!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 07:33 Όπως και να το κάνουμε μπορεί κάποτε ο Σαββόπουλος να υπήρξε πασόκος αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς που γνώρισε μέχρι σήμερα η Ελλάδα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος έγραψε τραγουδάρες.
Ο Σαββόπουλος και ο Κραουνάκης θεωρούνται μεγάλοι καλλιτέχνες;;;
Τι λε ρε παιδί μου!!!
Τότε τι είναι π.χ. ο Σακελάριος ή ο Βαμβακάρης, τα τραγούδια των οποίων ακούγονται μέχρι σήμερα; Θεοί του καλλιτεχνικού κόσμου;

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!
Λόγω πολιτικής έχετε δώσει εύσημα σε άτομα που δεν τα αξίζουν!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41
Ασέβαστος έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:04
foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 13:33 Ο Κραουνάκης μπορεί πολιτικά να έχει άδικο αλλά επί των γεγονότων έχει δίκιο: ως δημιουργός έχει αναπαλλοτρίωτο ηθικό δικαίωμα να μην εκτελούνται τα τραγούδια του με τρόπο που δε γουστάρει.
αμα σου πουλησω ενα εργο τεχνης, θα εχω μετα λογο σε ποιο δωματιο θα το βαλεις;
Δεν είναι το ιδιο με τα τραγούδια. Κάθε εκτέλεση είναι κατά κάποιο τρόπο ένα νέο αντίγραφο. (δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε το ηθικό δικαίωμα σχετίζεται με το δικαίωμα της παραγωγής αντιγράφων που όντως εκχωρείται πχ στη δισκογραφική έναντι αντιτίμου, απλώς εξηγώ με τι μοιάζει πιο πολυ νομικα. Ο πίνακας παραμένει ο ίδιος και αδημοσιευτος σε όποιο δωμάτιο και να τον βάλεις, η εκτέλεση ενός τραγουδιού μπροστά στο τάδε ακροατήριο για τον δείνα σκοπό είναι κάτι άλλο από το αρχικό τραγούδι όπως ηχογραφηθηκε)

Αν πχ τον πίνακα τον φωτογράφηση και στη φωτογραφία βάλω την υπογραφή μου και τη χαρίσω στο κίνημα Γαμιεται Ο,τι Έχει Ιερό Ο Ασεβαστος να την κάνει αφίσα, έχεις και παραδεχτείς λογο :)

Δες εδώ

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%97% ... F%84%CE%B1

Να τονίσουμε ότι άλλο το ηθικό δικαίωμα και άλλο το copyright (περιουσιακό δικαίωμα).
αμα το τραγουδι παιζεται στο ραδιο, εχει λογο ο συνθετης σε τινος το αυτοκινητο θα ακουγεται;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41 Εκτός από ad hominem επιθέσεις θα μας πει κάποιος γιατί έχει άδικο ο Κραουνάκης;

Βέβαια, αν είχε επί της ουσίας άδικο θα μας κοτσάρατε ολόκληρα κατεβατά. Τώρα, ειρωνεία, απαξίωση, χαμογελάκια και δεν συμμαζεύεται. Αλλά, μέχρι εκεί μπορεί η Δεξιά.
Οταν ο Κραουνακης βγαζει ενα καινουριο τραγουδι και επιτρεπει την αναμεταδοση του απο τους ραδιοφωνικους σταθμους βαζει ορους στο ποιοι θα πρεπει να το ακουν;
Οχι. Διοτι θελει να το ακουσουν ολοι. Ακομα και ο Μητσοτακης.
Γιατι θελει να το ακουσουν ολοι; Για να κονομησει.
Γιατι λεει τετοιες πιπες τωρα ; γιατι δεν ειχε καποιο κερδος.
Αντιθετα,τωρα επιδιωκει να βγαλει κερδος και ταυτοχρονα να καθιερωθει ως συμβολο της αριστερας.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Σύμβολο της Αριστεράς επειδή γκρίνιαξε για τα πνευματικά του δικαιώματα; :smt017

