Το επιχείρημα είναι ότι το κάστινγκ πρέπει να ανταποκρίνεται στην φυσιογνωμία. Η εθνικότητα του ηθοποιού είναι αδιάφορη αν περνάει για την φυσιογνωμία που θέλεις. Αν έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να περάσουν για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, έστω και με την βοήθεια μακιγιάζ, δεν τίθεται θέμα. Αλλά είναι γελοίο όπως και να το κάνεις να βάλεις εμένα π.χ. να παίξω τον Ομπάμα.Leporello έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:54Θα βάλεις να παίξει ένας Αυστραλός Αβορίγινας; Ενας Αιθίοπας; Θα βάλεις να παίξει τον ρόλο του Χριστού ένας Σουηδός; Τον ρόλο του Ιούδα ένας μαύρος; Τον ρόλο ενός Ρώσου ένας Αιγύπτιος; Οχι βέβαια!nowhere έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:46καλέ μου άνθρωπε είσαι υπευθυνος για το κάστινγκ μιας ταινίας με θέμα τη ζωή του τζόρνταν,θα δώσεις το ρόλο σε έναν κινέζο με δυσανεξία στη λακτόζη?
Edit: Τους έβαλες. Μαξ φον Σύντοφ, Καρλ Αντερσον και Ομάρ Σαρίφ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαύρη Αθηνά: Μια επαναστατική θεωρεία για την αφρικανική προέλευση του ελληνικού πολιτισμού
- hellegennes
Re: Η στάση της Ελλάδας στη θεωρία της Μαύρης Αθηνάς
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Για να μην το έχουν μεταφράσει, ενώ έχουν μεταφράσει το ο αγών μου, παίζει προφανώς μπατχερτ. Ας εκδοθεί το βιβλίο στα ελληνικά, και βλέπουμε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Και να το μεταφράσουν, μόνο ο Δημητρας και ο Κωνσταντίνου θα το αγοράσουν, αντε και ο Μπλάκι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:36 Για να μην το έχουν μεταφράσει, ενώ έχουν μεταφράσει το ο αγών μου, παίζει προφανώς μπατχερτ. Ας εκδοθεί το βιβλίο στα ελληνικά, και βλέπουμε.
Ε δεν βγαινουν τα έξοδα της μετάφρασης με 3 βιβλία.
Το να βάλεις τον Λώρενς Ολίβιε να παίξει τον Οθέλο, αφού τον βάψεις μαύρο;hellegennes έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:31Το επιχείρημα είναι ότι το κάστινγκ πρέπει να ανταποκρίνεται στην φυσιογνωμία. Η εθνικότητα του ηθοποιού είναι αδιάφορη αν περνάει για την φυσιογνωμία που θέλεις. Αν έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να περάσουν για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, έστω και με την βοήθεια μακιγιάζ, δεν τίθεται θέμα. Αλλά είναι γελοίο όπως και να το κάνεις να βάλεις εμένα π.χ. να παίξω τον Ομπάμα.Leporello έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:54Θα βάλεις να παίξει ένας Αυστραλός Αβορίγινας; Ενας Αιθίοπας; Θα βάλεις να παίξει τον ρόλο του Χριστού ένας Σουηδός; Τον ρόλο του Ιούδα ένας μαύρος; Τον ρόλο ενός Ρώσου ένας Αιγύπτιος; Οχι βέβαια!nowhere έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:46καλέ μου άνθρωπε είσαι υπευθυνος για το κάστινγκ μιας ταινίας με θέμα τη ζωή του τζόρνταν,θα δώσεις το ρόλο σε έναν κινέζο με δυσανεξία στη λακτόζη?
Να βάλεις γυναίκα να τραγουδήσει τον ρόλο του Καίσαρα;
(Ο Händel έγραψε τον ρόλο γιά καστράτο)
Το να βάλεις άνδρα να παίξει ρόλο γυναίκας, απλώς βάζοντας μία μάσκα; (Σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες).
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ακριβώς. Νάζουλες υπάρχουν στην Ελλάδα. Μαύροι δεν υπάρχουν αρκετοί.panos291 έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:46Και να το μεταφράσουν, μόνο ο Δημητρας και ο Κωνσταντίνου θα το αγοράσουν, αντε και ο Μπλάκι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:36Για να μην το έχουν μεταφράσει, ενώ έχουν μεταφράσει το ο αγών μου, παίζει προφανώς μπατχερτ. Ας εκδοθεί το βιβλίο στα ελληνικά, και βλέπουμε.
Ε δεν βγαινουν τα έξοδα της μετάφρασης με 3 βιβλία.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αλλο ένα μουσικό διάλειμμα:
1.
- hellegennes
Για μένα αυτά είναι καραγκιοζιές, αλλά σε παλιότερες εποχές υπήρχε η δικαιολογία του μικρότερου διαθέσιμου αριθμού ικανών ηθοποιών. Σήμερα δεν υπάρχει.Leporello έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:53Το να βάλεις τον Λώρενς Ολίβιε να παίξει τον Οθέλο, αφού τον βάψεις μαύρο;hellegennes έγραψε: 28 Απρ 2020, 23:31Το επιχείρημα είναι ότι το κάστινγκ πρέπει να ανταποκρίνεται στην φυσιογνωμία. Η εθνικότητα του ηθοποιού είναι αδιάφορη αν περνάει για την φυσιογνωμία που θέλεις. Αν έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να περάσουν για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, έστω και με την βοήθεια μακιγιάζ, δεν τίθεται θέμα. Αλλά είναι γελοίο όπως και να το κάνεις να βάλεις εμένα π.χ. να παίξω τον Ομπάμα.Leporello έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:54 Θα βάλεις να παίξει ένας Αυστραλός Αβορίγινας; Ενας Αιθίοπας; Θα βάλεις να παίξει τον ρόλο του Χριστού ένας Σουηδός; Τον ρόλο του Ιούδα ένας μαύρος; Τον ρόλο ενός Ρώσου ένας Αιγύπτιος; Οχι βέβαια!
Να βάλεις γυναίκα να τραγουδήσει τον ρόλο του Καίσαρα;
(Ο Händel έγραψε τον ρόλο γιά καστράτο)
Το να βάλεις άνδρα να παίξει ρόλο γυναίκας, απλώς βάζοντας μία μάσκα; (Σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο Giuseppe di Stefano ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος από την Janet Baker και ο Luciano Pavarotti 2 χρόνια μικρότερός της. Αρα, θέμα "εποχής" δεν υπήρχε. Αλλος είναι ο λόγος που τραγουδούσε η Janet Baker Ιούλιο Καίσαρα. Να και άλλο μουσικό διάλειμμα. Τι θα κάνω χωρίς την Ευριδίκη;hellegennes έγραψε: 29 Απρ 2020, 00:04Για μένα αυτά είναι καραγκιοζιές, αλλά σε παλιότερες εποχές υπήρχε η δικαιολογία του μικρότερου διαθέσιμου αριθμού ικανών ηθοποιών. Σήμερα δεν υπάρχει.
1.
- hellegennes
Μα είπες ότι γράφτηκε για καστράτο, άρα θα μπορούσε να παιχτεί μόνο από καστράτο ή κοντρατενόρο. Τώρα γιατί επιχλέθηκε αυτή δεν ξέρω, πάντως το θεωρώ εξίσου γελοίο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και γιατί να γραφτεί γιά καστράτο; Φαντάζεσαι τον Ιούλιο Καίσαρα ευνούχο;hellegennes έγραψε: 29 Απρ 2020, 00:32Μα είπες ότι γράφτηκε για καστράτο, άρα θα μπορούσε να παιχτεί μόνο από καστράτο ή κοντρατενόρο. Τώρα γιατί επιχλέθηκε αυτή δεν ξέρω, πάντως το θεωρώ εξίσου γελοίο.
1.
- hellegennes
Εγώ όχι, αλλά φαίνεται ότι τον φαντάστηκε ο Φρειδερίκος.
Οπότε τι με κόφτει;
Οπότε τι με κόφτει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Μα ακριβώς αυτό σου εξηγεί σχετικά με τον πρώιμο homo sapiens στη Μάνη. Τέτοια ευρήματα αντικατοπτρίζουν πρώιμες απόπειρες homo sapiens εξόδου από την Αφρική. Δεν ήταν όμως πετυχημένες αφού δεν αντικατέστησαν τους Νεάντερνταλ στις ελάχιστες περιοχές που κατόρθωσαν να εξαπλωθούν.Gouerino 4 έγραψε: 28 Απρ 2020, 16:15Η θεωρια λεει οτι οι χομο σαπιενς ξεκινησαν απο την αφρικη,ως μαυροι και δεκαδες χιλιαδες χρονια μετα περασαν στις αλλες ηπειρους.Πρώτον η θεωρία out of africa δε λέει ότι ποτέ δεν υπήρξαν homo sapiens εκτός αφρικής (και οι Νεάντερταλ ήταν Homo Sapiens). Λέει ότι εσύ συγκεκριμένα κατάγεσαι από ανθρώπους που ήρθαν από την Αφρική ανήκοντας σε μια υποφυλή μαύρων και αυτό είναι κάτι που ισχύει.
Τωρα πως γινεται να εχει βρεθει χομο σαπιενς στην μανη πανω απο 200.000 χρονια πριν ας το εξηγησουν.
Και φυσικα αυτο που λες δεν ισχυει,γιατι ο μαυρος δεν μπορει να ασπρισει.
Μαυρος παρεμεινε μονο εκει που εζησε αυτος και κανενας αλλος,δηλαδη πλην αφρικης και σε τασμανια,αυστραλια
https://en.wikipedia.org/wiki/Early_human_migrations
Early Eurasian Homo sapiens fossils have been found in Israel and Greece, dated to 194,000–177,000 and 210,000 years old respectively. These fossils seem to represent failed dispersal attempts by early Homo sapiens, who were likely replaced by local Neanderthal populations.
Η θεωρία της εξόδου από την Αφρική δεν αρνείται παλιότερες απόπειρες εξόδου homo sapiens αλλά λέει ότι οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός κύματος homo sapiens που έφυγαν από την Αφρική 70.000-50.000 χρόνια πριν από σήμερα. Αυτό το διαπιστώνουμε από τη μελέτη των παραλλαγών των χρωμοσωμάτων Υ και του μιτοχονδριακού DNA που ανιχνεύουν τις γενεαολογικές γραμμές του άντρα και της γυναίκας αντίστοιχα. Η εμφάνιση διαφορετικών χρωμάτων δέρματος δεν σχετίζεται με το θέμα διότι αφορά μεταλλάξεις που εντοπίζονται σε διαφορετικά χρωμοσώματα.
Δεν "κατηγορεί" κάποιος την "θεωρία" τών "φυλών". Απλώς βρέθηκε ότι η έννοια τής φυλής δεν είναι βιολογική αλλά κοινωνική. Δεν εξαρτάται δηλαδή από το τι θέλει και τι δεν θέλει κάποιος, η ανυπαρξία των "φυλών" είναι απλώς ένα επιστημονικό εύρημα. Και δεν καταλαβαίνω τι πράγμα θέλεις να διατηρηθεί. Π.χ. θέλεις να διατηρηθεί το κατάμαυρο χρώμα του παιδιού που ανέβασα αλλά όχι το γαλανό χρώμα των ματιών; Η μήπως το αντίστροφο; Τα ξανθά μαλλιά του μικρού Μελανήσιου να διατηρηθούν ή όχι; Γιά να διατηρηθούν τι πρέπει να κάνει; Να βρεί υποχρεωτικά γυναίκα από το χωριό του γιά να είναι ίδιοι; Επιτρέπεται να πάρει γυναίκα από την Αφρική γιά να διατηρηθεί το μαύρο χρώμα του κι'ας χαθούν τα ξανθά μαλλιά από τους απογόνους του; Μήπως καλύτερα να παντρευθεί μία Σουηδέζα γιά να έχουν οι απόγονοί του ξανθά μαλλιά, ή το μαύρο χρώμα του δέρματος είναι πιό διατηρητέο από τα ξανθά μαλλιά. Η μήπως καλύτερα να τα ξεχάσουν όλα και οι δύο και να παντρεύονται όλοι τις πρώτες ξαδέλφες τους ώστε σίγουρα να διατηρηθεί η "φυλετική ποικιλία";ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Απρ 2020, 15:59εγώ δεν πιστεύω σε θεωρίες φυλετικών ιεραρχιών και τέτοιαfoscilis έγραψε: 28 Απρ 2020, 15:53Για τους αρχαίους Έλληνες δεν αποτελούσε και φυλογενετικά επίσης δεν αποτελεί. Για τους μόνους που αποτελούσε κάτι τέτοιο ήταν οι λευκοί και άραβες ιδιοκτήτες σκλάβων. Και οι λευκοί μάλιστα το πήγαιναν πολύ μακριά και πριν 100 χρόνια "αποδείκνυαν" ότι και οι Ιρλανδοί είναι νεγροειδείς.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Απρ 2020, 15:46 ρε μλκες έχετε αχρωματοψία; το γεγονός ότι η μία φυλή έχει λευκό/ανοιχτό χρώμα δέρματος και η άλλη σκούρο/μαύρο δεν αποτελεί ένα επαρκές χαρακτηριστικό που γεννά δύο διακριτές ομάδες ανθρώπων;
Επίσης αυτές τις μαλακίες καλό είναι να τις πιστεύεις άμα ζεις σε τίποτα χωριά στο Μισσισιπή που το άσπρο του κώλου σπάει μόνο από το κολλημένο σκατό. Να μην τις λες εδώ που εγώ έχω πιο μαύρο δέρμα από τη Μέγκαν Μαρκλ και η αδερφή μου είναι ξανθιά λευκή με πρασινογάλαζα μάτια. Άντε. Όλα τα είχαμε, τα αποχύματα της διανόησης των αμερικανόβλαχων μας έλειπαν. Λευκή και μαύρη φυλή... στην Ελλάδα. Μαλάκες.
για μένα όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι
αυτό που θέλω να είναι να διατηρηθεί η φυλετική ποικιλία και η διαφορετικότητα
οι sjw και όλοι αυτοί που κατηγορούν τη θεωρία των φυλών θέλουν να εξαλειφθούν οι φυλές να γίνει όλη η ανθρωπότητα ένας αχταρμάς με κοινά χαρακτηριστικά, να χαθεί η μοναδικότητα της κάθε φυλής
1.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Gen ... 7s_FallacyLeporello έγραψε: 28 Απρ 2020, 13:24Μα εκεί είναι το θέμα. Δεν υπάρχουν "ομάδες" που να ξεχωρίζουν με βάση μιά σημαντική ομάδα χαρακτηριστικών. Αν πάρεις το χρώμα, θα κατατάξεις τους Αβορίγινες τής Αυστραλίας μαζί με τους μαύρους τής Αφρικής, όμως γενετικά μοιάζουν περισσότερο με τους κατοίκους τής ΝΑ Ασίας (Ταϋλάνδη, Βιετνάμ κ.λ.π.). Αν πάρεις την δυσανεξία στην λακτόζη, θα βάλεις τους Κινέζους μαζί με τους μαύρους τής Δ.Αφρικής και τους μαύρους τής Α.Αφρικής μαζί με τους Ευρωπαίους. Οι Μογγόλοι θα είναι επίσης χωριστά από τους Κινέζους, μαζί με τους Ευρωπαίους. Αν πάρεις τα σχιστά μάτια, θα βάλεις τους Σαν και τους Χόϊ-Χόϊ τής Ν.Αφρικής (που είναι μαύροι) μαζί με τους Κινέζους και χωριστά από τους άλλους μαύρους.nowhere έγραψε: 28 Απρ 2020, 05:47πείτε πως θέλετε να λέμε αυτές τις ομάδες με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά να λυθεί το πρόβλημα.σέβομαι την πετριά σας αλλά κάπως πρέπει να συνεννοούμαστε,δεν γίνεται να λέμε η μαύρη με αποσιωπητικά ή να κλείνουμε το ματάκιJimmy81 έγραψε: 28 Απρ 2020, 02:36 Χωρισμοί σε ομάδες μπορεί να γίνονται. Και μπορεί μια ομάδα λευκών να παρουσιάζει διαφορές ως προς ένα χαρακτηριστικό από μια ομάδα μαύρων. Ο κύριος λόγος που η έννοια της φυλής θεωρείται αυθαίρετη είναι ότι δεν υπάρχει ένας σταθερός και ασφαλής τρόπος να την ορίσεις με βιολογικούς όρους. Τι θα πάρεις ως μέτρο σύγκρισης? Αν πάρεις τη συχνότητα εμφάνισης των χρωμοσωμάτων Υ, θα προκύψει διαφορετικός "φυλετικός" χάρτης από αυτόν που θα έπαιρνε ως κριτήριο τις συχνότητες ομάδων αίματος ΑΒΟ. Αλλο χάρτη θα πάρεις αν χρησιμοποιήσεις ως κριτήριο την ανοχή στη λακτόζη. Γενικά οι άνθρωποι από όλες τις περιοχές του κόσμου είναι γενετικά περισσότερο όμοιοι μεταξύ τους από ότι τα μέλη μιας ομάδας χιμπατζήδων του ίδιου τόπου.
Με στατιστικούς όρους, αυτό λέγεται ότι η συνολική διασπορά γενετικών χαρακτηριστικών μέσα σε ομάδες (όπως και να ορίσεις τις ομάδες) είναι μεγαλύτερη από την διασπορά μεταξύ ομάδων (Ανάλυση Anova - το "ανάλυση" περισσεύει, γιατί το "An" στο Anova σημαίνει ακριβώς "analysis"). Στο link που ανέβασα, λέει ότι ο Venter προκάλεσε τον ρατσιστή Watson να συγκρίνουν το DNA τους με εκείνο ενός Κορεάτη συναδέλφου τους. Προέκυψε ότι και οι δύο είχαν περισσότερα κοινά με τον Κορεάτη, παρά μεταξύ τους.
Σε ένα πιο απλοικό για κατανόηση μονοδιάστατο παράδειγμα είναι σαν να λες πως επειδή η διασπορά εισοδημάτων μέσα σε δύο πληθυσμούς πχ μαύροι /ευρωπαίοι είναι μεγαλύτερη (υπάρχουν άτομα στην Αφρική και την Ευρώπη με μηδενικά εισοδήματα και εκατομμυριούχοι) από την απόσταση που έχουν οι μέσες τιμες εισοδημάτων αυτών των πληθυσμών, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στον πλούτο ανάμεσα σε Αφρικανούς Ευρωπαίους. τυπική διαστρεβλωση της στατιστικής
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
-
- 18 Απαντήσεις