blackpaint έγραψε: 24 Απρ 2020, 19:30
Juno έγραψε: 24 Απρ 2020, 18:49
Ναι αλλά όχι 15 χρόνια που λένε στο web και ελπίζω να μην ισχύει. Κρεμάλα ή ηλεκτρική καρέκλα.
between 15 years to life γραφουνε, απο 15 χρονια ως ισοβια. Η Δυτικη Βιρτζινια εχει καταργησει την θανατικη ποινη. 20 χρονια αρκουν ακομα και για τα χειροτερα εγκληματα.
Δηλαδή 20 χρόνια θα φέρουν πίσω το παιδάκι;
Εγώ είμαι υπέρ της ποινής και ως εκδίκηση, για να αισθανθεί δικαιωμένο το θύμα ή οι δικοί του αν το θύμα δεν υπάρχει πια. Οk, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ σε αυτό, άρα σας το αφήσουμε στην άκρη να γλιτώσουμε και τα σεντόνια εκατέρωθεν και ας μιλήσουμε για κάτι άλλο: την ποινή προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.
Πόσα παιδάκια θα ζούσαν αν οι θύτες τους ήξεραν ότι μετά τους περίμενε κάτι παραπάνω από δωρεάν διαμονή και διατροφή για 20 χρόνια;
Αυτό που πέφτουν οι ψυχοθεραπευτές πάνω στον θύτη να τον κάνουν καλά για να γίνει χρήσιμο μέλος της κοινωνίας και όλοι περιμένουν από το θύμα να τον συγχωρήσει γιατί έτσι πρέπει, είναι παράνοια και τροφοδοτεί τα μελλοντικά εγκλήματα. Δηλαδή έχουμε το θύμα σιγουράκι ότι είναι νομοταγής και προσφέρει στο σύστημα, πάμε τώρα να κάνουμε καλά και τον θύτη για να προσφέρει και αυτός και όλα καλά.
Για εμένα το θύμα και η οικογένειά του δικαιολογούνται να αισθάνονται ότι το σύστημα τους εκμεταλλεύεται αφού υπερασπίζεται τον θύτη εναντίον τους και είναι αναμενόμενο να είναι επιθετικοί ως προς αυτό. Και δεν εννοώ να γίνουν μπαχαλάκηδες γιατί κάποιος άλλος θα την πληρώσει, αλλά να κάνουν όποια παρανομία μπορούν ώστε να μην προσφέρουν στο σύστημα που χρησιμοποιεί τους φόρους τους για να ταΐζει, να ποτίζει, να προσφέρει περίθαλψη, να κάνει ψυχοθεραπεία κλπ σε αυτόν που τους ρήμαξε τη ζωή.
Πρώτο και καλύτερο λοιπόν η ανελέητη φοροδιαφυγή, όσο περισσότερο μπορούν με μόνον όριο να μην τους πιάσουν. Το μήνυμα είναι "δεν θα πληρώνω εγώ αυτόν που με διέλυσε". Και οτιδήποτε άλλο μπορούν, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο τώρα γιατί δεν έχω βρεθεί σε αυτήν την θέση ευτυχώς και ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ.