!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο Βαρουφάκης πουλάει τσαμπουκά και σπάει την καραντίνα.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Ο Βαρουφάκης πουλάει τσαμπουκά και σπάει την καραντίνα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

talaipwros έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:20
klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:15
talaipwros έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:05 Δεν εκανε sugarcoat λεει.

Για βαλε λινκ που ειπε οτι η ελλαδα θα καταστραφεί και ο κοσμος θα κάνει ουρες για φαγητό και φαρμακα να δω κατι
Ενώ ο Μητσοτάκης έλεγε ότι θα γαμήσει πουθένα το σύστημα υγείας; (και όχι δεν μιλάω για τον παπαροϊό). Δεν γαμιέσαι ρε μαλάκα, που ψάχναμε να πληρώσουμε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς στην οικογένεια, θα μου πεις που είπε οτι θα ψάχνει ο κόσμος φάρμακα γελοίε.
Α, τυπικα αριστερατζα, λεει βλακειες και οταν τον παιρνουν χαμπαρι, βριζει.
Ουστ
Δεν ψηφίζω στην Ελλάδα και επίσης το ότι είσαι μαλάκας μεγάλου επιπέδου δεν λέει κάτι για την πολιτική ιδεολογία μου.

Θες να απαντήσω στα υποθετικά σενάρια καταστροφής που θα έπρεπε να μας πει ο Βαρουφάκης για να το συγκρίνουμε με το γεγόνος ότι ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ακόμα ότι είναι ναζι. Να απαντήσω σε τσιτάτα δύο γράμμων που παρουσιάζουν μια πραγματικότητα που _θα_ υπήρχε _αν_ ο Βαρουφάκης συνέχιζε την 'καταστροφική' πολιτική του (θα πηγαίναμε και σε δραχμή ε; ε;), ενώ έχουμε τον Κικίλια να έχει γαμήσει το σύστημα υγείας που ανάφερες και να μην μπορούν να πάρουν φάρμακα οι συγγένεις μας που δεν έχουν λεφτά γιατί ο Σαμάρας et al γαμήσανε τη χώρα ως συνέχεια ενός ατελείωτου recursion λαμογιας και αλητείας.

Εγώ θα απαντήσω σε σένα, γιατί με έπιασες στα πράσα να λέω βλακείες ως αριστεράτζα. Εσύ που έγραψες μια μαλακία σε δύο γραμμές. Οκ.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

perseus έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:07 Ο Βαρουφακης πεπρεπε να νατρεψει τον τσιπρα και να εφαρμοσει την πολιτικη του ,αντι αυτου ηαναφεραν το μητσοτακεικο που μας εφερε σε κατασταση χρεωκοπιας να κανακυβερνησει ,ζωα ,ε ζωα.
Πως να τον ανατρέψει ρε Περσέα,με τι προσόντα;αφού ήταν ένας αλεξιπτωτιστής εντελώς εκτός κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που τον προσέλαβε ο Τσίπρας για συγκεκριμένο σκοπό,καθαρά ιδιοτελή και δεν είχε δικό του ούτε ένα βουλευτή.Και ποιά πολιτική να εφαρμόσει,την ανεφάρμοστη;Πολιτική του Βαρουφάκη δεν ήταν η αποχώρηση από την ευρωζώνη όπως νομίζεις αλλά η παραμονή και ο εκβιασμός των Βορείων να μας πληρώσουν.Αυτό όμως απεδείχθη ότι δεν γινόταν.Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ και οι διεθνείς αγορές δεν κουνήθηκαν.
Κοίταξε να δεις πως έχει η κατάσταση : ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα με μίξη μοντερνοποιημένων αριστερών που ήθελαν να μείνουν στην ΕΕ με επικεφαλής τον Τσίπρα και κλασικών κομμουνιστών με επικεφαλής τον Λαφαζάνη που ήθελαν να φύγουν.Αυτές οι δύο πτέρυγες είχαν πρόβλημα να συνυπάρξουν και το πρόβλημα μεγάλωνε όσο πλησίαζαν την κυβέρνηση.Το πρόβλημα του Τσίπρα ήταν πως να κάνει την κωλοτούμπα χωρίς να διαλύσει το κόμμα του.Άλλο πραγματικό πρόβλημα δεν είχε.
Εκεί λοιπόν που δεν τα βρίσκανε οι δύο,εμφανίζεται ένα ούφο από το πουθενά που δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να φύγουμε από την ΕΕ αλλά μπορούμε να την αλλάξουμε απειλώντας να χρεωκοπήσουμε.
Ηταν ο ιδανικός για να συμβιβασθούν οι δύο πτέρυγες.Ο συμβιβασμός ήταν ο εξής : για όσο καιρό έχουμε λεφτά περίσσια - που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εξάμηνο δεν εφαρμόζουμε μνημόνιο και στερεώνουμε την εξουσια μας και μετά βλέπουμε.Στο μεταξύ βάζουμε τον παλαβό υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει το σχέδιό του.Που ξέρεις,κάτι μπορεί να πετύχει.Και οι δύο είμαστε καλυμμένοι πολιτικά έτσι - και ο Τσίπρας μένει στην ΕΕ και ο Λαφαζάνης δεν εφαρμόζει μνημόνιο.
Τα λεφτά τέλειωσαν,τα "πυρηνικά" που έλεγε ο Βαρουφάκης απεδείχθησαν τζούφια,ο κόμπος έφθασε στο χτένι και έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση.Ο Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα,ο Λαφαζάνης έφυγε και ο Βαρουφάκης έβγαλε λεφτά γράφοντας βιβλία.
Αλλά πολιτική εφαρμόσιμη Βαρουφάκη δεν υπήρξε ποτέ.Λαφαζάνη υπήρξε και υπάρχει.Βαρουφάκη δεν υπάρχει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμφωνία και των άλλων χωρών της Ευρώπης που δεν υπάρχει.
Και το ίδιο βιολί συνεχίζει και σήμερα.Γιατί δεν επέβαλε τα ευρωοομόλογα ο Μητσοτάκης στους Γερμανούς ρωτάει.Δεν μπορούν να τα επιβάλλουν η Γαλλία,η Ιταλία και η Ισπανία που πεθαίνουν χιλιάδες και πρέπει να τα επιβάλλει ο Μητσοτάκης.Όπως τα επέβαλε ο ίδιος πριν πέντε χρόνια.
Δεν βγαίνει άκρη.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:42 υ.

Θες να απαντήσω στα υποθετικά σενάρια καταστροφής που θα έπρεπε να μας πει ο Βαρουφάκης για να το συγκρίνουμε με το γεγόνος ότι ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ακόμα ότι είναι ναζι.
είναι συνεπής στη στρατηγική ανάγκη να μην παραδέχεται κάτι που ίσως βλάψει τον σκοπό του. Μπράβο του θα έπρεπε να λες που είναι τόσο συνεπής προς αυτά που ο ίδιος θεωρεί ιερά, ώστε να υποκρίνεται πως τα αποκηρύσσει δημόσια παρ' όλο που αυτό αναμφίβολλα τον στεναχωρεί σε προσωπικό επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

μοναδες μεθ προ κικιλια : 565
μοναδες μεθ επι κικιλια : 940

klg : ο κικιλιας γαμησε το συστημα υγειας.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
klg

under έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:45 μοναδες μεθ προ κικιλια : 565

Επειδή το σύστημα υγείας είναι πόσες μονάδες ΜΕΘ έχουμε.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Ε ρε Βαρουφακης που σας χρειαζότανε
Άβαταρ μέλους
klg

foscilis έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:44
klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:42 υ.

Θες να απαντήσω στα υποθετικά σενάρια καταστροφής που θα έπρεπε να μας πει ο Βαρουφάκης για να το συγκρίνουμε με το γεγόνος ότι ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ακόμα ότι είναι ναζι.
είναι συνεπής στη στρατηγική ανάγκη να μην παραδέχεται κάτι που ίσως βλάψει τον σκοπό του. Μπράβο του θα έπρεπε να λες που είναι τόσο συνεπής προς αυτά που ο ίδιος θεωρεί ιερά, ώστε να υποκρίνεται πως τα αποκηρύσσει δημόσια παρ' όλο που αυτό αναμφίβολλα τον στεναχωρεί σε προσωπικό επίπεδο.
Μόνο που αυτό ακριβώς είναι το όλο ποιντ. Δεν είναι συνεπής ως προς την ιδεολογία που πιστεύει γιατί οπουρτουνιστικά το να έχει deniability στο όλο θέμα τον συμφέρει προσωπικά. Ο άλλος ουδέποτε απέκρυψε κάτι, ό,τι έλεγε έκανε, το να τον υποστηρίξεις είναι τελείως informed decision. Τώρα το αν πιστεύεις ότι είνα βιώσιμη η πολιτική του είναι άλλο θέμα, τουλάχιστον είναι εμφανής ποια είναι η πολιτική του, είναι μαλάκας με περικεφαλαία και την φοράει παντού.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν τον συμφέρει προσωπικά. Δεν είναι παράνομο να είσαι ναζί και δε θα πάθαινε τίποτα αν το παραδεχόταν, ίσα ίσα. Τον συμφέρει μόνο και μόνο για να έχει καλύτερη πρόσβαση στην εξουσία το κίνημά του. Επειδή "ναζί" χτυπάει άσχημα στον κόσμο. Και γι' αυτό άλλωστε δεν το κάνει μόνο ο ίδιος προσωπικά, αλλά ήταν και είναι σταθερά γραμμή ολωνών τους.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

πατησιωτης έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:44
perseus έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:07 Ο Βαρουφακης πεπρεπε να νατρεψει τον τσιπρα και να εφαρμοσει την πολιτικη του ,αντι αυτου ηαναφεραν το μητσοτακεικο που μας εφερε σε κατασταση χρεωκοπιας να κανακυβερνησει ,ζωα ,ε ζωα.
Πως να τον ανατρέψει ρε Περσέα,με τι προσόντα;αφού ήταν ένας αλεξιπτωτιστής εντελώς εκτός κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που τον προσέλαβε ο Τσίπρας για συγκεκριμένο σκοπό,καθαρά ιδιοτελή και δεν είχε δικό του ούτε ένα βουλευτή.Και ποιά πολιτική να εφαρμόσει,την ανεφάρμοστη;Πολιτική του Βαρουφάκη δεν ήταν η αποχώρηση από την ευρωζώνη όπως νομίζεις αλλά η παραμονή και ο εκβιασμός των Βορείων να μας πληρώσουν.Αυτό όμως απεδείχθη ότι δεν γινόταν.Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ και οι διεθνείς αγορές δεν κουνήθηκαν.
Κοίταξε να δεις πως έχει η κατάσταση : ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα με μίξη μοντερνοποιημένων αριστερών που ήθελαν να μείνουν στην ΕΕ με επικεφαλής τον Τσίπρα και κλασικών κομμουνιστών με επικεφαλής τον Λαφαζάνη που ήθελαν να φύγουν.Αυτές οι δύο πτέρυγες είχαν πρόβλημα να συνυπάρξουν και το πρόβλημα μεγάλωνε όσο πλησίαζαν την κυβέρνηση.Το πρόβλημα του Τσίπρα ήταν πως να κάνει την κωλοτούμπα χωρίς να διαλύσει το κόμμα του.Άλλο πραγματικό πρόβλημα δεν είχε.
Εκεί λοιπόν που δεν τα βρίσκανε οι δύο,εμφανίζεται ένα ούφο από το πουθενά που δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να φύγουμε από την ΕΕ αλλά μπορούμε να την αλλάξουμε απειλώντας να χρεωκοπήσουμε.
Ηταν ο ιδανικός για να συμβιβασθούν οι δύο πτέρυγες.Ο συμβιβασμός ήταν ο εξής : για όσο καιρό έχουμε λεφτά περίσσια - που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εξάμηνο δεν εφαρμόζουμε μνημόνιο και στερεώνουμε την εξουσια μας και μετά βλέπουμε.Στο μεταξύ βάζουμε τον παλαβό υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει το σχέδιό του.Που ξέρεις,κάτι μπορεί να πετύχει.Και οι δύο είμαστε καλυμμένοι πολιτικά έτσι - και ο Τσίπρας μένει στην ΕΕ και ο Λαφαζάνης δεν εφαρμόζει μνημόνιο.
Τα λεφτά τέλειωσαν,τα "πυρηνικά" που έλεγε ο Βαρουφάκης απεδείχθησαν τζούφια,ο κόμπος έφθασε στο χτένι και έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση.Ο Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα,ο Λαφαζάνης έφυγε και ο Βαρουφάκης έβγαλε λεφτά γράφοντας βιβλία.
Αλλά πολιτική εφαρμόσιμη Βαρουφάκη δεν υπήρξε ποτέ.Λαφαζάνη υπήρξε και υπάρχει.Βαρουφάκη δεν υπάρχει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμφωνία και των άλλων χωρών της Ευρώπης που δεν υπάρχει.
Και το ίδιο βιολί συνεχίζει και σήμερα.Γιατί δεν επέβαλε τα ευρωοομόλογα ο Μητσοτάκης στους Γερμανούς ρωτάει.Δεν μπορούν να τα επιβάλλουν η Γαλλία,η Ιταλία και η Ισπανία που πεθαίνουν χιλιάδες και πρέπει να τα επιβάλλει ο Μητσοτάκης.Όπως τα επέβαλε ο ίδιος πριν πέντε χρόνια.
Δεν βγαίνει άκρη.

Θαυμάσια τα γράφεις αλλά μία ένσταση.
Ο Βαρουφάκης ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ δεν ήταν εναντίον του ευρώ, όπως ήταν ξεκάθαρα ο Λαπαβίτσας ο οποίος ήθελε πολιτική τύπου 1970-85.
Ή να το πω αλλιώς, ήθελε ευρώ αλλά όχι πάση θυσία ωστόσο επικοινωνιακά το έκρυβε το τελευταίο αν και εύλογα κάποιος μπορούσε να το υποψιαστεί.
Έλεγε "δραχμή=λίθινη εποχή" αλλά χρόνια αργότερα έλεγε "με δραχμή θα ήμασταν καλύτερα".
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
under

klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:50
under έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:45 μοναδες μεθ προ κικιλια : 565

Επειδή το σύστημα υγείας είναι πόσες μονάδες ΜΕΘ έχουμε.
Δηλαδη ακομα δεν σου περναει καν απο το μυαλο οτι λες ΠΙΠΕΣ ;
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:42
talaipwros έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:20
klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 10:15

Ενώ ο Μητσοτάκης έλεγε ότι θα γαμήσει πουθένα το σύστημα υγείας; (και όχι δεν μιλάω για τον παπαροϊό). Δεν γαμιέσαι ρε μαλάκα, που ψάχναμε να πληρώσουμε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς στην οικογένεια, θα μου πεις που είπε οτι θα ψάχνει ο κόσμος φάρμακα γελοίε.
Α, τυπικα αριστερατζα, λεει βλακειες και οταν τον παιρνουν χαμπαρι, βριζει.
Ουστ
Δεν ψηφίζω στην Ελλάδα και επίσης το ότι είσαι μαλάκας μεγάλου επιπέδου δεν λέει κάτι για την πολιτική ιδεολογία μου.

Θες να απαντήσω στα υποθετικά σενάρια καταστροφής που θα έπρεπε να μας πει ο Βαρουφάκης για να το συγκρίνουμε με το γεγόνος ότι ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ακόμα ότι είναι ναζι. Να απαντήσω σε τσιτάτα δύο γράμμων που παρουσιάζουν μια πραγματικότητα που _θα_ υπήρχε _αν_ ο Βαρουφάκης συνέχιζε την 'καταστροφική' πολιτική του (θα πηγαίναμε και σε δραχμή ε; ε;), ενώ έχουμε τον Κικίλια να έχει γαμήσει το σύστημα υγείας που ανάφερες και να μην μπορούν να πάρουν φάρμακα οι συγγένεις μας που δεν έχουν λεφτά γιατί ο Σαμάρας et al γαμήσανε τη χώρα ως συνέχεια ενός ατελείωτου recursion λαμογιας και αλητείας.

Εγώ θα απαντήσω σε σένα, γιατί με έπιασες στα πράσα να λέω βλακείες ως αριστεράτζα. Εσύ που έγραψες μια μαλακία σε δύο γραμμές. Οκ.
Εντάξει ο ο άνθρωπος έγραψε ότι ο Καραμανλής αύξανε παροχές και συντάξεις συνειδητά επί χρόνια ελέω κρίσης.
Για να καλύψει τα χάλια του αρχηγού του.
Το 2011 αν διάβαζες τα κείμενα του θα νόμιζες ότι είναι ένας έξαλλος αριστερός, πρακτικά υπερέβαινε και τον Βαρουφάκη.
Ατυχώς το 2018 το πολύβατο διέκοψε την λειτουργία του υπό το παλαιότερο καθεστώς.
Ουσιαστικά κάνει την μέρα νύχτα για αυτό και δεν έχει αντεπιχειρηματολογία για τα στοιχεία που παρέθεσα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Δυστυχώς δεν υπάρχει το παλιό πχορουμ και ο καθε μυθομανης λεει οτι να ναι.
Προ ΓΑΠ με τα ομόλογα σε ελληνικό δικαιο έπρεπε να πιέσουμε
Μετα ΓΑΠ, με τα ομόλογα σε δικαιο Αγγλίας και την κοινωνια διαλυμενη , έπρεπε πλεον μνημόνιο
Άβαταρ μέλους
klg

under έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:05 Δηλαδη ακομα δεν σου περναει καν απο το μυαλο οτι λες ΠΙΠΕΣ ;
Οκ under, λέω πίπες όλα είναι τέλεια και χορεύεις μαζί με τον ταλαίπωρο κουμπαγιά.

Άβαταρ μέλους
under

klg έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:11
under έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:05 Δηλαδη ακομα δεν σου περναει καν απο το μυαλο οτι λες ΠΙΠΕΣ ;
Οκ under, λέω πίπες όλα είναι τέλεια και χορεύεις μαζί με τον ταλαίπωρο κουμπαγιά.
Φιλε,οι θεσεις ΜΕΘ ειναι ισως ο πιο κρισιμος δεικτης για την κατασταση ενος συστηματος υγειας.
Δεν γινεται να εχεις 80% παραπανω θεσεις και να ερχεσαι να λες οτι γαμηθηκε το ΕΣΥ.
Πως να το κανουμε ; Δεν γινεται.
Άβαταρ μέλους
klg

foscilis έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:03 Δεν τον συμφέρει προσωπικά. Δεν είναι παράνομο να είσαι ναζί και δε θα πάθαινε τίποτα αν το παραδεχόταν, ίσα ίσα. Τον συμφέρει μόνο και μόνο για να έχει καλύτερη πρόσβαση στην εξουσία το κίνημά του. Επειδή "ναζί" χτυπάει άσχημα στον κόσμο. Και γι' αυτό άλλωστε δεν το κάνει μόνο ο ίδιος προσωπικά, αλλά ήταν και είναι σταθερά γραμμή ολωνών τους.
Προφανώς και δεν είναι παρόνομο, για αυτό έγραψα ότι ήταν οπορτουνιστική κίνηση. Υπήρχαν πολύ ψηφοφόροι αυτού του μορφώματος που αγνοούσαν ότι ήταν ναζί και δεν υπάρχε περίπτωση να τους ψήφισαν αν το γνώριζαν. Με τον Βαρουφάκη δεν έχεις τέτοια περιθώρια.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”