!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:23
under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:12 Είναι τελείως άσχετο αυτό που αναφέρεις.

Άλλο το τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει σε σιντί (δίσκο, κασέτα) και άλλο το ζωντανό τραγούδι σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, δηλαδή μαγαζί, συναυλία κλπ

Το πρώτο αφορά στα ποσοστά που δικαιούνται όλοι οι συντελεστές.
Συνθέτες, στιχουργοί, εκτελεστές (τραγουδιστές).
Στο δεύτερο, αφορά στη δημιουργία.
Δηλαδή ο συνθέτης και ο στιχουργός ενός τραγουδιού, έχουν δικαιώματα "κηδεμονίας".
Οι τραγουδιστές, όχι. Μπορούν να υπάρξουν πολλές εκτελέσεις ή μουσικές διασκευές ενός τραγουδιού από διάφορους τραγουδιστές και μουσικούς, σε δίσκους ή ζωντανά.
Οι δημιουργοί παραμένουν οι ίδιοι.
Το ενδιαφερον εν προκειμενω εγκειται στο ποιος ακουει το τραγουδι τελικα.
Δεν βλεπω γιατι ο Κραουνακης δεν εχει προβλημα με το να ακουσει το τραγουδι του απο cd ο Μητσοτακης ενω εχει προβλημα αν το ακουσει live απο την Πρωτοψαλτη.
Κάνεις έναν άσχετο συνειρμό.

Σαφώς και αν η Πρωτοψάλτη πήγαινε με το φορτηγό σε ένα βουνό, δεν θα απασχολούσε το θέμα τον Κραουνάκη.
Σαφώς και βρήκε ευκαιρία να πουλήσει αντίσταση, όπως τότε που έκανε λεζάντες στον Πολάκη.

Αλλά πέρα από το πόσο γελοίο ή όχι είναι αυτό που έκανε, είχε το νομικό δικαίωμα να το κάνει.
Μα εγω δεν σταθηκα στο νομικο πλαισιο.Απλα λεω οτι αυτο που κανει τωρα το κανει γιατι αποσκοπει σε κερδος.Ειναι μια επενδυση.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:27 Μα εγω δεν σταθηκα στο νομικο πλαισιο.Απλα λεω οτι αυτο που κανει τωρα το κανει γιατι αποσκοπει σε κερδος.Ειναι μια επενδυση.
Εγώ νομίζω ότι ήταν μια υστερική και καθόλου ψύχραιμη αντίδραση γιατί αν το βλέπει επενδυτικά, ποντάρει σε κουτσή μετοχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Εμένα δε με νοιάζει καθόλου, αν δε θέλει να ακούγεται το τραγούδι του στη Χ κατάσταση δε θέλει, δε θα τον κρίνω από αυτό, είναι εντελώς μέσα στα δικαιώματά του σαν δημιουργός.

Με ενοχλεί πάρα πολύ όταν το κάνουν κληρονόμοι αντί για τους ίδιους τους δημιουργούς.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

foscilis έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:32 Εμένα δε με νοιάζει καθόλου, αν δε θέλει να ακούγεται το τραγούδι του στη Χ κατάσταση δε θέλει, δε θα τον κρίνω από αυτό, είναι εντελώς μέσα στα δικαιώματά του σαν δημιουργός.

Με ενοχλεί πάρα πολύ όταν το κάνουν κληρονόμοι αντί για τους ίδιους τους δημιουργούς.
Συμφωνώ απολύτως. Γιατί οι κληρονόμοι διατηρούν τα όποια κληρονομικά νομικά δικαιώματα του πνευματικού έργου (που εκλαμβάνεται ως περιουσία) αλλά δεν έχουν σχέση με το αμιγώς πνευματικό έργο, που αφορά στη δημιουργία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:30
under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:27 Μα εγω δεν σταθηκα στο νομικο πλαισιο.Απλα λεω οτι αυτο που κανει τωρα το κανει γιατι αποσκοπει σε κερδος.Ειναι μια επενδυση.
Εγώ νομίζω ότι ήταν μια υστερική και καθόλου ψύχραιμη αντίδραση γιατί αν το βλέπει επενδυτικά, ποντάρει σε κουτσή μετοχή.
ισχυς του η αγαπη των ζαιων+ κυκλωματων κ φροντιζει να την κραταει θερμη σε καθε ευκαιρια + αλλα κερδη

