!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:24
Cavaliere έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:23
Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:22Είσαστε.
ΤΙ μαγείρεψες σήμερα, θα πεις;
Δεν μαγειρεψα. Έβαλα στο βαριέμαι να μαγειρεψω κι έφαγα :lol:
Κανείς δεν μαγείρεψε σήμερα; Τι πάθατε;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αγις έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:26
Cavaliere έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:23 ΤΙ μαγείρεψες σήμερα, θα πεις;
Ναηδιαστικο .
Ωραιότατο ήταν.
Cavaliere έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:44
Είμαι τέρμα κουρασμένη, χωρίς ενέργεια, νύστα και έχω φαει στη δουλειά σπανακοπιτα και τυροπιτα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

χοιρινο τηγανια εφτιαξα - αναγκαστικα - αι γυναικαι ειχαν ντολμαδακια με αμπελοφυλα - ουτε που τα πλησιασα :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 08 Μάιος 2020, 18:53

χοιρινο τηγανια εφτιαξα - αναγκαστικα - αι γυναικαι ειχαν ντολμαδακια με αμπελοφυλα - ουτε που τα πλησιασα :003:
Στη Χαλκιδική τη λέγανε σαγανιά.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Cavaliere έγραψε: 07 Μάιος 2020, 02:56 Ο Παππούς ο Τάσος είναι ο Παππούς του Γιου μου, και σήμερα διαγνώστηκε με αρρώστια. Ο μεγάλος Καβαλιέρε λύγισε. Αυτό με ξενυχτάει.
Θυμάμαι τη γιαγιά μου που είχε κάτι παρόμοιο. Βάσανο μεγάλο να βλέπεις τον άνθρωπο σου να ξεχνάει ακόμα και το ποιος είσαι.

Υπομονή και κουράγιο
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Namrail έγραψε: 08 Μάιος 2020, 19:02
Cavaliere έγραψε: 07 Μάιος 2020, 02:56 Ο Παππούς ο Τάσος είναι ο Παππούς του Γιου μου, και σήμερα διαγνώστηκε με αρρώστια. Ο μεγάλος Καβαλιέρε λύγισε. Αυτό με ξενυχτάει.
Θυμάμαι τη γιαγιά μου που είχε κάτι παρόμοιο. Βάσανο μεγάλο να βλέπεις τον άνθρωπο σου να ξεχνάει ακόμα και το ποιος είσαι.

Υπομονή και κουράγιο
:wave: Ευχαριστώ
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Για βράδυ, πάμε για πίτσα, η Φαμίλια θέλει πίτσα από τον Καλαβρέζο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Namrail

The Age of Aquarius έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:53
Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:38 Και μάστορα να φέρουμε στο σπίτι προσφέρουμε καφέ, νερό, γλυκό κι άμα έχει φάει όλη την μέρα σπίτι μας και τον βρει εκεί μεσημέρι και φαγητό. Δεν θέλω όμως να σε σοκαρω. Στενοχωριέμαι.
Έτσι, άμα έρθει συνεργείο να βάψει το σπίτι κρατάς στο να χέρι το παστίτσιο και στο άλλο τη Beretta ώστε σε περίπτωση που πέσει κάποιος από τη σκάλα να τον αποτελειώσεις να μην πονάει :lol:
Δεν ξέρω τι έγραψε η κρητικια για τα 15 ηλιοκαμενα παλικάρια, που τ αργασμενο δέρμα τους το είχε ποτίσει η αρμυρα και το είχε μαστιγωσει αλύπητα το κύμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα συνεργεία και τους αγρεργατες τους ποτιζαμε, ταιζαμε και εμεις.

Ήταν κάτι συνηθισμένο στην επαρχία για δουλειά που έπαιρνε ώρες. Υπήρχε και ένα κλασικό κοτοπουλαδικο στη Λαμία, επί της Καρπενησίου για όσους θυμούνται, που το 90% του τζίρου του ήταν φαι για τα μαστόρια.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Niki έγραψε: 08 Μάιος 2020, 15:04
Γιατί σας φαίνεται παράξενο που μαγειρεύω για τους μαστόρους; :o
Άκου λίγο τον παλιό. Μη παίρνεις προσωπικά κάθε αντιδικία και κάθε σχόλιο.

Ούτε χρειάζεται να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου κάθε φορά που αποφασίζει κάποιος να τις κριτικάρει. Είσαι αυτή που είσαι και δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανένα.

Μη το ξεχνάς αυτό.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εν τω μεταξύ η κοπέλα είναι απο νησί. Δηλαδή πόσο περίεργο είναι να έχει κάποιος στη δουλειά του 16 άντρες ειδικά όταν αυτή η δουλειά εξασκείται περισσότερο απο άντρες;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Namrail έγραψε: 08 Μάιος 2020, 19:20
The Age of Aquarius έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:53
Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:38 Και μάστορα να φέρουμε στο σπίτι προσφέρουμε καφέ, νερό, γλυκό κι άμα έχει φάει όλη την μέρα σπίτι μας και τον βρει εκεί μεσημέρι και φαγητό. Δεν θέλω όμως να σε σοκαρω. Στενοχωριέμαι.
Έτσι, άμα έρθει συνεργείο να βάψει το σπίτι κρατάς στο να χέρι το παστίτσιο και στο άλλο τη Beretta ώστε σε περίπτωση που πέσει κάποιος από τη σκάλα να τον αποτελειώσεις να μην πονάει :lol:
Δεν ξέρω τι έγραψε η κρητικια για τα 15 ηλιοκαμενα παλικάρια, που τ αργασμενο δέρμα τους το είχε ποτίσει η αρμυρα και το είχε μαστιγωσει αλύπητα το κύμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα συνεργεία και τους αγρεργατες τους ποτιζαμε, ταιζαμε και εμεις.

Ήταν κάτι συνηθισμένο στην επαρχία για δουλειά που έπαιρνε ώρες. Υπήρχε και ένα κλασικό κοτοπουλαδικο στη Λαμία, επί της Καρπενησίου για όσους θυμούνται, που το 90% του τζίρου του ήταν φαι για τα μαστόρια.
ακριβως αυτο θυμιζει και το παστιτσιο στο αλουμινοσκευος - μαγερικο που συνηθως τα θυμαμαι να ψηνουν σε αυτο μακαρονια με τυρια και το μισο φαγητο να ειναι κολλημενο στα πλαινα και τον πατο .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Namrail

Αγις έγραψε: 08 Μάιος 2020, 19:30

ακριβως αυτο θυμιζει και το παστιτσιο στο αλουμινοσκευος - μαγερικο που συνηθως τα θυμαμαι να ψηνουν σε αυτο μακαρονια με τυρια και το μισο φαγητο να ειναι κολλημενο στα πλαινα και τον πατο .
Νταξ δε ξέρω τι είπε η Νίκι και τι ισχύει, απλά το ανέφερα γιατί βλέπω αναρωτήθηκαν πολλοί για το συνήθειο με το φαγητό στα μαστορια.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 14:42 ...

Έριξα μια ματιά σε ερασιτεχνικούς τρόπους καπνίσματος χωρίς τα κατάλληλα σκεύη και ο πιο συνηθισμένος είναι φλούδες ξύλου.
Σε μια παραλλαγή, έχει τις φλούδες ξύλου με κόκκους πιπεριού και μπαχάρια, αυτό φαίνεται όντως ενδιαφέρον.

Μιά φορά έκανα απόπειρα να καπνίσω-ψήσω ζωντανό και πέτυχε.
Ξεκίνησα από εδώ:
Εικόνα
Χοιρινό μπούτι σε άλμη με μυρωδικά για μέρες (συνταγή από το pandespani της κυρίας του κυρίου).
Ταψάκι με ροκανίδι και μυρωδικά (απολογούμαι για το αλουμινένιο):
Εικόνα
Το ταψάκι του "καπνίσματος" στον πάτο της κουζίνας και το ζωντανό σε σχάρα από πάνω με θερμοκρασία κατά το δυνατό ελεγχόμενη:
Εικόνα
Ώρες μετά (και με παίξιμο στις θερμοκρασίες πάνω-κάτω,μπας και το κουλαντρίσω) βγήκε αυτό το μαυρογκαργκανιασμένο πράγμα:

Εικόνα
Το οποίο όταν "σφάχτηκε" μου έδωσε ένα απ`τα πιό αρωματικά, ζουμερά και γευστικά καπνιστά που έχω φάει.
Εικόνα
Ζόρικο να το κάνεις στις φαβέλες του Νέου Κόσμου που μένω,γι`αυτό και δεν το ξαναπροσπάθησα.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Αγις

waldorf έγραψε: 08 Μάιος 2020, 19:51

Έριξα μια ματιά σε ερασιτεχνικούς τρόπους καπνίσματος χωρίς τα κατάλληλα σκεύη και ο πιο συνηθισμένος είναι φλούδες ξύλου.
Σε μια παραλλαγή, έχει τις φλούδες ξύλου με κόκκους πιπεριού και μπαχάρια, αυτό φαίνεται όντως ενδιαφέρον.

Ξεκίνησα από εδώ:
Εικόνα
Χοιρινό μπούτι σε άλμη με μυρωδικά για μέρες (συνταγή από το pandespani της κυρίας του κυρίου).
Εικόνα
Το ταψάκι του "καπνίσματος" στον πάτο της κουζίνας και το ζωντανό σε σχάρα από πάνω με θερμοκρασία κατά το δυνατό ελεγχόμενη:
Εικόνα
Ώρες μετά (και με παίξιμο στις θερμοκρασίες πάνω-κάτω,μπας και το κουλαντρίσω) βγήκε αυτό το μαυρογκαργκανιασμένο πράγμα:

Εικόνα
Το οποίο όταν "σφάχτηκε" μου έδωσε ένα απ`τα πιό αρωματικά, ζουμερά και γευστικά καπνιστά που έχω φάει.
Εικόνα
Ζόρικο να το κάνεις στις φαβέλες του Νέου Κόσμου που μένω,γι`αυτό και δεν το ξαναπροσπάθησα.
ωραιος

ειναι μεγαλη τεχνη το καπνισμα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

waldorf έγραψε: 08 Μάιος 2020, 19:51

Ξεκίνησα από εδώ:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εύγε!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”