματα των συναδελφων του και κατα τη γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να πολιτικολογεις με αυτο το σκοπο, παρα να λες αοριστες πιπες.
mpiftekopoiimeno burger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mpiftekopoiimeno burger »

Bipsco έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:06 Προς θεού! Δεν θα συνεχίσω! Δεν θέλω να γεμίσεις το νήμα με τραγούδια του Δεληβοριά.
τύπε αυτός είναι ο σκοπός του τόπικ :p2:
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

δεν κανω λογο για ττον φοιβο δεληβορια,που αλλωστε εχω ακουσει ελαχιστα πραγματα απο αυτον,αλλα και για αυτον,στεκομαι στην συζητηση που ειχατε πριν
θεωρειτε πως ειναι δυσκολο καποιος να γραψει μερικα καλα τραγουδια ;

ειναι καποια φοβερη δεξιοτητα;
και αν οντως ειναι τετοια,εχει καμια σχεση αυτη η δεξιοτητα ή μαλλον πως ακριβως μπορει να συνδεθει με το υπολοιπο της καθημερινοτητας και των αποψεων ενος ανθρωπου;για ποιο λογο αυτη πρεπει να μας ενδιαφερει;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Κόκκορας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 23:03 δεν κανω λογο για ττον φοιβο δεληβορια,που αλλωστε εχω ακουσει ελαχιστα πραγματα απο αυτον,αλλα και για αυτον,στεκομαι στην συζητηση που ειχατε πριν
θεωρειτε πως ειναι δυσκολο καποιος να γραψει μερικα καλα τραγουδια ;

Όχι, δεν είναι δύσκολο. Τουλάχιστον εγώ δεν το βρίσκω δύσκολο. Δύσκολο είναι να γράψεις διαχρονικά αριστουργήματα, καλά τραγούδια μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε ξέρει πέντε πράγματα από σύνθεση. Οι στίχοι παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Μπορεί να είναι και ηλίθιοι και το τραγούδι να είναι ακόμη και αριστούργημα. Μπορώ να δώσω αναρίθμητα παραδείγματα που οι στίχοι είναι από μέτριοι ως αντικειμενικά κακοί αλλά σαν σύνολο να είναι μια χαρά. Βασικά είναι εξαιρετικά σπάνιο οι στίχοι να είναι στο ίδιο επίπεδο με την μουσική ή πιο ψηλά και αυτό συνήθως συμβαίνει με μελοποιημένα ποιήματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

συμφωνω σε ολα!συμπιπτουν οι αποψεις μας.

βεβαίως τα αριστουργήματα σπανίζουν και κατα κανονα δεν συνοδεύονται από στίχους.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

Θέλω να αναρρώσω κι είναι πάλι μακριά
βηχω μόνο δυο λέξεις κι είναι πάλι πολλά
μα τι φταίει αυτός ο θρομβος που δε διαλύνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δε γίνεται

Θέλω να αναπνεύσω μα δεν βρίσκω κράση
να θεριώσω να φύγεις απ' τα μάτια μου εσύ
και τι φταίει και η υδροξυχλωροκίνη που δεν πίνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δε γίνεται
Achristect

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Achristect »

Ενας υποκειμενικος ορος ειναι και το αριστουργημα . Η συγχρονη κοινωνια δεν δινει αυτον τον τιτλο ευκολα γιατι δε βλεπει με τον ιδιο τροπο την τεχνη και τον καλλιτεχνη. Σε ενα βαθμο μετραει και το να ειναι κατι καινουριο. Η μουσικη και ιδιως οι στιχοι του Φοιβου ειναι πιο φρεσκα απο των κακως εννοουμενων εντεχνων αλλα προφανως δεν ειναι πρωτοπορος.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Κόκκορας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 23:03 θεωρειτε πως ειναι δυσκολο καποιος να γραψει μερικα καλα τραγουδια ;

Ειναι τοσο δυσκολο οσο ειναι να γραψεις ενα καλο βιβλιο, ενα καλο ποιημα, να ζωγραφισεις εναν καλο πινακα ή να υποδυθεις καλα εναν ρολο. Δε μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε. Αλλιως θα ειχαμε μονο καλα τραγουδια, μονο καλα βιβλια, κοκ.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:08 Ειναι τοσο δυσκολο οσο ειναι να γραψεις ενα καλο βιβλιο, ενα καλο ποιημα, να ζωγραφισεις εναν καλο πινακα ή να υποδυθεις καλα εναν ρολο. Δε μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε. Αλλιως θα ειχαμε μονο καλα τραγουδια, μονο καλα βιβλια, κοκ.
συγγνώμη για το άσχετο αλλά

το άβατάρ σου :cry
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Achristect έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:04 Ενας υποκειμενικος ορος ειναι και το αριστουργημα . Η συγχρονη κοινωνια δεν δινει αυτον τον τιτλο ευκολα γιατι δε βλεπει με τον ιδιο τροπο την τεχνη και τον καλλιτεχνη. Σε ενα βαθμο μετραει και το να ειναι κατι καινουριο. Η μουσικη και ιδιως οι στιχοι του Φοιβου ειναι πιο φρεσκα απο των κακως εννοουμενων εντεχνων αλλα προφανως δεν ειναι πρωτοπορος.
O Δεληβοριάς δεν είναι πρωτοπόρος. Το αντίθετο ίσως, πατάει σε πολύ γνωστά βήματα
Αλλά ο όρος δεν είναι αξιολογικός· πρωτοπόρος δεν σημαίνει κατ' ανάγκη σπουδαίος.

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να αναφέρεις κάποιον που θεωρείς πρωτοπόρο
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:08
Κόκκορας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 23:03 θεωρειτε πως ειναι δυσκολο καποιος να γραψει μερικα καλα τραγουδια ;

Ειναι τοσο δυσκολο οσο ειναι να γραψεις ενα καλο βιβλιο, ενα καλο ποιημα, να ζωγραφισεις εναν καλο πινακα ή να υποδυθεις καλα εναν ρολο. Δε μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε. Αλλιως θα ειχαμε μονο καλα τραγουδια, μονο καλα βιβλια, κοκ.
μου θυμησες τωρα την καθριν χεμπορν(νομιζω αυτη ηταν) που ελεγε οκ δεν πρεπει να δινουμε και τοση αξια στο οσκαρ
στο κατω κατω και ενα παιδι μπορει να παιξει καλα.
καπως ετσι δεν θυμαμαι ακριβως

δεν νομιζω πως ειναι τοσο σπανια δεξιοτητα
και για τον πινακα που λες,με εκμαθηση συντομα θα μπορεις να μαθεις να ζωγραφιζεις καλα.
πιστευω και για την συγγραφη(αν και ισως αυτη ειναι δυσκολοτερη δεξιοτητα απο το να φτιαξεις ενα τραγουδακι)
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Τον Δεληβοριά τον ήξερα από παλιά αλλά είχα ακούσει κυρίως ελάχιστα τραγούδια του.
Προ τετραετίας τυχαία άκουσα και το παρακάτω, πολλές φορές εκείνη την περίοδο.

Έχω μπροστά μου συνεχώς έναν καθρέφτη
που μ'εμποδίζει ότι είναι πίσω του να δω
δεν έχω δει ποτέ μου πιο μεγάλο ψεύτη
και το χειρότερο,είναι όμοιος εγώ...

Δείχνει πολύ καλός ενώ εγώ δεν είμαι,
δείχνει κακός ενώ δεν είμαι ούτε αυτό
Όσοι μου λένε "φίλε όπως είσαι μείνε"
είναι όσοι χάψαν τον αντικατοπτρισμό

Έναν καθρέφτη συνεχώς έχω μπροστά μου
πάνω του πέφτει και ραγίζεται η καρδιά μου
πάνω του πέφτει και ραγίζεται η καρδιά μου,
ένα καθρέφτη συνεχώς έχω μπροστά μου...

Αντανακλά αυτά που θέλουν οι γυναίκες
κι έτσι τις πείθει ότι είμαι το άλλο τους μισό
μπροστά του γδύνονται του λεν(ε) γλυκές κουβέντες,
πίσω απ'το τζάμι εγώ ολομόναχος κοιτώ

Κάνει παιχνίδι ως και με τα πρότυπά μου
τις θείες φωνές που μου μιλούσανε παιδί
τις φέρνει απέναντι μου και στα κυβικά μου
πάω να τις φτάσω και τσουγκρίζω στο γυαλί

Έναν καθρέφτη συνεχώς έχω μπροστά μου
πάνω του πέφτει και ραγίζεται η καρδιά μου
πάνω του πέφτει και ραγίζεται η καρδιά μου,
ένα καθρέφτη συνεχώς έχω μπροστά μου...

Ξέρω πως όλοι πια πιστεύουν σε καθρέφτες
σε οθόνες σε φωτοτυπίες και προβολείς
μέχρι παιχνίδια έχουν βγάλει που οι παίκτες
ζουν σε μια γυάλα και τους βλέπουμε όλοι εμείς

Μα εγώ θα κάνω τον καθρέφτη μου κομμάτια
ξέρω ότι αυτό που κρύβει πίσω του είσαι εσύ
εσύ που ψάχνεις μεσ' τα μαύρα σου τα μάτια
να καθρεφτίζεις μόνο εμένα στην ζωή
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Εμένα μου αρέσουν τα μπουζούκια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Κόκκορας έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:13
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:08

μου θυμησες τωρα την καθριν χεμπορν(νομιζω αυτη ηταν) που ελεγε οκ δεν πρεπει να δινουμε και τοση αξια στο οσκαρ
στο κατω κατω και ενα παιδι μπορει να παιξει καλα.
καπως ετσι δεν θυμαμαι ακριβως

δεν νομιζω πως ειναι τοσο σπανια δεξιοτητα
και για τον πινακα που λες,με εκμαθηση συντομα θα μπορεις να μαθεις να ζωγραφιζεις καλα.
πιστευω και για την συγγραφη(αν και ισως αυτη ειναι δυσκολοτερη δεξιοτητα απο το να φτιαξεις ενα τραγουδακι)
Δεν ειπε κανεις οτι ειναι σπανια δεξιοτητα. Αλλα σιγουρα δε μπορει να το κανει ο καθενας. Το "καλά τραγούδια μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε ξέρει πέντε πράγματα από σύνθεση" δεν ισχυει σε καμια περιπτωση. Εχω δουλεψει με ανθρωπους που ηταν σπουδαιοι μουσικοι και δε μπορουσαν να γραψουν ενα καλο τραγουδι (και το αντιστροφο).
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Cavaliere έγραψε: 10 Μάιος 2020, 00:20
Εμένα μου αρέσουν τα μπουζούκια.
Την έβαλε να πει τραγουδάρα την Καιτούλα!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”