νομικο δικαιωμα εχει να ζητησει να μην ερμηνευονται τα τραγουδια του απο τον / την χ
το τι αποφαση θα προκυψει ειναι αλλο θεμα - με τις παπαριες που εκτοξευσε στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν του δινω καλες πιθανοτητες επιτυχιας .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:24
OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2020, 09:53
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 07:33 Όπως και να το κάνουμε μπορεί κάποτε ο Σαββόπουλος να υπήρξε πασόκος αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς που γνώρισε μέχρι σήμερα η Ελλάδα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος έγραψε τραγουδάρες.
Ο Σαββόπουλος και ο Κραουνάκης θεωρούνται μεγάλοι καλλιτέχνες;;;
Τι λε ρε παιδί μου!!!
Τότε τι είναι π.χ. ο Σακελάριος ή ο Βαμβακάρης, τα τραγούδια των οποίων ακούγονται μέχρι σήμερα; Θεοί του καλλιτεχνικού κόσμου;

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!
Λόγω πολιτικής έχετε δώσει εύσημα σε άτομα που δεν τα αξίζουν!!!

.
Σκέψου να είχε γράψει και τραγούδια ο Σακελλάριος πόσο σπουδαίος συνθέτης θα ήταν :smt005:
Δυστυχώς για σένα ο Σακελλάριος είχε γράψει πάρα πολλά τραγούδια - πάνω από 3000!!!, τα οποία πολλά ακούγονται ακόμα και όχι μόνο μέσα από τις ταινίες του. Π.χ. το "Άστα τα μαλάκια σου"; Ακόμα και αυτό, δικό του ήταν.
Για ψάξτο λίγο...

ΥΓ
Η συζήτηση μπορεί να φτάσει και σε καραγκιόζηδες τύπου Νταλάρα στο τέλος...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:58
Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:24

Τι λε ρε παιδί μου!!!
Τότε τι είναι π.χ. ο Σακελάριος ή ο Βαμβακάρης, τα τραγούδια των οποίων ακούγονται μέχρι σήμερα; Θεοί του καλλιτεχνικού κόσμου;

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!

.
Σκέψου να είχε γράψει και τραγούδια ο Σακελλάριος πόσο σπουδαίος συνθέτης θα ήταν :smt005:
Δυστυχώς για σένα ο Σακελλάριος είχε γράψει πάρα πολλά τραγούδια - πάνω από 3000!!!, τα οποία πολλά ακούγονται ακόμα και όχι μόνο μέσα από τις ταινίες του. Π.χ. το "Άστα τα μαλάκια σου"; Ακόμα και αυτό, δικό του ήταν.
Για ψάξτο λίγο...

ΥΓ
Η συζήτηση μπορεί να φτάσει και σε καραγκιόζηδες τύπου Νταλάρα στο τέλος...
.
Ο Σακελλάριος (ούτε το όνομά του δεν έγραψες σωστά στο αρχικό σου μήνυμα) δεν έχει γράψει μουσική ούτε σε 1 (ένα) τραγούδι
Εχει γράψει εκατοντάδες στίχους, μερικούς από τους ομορφότερους στο ελληνικό τραγούδι.
Για συνθέτες μιλούσαμε, σε όλο το νήμα.

Έμπλεξες τα μπούτια σου και πας να βγεις και από πάνω :003:
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Για μένα δεν υπάρχει πνευματικό δικαίωμα στη μουσική. Εφόσον όμως αναγνωρίζονται κληρονόμοι σε μουσικό έργο καλό θα είναι να μην ξεχνούμε τα τρισέγγονα του τύπου που επινόησε το πιανοφόρτε χωρίς το οποίο ο Κραουνάκης θα είχε συνθέσει πούτσες μέντολες. Να μην ξεχνούμε επίσης τις χίλιες μύριες επρροές καλλιτεχνών που σημάδεψαν το έργο του χωρίς τους οποίους ο Κραουνάκης θα έγραφε αρχίδια καπαμά.
Τέλος, σας θυμίζω ότι ο Κραουνάκης και κάθε τραγουδοποιός στα πρώτα του ειδικά βήματα δεν είναι ούτε Μότσαρτ ούτε Βάγκνερ. Δεν εννοώ φυσικά ως προς το καλλιτεχνικό εκτόπισμα αλλά ως προς τον τρόπο που ηχογραφεί τα τραγούδια του. Εκεί, ενορχηστρωτικά η κατάσταση είναι ρευστή. Στο κομμάτι μπορούν να προσθέςουν ι ή να αφαιρέσουν με τρόπο που κάνει τη διαφορά από τον παραγωγό ως τον κιθαρίστα.
Για μένα ο Κραουνάκης κι ο κάθε Κραουνάκης έγραψε ένα τραγούδι, το πούλησε. Γειά σας. Κάνε λαιβ και γράψε κι άλλα τραγούδια. Ποιος πληρώνεται ακόμα για κάτι που έκανε πριν 40 χρόνια; Υπάρχει κανείς εδώ μέσα; Δατς γουατ αι θοτ.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 07:33 Όπως και να το κάνουμε μπορεί κάποτε ο Σαββόπουλος να υπήρξε πασόκος αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς που γνώρισε μέχρι σήμερα η Ελλάδα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος έγραψε τραγουδάρες.
Τι λε ρε παιδί μου!!!

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!

.
Δεν μίλησα καθόλου για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Είναι όντως μεγάλοι καλλιτέχνες. Ο Σαββόπουλος ίσως από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς παγκοσμίως. Κι αυτοί που αναφέρεις είναι ωραίοι. Ο Ζαμπέτας επίσης θεός, ο Σπανός τεράστιος. Δεν με ενδιαφέρει που ανήκουν πολιτικαλ. Κι ο Βάγκνερ ήταν φασίστας κι αντισημίτης μα η μουσική του αξεπέραστη. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι είναι. Να μη μπερδεύουμε τον καλλιτέχνη με το κόμμα του.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 12:32 Για μένα δεν υπάρχει πνευματικό δικαίωμα στη μουσική. Εφόσον όμως αναγνωρίζονται κληρονόμοι σε μουσικό έργο καλό θα είναι να μην ξεχνούμε τα τρισέγγονα του τύπου που επινόησε το πιανοφόρτε χωρίς το οποίο ο Κραουνάκης θα είχε συνθέσει πούτσες μέντολες. Να μην ξεχνούμε επίσης τις χίλιες μύριες επρροές καλλιτεχνών που σημάδεψαν το έργο του χωρίς τους οποίους ο Κραουνάκης θα έγραφε αρχίδια καπαμά.
Τέλος, σας θυμίζω ότι ο Κραουνάκης και κάθε τραγουδοποιός στα πρώτα του ειδικά βήματα δεν είναι ούτε Μότσαρτ ούτε Βάγκνερ. Δεν εννοώ φυσικά ως προς το καλλιτεχνικό εκτόπισμα αλλά ως προς τον τρόπο που ηχογραφεί τα τραγούδια του. Εκεί, ενορχηστρωτικά η κατάσταση είναι ρευστή. Στο κομμάτι μπορούν να προσθέςουν ι ή να αφαιρέσουν με τρόπο που κάνει τη διαφορά από τον παραγωγό ως τον κιθαρίστα.
Για μένα ο Κραουνάκης κι ο κάθε Κραουνάκης έγραψε ένα τραγούδι, το πούλησε. Γειά σας. Κάνε λαιβ και γράψε κι άλλα τραγούδια. Ποιος πληρώνεται ακόμα για κάτι που έκανε πριν 40 χρόνια; Υπάρχει κανείς εδώ μέσα; Δατς γουατ αι θοτ.
ισχυει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Ασέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:07
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 12:32 Για μένα δεν υπάρχει πνευματικό δικαίωμα στη μουσική. Εφόσον όμως αναγνωρίζονται κληρονόμοι σε μουσικό έργο καλό θα είναι να μην ξεχνούμε τα τρισέγγονα του τύπου που επινόησε το πιανοφόρτε χωρίς το οποίο ο Κραουνάκης θα είχε συνθέσει πούτσες μέντολες. Να μην ξεχνούμε επίσης τις χίλιες μύριες επρροές καλλιτεχνών που σημάδεψαν το έργο του χωρίς τους οποίους ο Κραουνάκης θα έγραφε αρχίδια καπαμά.
ισχυει.
Ισχύει ταυτόχρονα, πάντως, και το ότι με κάτι που έκανες εσύ πριν 40 χρόνια βγάζει χρήματα κάποιος άλλος 40 χρόνια μετα
(ραδιοφωνικοί σταθμοί, μπαρ, εστιατόρια κλπ)
Κι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:10
Ισχύει ταυτόχρονα, πάντως, και το ότι με κάτι που έκανες εσύ πριν 40 χρόνια βγάζει χρήματα κάποιος άλλος 40 χρόνια μετα
ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;

