!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΛΕΞΗΣ:μας περιμένουν τα χειρότερα δεν φύγει ΣΥΝΤΟΜΑ η Ν.Δ για να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
talaipwros

Re: ΑΛΕΞΗΣ:μας περιμένουν τα χειρότερα δεν φύγει ΣΥΝΤΟΜΑ η Ν.Δ για να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:48
kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:42
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:39 ...
Επειδή το έχεις γράψει αρκετές φορές πλαγίως, γιατί δεν το λες καθαρά;

Υποστηρίζεις ότι κακώς έγινε η καραντίνα στην Ελλάδα; Συντάσσεσαι με Αρίστο και λοιπούς αγελαίους και ημιαγελαίους;
Ο σύριζα, όπως τα άλλα κόμματα, ήταν/είναι κατά της καραντίνας;

α όχι, δε θα ξεγλιστρήσεις σαν το χέλι.

εσύ θα μας πεις...τελικά έχει την προσωπική ευθύνη για την ενδεχόμενη καταστροφή μας ο Μητσοτάκης- όπως λέει ο ίδιος ή όχι -όπως λες εσύ;

στο κάτω κάτω αυτός είναι ο πρωθυπουργός, αυτός παίρνει τις αποφάσεις όχι εγώ. αν θέλει να τον δαφνοστεφανώσουμε, ας επωμισθεί την ευθύνη. Είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης εγώ.
ποια καταστροφη;
την προσωπικη ευθυνη για την σωτηρια της πατριδος εχει.

αν ειχαμε συριζα θα ειχαμε μεχρι τελος του χρονου 300.000 νεκρους και 40% υφεση.

Αγαλμα να του κανουν
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Re: ΑΛΕΞΗΣ:μας περιμένουν τα χειρότερα δεν φύγει ΣΥΝΤΟΜΑ η Ν.Δ για να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

talaipwros έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:40 Μιλαμε για κακοηθης ογκους κανονικους
καρκίνωμα για την ελλάδα η αχρηστερα
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

εσύ θα μας πεις...τελικά έχει την προσωπική ευθύνη για την ενδεχόμενη καταστροφή μας ο Μητσοτάκης- όπως λέει ο ίδιος ή όχι -όπως λες εσύ;

στο κάτω κάτω αυτός είναι ο πρωθυπουργός, αυτός παίρνει τις αποφάσεις όχι εγώ. αν θέλει να τον δαφνοστεφανώσουμε, ας επωμισθεί την ευθύνη. Είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης εγώ.
Αν κάποιος πάει να ξεγλιστρήσει είσαι εσύ που επικαλέσθηκες την Έκθεση της Ε. Επιτροπής και μετά που πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη ότι απέκρυψες το δεύτερο σκέλος περί πρωτιάς της Ελλάδας στην ανάπτυξη του 2021, το γύρισες στην ...ατομική ευθύνη.

Ο Μητσοτάκης έκανε την επιλογή να προστατευθούν όσο γίνεται οι άνθρωποι, προφανώς σε βάρος της οικονομίας. Από αυτό κρίνεται, μέχρι στιγμής θετικά από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Στο τέλος, θα φανεί το μέγεθος της ελληνικής ύφεσης και θα συγκριθεί με αυτό των άλλων χωρών ή της Σουηδίας που δεν πήγε σε καραντίνα.

Τώρα λοιπόν ας απαντήσεις εσύ, θεωρείς ότι δεν έπραξε καλώς που επέλεξε την καραντίνα; Ναι ή όχι;

Περιττό να επαναλάβω ότι και ο σύριζα υποστήριξε και αν δεν απατώμαι εξακολουθεί να υποστηρίζει την καραντίνα, άρα η ατραπός που πας να προσανατολίσεις τη συζήτηση στερείται ουσίας αφού υπήρξε εν προκειμένω consensus για το τι έπρεπε να γίνει, ούτε ο νταουλιέρης το αμφισβητεί αυτό στο κείμενό που αναρτήθηκε στο νήμα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

talaipwros έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:56
kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 17:42

Επειδή το έχεις γράψει αρκετές φορές πλαγίως, γιατί δεν το λες καθαρά;

Υποστηρίζεις ότι κακώς έγινε η καραντίνα στην Ελλάδα; Συντάσσεσαι με Αρίστο και λοιπούς αγελαίους και ημιαγελαίους;
Ο σύριζα, όπως τα άλλα κόμματα, ήταν/είναι κατά της καραντίνας;

ποια καταστροφη;
την προσωπικη ευθυνη για την σωτηρια της πατριδος εχει.

αν ειχαμε συριζα θα ειχαμε μεχρι τελος του χρονου 300.000 νεκρους και 40% υφεση.

Αγαλμα να του κανουν
:+1:
εδώ ο τσίπρας έκανε κρίση μόνος του και έκλεισε τις τράπεζες από ιδεοληψία για να μην κάνει το 1/5 όσων έκανε μετά την κωλοτούμπα, φαντάσου σε πραγματική κρίση τι θα έκανε?
Αν και κάτι μου λέει ότι αν είχαμε μαλακαλεξη την ευθύνη για τη διαχείρηση του κορονοιου στην Ελλάδα θα είχε από τα τέλη φεβρουαρίου ο ερντογαν
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Μουσικό διάλειμμα.

Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:01
Αν κάποιος πάει να ξεγλιστρήσει είσαι εσύ που επικαλέσθηκες την Έκθεση της Ε. Επιτροπής και μετά που πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη ότι απέκρυψες το δεύτερο σκέλος περί πρωτιάς της Ελλάδας στην ανάπτυξη του 2021, το γύρισες στην ...ατομική ευθύνη.
Σου απάντησα.
-9.7% ύφεση, +7.9% ανάπτυξη.
Ενώ στην Ευρωζώνη είναι -7.7% και +6.3%.

Σου είπα κάνε τα μαθηματικά και έκανες γαργάρα.

Ο Μητσοτάκης έκανε την επιλογή να προστατευθούν όσο γίνεται οι άνθρωποι, προφανώς σε βάρος της οικονομίας. Από αυτό κρίνεται, μέχρι στιγμής θετικά από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Στο τέλος, θα φανεί το μέγεθος της ελληνικής ύφεσης και θα συγκριθεί με αυτό των άλλων χωρών ή της Σουηδίας που δεν πήγε σε καραντίνα.

Τώρα λοιπόν ας απαντήσεις εσύ, θεωρείς ότι δεν έπραξε καλώς που επέλεξε την καραντίνα; Ναι ή όχι;

Περιττό να επαναλάβω ότι και ο σύριζα υποστήριξε και αν δεν απατώμαι εξακολουθεί να υποστηρίζει την καραντίνα, άρα η ατραπός που πας να προσανατολίσεις τη συζήτηση στερείται ουσίας αφού υπήρξε εν προκειμένω consensus για το τι έπρεπε να γίνει, ούτε ο νταουλιέρης το αμφισβητεί αυτό στο κείμενό που αναρτήθηκε στο νήμα.
το έχω ξαναγράψει.
ο Μητσοτάκης πληροφορήθηκε την κατάσταση. καθώς είχε σαφή κατεύθυνση συρρίκνωσης του ΕΣΥ από τη στιγμή που ανέλαβε (ακυρώνοντας 1000 προσλήψεις γιατρών και κόβοντας δαπάνες) προκειμένου να μην σκάσει στα χέρια του μια πιθανή υγειονομική βόμβα , είπε θα τα κλείσω όλα και θα ελπίσω να με σώσουν μετά στην οικονομία.
την δεδομένη στιγμή καλά έκανε , αλλά δεν ήμουν εγώ που πήγα να διαλύσω το ΕΣΥ και το θυμήθηκα με χειροκροτήματα της Μαρέβας στα μπαλκόνια.
Έβαλα και αλλού το λινκ -ακόμη και τώρα είμαστε προτελευταίοι στην Ευρώπη στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας λόγω Κορονωιού.

Δε γίνεται όμως να μην αναλάβει την ευθύνη, που ο ίδιος ομολογεί. Μην γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Re:

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:11
kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:01
Σου απάντησα.

το έχω ξαναγράψει.
ο Μητσοτάκης πληροφορήθηκε την κατάσταση. καθώς είχε σαφή κατεύθυνση συρρίκνωσης του ΕΣΥ από τη στιγμή που ανέλαβε (ακυρώνοντας 1000 προσλήψεις γιατρών και κόβοντας δαπάνες) προκειμένου να μην σκάσει στα χέρια του μια πιθανή υγειονομική βόμβα , είπε θα τα κλείσω όλα και θα ελπίσω να με σώσουν μετά στην οικονομία.
την δεδομένη στιγμή καλά έκανε , αλλά δεν ήμουν εγώ που πήγα να διαλύσω το ΕΣΥ και το θυμήθηκα με χειροκροτήματα της Μαρέβας στα μπαλκόνια.
Έβαλα και αλλού το λινκ -ακόμη και τώρα είμαστε προτελευταίοι στην Ευρώπη στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας λόγω Κορονωιού.

Δε γίνεται όμως να μην αναλάβει την ευθύνη, που ο ίδιος ομολογεί. Μην γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως.
αναλαμβάνει την ευθύνη ή μαλλον παίρνει τα εύσημα που έσωσε την Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
kameron

Re:

Σου απάντησα.

το έχω ξαναγράψει.

Ανεπαρκής η απάντηση, αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια. Αρχικά απέκρυψες την πρωτιά στην ανάπτυξη του 2021 και μετά το έριξες στο τσάμικο.
Από τα μαθηματικά προκύπτει ελάχιστη διαφορά σε σχέση με τους μ.ο. σε Ε.Ε. και ΕΖ και ουσιαστικά ανατρέπεται πλήρως η θεωρία σου περί κυβερνητικής ευθύνης και καταστροφής που θα ανατρέψει πλήρως τους νυν πολιτικούς συσχετισμούς, από αυτό ξεκινάει η συζήτηση και η δική σου αρχική παράθεση.

Πέραν των δικών σου πολιτικών απόψεων για το ΕΣΥ και την στάση των κομμάτων έναντί του, αναγκάζεσαι λοιπόν να συμφωνήσεις ότι ορθώς επέλεξαν την καραντίνα.
Τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες για φτηνή κομματική εκμετάλλευση, προφανώς θα υπάρχει κόστος στην οικονομία, θα δούμε το πόσο, αλλά η προσπάθειά σας να χρεώσετε στην κυβέρνηση την ευθύνη για μια επιλογή που ήταν αναπόδραστη και απολύτως ορθή ώστε να αποκομίσετε κομματικά οφέλη, θα πέσει στο κενό.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Πρετεντέρης έγραψε: 09 Μάιος 2020, 11:42
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 09 Μάιος 2020, 11:29 Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει "προοδευτική" διακυβέρνηση.Οκ είναι μια ατάκα που δηλώνει την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την απομάκρυνση από ριζοσπαστική αριστερά.Πέρα από αυτό πρακτικά τι θα αλλάξει κανείς δεν καταλαβαίνει.
Για αρχή, θα έχεις λάθρο και στο σπίτι σου.

Μετά θα έχεις αναρχομπαχαλους να σου κάνουν κατάληψη στο σπίτι σου.

Eλεος μεγαλε, μιλαμε τωρα οτι το κομμα σου χρησιμοποιησε την καραντινα για να φτιαξει δομες με λαθρομεταναστες σε ολη την Ελλαδα και να φερει Τζιχαντιστες απο τη Λιβυη στην Κρητη. Οσο εμεις μεναμε σπιτι αυτοι εκτιζαν δομες και εφερναν κοσμο. Και μην νομιζεις οτι τουλαχιστον ελαφρωσαν τα νησια, οχι, το 90% απο τους μεταναστες που μετακινηθηκαν στην ηπειρωτικη Ελλαδα αντικατασταθηκαν απο ολοφρεσκους που εστειλε ο Ερντογαν στα νησια. Το επομενο βημα ειναι να τους στειλουν να δουλεψουν στα χωραφια οπως ζητησε η Ντορα.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 09 Μάιος 2020, 18:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:01 Περιττό να επαναλάβω ότι και ο σύριζα υποστήριξε και αν δεν απατώμαι εξακολουθεί να υποστηρίζει την καραντίνα, άρα η ατραπός που πας να προσανατολίσεις τη συζήτηση στερείται ουσίας αφού υπήρξε εν προκειμένω consensus για το τι έπρεπε να γίνει, ούτε ο νταουλιέρης το αμφισβητεί αυτό στο κείμενό που αναρτήθηκε στο νήμα.

Ο Μάρδας κάτι είπε.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Κατ' αρχάς αν ήταν ο Σύριζα κυβέρνηση θα είχαν περάσει κάποιες μέρες πριν την πανδημία οι εισβολείς από τον Εβρο το οποιο σε συνδυασμο και με την πανδημία θα ήταν μια καταστροφή απερίγραπτη. Εντός πανδημίας θα μετρούσαμε αυτή την στιγμη τετραψήφιο αριθμο νεκρών από τον κορονοιο. Οικονομικά θα επιχειρούσε να τα μπαλώσει (ανεπιτυχώς) με όπλο μια ληστρική φορολογική επιδρομή άνευ προηγουμένου (άλλωστε κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το πλεόνασμα για το οποίο κομπάζουν, μέσω ληστείας των πολιτών), τα κλοπιμαία αυτά θα τα μοίραζε κυρίως ως επιδόματα στους εισβολείς από την Τουρκία.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

kameron έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:21
Σου απάντησα.

το έχω ξαναγράψει.

Ανεπαρκής η απάντηση, αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια. Αρχικά απέκρυψες την πρωτιά στην ανάπτυξη του 2021 και μετά το έριξες στο τσάμικο.
Από τα μαθηματικά προκύπτει ελάχιστη διαφορά σε σχέση με τους μ.ο. σε Ε.Ε. και ΕΖ και ουσιαστικά ανατρέπεται πλήρως η θεωρία σου περί κυβερνητικής ευθύνης και καταστροφής που θα ανατρέψει πλήρως τους νυν πολιτικούς συσχετισμούς, από αυτό ξεκινάει η συζήτηση και η δική σου αρχική παράθεση.

Πέραν των δικών σου πολιτικών απόψεων για το ΕΣΥ και την στάση των κομμάτων έναντί του, αναγκάζεσαι λοιπόν να συμφωνήσεις ότι ορθώς επέλεξαν την καραντίνα.
Τα υπόλοιπα είναι σοφιστείες για φτηνή κομματική εκμετάλλευση, προφανώς θα υπάρχει κόστος στην οικονομία, θα δούμε το πόσο, αλλά η προσπάθειά σας να χρεώσετε στην κυβέρνηση την ευθύνη για μια επιλογή που ήταν αναπόδραστη και απολύτως ορθή ώστε να αποκομίσετε κομματικά οφέλη, θα πέσει στο κενό.
η διαφορά δεν είναι ελάχιστη. μια μεγαλύτερη αρχική συρρίκνωση δε θα διορθωθεί με μια μικρότερη άυξηση. επιπλέον, δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συγκυρίες και να μην χάσουν τελείως τον έλεγχο, σε μια τόσο εύθραυστη κατάσταση.
δώρησαν 20 εκατομμύρια με αδιαφάνεια, απροκάλυπτα, για προπαγάνδα και αφήνουν να διαρρεύσουν φήμες για εκλογές- θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας, αλλά οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι μπροστά στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

το να κόβεις μια φράση και να την απομονώνεις φαίνεται να είναι το φόρτε σου.

στο διαταύτα- ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη του χειρισμού της κρίσης. μην το γυρίσετε στο τσάμικο. μακάρι για την χώρα να μην επαληθευθεί η ψύχραιμη αντίδραση του οικονομικού του επιτελείου - "Παναγία μου, θα καταστραφούμε"
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
kameron

Re: Re:

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 09 Μάιος 2020, 19:08
η διαφορά δεν είναι ελάχιστη. μια μεγαλύτερη αρχική συρρίκνωση δε θα διορθωθεί με μια μικρότερη άυξηση. επιπλέον, δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συγκυρίες και να μην χάσουν τελείως τον έλεγχο, σε μια τόσο εύθραυστη κατάσταση.
δώρησαν 20 εκατομμύρια με αδιαφάνεια, απροκάλυπτα, για προπαγάνδα και αφήνουν να διαρρεύσουν φήμες για εκλογές- θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας, αλλά οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι μπροστά στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

το να κόβεις μια φράση και να την απομονώνεις φαίνεται να είναι το φόρτε σου.

στο διαταύτα- ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη του χειρισμού της κρίσης. μην το γυρίσετε στο τσάμικο. μακάρι για την χώρα να μην επαληθευθεί η ψύχραιμη αντίδραση του οικονομικού του επιτελείου - "Παναγία μου, θα καταστραφούμε"
Η διαφορά σε σχέση με τους μ.ο. της ΕΕ και της ΕΖ είναι πολύ μικρή ως ελάχιστη και δεν επιβεβαιώνει τη θεωρία που πας να λανσάρεις.
Τα υπόλοιπα επί του πεδίου, εννοείται ότι ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη και η κοινωνία, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά καθώς και τη διεθνή πραγματικότητα, το αντιλαμβάνεται επιβραβεύοντάς τον, ελπίζω ο Μητσοτάκης να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα.

Κατά τα άλλα, συγκρατώ την αναφορά σου σε "ψύχραιμη αντίδραση" ώστε πάλι πλαγίως να ρίξεις ευθύνες στον Πρωθυπουργό. Όταν λίγες μόνο αναρτήσεις πριν είχες αναγκασθεί να παραδεχθείς ότι ορθώς ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα. Έτσι, για να κλείσεις και λίγο το μάτι στους αγελαίους, αυτό ακριβώς είναι η αδίστακτη, οπορτουνιστική πολιτική του σύριζα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Sid Vicious έγραψε: 09 Μάιος 2020, 18:29 Κατ' αρχάς αν ήταν ο Σύριζα κυβέρνηση θα είχαν περάσει κάποιες μέρες πριν την πανδημία οι εισβολείς από τον Εβρο το οποιο σε συνδυασμο και με την πανδημία θα ήταν μια καταστροφή απερίγραπτη. Εντός πανδημίας θα μετρούσαμε αυτή την στιγμη τετραψήφιο αριθμο νεκρών από τον κορονοιο. Οικονομικά θα επιχειρούσε να τα μπαλώσει (ανεπιτυχώς) με όπλο μια ληστρική φορολογική επιδρομή άνευ προηγουμένου (άλλωστε κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το πλεόνασμα για το οποίο κομπάζουν, μέσω ληστείας των πολιτών), τα κλοπιμαία αυτά θα τα μοίραζε κυρίως ως επιδόματα στους εισβολείς από την Τουρκία.
:goodpost:
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

-2,5% σε ένα μηνα, αλλά η διαφορά στο 20%.

Κλαίω. :smt005:
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”