Parrot έγραψε: 30 Νοέμ 2019, 02:03
Θα το λύσει αν γίνει με τον εξής συνδυασμό: τις αποφάσεις για τις ποινικές υποθέσεις,
να τις εκδίδει αποκλειστικά σώμα ενόρκων. Ο Δικαστής θα ορίζει μόνον το όριο ποινής.
Δεν ξέρω. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Φαντάζεσαι εσένα και εμένα να είμαστε ένορκοι σε δίκη μεγαλομαφιόζου; Πόσο πιο εύκολα θα μπορούσε να εκφοβίσει, να εκβιάσει, ακόμα και να εξαγοράσει κάποιος πολίτες σε σχέση με δικαστικούς;
Ακραίο σενάριο.
Δεν ξέρω.
Μπορεί όσο πιο πολλοί ένορκοι τόσο το καλύτερο και να επιβαρύνεται και με επιπλέον κατηγορίες αν το επιχειρήσει αυτό.
Επίσης η ανωνυμία των ενόρκων θα βοηθά.
Γιατί αυτό που λες μπορεί να εφαρμοστεί και σε μάρτυρες κατηγορίας.
Δλδ, να μην καλούμε ούτε μάρτυρες;
Parrot έγραψε: 30 Νοέμ 2019, 02:03
Θα το λύσει αν γίνει με τον εξής συνδυασμό: τις αποφάσεις για τις ποινικές υποθέσεις,
να τις εκδίδει αποκλειστικά σώμα ενόρκων. Ο Δικαστής θα ορίζει μόνον το όριο ποινής.
Δεν ξέρω. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Φαντάζεσαι εσένα και εμένα να είμαστε ένορκοι σε δίκη μεγαλομαφιόζου; Πόσο πιο εύκολα θα μπορούσε να εκφοβίσει, να εκβιάσει, ακόμα και να εξαγοράσει κάποιος πολίτες σε σχέση με δικαστικούς;
Ακραίο σενάριο.
Δεν ξέρω.
Μπορεί όσο πιο πολλοί ένορκοι τόσο το καλύτερο και να επιβαρύνεται και με επιπλέον κατηγορίες αν το επιχειρήσει αυτό.
Ενθυμούμενος βόμβες σε σπίτια εισαγγελέων που έχουν μια άλφα προστασία και οικονομική επιφάνεια, φαντάστηκα ότι ο απλός πολίτης θα βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση. Οι μάρτυρες σε τέτοιες περίεργες δίκες μπορεί να τεθούν σε κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας και οι καταθέσεις τους να είναι σύντομες. Ο ένορκος που θα βρίσκεται εκεί καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα προφανώς εκτίθεται περισσότερο.
Δεν έχω γνώσεις για να κάνω μια τέτοια συζήτηση. Ό,τι λέω μπορεί να είναι επιπόλαιο.
Ακραίο σενάριο.
Δεν ξέρω.
Ενθυμούμενος βόμβες σε σπίτια εισαγγελέων που έχουν μια άλφα προστασία και οικονομική επιφάνεια, φαντάστηκα ότι ο απλός πολίτης θα βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση. Οι μάρτυρες σε τέτοιες περίεργες δίκες μπορεί να τεθούν σε κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας και οι καταθέσεις τους να είναι σύντομες. Ο ένορκος που θα βρίσκεται εκεί καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα προφανώς εκτίθεται περισσότερο.
Δεν έχω γνώσεις για να κάνω μια τέτοια συζήτηση. Ό,τι λέω μπορεί να είναι επιπόλαιο.
Ούτε εγώ ξέρω. Απλώς με ενοχλεί που ο νόμος δεν εφαρμόζεται το ίδιο για όλους.
aljawn έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 16:21
Μάλιστα. Ο Μηλιώνης είναι γόνος γνωστής οικογένειας της ΝΔούλας (νομίζω ότι η μητέρα του είχε κάνει και νομάρχης κάποτε), ο Μαυρουδής ήταν συνήγορος του, ο Στούρνος εξαφανισμένος στα δικαστήρια, η εταιρία στήθηκε και θριάμβευσε επί ΝΔούλας, απαλλάχθηκε επί ΝΔούλας, αλλά ...