εστω οτι ναι. οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε τον τροχο, ποσα ειναι δικαιο να κονομανε, αναλογικα; οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε το φραππε;

εφοσον πατεντες για πραγματικα χρησιμα εως και απαραιτητα στη διαβιωση μας, (φαρμακα, μηχανηματα κλπ) καποια στιγμη ληγουν, και αυτος του οποιου ειναι πνευματικο εργο παιρνει πλεον το πουλι, πως δικαιολογειται τα πνευματικα δικαιωματα για μουσικη να συνεχιζουν να εισπραττουν;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Ποιος βιασε τον Κραουνακη;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Ασέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:36
Beria έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:10
ολοι αυτοι βγαζουν χρηματα χαρη στη μουσικη;

εστω οτι ναι. οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε τον τροχο, ποσα ειναι δικαιο να κονομανε, αναλογικα; οι κληρονομοι αυτου που ανακαλυψε το φραππε;

εφοσον πατεντες για πραγματικα χρησιμα εως και απαραιτητα στη διαβιωση μας, (φαρμακα, μηχανηματα κλπ) καποια στιγμη ληγουν, και αυτος του οποιου ειναι πνευματικο εργο παιρνει πλεον το πουλι, πως δικαιολογειται τα πνευματικα δικαιωματα για μουσικη να συνεχιζουν να εισπραττουν;
Και για την πνευματική ιδιοκτησία λήγουν (70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού) τα δικαιώματα. Δεν διαρκούν αιώνια

Πρόσεξε, δεν παίρνω θέση, αλλά αναφέρομαι στο κατά πόσο πρέπει να αποζημίωνεται ο δημιουργός όταν το έργο του είναι σε χρήση που παράγει εισόδημα για άλλους
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Υδράργυρος έγραψε: 29 Απρ 2020, 12:26 Η δηθεν εκπληξη στο μαξιμου εγινε με κλεμμενα τραγουδια;
Ενα τετοιο σοου θα πρεπει να ειναι καλυμμενο απο πνευματικα δικαιωματα
Δεν χρειάζεσαι πνευματικά δικαιώματα για να τραγουδήσεις ζωντανά ένα κομμάτι, ειδικά αν η συναυλία είναι δωρεάν.

Ο Κραουνάκης απλά είναι σιχαμένος ζαίος που ενοχλήθηκε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”