!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2020, 19:10
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:31
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2020, 17:29

Δοκίμασε την τεχνική για ριζότο, αν δεν το κάνεις με αυτόν τον τρόπο.
Τί εννοείς; Η τεχνική είναι πάναπλη. Φέρνεις την σάλτσα τομάτας και το νερό σε βρασμό, ρίχνεις μέσα το κριθαράκι, το αφήνεις για τρία λεπτά να βράσει, και το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις να πιεί το νερό του με σκεπασμένο το καπάκι για περίπου 30-45 λεπτά
Εννοώ ότι ψιλοκόβεις κρεμμύδι (και προαιρετικά μια πιπεριά), λίγο λάδι στην κατσαρολα, ρίχνεις ένα σωτάρισμα και αμέσως μετά ρίχνεις και το κριθαράκι και ανακατατεύεις μέχρι να γυαλίσει και να γίνει ψιλοδιάφανο, προσθέτεις ντομάτες φρέσκες ή από κονσέρβα, αλάτι πιπέρι και όποιο μπαχαρικό θέλεις και συνεχίζεις να ανακατεύεις αργά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας σταδιακά ζεστό νερό, μέχρι να το τραβάει. Αν έχεις κάποιο φυσικό ζωμό από κρέας ή κότα, αραιωμένο με το νερό, δεν κάνει καθόλου κακό. Όπως ποτέ δεν κάνει κακό και λίγος κρόκος Κοζάνης. Όσο είναι ακόμη αλ τέντε αλλά μπορείς να το μασήσεις, το αφήνεις με ελάχιστο υγρό, το βγάζεις από τη φωτιά, ρίχνεις ένα μικρό κομμάτι βούτυρο, κάνεις ένα τελευταίο ανακάτεμα, ρίχνεις μια βαμβακερή πετσέτα από πάνω (όχι καπάκι) και σε ένα τέταρτο, τη βγάζεις.
Κτλβ, θενξ :smt023 Έτσι κάπως κάνω και τις φακές. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά (σήμερα έκανα το μισό)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Gherschaagk έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:10
Μηχανικός έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:02 Θυμήθηκα κάτι Ευρωπαίους που όταν ήταν εδώ στην Ελλάδα, είδαν που μαζεύαμε τα άγρια χόρτα και τα τρώγαμε και είπαν:
μα αυτά είναι για να τα τρώνε τα πρόβατα και αγελάδες όχι οι άνθρωποι. :smt005:
Κάτι τέτοιο έλεγε και μια θείτσα για τη βρώμη. "Αυτό είναι για τα άλογα, όχι για παιδιά."

Αφού της ξηγήσανε το όνειρο, τα Βιολάντα είναι σε θέση που να φαίνονται και το ταχίνι (άπαπα τι οπισθοδρομικά είναι αυτά τη στιγμή που υπάρχει νουτέλα;) το αγαπημένο της σνακ.
Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:04 :g030:
για χαρη βουβαλομπριτζολας εχω φαει φυλακη '' δια παρασκευη αλλοτριων εδεσματων ''
Δεν κάνει για φωτιά - κάρβουνο. Δεν έχει λίπος.

Nandros! Έλα λίγο που σε θέλω!
Αν με θέλεις ως βουβάλι, θα μαλώσουμε!

Τί τρέχει;

ΥΓ. Συγνώμη για το ύφος στην τελευταία αναφορά. Δεν περίμενα να την ανοίξει γυναίκα! :oops:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:38
Gherschaagk έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:29 Άσε το μοσχάρι, για το βουβάλι μιλάμε. Δεν κάνει για κάρβουνο, βγαίνει σκληρό.
μια χαρα βγαινει - ριξτο την επομενη σε θρακα απο κληματοξυλα με θερμοκρασια κολαση για λιγο χρονο - οπως κανουμε σε οσα δεν εχουν πολυ λιπος .
Τσουκ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Nandros έγραψε: 25 Απρ 2020, 20:14
Μηχανικός έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:02 Θυμήθηκα κάτι Ευρωπαίους που όταν ήταν εδώ στην Ελλάδα, είδαν που μαζεύαμε τα άγρια χόρτα και τα τρώγαμε και είπαν:
μα αυτά είναι για να τα τρώνε τα πρόβατα και αγελάδες όχι οι άνθρωποι. :smt005:
Κάτι τέτοιο έλεγε και μια θείτσα για τη βρώμη. "Αυτό είναι για τα άλογα, όχι για παιδιά."

