ST48410 έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Απρ 2020, 12:25
Αλλά ουδείς θα γίνει λιγότερο βλαξ ή επικίνδυνος, αν δεν μπορεί να δημοσιεύει τις απόψεις του.
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Έχω αρκετούς "φίλους" οι οποίοι δεν ενημερώνονται από την τηλεόραση, δεν διαβάζουν μελέτες (όπως αυτές που έχουν παρατεθεί εδώ για παράδειγμα) και η ενημέρωσή τους γίνεται κατά κύριο λόγο από το facebook. Υπάρχει χοντρό πρόβλημα από την επιρροή που δέχονται από τον κύκλο τους και δεν σου μιλάω για άτομα τα οποία είναι γενικώς ψεκασμένα.
Την ξέρω αυτήν την κατηγορία. Υπήρχε όμως και πριν την τόσο δυνατή παρέμβαση του διαδικτύου στην κοινωνία.
Γιατί σε κάθε περίπτωση, η όποια ενημέρωση γινόταν στο παρελθόν από εφημερίδες, βιβλία και τηλεόραση.
Και η οποιαδήποτε κρίση, προκύπτει από τις συγκρίσεις μεταξύ της α, β, γ... άποψης, που εξισορροπούν τις πρώτες εντυπώσεις "αποκάλυψης" για το οτιδήποτε.
Εγώ που είμαι μεγαλύτερη και έχω ζήσει αυτήν την εποχή, σου δηλώνω υπεύθυνα ότι αυτοί που σήμερα ενημερώνονται μόνον από το φέισμπουκ ή κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες, διάβαζαν (αν διάβαζαν) στο παρελθόν τις ίδιες εφημερίδες και τα ίδια βιβλία.
Πάντα υπήρχε το κοινό που βαριόταν το προσεκτικό διάβασμα και ήθελε την ευκολία των πιασάρικων τίτλων για να μπει στο κλαμπ των "μυημένων".
Και πάντα σ' αυτό το σκηνικό υπήρχε πολιτική χειραγώγηση, είναι το πιο εύκολο πεδίο.
Πιο εύκολα σαλαγάς τα πρόβατα, που νοιώθουν επαναστάτες.