Τι να πεις; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αν ίσχυαν όλες οι βλακείες που λένε οι ψεκασμένοι, το προσδόκιμο θα ήταν τα 65, όχι τα 82. Υποκείμενα νοσήματα έχει η συντριπτική πλειονότητα άνω των 50.Arisvilla έγραψε: 07 Μάιος 2020, 13:22 Επειδή πολλές φορές η χαζομάρα και η άρνηση της πραγματικότητας καταντά εξοργιστική. Από τα 150 σχεδόν θύματα στη χώρα μας οι περισσότεροι ούτε καρκινοπαθείς ήταν, ούτε είχαν μέρες η μήνες ζωής χωρίς τον covid. Είχαν χρόνια νοσήματα ναι οι περισσότεροι αλλά αν δεν κολλούσαν τον covid δεν θα πέθαιναν. Αρα πέθαναν από covid. Επίσης, οι άνω των 65 σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν υποκείμενα νοσήματα. Αυτό δεν σημαίνει οτι λόγω αυτών θα πεθάνουν αύριο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μόλις;hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 13:13 Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του πνεύμονα από καπνιστές («μόλις» οι 9 στους 10)
Α δεν θέλω χάρες, πες την αλήθεια.
Τουλάχιστον οι 11 στους 10.
Να, το δείχνει και η επιστήμη
Από το 1955 έως το 1990 οι καπνιστές στην Αμερική μειώθηκαν περίπου στο μισό.
Οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα όμως σχεδόν τριπλασιάστηκαν.
Και φαντάσου, τι πρόοδο έκανε η ιατρική επιστήμη από το 1955 έως το 1990, ώστε να μην πεθαίνουν όλοι όσοι έχουν καρκίνο του πνεύμονα.
Τεσπά, αφού λενε έτσι οι ειδικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούμε.

Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
- hellegennes
Και τι βλέπεις μετά το 1990 στους καρκίνους;Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 14:25Μόλις;hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 13:13 Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του πνεύμονα από καπνιστές («μόλις» οι 9 στους 10)
Και φαντάσου, τι πρόοδο έκανε η ιατρική επιστήμη από το 1955 έως το 1990, ώστε να μην πεθαίνουν όλοι όσοι έχουν καρκίνο του πνεύμονα.
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Northern Spirit
Ποια ειναι τα χαλια της Γερμανιας ακριβως στο θεμα μας;perseus έγραψε: 07 Μάιος 2020, 13:16δεν κοιτας τα χαλια της γερμανιας που θα πιασεις στο στομα σου τον προεδρο?Northern Spirit έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:03 Δεν πιστευω κανεις απο τους υποστηρικτες των lockdowns στην Ελλαδα να ειναι Τραμπιστα ε;
https://www.theguardian.com/world/live/ ... sil-israel
Trump suggests more deaths a necessary price
The US president Donald Trump has again suggested the country may need to accept the reality of more deaths in order to start reopening the economy.
“We have to be warriors,” Trump told Fox News’ John Roberts when asked if Americans should expect additional deaths as the country looks to reopen. “We can’t keep our country closed down for years.”
The president added, “Hopefully that won’t be the case ... but it could very well be the case.”
Trump similarly said yesterday while visiting a mask production facility in Arizona, “Will some people be affected? Yes. Will some people be affected badly? Yes. But we have to get our country open and we have to get it open soon.”
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Θεραπείαhellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 15:04Και τι βλέπεις μετά το 1990 στους καρκίνους;Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 14:25Μόλις;hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 13:13 Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του πνεύμονα από καπνιστές («μόλις» οι 9 στους 10)
![]()
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
- hellegennes
Α, μάλιστα. Μονά-ζυγά. Οκέι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι νόημα έχει η επιμονή σε αυτό το θέμα όταν ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και η συντριπτική πλειοψηφία είχε χαρακτηριστικά βαριάς πνευμονίας;Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 12:40 Έτσι κάνουν οι περισσότερες χώρες.
Όποιος πεθαίνει και είναι φορέας του ιού, ο θάνατος του χρεώνεται στον κορονοιο.
Στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται καν να είσαι φορέας. Αρκεί να έχεις παρόμοια συμπτώματα και αυτοί σε καταχωρούν ως νεκρό λόγο κορονοιου.
Θα άλλαζε κάτι για εμάς αν αντί για 150 θανάτους είχαμε 145; Μας τρόμαξαν παραπάνω με 2-5 θανάτους περισσότερους ώστε να αποδεχθούμε τα μέτρα;
Αυτά είναι λόγια.ST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:03Τι νόημα έχει η επιμονή σε αυτό το θέμα όταν ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και η συντριπτική πλειοψηφία είχε χαρακτηριστικά βαριάς πνευμονίας;Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 12:40 Έτσι κάνουν οι περισσότερες χώρες.
Όποιος πεθαίνει και είναι φορέας του ιού, ο θάνατος του χρεώνεται στον κορονοιο.
Στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται καν να είσαι φορέας. Αρκεί να έχεις παρόμοια συμπτώματα και αυτοί σε καταχωρούν ως νεκρό λόγο κορονοιου.
Θα άλλαζε κάτι για εμάς αν αντί για 150 θανάτους είχαμε 145; Μας τρόμαξαν παραπάνω με 2-5 θανάτους περισσότερους ώστε να αποδεχθούμε τα μέτρα;
Τα παίρνει ο αέρας.
Στοιχεία έχουμε; Συγκεκριμένα;
Γιατί οι διαφορές στη στατιστικη μεταξυ Ιταλίας και Γερμανίας δε δικαιολογούνται, παρά μόνο αν έχει πέσει χοντρό μαγείρεμα.
Όχι, στοιχεία δεν έχουμε. Μπορεί να του γίνει μια μέρα η ερώτηση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. Αλλά όταν λέει μεμονωμένα περιστατικά εγώ δεν καταλαβαίνω 50. Καταλαβαίνω ένα νούμερο που μπορεί να είναι μονοψήφιο. Ωστόσο έχεις από άλλους πλάγιους τρόπους ενδείξεις αν μετρούν τις καταγραφές με όμοιο ή διαφορετικό τρόπο οι διάφορες χώρες. Πιθανές διαφορές με τους γενικούς καταγεγραμμένους θανάτους του EuroMomo.Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:12Αυτά είναι λόγια.ST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:03Τι νόημα έχει η επιμονή σε αυτό το θέμα όταν ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και η συντριπτική πλειοψηφία είχε χαρακτηριστικά βαριάς πνευμονίας;Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 12:40 Έτσι κάνουν οι περισσότερες χώρες.
Τα παίρνει ο αέρας.
Γιατί οι διαφορές στη στατιστικη μεταξυ Ιταλίας και Γερμανίας δε δικαιολογούνται, παρά μόνο αν έχει πέσει χοντρό μαγείρεμα.
Και τελικά αν δεν υπάρχουν στοιχεία γιατί σώνει και καλά κάποιοι θέλετε να πιστέψουμε ότι υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη καταγραφή θανάτων από άλλες αιτίες, ως θάνατοι από κορωνοϊό; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια θεωρία ότι "μας κρύβουν κάτι";
- hellegennes
Ναι, δα. Σύμφωνα με τον CDC, οι καρκίνοι πνεύμονα έχουν μειωθεί από τους 70.6/100.000 πληθυσμού, το 1999, στους 56/100.000 το 2016.
Δεν ξέρω τι σκατά είναι τα γραφήματα που μου δείχνεις, αλλά για τις ΗΠΑ μιλούσαμε συγκεκριμένα. Στην ίδια περίοδο η πτώση του καπνίσματος ήταν 34%. Η πτώση στον ρυθμό νέων καρκίνων είναι 20,7%. Η διαφορά οφείλεται στο lag μεταξύ διακοπής καπνίσματος και εμφάνισης αποτελεσμάτων. Δηλαδή κάθε νέα χρονιά δεν ξεκινάει με παρθένο δείγμα πληθυσμού, το ρίσκο ανάπτυξης καρκίνου είναι σωρευτικό.
