!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεωρεία ύπαρξης σύμπαντος πριν το big bang

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Θεωρεία ύπαρξης σύμπαντος πριν το big bang

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Έρευνα στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου εξετάζει την ύπαρξη mirror universe πριν από το Bing bang για να εξηγήσει τον κοσμικό πληθωρισμό.
https://theconversation.com/cosmic-infl ... WYb_HEkyYQ
Άβαταρ μέλους
20---

Re: Θεωρεία ύπαρξης σύμπαντος πριν το big bang

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Mirror Universe. Μάλιστα. Μπράβο Εακχε.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

For this picture to be true, we don’t need the mirror universe to be real in the classical sense (just as your image in a mirror isn’t real). Quantum theory, which rules the microcosmos of atoms and particles, challenges our intuition so at this point the best we can do is think of the mirror universe as a mathematical device which ensures that the initial condition for the universe does not violate CPT symmetry.

:102:
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Εμένα μου ακούγεται 'δεν μας βγαίνουν οι θεωρίες και βγάζουμε από τον κώλο μας μαθηματικά τρικ για να βγουν'. Όπως έχουν κάνει τόσες άλλες φορές άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2025, 08:47 Εμένα μου ακούγεται 'δεν μας βγαίνουν οι θεωρίες και βγάζουμε από τον κώλο μας μαθηματικά τρικ για να βγουν'. Όπως έχουν κάνει τόσες άλλες φορές άλλωστε.
Συγχαρητήρια, εν έτη 2025 κατάλαβες στο περίπου πως δουλεύει η επιστήμη.

Μπορεί ο Νεύτωνας το κατάλαβε το 1687 (παρατήρηση, υπόθεση, πείραμα, ανάλυση δεδομένων, αποδοχή/απόρριψη της αρχικής υπόθεσης), αλλά δεν γαμεις εδώ είμαστε πφορουμ.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

GoBzi έγραψε: 26 Ιαν 2025, 09:48
Green Dragon έγραψε: 26 Ιαν 2025, 08:47 Εμένα μου ακούγεται 'δεν μας βγαίνουν οι θεωρίες και βγάζουμε από τον κώλο μας μαθηματικά τρικ για να βγουν'. Όπως έχουν κάνει τόσες άλλες φορές άλλωστε.

Μπορεί ο Νεύτωνας το κατάλαβε το 1687 (παρατήρηση, υπόθεση, πείραμα, ανάλυση δεδομένων, αποδοχή/απόρριψη της αρχικής υπόθεσης), αλλά δεν γαμεις εδώ είμαστε πφορουμ.
Συγκεκριμένα για την θεωρία του big bang, αυτη πανω κατω λεει οτι ολο το συμπαν με τα τετρακις εκατομμύρια ουρανια σωματα ηταν συμπιεσμενο σε μια κουκιδα η οποια για καποιο απροσδιοριστο λογο εσκασε και εγινε ολο αυτο.
Δεν εξηγει ουτε τι υπηρχε πριν την κουκιδα, ουτε γιατι εσκασε η κουκιδα, και το κυριοτερο δεν εξηγει πως γινεται να συμπιεσεις ολο το συμπαν σε μια κουκιδα.
Οι αμφιβολιες μου για την θεωρία αυτη δεν ειναι θεολογικου περιεχομένου, αλλα δεν ειναι κανενας αλλος που να του φαινεται ολο αυτο το πραγμα παρανοικο?
adi32

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adi32 »

panos291 έγραψε: 26 Ιαν 2025, 10:08 Οι αμφιβολιες μου για την θεωρία αυτη δεν ειναι θεολογικου περιεχομένου, αλλα δεν ειναι κανενας αλλος που να του φαινεται ολο αυτο το πραγμα παρανοικο?
Πολλα ειναι παρανοικα για τη νοημοσυνη που μας εχει δοθει
Οπως για τη μυγα δεν υφισταται η αντίληψη του wifi πχ
Αυτο δε σημαινει οτι το wifi δεν υπαρχει ή οτι δεν το εφτιαξε καποιος επειδη η μυγα δεν το καταλαβαινει.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

:goodpost:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Πράγματι. Θυμίζει την θεωρία των επικυκλικών τροχιών των πλανητών.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Οκ η μαθηματική εξήγηση η φυσική εξήγηση του mirror universe ποια είναι?
Ως ένα σύμπαν που συμπιεστηκε σε μια κουκίδα η ένα παράλληλο σύμπαν.

Υ.Γ. By the way αυτό θα ήταν μια υπέροχη scifi ιστορία που έχω στο μυαλό μου.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Δισεκατομμύρια χρόνια μετά το big bang, υπάρχει το big crunch.
Έτσι δουλεύει το σύμπαν, σαν ανοιγοκλεισμα ματιού.
Ο λόγος είναι ότι δεν πρέπει με τίποτα να δημιουργηθούν Μαύροι Νάνοι -τα εκτρώματα του σύμπαντος - και έτσι πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να υπάρξουν, το σύμπαν έχει βρει τρόπο να αυτορυθμιζεται.

Πρώτοι εδώ.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Πτολεμαίος έγραψε: 26 Ιαν 2025, 11:02 Δισεκατομμύρια χρόνια μετά το big bang, υπάρχει το big crunch.
Έτσι δουλεύει το σύμπαν, σαν ανοιγοκλεισμα ματιού.
Ο λόγος είναι ότι δεν πρέπει με τίποτα να δημιουργηθούν Μαύροι Νάνοι -τα εκτρώματα του σύμπαντος - και έτσι πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να υπάρξουν, το σύμπαν έχει βρει τρόπο να αυτορυθμιζεται.

Πρώτοι εδώ.
δλδ τι θα γίνει αν δημιουργηθούν οι μαύροι νάνοι; :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

zteo έγραψε: 26 Ιαν 2025, 10:57 Οκ η μαθηματική εξήγηση η φυσική εξήγηση του mirror universe ποια είναι?
Ως ένα σύμπαν που συμπιεστηκε σε μια κουκίδα η ένα παράλληλο σύμπαν.

Υ.Γ. By the way αυτό θα ήταν μια υπέροχη scifi ιστορία που έχω στο μυαλό μου.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 9324000029
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

panos291 έγραψε: 26 Ιαν 2025, 10:08
GoBzi έγραψε: 26 Ιαν 2025, 09:48

Συγκεκριμένα για την θεωρία του big bang, αυτη πανω κατω λεει οτι ολο το συμπαν με τα τετρακις εκατομμύρια ουρανια σωματα ηταν συμπιεσμενο σε μια κουκιδα η οποια για καποιο απροσδιοριστο λογο εσκασε και εγινε ολο αυτο.
Δεν εξηγει ουτε τι υπηρχε πριν την κουκιδα, ουτε γιατι εσκασε η κουκιδα, και το κυριοτερο δεν εξηγει πως γινεται να συμπιεσεις ολο το συμπαν σε μια κουκιδα.
Οι αμφιβολιες μου για την θεωρία αυτη δεν ειναι θεολογικου περιεχομένου, αλλα δεν ειναι κανενας αλλος που να του φαινεται ολο αυτο το πραγμα παρανοικο?
Η θεωρία του big bang δεν μιλάει για έκρηξη αλλά για ταχεία διαστολή. Και όταν λέμε ταχεία διαστολή, μιλάμε για δισεκατομύρια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση. Το σύμπαν ακόμη διαστέλλεται αλλά με πολύ μικρότερες ταχύτητες. Παρεπιπτόντως, έχουμε φωτογραφίσει την ραδιενέργεια του big "bang", οπότε τα μαθηματικά για το big bang μέχρι στιγμής βγαίνουν.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cosmic_ ... background

Τώρα για τις εξηγήσεις του πριν και του γιατί, κανείς δεν ισχυρίστηκε πως η θεωρία του big bang (η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία) υπάρχει για να σου εξηγήσει τα πάντα. Η κάθε αποδεδειγμένη (επιστημονική*) θεωρία μπαίνει ως λιθαράκι για να μπορούμε με το φτωχό μας μυαλό να κατανοήσουμε τον κόσμο μας.

Τεσπά, εγώ απάντησα στο θέμα της θεωρίας και πως δουλεύει η επιστημονική μέθοδος, άσχετα με το θέμα. Εάν δεν σου βγαίνουν τα μαθηματικά ή δεν βγαίνουν σε άλλους του κλάδου τα μαθηματικά (βάσει των δεδομένων που τους έχεις δώσει) τότε η θεωρία σου απορρίπτεται.

* Η επιστημονική θεωρία και η θεωρία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η επιστημονική θεωρία είναι καλά τεκμηριωμένη και έχει ένα δοκιμασμένο σύνολο εξηγήσεων το οποίο βασίζεται σε παρατηρήσεις, πειράματα και αποδεικτικά στοιχεία. Η θεωρία (η λέξη που χρησιμοποιούμε καθημερινά) αναφέρεται σε υπόθεση, εικασία και προσωπική άποψη.

TL;DR η επιστημονική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν είναι αποδεδειγμένη. Η θεωρία ότι ο Κούλης είναι μπάσταρδο του Τερη Χρυσού είναι μια εικασία.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

GoBzi
Μερικές φορές το μαθηματικό μοντέλο δεν συμβαδίζει απόλυτα με το φυσικό φαινόμενο που περιγράφει.
Απλά τα μαθηματικά αποδεικνύουν την πιθανότητα ύπαρξης ενός φαινομένου. Χρειάζεται η παρατήρηση πείραμα και φυσική ερμηνεία του φαινομένου ώστε το φαινόμενο να χαρακτηριστεί γεγονός.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”