ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Απρ 2020, 15:40Εγώ δεν κρίνω τη δημοκρατία από το πόσο δημοκράτες ήταν ο Γκάντι, ο Νεχρού και η Γκάντι, γυρολόγε της συμφοράς αλλά από την τριτοκοσμικότητα που ήταν και συνεχίζει να είναι πάντα διακριτή στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ινδίας.Αρίστος έγραψε: 24 Απρ 2020, 13:18Παλι αδιαβαστη, μια χαρα δημοκρατες ηταν ο Γκαντι και ο Νεχρου. Και πολυ καλη πολιτικος η Ιντιρα Γκαντι. Σε σχεση με τον δικο σου τον Κουλη η διαφορα τους ειναι χαοτικα εκθετικη.ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Απρ 2020, 12:08
Aυτό που ξέρω μεγιστάνα μου είναι το πόσο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ήταν η ζωή των Ινδών πριν τις νέες μορφές αποικιοκρατίας.![]()
.
Εσυ δεν μπορεις να κρινεις τιποτα γιατι αγνοεις ολα τα δεδομενα. Η Ινδια ηταν τριτοκοσμικη γιατι την ηθελε ετσι η Βρετανικη Αυτοκρατορια, δηλαδη ενα αποικιακο πολιτευμα, ισως το πιο κλασικο στην ιστορια. Με τους ηγετες που σου ανεφερα η Ινδια προσπαθησε και εκανε μεγαλα βηματα. Ομως τωρα η αποικιοκρατια επιστρεφει, για παραδειγμα με τις μεγαλες πολυεθνικες των μεταλλαγμενων που θα κανουν κολληγους χωρις κληρο τους Ινδους μικρους αγροτες της γης. Αλλα και την Ινδια σαν κρατος εξαρτωμενη διατροφικα απο τον μεταλλαγμενο σπορο των πολυεθνικων.
.