Μια που είσαι του χώρου, βοήθα λίγο. Πως μπορεί να απαλλαχθεί κάποιος αν ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο; Δηλαδή υπάρχει δικαστικός που θα παρανομήσει και θα χαριστεί; Δεν φοβάται ότι μπορεί να έχει ο ίδιος συνέπειες ή είναι τόσο ξεχαρβαλωμένη η δικαιοσύνη που κάνει ο καθένας ό,τι του αρέσει, το δικαιολογεί όπως νομίζει και τα σκυλιά δεμένα;
Η νομική δεν είναι επιστήμη, οπότε όλες οι δικαστικές αποφάσεις έχουν μέσα έναν βαθμό υποκειμενικής ερμηνείας, αλλιώς δεν θα υπήρχαν και εφέσεις που ξαναεξετάζουν υποθέσεις χωρίς να έχει προκύψει μισό νέο δεδομένο. Αυτό που είναι πραγματική επιστήμη είναι η εκπαίδευση των δικηγόρων στο να πείσουν το δικαστήριο ότι η άλλη πλευρά έχει άδικο και η δική τους δίκιο. Εάν οι αποφάσεις ήταν αντικειμενικές, δεν θα υπήρχε τέτοιο πράγμα. Θα ήταν απλή παράθεση στοιχείων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ST48410 έγραψε: 30 Νοέμ 2019, 00:55
Μια που είσαι του χώρου, βοήθα λίγο. Πως μπορεί να απαλλαχθεί κάποιος αν ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο; Δηλαδή υπάρχει δικαστικός που θα παρανομήσει και θα χαριστεί; Δεν φοβάται ότι μπορεί να έχει ο ίδιος συνέπειες ή είναι τόσο ξεχαρβαλωμένη η δικαιοσύνη που κάνει ο καθένας ό,τι του αρέσει, το δικαιολογεί όπως νομίζει και τα σκυλιά δεμένα;
Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες καθότι το βάρος είχε πέσει στον Φλώρο και στην αναγνώριση ελαφρυντικών (τα οποία προβλέπονταν και στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα) και είναι πάντα απόφαση του δικαστηρίου. Για την ιστορία, πάντως, ο Μηλιώνης, που κρίθηκε αθώος τώρα είχε καταδικαστεί πρωτόδικα (το 2017) σε 10 χρόνια, άρα αυτά περί κωδίκων στην περίπτωση του είναι εντελώς πίπες και μιλάμε για δικαστική κρίση ξεκάθαρα.
Μηχανικός έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 21:03
Τα παράπονά σας στους Συριζαίους που μείωσαν τις ποινές.
Διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο ξεκίνησε η ΝΔ προκειμένου να ισχυριστεί ότι για την αποφυλάκιση Φλώρου ευθύνεται ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση η «Ομάδα Αλήθειας», η επίσημη διαδικτυακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί και ως «μονταζιέρα», διακινεί διαφημίσεις περιεχομένου Google, προκειμένου να προωθήσει στο διαδίκτυο την «είδηση» ότι ο υπαίτιος του σκανδάλου Energa-Ηellas Power Αριστείδης Φλώρος, αποφυλακίζεται με βάση τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα.
Για το θέμα της αποφυλάκισης Φλώρου και των σχέσεων με τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στενό συνεργάτη στο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη υποβάλει μια σειρά ερωτημάτων και ζητά απαντήσεις από τη νέα κυβέρνηση. Ένα επίσης βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η ΝΔ είναι σχετικά με το ποια είναι αυτή η διάταξη του Ποινικού Κώδικα που απελευθέρωσε τον Φλώρο και αφού είναι κυβέρνηση πότε σκοπεύει να την καταργήσει;
Για απόπειρα ληστείας (ούτε καν ληστεία) ο Ρωμανός έφαγε 8 χρόνια φυλακή.
Για ληστεία εκατοντάδων εκατομμυρίων Μηλιώνης-Φλώρος κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η κανονικότητα της αστικής δικαιοσύνης.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ωρες ωρες το να εισαι τοσο μπροστα απο την εποχη σου μοιαζει με καταρα
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Εξαιρετικά ευχάριστα νέα, και για την αθώωση ενός νέου ανθρώπου και για το ότι ένας άλλος νέος άνθρωπος επανέρχεται στην κοινωνία έχοντας εκπληρώσει το χρέος του απέναντί της
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες