!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτακη

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:14 Όταν η έλευση του Ίντερνετ έκλεινε τα περιοδικά το ένα μετά το άλλο, πήγαν οι υπάλληλοι να ζητήσουν ενίσχυση από το κράτος; Όχι. Βρήκαν αλλού δουλειά. Αν δεν έχουν δουλειά αυτόν τον καιρό οι μουσικοί, ας κάνουν προσωρινά κάτι άλλο. Δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνει ο υπόλοιπος κόσμος όταν είναι μειωμένη η ζήτηση για το επάγγελμά του. Να πάρουν ότι δικαιούνται από τα 800 ευρώ ή όποιοι δικαιούνται ταμείο ανεργίας και για όσο το δικαιούνται, αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο θα πρέπει να τους ζει το κράτος μέχρι να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμφωνήσω με εξαίρεση το να βρουν αλλού δουλειά. Σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι θέμα αν είναι εργατικός ή ψηλομύτης κάποιος. Δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για να βρουν όλοι αυτοί δουλειά.

Δεν βλέπω το λόγο να κάνει το κράτος κάποιου είδους διάκριση. Ότι βοήθημα ισχύει για κάθε άλλο εργαζόμενο να ισχύσει και για αυτούς που πλήττονται, αφού με κρατικές απαγορεύσεις χάνουν το ψωμί τους. Για επιβίωση μιλάμε όμως. Όχι για κρατικές επιχορηγήσεις για συναυλίες και θεατρικά. Το να νομίζουν ότι προσφέρουν κάποιο πολιτιστικό αγαθό υψηλού επιπέδου είναι λάθος που κακώς αφέθηκαν να το πιστεύουν για κοινωνικοπολιτικούς λόγους από το 60 και μετά.

Και ο Άγις έχει δίκιο για τις αρπαχτές. Έχω προσωπικές διηγήσεις ανθρώπων κάπως μεγαλύτερων που έζησαν τις χρυσές δεκαετίες στα τέλη του προηγούμενου αιώνα που μου έλεγαν για πληρωμένες με κρατικό χρήμα, συναυλίες στην επαρχία, σε άδειους χώρους στο πουθενά, προκειμένου να κονομήσει ο χ, ψ γνωστός του τάδε υπουργού.

Αν θέλουμε να επενδύσουμε κρατικό χρήμα να πιάσει τόσο, υπάρχει πολιτιστικό προϊόν υψηλού επιπέδου. Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί κόπο, οργάνωση, θυσίες και μακροχρόνιο πλάνο αλλά ευνοείται από τα ελαττώματα του Έλληνα όσο μπορούμε να έχουμε τεκμήρια στο πέρασμα των αιώνων. Οι πόροι είναι περιορισμένοι, συνεπώς πρέπει να επενδύονται με περίσκεψη. Καλός και αξιόλογος ο Αττίκ, ο Νταλάρας, η Βέμπο, ο Ξαρχάκος, κλπ αλλά ο Φειδίας είναι αυτός που θα κάνει τον επισκέπτη να έρθει από την άλλη άκρη της γης και θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην πατρίδα. Αν ήμασταν Αγγλία ή Αμερική ή έστω Κορέα που η pop κουλτούρα μας εξάγεται, θα είχε ένα νόημα να επιδοτήσουμε σαν κράτος την τέχνη της διασκέδασης. Για εμάς δεν έχει απολύτως κανένα. Τέχνη για διασκέδαση υπάρχει άμεσα διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν θα υπάρξει έλλειψη μουσικής αν δεν επιδοτηθεί ο χ, ψ να κάνει άλμπουμ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:22
hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:14 Όταν η έλευση του Ίντερνετ έκλεινε τα περιοδικά το ένα μετά το άλλο, πήγαν οι υπάλληλοι να ζητήσουν ενίσχυση από το κράτος; Όχι. Βρήκαν αλλού δουλειά. Αν δεν έχουν δουλειά αυτόν τον καιρό οι μουσικοί, ας κάνουν προσωρινά κάτι άλλο. Δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνει ο υπόλοιπος κόσμος όταν είναι μειωμένη η ζήτηση για το επάγγελμά του. Να πάρουν ότι δικαιούνται από τα 800 ευρώ ή όποιοι δικαιούνται ταμείο ανεργίας και για όσο το δικαιούνται, αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο θα πρέπει να τους ζει το κράτος μέχρι να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.
Όταν η έλευση του Ίντερνετ έκλεινε τα περιοδικά το ένα μετά το άλλο, οι υπάλληλοι επαιρναν αποζημιωση και εψαχναν να βρουν δουλεια πανω στο αντικειμενο τους σε κατα κορον ιντερνετικα μεσα.
Ναι, τρομερές αποζημιώσεις. Οι περισσότερες εταιρείες χρεοκόπησαν. Κάποιοι φυσικά μπόρεσαν και βρήκαν δουλειά κατά κάποιον τρόπο κοντά στο αντικείμενό τους, αν και συνήθως με πολύ λιγότερα λεφτά. Οι περισσότεροι όχι, βέβαια. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, λίγα ιντερνετικά μέσα αντίστοιχα των περιοδικών είναι βιώσιμα.

Στο παρελθόν δεκάδες επαγγέλματα οδηγήθηκαν σταδιακά στην εξαφάνιση γιατί άλλαζαν οι καιροί. Όλοι αυτοί που δούλευαν σε τομείς που ξεπεράστηκαν, βρήκαν να κάνουν κάτι άλλο.

Ούτε θυμάμαι ποτέ τον Φοίβο να βγήκε να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων στα χρόνια της κρίσης, από το 2010 ως το 2019.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:41
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:22
Όταν η έλευση του Ίντερνετ έκλεινε τα περιοδικά το ένα μετά το άλλο, οι υπάλληλοι επαιρναν αποζημιωση και εψαχναν να βρουν δουλεια πανω στο αντικειμενο τους σε κατα κορον ιντερνετικα μεσα.
Ναι, τρομερές αποζημιώσεις. Οι περισσότερες εταιρείες χρεοκόπησαν. Κάποιοι φυσικά μπόρεσαν και βρήκαν δουλειά κατά κάποιον τρόπο κοντά στο αντικείμενό τους, αν και συνήθως με πολύ λιγότερα λεφτά. Οι περισσότεροι όχι, βέβαια. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, λίγα ιντερνετικά μέσα αντίστοιχα των περιοδικών είναι βιώσιμα.

Στο παρελθόν δεκάδες επαγγέλματα οδηγήθηκαν σταδιακά στην εξαφάνιση γιατί άλλαζαν οι καιροί. Όλοι αυτοί που δούλευαν σε τομείς που ξεπεράστηκαν, βρήκαν να κάνουν κάτι άλλο.

Ούτε θυμάμαι ποτέ τον Φοίβο να βγήκε να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων στα χρόνια της κρίσης, από το 2010 ως το 2019.
Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έχει δίκιο ως προς το εξής. Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη μαζικά χωρίς δουλειά. Δεν είναι μία σταδιακή αλλαγή που συμβαίνει σε βάθος ετών στην κοινωνία.
Επίσης το ότι ο Φοίβος δεν διαμαρτυρήθηκε δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για το τι πρέπει να ισχύσει για την λουλουδού και τον ηχολήπτη που έμειναν στο 0.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:40
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμφωνήσω με εξαίρεση το να βρουν αλλού δουλειά. Σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι θέμα αν είναι εργατικός ή ψηλομύτης κάποιος. Δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για να βρουν όλοι αυτοί δουλειά.
Το ίδιο ίσχυε και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της κρίσης. Όσοι μπορούν, ας βρούνε αλλού προσωρινή δουλειά. Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, θα υποστούν ότι υπέστη ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων που υπήρξαν μακροχρόνια άνεργοι. Δεν χαίρομαι γι' αυτό αλλά δεν μπορεί το κράτος να κάνει κάτι γι' αυτό. Έτσι κι αλλιώς, οι εκτιμήσεις λένε ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε 1-2 χρόνια.
ST48410 έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:40Δεν βλέπω το λόγο να κάνει το κράτος κάποιου είδους διάκριση. Ότι βοήθημα ισχύει για κάθε άλλο εργαζόμενο να ισχύσει και για αυτούς που πλήττονται, αφού με κρατικές απαγορεύσεις χάνουν το ψωμί τους. Για επιβίωση μιλάμε όμως. Όχι για κρατικές επιχορηγήσεις για συναυλίες και θεατρικά. Το να νομίζουν ότι προσφέρουν κάποιο πολιτιστικό αγαθό υψηλού επιπέδου είναι λάθος που κακώς αφέθηκαν να το πιστεύουν για κοινωνικοπολιτικούς λόγους από το 60 και μετά.
Το βοήθημα είναι one off. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πάρουν ειδικά οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, κτλ, περισσότερες φορές το βοήθημα που δόθηκε.

Κακομαθημένα μπασταρδάκια όπως ο Φοίβος, περιμένουν από το κράτος να τους καλύψει διαφυγόντα κέρδη από τις συναυλίες που δεν θα κάνουν. Ας πιάσει μια σκούπα και ας καθαρίσει καμμιά σκάλα αν δεν του φτάνουν.
ST48410 έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:45 Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έχει δίκιο ως προς το εξής. Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν από την μια μέρα στην άλλη μαζικά χωρίς δουλειά. Δεν είναι μία σταδιακή αλλαγή που συμβαίνει σε βάθος ετών στην κοινωνία.
So fucking what? Το ίδιο ισχύει π.χ. και για τον κατασκευαστικό τομέα που άφησε εν μία νυκτί άνεργους πολλαπλάσιους εργάτες και επαγγελματίες.

Μεταξύ Νοεμβρίου του 2010 και Νοεμβρίου του 2011, 450.000 άτομα έμειναν άνεργα. Η δε κατάσταση αυτή πήρε μια δεκαετία για να αντιστραφεί. Κάποιοι έμειναν για πάντα άνεργοι και δεν θα βρούνε δουλειά ποτέ.

Για τους άλλους που συζητάμε, σε έναν χρόνο τα πράγματα θα είναι όπως ήταν πριν. Κι αν δεν είναι, ε, ας μάθουν να ζούνε κάνοντας κάποιο άλλο επάγγελμα. Τα έχει αυτά η ζωή. :102:
Κι εγώ μηχανικός σπούδασα αλλά όταν επέστρεψα στην Ελλάδα δεν υπήρχε ιδιαίτερος χώρος για μένα και ασχολήθηκα με την μετάφραση. Τώρα είμαι παντοπώλης. So fucking what?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 03:02 Το βοήθημα είναι one off. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πάρουν ειδικά οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, κτλ, περισσότερες φορές το βοήθημα που δόθηκε.
Δεν ζήτησα να πάρουν κάτι παραπάνω. Ό,τι βοήθημα ισχύει για κάθε εργαζόμενο όσο του κλείνουν την δουλειά του ας πάρουν και αυτοί.
hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 03:02 Κακομαθημένα μπασταρδάκια όπως ο Φοίβος, περιμένουν από το κράτος να τους καλύψει διαφυγόντα κέρδη από τις συναυλίες που δεν θα κάνουν. Ας πιάσει μια σκούπα και ας καθαρίσει καμμιά σκάλα αν δεν του φτάνουν.
Δεν τον ξέρω και δεν έχω άποψη. Απλά σαν όνομα τον έχω ακουστά και μάλλον θα έχω ακούσει τραγούδια του χωρίς να ξέρω ότι είναι δικά του. Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω σε προηγούμενα posts είναι πως ο Φοίβος και η λουλουδού που δουλεύει στο μαγαζί του δεν πρέπει να θεωρούνται το ίδιο. Δηλαδή αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον Φοίβο, δεν πρέπει να το πληρώσει μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα που στην πλειοψηφία της έπαιρνε ένα μικρό κλάσμα από τα λεφτά του.
hellegennes έγραψε: 08 Μάιος 2020, 03:02 So fucking what? Το ίδιο ισχύει π.χ. και για τον κατασκευαστικό τομέα που άφησε εν μία νυκτί άνεργους πολλαπλάσιους εργάτες και επαγγελματίες.

Μεταξύ Νοεμβρίου του 2010 και Νοεμβρίου του 2011, 450.000 άτομα έμειναν άνεργα. Η δε κατάσταση αυτή πήρε μια δεκαετία για να αντιστραφεί. Κάποιοι έμειναν για πάντα άνεργοι και δεν θα βρούνε δουλειά ποτέ.