Αφού της ξηγήσανε το όνειρο, τα Βιολάντα είναι σε θέση που να φαίνονται και το ταχίνι (άπαπα τι οπισθοδρομικά είναι αυτά τη στιγμή που υπάρχει νουτέλα;) το αγαπημένο της σνακ.
Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:04 :g030:
για χαρη βουβαλομπριτζολας εχω φαει φυλακη '' δια παρασκευη αλλοτριων εδεσματων ''

Τί τρέχει;

ΥΓ. Συγνώμη για το ύφος στην τελευταία αναφορά. Δεν περίμενα να την ανοίξει γυναίκα! :oops:
.
Τώρα σε πιάσαν οι ντροπές; Δεν χρειάζεται.

Πες μας λίγο για το βουβαλίσιο κρέας. Ποια κομμάτια του γίνονται καλά στα κάρβουνα;
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

βουβαλι στην γαστρα

μιαμ μιαμ

πρωτης ποιοτητας κρεας
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Gherschaagk έγραψε: 25 Απρ 2020, 20:38
Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:38
Gherschaagk έγραψε: 25 Απρ 2020, 18:29 Άσε το μοσχάρι, για το βουβάλι μιλάμε. Δεν κάνει για κάρβουνο, βγαίνει σκληρό.
μια χαρα βγαινει - ριξτο την επομενη σε θρακα απο κληματοξυλα με θερμοκρασια κολαση για λιγο χρονο - οπως κανουμε σε οσα δεν εχουν πολυ λιπος .
Τσουκ.
τσουκσξινος
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Nandros

Gherschaagk έγραψε: 25 Απρ 2020, 20:39
Nandros έγραψε: 25 Απρ 2020, 20:14

Τί τρέχει;

.
Τώρα σε πιάσαν οι ντροπές; Δεν χρειάζεται.

Πες μας λίγο για το βουβαλίσιο κρέας. Ποια κομμάτια του γίνονται καλά στα κάρβουνα;
Είμαι άνδρας παλαιάς κοπής ή καβαλιέρος όπως έλεγαν κάποτε απέναντί στις ντάμες.

Επί του θέματος:
ΔΕΝ είμαι εξπέρ στα κρεατικά ή στο ψήσιμο τους, αν έχεις τέτοια εντύπωση.
Έχω προσωπική εμπειρία σαν καταναλωτής σε ψησταριές και ερασιτέχνης ψήστης μοσχαρίσιου κρέατος στην Βραζιλία. Είνα Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ!
Εκεί όμως, και η ράτσα των βοοειδών και τα κοψίματα από τον χασάπη, είναι διαφορετικά από εδώ.
Λίγο πριν φύγω είχαν ξεκινήσει προσπάθειες με βουβάλια (ΟΧΙ νεροβούβαλους) για την εκτροφή και παραγωγή/κατανάλωση τους κρέατος τους, ως νοστιμότερου και πιο υγιεινού. Δεν ξέρω τί απέγινε η υπόθεση.

Πέρυσι στην λίμνη Κερκίνη, παρήγγειλα νεροβουβαλίσια μπριζόλα στα κάρβουνα. Την πάτησα γιατί είναι πολύ σκληρή για τα υπό κατάρρευση δόντια μου, χειρότερη από κλασική μοσχαρίσια. Το σφάλμα ήταν δικό μου, αφού με είχε προειδοποιήσει ο μαγαζάτορας. Τελικά την έφαγε ο σκύλος της ταβέρνας.
Μετά παρήγγειλα βουβαλίσιο μπιφτέκι και ναι ενθουσιάστηκα. Είναι το κάτι άλλο! :sal5:

Αν έχουμε μέλη από εκείνα τα μέρη θα μας πουν περισσότερα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Κρέας και κρεωφαγία, Βραζιλία-Ελλάδα, σαν να παίζει η Βραζιλία του Πελέ με την εθνική του Παναγούλια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Nandros ευχαριστώ για την απάντηση. Κατατοπιστικός.

Λοιπόν, έχω μια συνταγή για αλμυρή τάρτα με σπανάκι που είναι πολύ καλή έως πάρα πολύ καλή αλλά με χαλάει το μπισκότο. Κάποια πρόταση για να το αντικαταστήσω;
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

ο χατζης εβαζε βουβαλισιο βουτυρο στα καιμακι του(!)φοβερον,τελευταια δεν μου αρεζε τοσο ομως
επισης επαιζε δυνατα σε πολλα γλυκα του και φυσικα η βουβαλισια κρεμα του ε εκμεκ

θελει βεβαια χαμηλη χοληστερινη διοτι εκει εχει το λιπος το βουβαλι

το κρεας ομως εχει λιγο λιπος και ειναι νοστιμοτατο,να το βαζετε στην γαστρα να βραζει ωρα..γινεται λουκουμι κραταει τα υγρα του κ ειναι υπεροχο

ειναι ανωτερο του μοσχαρισιου(καλα για γουρουνι δεν το συζηταμε)
Άβαταρ μέλους
Nandros

Cavaliere έγραψε: 25 Απρ 2020, 21:02 Κρέας και κρεωφαγία, Βραζιλία-Ελλάδα, σαν να παίζει η Βραζιλία του Πελέ με την εθνική του Παναγούλια.
Έπαιξε η Σαντός του Πελέ με τον Ολυμπιακό και έχασε!