ΥΓ: Μαλακία η "συναυλία-έκπληξη", μαλακία και η αντίδραση του Κράου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 10:08
foscilis έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41
Ασέβαστος έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:04

αμα σου πουλησω ενα εργο τεχνης, θα εχω μετα λογο σε ποιο δωματιο θα το βαλεις;
Δεν είναι το ιδιο με τα τραγούδια. Κάθε εκτέλεση είναι κατά κάποιο τρόπο ένα νέο αντίγραφο. (δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε το ηθικό δικαίωμα σχετίζεται με το δικαίωμα της παραγωγής αντιγράφων που όντως εκχωρείται πχ στη δισκογραφική έναντι αντιτίμου, απλώς εξηγώ με τι μοιάζει πιο πολυ νομικα. Ο πίνακας παραμένει ο ίδιος και αδημοσιευτος σε όποιο δωμάτιο και να τον βάλεις, η εκτέλεση ενός τραγουδιού μπροστά στο τάδε ακροατήριο για τον δείνα σκοπό είναι κάτι άλλο από το αρχικό τραγούδι όπως ηχογραφηθηκε)

Αν πχ τον πίνακα τον φωτογράφηση και στη φωτογραφία βάλω την υπογραφή μου και τη χαρίσω στο κίνημα Γαμιεται Ο,τι Έχει Ιερό Ο Ασεβαστος να την κάνει αφίσα, έχεις και παραδεχτείς λογο :)

Δες εδώ

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%97% ... F%84%CE%B1

Να τονίσουμε ότι άλλο το ηθικό δικαίωμα και άλλο το copyright (περιουσιακό δικαίωμα).
αμα το τραγουδι παιζεται στο ραδιο, εχει λογο ο συνθετης σε τινος το αυτοκινητο θα ακουγεται;
Όταν παίζεται στο ράδιο δεν είναι το ίδιο με ζωντανή εκτέλεση. Ο καλλιτέχνης έχει πουλήσει το δικαίωμα αναπαραγωγής στο ράδιο, δεν είναι "νέα εκτέλεση" να το παίζει ένα ράδιο. Είναι νέα εκτέλεση όταν το παίζει ζωντανά καλλιτέχνης μπροστά στον πρωθυπουργό και μπροστά σε δημοσιογράφους.

Υπάρχει η νομική έννοια του ηθικού πνευματικού δικαιώματος σύμφωνα με την οποία ο Κραουνάκης έχει δίκιο και προς την οποία σου έδωσα λινκ. Είμαι σίγουρος μπορείς να ζήσεις με αυτό αντί να ρωτάς μαλακίες σαν νήπιο που ψάχνει να βρει παραθυράκια για να μην ισχύει αυτό που λέει η κυρία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 30 Απρ 2020, 11:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 10:08 αμα το τραγουδι παιζεται στο ραδιο, εχει λογο ο συνθετης σε τινος το αυτοκινητο θα ακουγεται;
O καλλιτέχνης έχει λόγο στο κατά πόσον έχει δικαίωμα ο ραδιοφωνικός σταθμός να παίζει το τραγούδι του.

Αν δεν παίζει στο ράδιο, δεν παίζει και στο αυτοκίνητο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
under

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:01
Ασέβαστος έγραψε: 30 Απρ 2020, 10:08 αμα το τραγουδι παιζεται στο ραδιο, εχει λογο ο συνθετης σε τινος το αυτοκινητο θα ακουγεται;
O καλλιτέχνης έχει λόγο στο κατά πόσον έχει δικαίωμα ο ραδιοφωνικός σταθμός να παίζει το τραγούδι του.

Επισης θα μπορουσε ο Μητσοτακης να αγορασει ενα cd του Κραουνακη και να στησει ενα βιντεο οπου ο ιδιος και η Μαρεβα θα καθονται στο σαλονι τους και απο πισω θα ακουγεται το τραγουδι.
Τι θα κανει τοτε ο χοντρος υστερικος ;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

under έγραψε: 30 Απρ 2020, 10:52
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 29 Απρ 2020, 14:41 Εκτός από ad hominem επιθέσεις θα μας πει κάποιος γιατί έχει άδικο ο Κραουνάκης;

Βέβαια, αν είχε επί της ουσίας άδικο θα μας κοτσάρατε ολόκληρα κατεβατά. Τώρα, ειρωνεία, απαξίωση, χαμογελάκια και δεν συμμαζεύεται. Αλλά, μέχρι εκεί μπορεί η Δεξιά.
Οταν ο Κραουνακης βγαζει ενα καινουριο τραγουδι και επιτρεπει την αναμεταδοση του απο τους ραδιοφωνικους σταθμους βαζει ορους στο ποιοι θα πρεπει να το ακουν;
Οχι. Διοτι θελει να το ακουσουν ολοι. Ακομα και ο Μητσοτακης.
Γιατι θελει να το ακουσουν ολοι; Για να κονομησει.
Γιατι λεει τετοιες πιπες τωρα ; γιατι δεν ειχε καποιο κερδος.
Αντιθετα,τωρα επιδιωκει να βγαλει κερδος και ταυτοχρονα να καθιερωθει ως συμβολο της αριστερας.
Είναι τελείως άσχετο αυτό που αναφέρεις.

Άλλο το τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει σε σιντί (δίσκο, κασέτα) και άλλο το ζωντανό τραγούδι σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, δηλαδή μαγαζί, συναυλία κλπ

Το πρώτο αφορά στα ποσοστά που δικαιούνται όλοι οι συντελεστές.
Συνθέτες, στιχουργοί, εκτελεστές (τραγουδιστές).
Στο δεύτερο, αφορά στη δημιουργία.
Δηλαδή ο συνθέτης και ο στιχουργός ενός τραγουδιού, έχουν δικαιώματα "κηδεμονίας".
Οι τραγουδιστές, όχι. Μπορούν να υπάρξουν πολλές εκτελέσεις ή μουσικές διασκευές ενός τραγουδιού από διάφορους τραγουδιστές και μουσικούς, σε δίσκους ή ζωντανά.
Οι δημιουργοί παραμένουν οι ίδιοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2020, 09:53
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 07:33 Όπως και να το κάνουμε μπορεί κάποτε ο Σαββόπουλος να υπήρξε πασόκος αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς που γνώρισε μέχρι σήμερα η Ελλάδα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος έγραψε τραγουδάρες.
Τι λε ρε παιδί μου!!!
Τότε τι είναι π.χ. ο Σακελάριος ή ο Βαμβακάρης, τα τραγούδια των οποίων ακούγονται μέχρι σήμερα; Θεοί του καλλιτεχνικού κόσμου;

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!

.
:smt023

αν ο δημιουργος επιχειρηματολογησει - πως δεν θελει η δεν δινει την αδεια στον Αγη να '' ερμηνευσει'' τα τραγουδια του γιατι θα τα κακοποιησει θα δικαιωθει 100 % - αν ισχυρισθει πως δεν γουθταρει γιατι ειναι φαθιθταθ θα παρει τον πουλο
απλα πραματα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

foscilis έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:01
Όταν παίζεται στο ράδιο δεν είναι το ίδιο με ζωντανή εκτέλεση. Ο καλλιτέχνης έχει πουλήσει το δικαίωμα αναπαραγωγής στο ράδιο, δεν είναι "νέα εκτέλεση" να το παίζει ένα ράδιο. Είναι νέα εκτέλεση όταν το παίζει ζωντανά καλλιτέχνης μπροστά στον πρωθυπουργό και μπροστά σε δημοσιογράφους.

Υπάρχει η νομική έννοια του ηθικού πνευματικού δικαιώματος σύμφωνα με την οποία ο Κραουνάκης έχει δίκιο και προς την οποία σου έδωσα λινκ. Είμαι σίγουρος μπορείς να ζήσεις με αυτό αντί να ρωτάς μαλακίες σαν νήπιο που ψάχνει να βρει παραθυράκια για να μην ισχύει αυτό που λέει η κυρία.
δεν μπορω να ζησω με αυτο. θα με τρωει και δεν θα μπορω να κοιμηθω το βραδυ, ουτε να φαω, και θα παω απο ασιτια.

οταν το παιζει ζωντανα καλλιτεχνης στο σκυλλαδικο, στο δρομο, σε συναυλια, η οπου, δεν μπορει κανεις να κρινει η να απαγορεψει να το ακουει ο οποιοσδηποτε ειναι περαστικος στο δρομο, πελατης του σκυλαδικου κλπ.

εφοσον η σκυλου εχει δικαιωμα να το τραγουδαει, το κανει νομιμα. το ποιος το ακουει ειναι αδιαφορο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:09

Επισης θα μπορουσε ο Μητσοτακης να αγορασει ενα cd του Κραουνακη και να στησει ενα βιντεο οπου ο ιδιος και η Μαρεβα θα καθονται στο σαλονι τους και απο πισω θα ακουγεται το τραγουδι.
Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μπορεί να κάνει αν ο Μητσοτάκης το χρησιμοποιήσει ως μουσικό χαλί, σε κάποιο επικοινωνιακό πρόγραμμα.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται πάντα η άδεια του δημιουργού.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
under

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:12 Είναι τελείως άσχετο αυτό που αναφέρεις.

Άλλο το τραγούδι που έχει κυκλοφορήσει σε σιντί (δίσκο, κασέτα) και άλλο το ζωντανό τραγούδι σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, δηλαδή μαγαζί, συναυλία κλπ

Δηλαδή ο συνθέτης και ο στιχουργός ενός τραγουδιού, έχουν δικαιώματα "κηδεμονίας".
Οι τραγουδιστές, όχι. Μπορούν να υπάρξουν πολλές εκτελέσεις ή μουσικές διασκευές ενός τραγουδιού από διάφορους τραγουδιστές και μουσικούς, σε δίσκους ή ζωντανά.
Το ενδιαφερον εν προκειμενω εγκειται στο ποιος ακουει το τραγουδι τελικα.
Δεν βλεπω γιατι ο Κραουνακης δεν εχει προβλημα με το να ακουσει το τραγουδι του απο cd ο Μητσοτακης ενω εχει προβλημα αν το ακουσει live απο την Πρωτοψαλτη.
Άβαταρ μέλους
under

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:16
under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:09

Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μπορεί να κάνει αν ο Μητσοτάκης το χρησιμοποιήσει ως μουσικό χαλί, σε κάποιο επικοινωνιακό πρόγραμμα.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται πάντα η άδεια του δημιουργού.
Ακριβως.
Να γιατι υποστηριζω οτι ο Κραουνακης εν προκειμενω υστεριαζει γιατι αποσκοπει σε κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

under έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Απρ 2020, 11:12 Είναι τελείως άσχετο αυτό που αναφέρεις.

Το ενδιαφερον εν προκειμενω εγκειται στο ποιος ακουει το τραγουδι τελικα.
Δεν βλεπω γιατι ο Κραουνακης δεν εχει προβλημα με το να ακουσει το τραγουδι του απο cd ο Μητσοτακης ενω εχει προβλημα αν το ακουσει live απο την Πρωτοψαλτη.
Κάνεις έναν άσχετο συνειρμό.

Σαφώς και αν η Πρωτοψάλτη πήγαινε με το φορτηγό σε ένα βουνό, δεν θα απασχολούσε το θέμα τον Κραουνάκη.
Σαφώς και βρήκε ευκαιρία να πουλήσει αντίσταση, όπως τότε που έκανε λεζάντες στον Πολάκη.

Αλλά πέρα από το πόσο γελοίο ή όχι είναι αυτό που έκανε, είχε το νομικό δικαίωμα να το κάνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

OANNHSEA έγραψε: 30 Απρ 2020, 09:53
Τι λε ρε παιδί μου!!!

Για συνέλθετε λίγο ρε!!!

.
Σκέψου να είχε γράψει και τραγούδια ο Σακελλάριος πόσο σπουδαίος συνθέτης θα ήταν :smt005:
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”