Για τους άλλους που συζητάμε, σε έναν χρόνο τα πράγματα θα είναι όπως ήταν πριν. Κι αν δεν είναι, ε, ας μάθουν να ζούνε κάνοντας κάποιο άλλο επάγγελμα. Τα έχει αυτά η ζωή. :102:
Κι εγώ μηχανικός σπούδασα αλλά όταν επέστρεψα στην Ελλάδα δεν υπήρχε ιδιαίτερος χώρος για μένα και ασχολήθηκα με την μετάφραση. Τώρα είμαι παντοπώλης. So fucking what?
Επειδή ακριβώς η τρέχουσα κρίση ακολουθεί την δεκαετή οικονομική, μου φαίνεται δύσκολο να πω άστους στην τύχη τους. Θα υπάρξει κόσμος με πρόβλημα επιβίωσης, όχι έλλειψης χρημάτων για νέο κινητό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δηλαδή όλοι οι μακροχρόνιοι άνεργοι της κρίσης είχαν έλλειψη χρημάτων για κινητό, όχι πρόβλημα επιβίωσης;

Και ναι, ζητάει πολλά παραπάνω. Ξαναδιάβασε τι έγραψε τελευταία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:28 Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν.
Ενώ οι καλλιτεχνικοί χώροι κλείσανε με τα κορονομέτρα, και οι καλλιτέχνες βρεθήκαν στο δρόμο χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα ξανανοίξουν, βρέθηκαν εκτός των 800 ευρώ. Τους ειρωνεύεται και η μενδώνη, τους πετσοκόβει και ο ανεκδιήγητος πέτσας "πήξτε σας θάψαμε στις εκλογές". Απολίτιστα γίδια
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Υδράργυρος έγραψε: 07 Μάιος 2020, 23:42

Γυφτοδεξια
Ποια είναι αυτή η γαμάτη γιαγιάκα στο τέλος;
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

https://www.protothema.gr/culture/artic ... 1588910596
Εικόνα Φίλιππος Πλιάτσικας
«Είναι δώρο άδωρο να κάνει κάποιος μια συναυλία ή μια παράσταση με λιγότερα από τα μισά άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα βγουν τα έξοδα. Μόνο αν υπάρξει κρατική επιχορήγηση, σε συνδυασμό με την δωρεάν χρήση των δημοτικών χώρων, θα τολμούσαμε κάποιοι να οργανώσουμε κάποια πράγματα» δηλώνει στο protothema.gr o Φίλιππος Πλιάτσικας και προσθέτει: «Αυτό που μού έκανε αρνητική εντύπωση ήταν πως οι ανακοινώσεις αφορούσαν κυρίως επιχορηγήσεις του κράτους προς κρατικούς πολιτιστικούς οργανισμούς και όχι σε ιδιώτες αλλά και η παντελής απουσία αναφοράς στους εισπρακτικούς μηχανισμούς των πνευματικών δικαιωμάτων από τα οποία ζει ένα μεγάλο ποστοστό δημιουργών».

Στα θετικά των ανακοινώσεων ο γνωστός τραγουδοποιός συμπεριλαμβάνει το Μητρώο Καλλιτεχνών, το οποίο, όπως υπογραμμίζει «θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην αδήλωτη εργασία» αλλά και την αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Υδράργυρος έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:45
Ενώ οι καλλιτεχνικοί χώροι κλείσανε με τα κορονομέτρα, και οι καλλιτέχνες βρεθήκαν στο δρόμο χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα ξανανοίξουν, βρέθηκαν εκτός των 800 ευρώ. Τους ειρωνεύεται και η μενδώνη, τους πετσοκόβει και ο ανεκδιήγητος πέτσας "πήξτε σας θάψαμε στις εκλογές". Απολίτιστα γίδια
Και πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν.

Εννοώ ότι αν έδιναν ένα επίδομα ανεργίας δύο μηνών σε όσους δηλώνουν εργάτες του πολιτισμού θα ήταν ευχαριστημένοι;

Ή θα θεωρούσαν οι "δημιουργοί" υποτιμητικό να παίρνουν το ίδιο με τους άνεργους τεχνικούς;

Με τα κορονομέτρα, δεν έκλεισαν μόνον οι καλλιτεχνικοί χώροι ούτε επιδοτήθηκαν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Μαλάκια του Μητσοτάκη που πληρώνει τους αριστερούς κηφηνες
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Να τους πληρώνει όλους του καλλιτεχνικού χώρου το κράτος, για κάνα χρόνο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

https://www.lifo.gr/articles/greece_art ... ladoy-toys Στεύη Κουτσοθανάση Φωτίστρια . ......Το lockdown μάς βρίσκει επαγγελματικά μετέωρους και παντελώς εκτεθειμένους εργασιακά: όσοι επρόκειτο να είμαστε σε κάποια παραγωγή που ματαιώθηκε λόγω του lockdown δεν μπορούμε να το αποδείξουμε προκειμένου να είμαστε καλυμμένοι από το κράτος. Το αίτημα αυτή τη στιγμή είναι ένα: να επιδοτήσει το κράτος όλους εμάς που εργαζόμαστε στον πολιτισμό. Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή και η δυσκολία χαρτογράφησης των καλλιτεχνών είναι απόρροια του τρόπου που λειτουργεί αυτός ο χώρος. Οι συμφωνίες είναι πάντοτε προφορικές, δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το σύνηθες είναι, στην καλύτερη περίπτωση, να γίνεται ημερήσια πρόσληψη/απόλυση με αποτέλεσμα να είμαστε πάντοτε ανασφάλιστοι, να εργαζόμαστε για μια παραγωγή γύρω στον ένα μήνα και να φαίνεται πως εργαζόμαστε μια ημέρα. Όσοι είμαστε νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουμε απολύτως καμία κρατική στήριξη προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε νόμιμα. Το αποτέλεσμα είναι κάθε ιδιώτης ή κάθε εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε να επωφελείται των ημερήσιων προσλήψεων, του ενός ενσήμου, των τιμολογίων σούπερ μάρκετ που δικαιολογούν τις πληρωμές μας. Μια ειδική μνεία για τους βοηθούς όλων των καλλιτεχνών του θεάτρου που συχνά δεν φαίνονται πουθενά, ούτε καν στα προγράμματα, οι πληρωμές τους είναι πάντοτε μαύρα και πάντοτε της πείνας. ..... Αντιγόνη Γύρα Χορογράφος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια «Κινητήρα»....Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήμουν σαν το ψάρι έξω από το νερό του. Συνειδητοποίησα ότι ο θυμός με ενεργοποιεί και αυτήν τη στιγμή νιώθω απόλυτα ενεργοποιημένη για την αδικία και την έλλειψη σεβασμού που έχω αισθανθεί ως καλλιτέχνις. Νιώθω λίγο σαν να έχει περάσει από πάνω μου όλη η προηγούμενη δεκαετία, με πολλή καταπίεση και πολλή προσπάθεια και πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε, έγινε αυτό που είχε πει μια φίλη: «Είναι σαν τη MONOPOLY, που ενώ νομίζεις ότι έφτασες, επιστρέφεις ξαφνικά στην αρχή». Επαγγελματικά, είμαστε δυο άνεργοι σε μια 5μελή οικογένεια, τυχεροί που πήραμε το επίδομα, γιατί είχαμε σχέσεις μισθοδοσίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Έχω κουραστεί να μαθαίνω μέσα από τις δυσκολίες, είμαι 50 χρόνων, έχω ανάγκη από αξίωση και σεβασμό. Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν στα κινήματα. Έχουμε προσωπική ευθύνη για το πού έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, γιατί έχουμε την τάση και να ικανοποιούμαστε με τα ψιχουλάκια. Παρόλ' αυτά, πιστεύω ότι οι μαζικοί αγώνες πάντοτε φέρνουν αποτέλεσμα και καλώς ή κακώς τα πράγματα αλλάζουν βήμα-βήμα. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για το #SupportArtWorkers. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα παραιτηθούμε εύκολα, ότι θα είναι μια αρχή για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες εργασίας, να πούμε όχι στο μαύρο χρήμα. Δεν τρέφω φρούδες ελπίδες ότι θα αλλάξουν τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά η ιστορία μας αποδεικνύει ότι μέσα από τις σκοτεινές περιόδους, από τους μεσαίωνες, αναδεικνύεται η αντίσταση και –με απώλειες πάντα– έρχεται η αναγέννηση. Το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. [Μενδώνη : Όσοι από 1/6/2019 ως την 1/3/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα το 6μηνο :o συνολικά, θα λάβουν τα 800 ευρώ.]
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”