:goal:

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στις 4 Ιουλίου 1961 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη βραζιλιανική Σάντος. Η Σάντος είχε έλθει στην Αθήνα αήττητη από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους στα πλαίσια φιλικού τουρνουά και έχοντας στη σύνθεσή της τον Πελέ ο οποίος έχοντας ήδη κερδίσει το πρώτο από τα 3 συνολικά μουντιάλ είχε ήδη καταξιωθεί ως ο μεγαλύτερος παίχτης. Αφού είχε μοιράσει από 3 γκολάκια σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (3-2 και 3-0 αντίστοιχα) είχε έλθει η σειρά του Ολυμπιακού. Όμως ανέλπιστα ο Ολυμπιακός κατακτά μεγάλη και δίκαιη νίκη. Με τον γνωστό (σήμερα ως προπονητή) Κώστα Πολυχρονίου στην άμυνα να εξουδετερώνει πλήρως τον Πελέ και με σκόρερς τους Ποσειδώνα και Σουρούνη διαμορφώνεται το τελικό 2-1.

Ήμουν πιτσιρίκι τότε, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, μόνο ότι μετά, κάηκε ο Πειραιάς!
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 25 Απρ 2020, 21:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Κόκκορας έγραψε: 25 Απρ 2020, 21:10 ο χατζης εβαζε βουβαλισιο βουτυρο στα καιμακι του(!)φοβερον,τελευταια δεν μου αρεζε τοσο ομως
επισης επαιζε δυνατα σε πολλα γλυκα του και φυσικα η βουβαλισια κρεμα του ε εκμεκ

το κρεας ομως εχει λιγο λιπος και ειναι νοστιμοτατο,να το βαζετε στην γαστρα να βραζει ωρα..γινεται λουκουμι κραταει τα υγρα του κ ειναι υπεροχο

Εχει λιγοτερο λιπος απο βοδι - οχι λιγο .
ανωτερο γευστικα απο αγελαδα γαλακτοπαραγωγης μια ζωη κλεισμενη στο παχνι - που μας πουλανε συνηθως φυσικα και ειναι - απο ρατσα κρεατος ΄κ ελευθερης βοσκης οχι
πιο υγιεινο ναι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Κουράστηκα σήμερα με το πισι κι έφτιαξα πίτσα με αραβική πίτα, μου αρέσει εμένα λεπτη η ζύμη οπότε νο προμπ. Έβαλα λίγο σάλτσα μπαρμπεκιου, λιγο ρεγκατο τριμμένο, ζαμπον αυτό το οβάλ σε πολύ λεπτες φέτες και μοτσαρέλα. Και επειδή ειχα ντοματινια και κάτι πολύ σκούρα (τα οποία εχουν σίδηρο) πήρα φρέσκια μοτσαρέλα σε μπαλάκια τα ανακάτεψα μαζί λάδι, αλάτι και ελάχιστο ξύδι γιατί ξέχασα να πάρω μπαλσαμικο γαμωτο.

Εικόνα
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 21:20
Κόκκορας έγραψε: 25 Απρ 2020, 21:10 ο χατζης εβαζε βουβαλισιο βουτυρο στα καιμακι του(!)φοβερον,τελευταια δεν μου αρεζε τοσο ομως

ανωτερο γευστικα απο αγελαδα γαλακτοπαραγωγης μια ζωη κλεισμενη στο παχνι - που μας πουλανε συνηθως φυσικα και ειναι - απο ρατσα κρεατος ΄κ ελευθερης βοσκης οχι
πιο υγιεινο ναι
και το ελευθερας δεν γινεται ψαρι,παλι μοσχαρι ειναι,καλυτερο γευστικα απο το συμβατικο; ισως
αλλα παντα για μοσχαρισιο κρεας μιλαμε οχι για δεινοσαυρο

για μενα και γευστικα ειναια νωτερο το βουβαλι,(αναλογα και πως θα το μαγειρεψεις)
αλλα το γευστικο ειναι θεμα γουστου

ποιοτικα ωστοσο δεν υφισταται συγκριση
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Αγις έγραψε: 25 Απρ 2020, 21:20

πιο υγιεινο ναι
Το αγελαδίσιο κρέας δεν τρώγεται. Καλά - καλά δεν μαγειρεύεται και το καταλαβαίνεις με το που θα το αντικρίσεις. Έχω δει μπριζόλες και ήταν μεγέθους δεινόσαυρου που λέει και ο κόκορας. Δεν ξαναγοράσαμε από κει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”