Κοινώς, αυτό που θα πρέπει να εξετάσεις είναι το ποσοστό εμφάνισης καρκίνων του πνεύμονα μεταξύ ατόμων που υπήρξαν ή είναι καπνιστές και ατόμων που δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές. Αν εξετάσεις αυτό το στατιστικό, θα δεις ότι αυτοί που δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές είναι το 20% των καρκίνων. Ένας διόλου ασήμαντος αριθμός αυτών οφείλεται σε παθητικό κάπνισμα και το υπόλοιπο αφορά την συχνή εισπνοή επικίνδυνων χημικών και την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή τους.
Πάντα μιλάμε για τις ΗΠΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έχω γράψει εδώ και ένα μηνα πως χώρες με μεγάλο χρέος έχουν πάρα πολλούς νεκρούς, Ιταλία , Ισπανία , ΗΠΑ.ST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:33Όχι, στοιχεία δεν έχουμε. Μπορεί να του γίνει μια μέρα η ερώτηση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. Αλλά όταν λέει μεμονωμένα περιστατικά εγώ δεν καταλαβαίνω 50. Καταλαβαίνω ένα νούμερο που μπορεί να είναι μονοψήφιο. Ωστόσο έχεις από άλλους πλάγιους τρόπους ενδείξεις αν μετρούν τις καταγραφές με όμοιο ή διαφορετικό τρόπο οι διάφορες χώρες. Πιθανές διαφορές με τους γενικούς καταγεγραμμένους θανάτους του EuroMomo.Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:12Αυτά είναι λόγια.ST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:03
Τι νόημα έχει η επιμονή σε αυτό το θέμα όταν ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και η συντριπτική πλειοψηφία είχε χαρακτηριστικά βαριάς πνευμονίας;
Τα παίρνει ο αέρας.
Και τελικά αν δεν υπάρχουν στοιχεία γιατί σώνει και καλά κάποιοι θέλετε να πιστέψουμε ότι υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη καταγραφή θανάτων από άλλες αιτίες, ως θάνατοι από κορωνοϊό; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια θεωρία ότι "μας κρύβουν κάτι";
Χώρες με μικρό χρέος έχουν λιγότερους , Γερμανια, Κίνα, Τουρκία.
Γιατί γίνεται, δεν ξερω
για ξαναρίχτο γιατί δεν γίνεσαι κατανοητόςST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:03 Θα άλλαζε κάτι για εμάς αν αντί για 150 θανάτους είχαμε 145; Μας τρόμαξαν παραπάνω με 2-5 θανάτους περισσότερους ώστε να αποδεχθούμε τα μέτρα;
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Μεγάλο χρέος σαν απόλυτο νούμερο ή ποσοστό του ΑΕΠ; Γιατί αν είναι το δεύτερο θα έπρεπε εδώ να έχει γίνει η χαρά του κορωνοϊού. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι. Φυσικά μεγάλο χρέος μπορεί να σημαίνει περικοπές στην υγεία με ότι συνεπάγεται αυτό όταν ξεσπάνε clusters τύπου Νέας Υόρκης. Αλλά μάλλον κάτι άλλο ψάχνεις να βρεις.Prepon έγραψε: 07 Μάιος 2020, 16:35 Έχω γράψει εδώ και ένα μηνα πως χώρες με μεγάλο χρέος έχουν πάρα πολλούς νεκρούς, Ιταλία , Ισπανία , ΗΠΑ.
Χώρες με μικρό χρέος έχουν λιγότερους , Γερμανια, Κίνα, Τουρκία.
Γιατί γίνεται, δεν ξερω
Έχουν τόσο μεγάλες διαφορές στο χρέος, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία που έχουν διαφορές στους νεκρούς; Δεν ξέρω τι σχέσεις ακριβώς εντοπίζεις αλλά τα στοιχεία της Κίνας είναι αμφισβητούμενα και η Γερμανία παίζει πολύ ψηλά ένα μήνα μετά.
Για την ώρα και εντελώς διαισθητικά νομίζω ότι έχει σημασία ο χρόνος που έπιασες τα πρώτα κρούσματα σε μία χώρα και άρχισες να παρακολουθείς την διασπορά. Αν χάσεις 1-2 μήνες, μετά τρέχεις και δεν προλαβαίνεις. Αν είσαι και χώρα με γερόντια παρατημένα μαζικά σε οίκους ευγηρίας, τότε πας για πρώτη δεκάδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση