Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους Έλληνες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τσιόδρας: Οι Ρομά δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα - θα βοηθήσουν, τους έχω εμπιστοσύνη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Τσιόδρας: Οι Ρομά δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα - θα βοηθήσουν, τους έχω εμπιστοσύνη
Re: Τσιόδρας: Οι Ρομά δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα - θα βοηθήσουν, τους έχω εμπιστοσύνη
Όχι. Οι υπόλοιποι Έλληνες, και να θέλουν, δεν έχουν επιλογή.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
ST48410 έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:35Εγώ δεν τον βλέπω έτσι. Όταν του έγινε μία ερώτηση για κυβερνητική πολιτική παρέπεμψε στον υφυπουργό για απάντηση. Νομίζω ότι πρέπει λιγάκι να δεις το όλο σκηνικό λίγο πιο αποστασιοποιημένα.Kauldron έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:17 α, οκ. Εξακολουθεί να ισχύει πάντως οτι εκφράζει την κυβέρνηση.
Ενδιαφέρον θα 'χει ν' ακούσοουμε αν οι δαίοι έχουν τις ίδιες απόψεις με τους ζαίους (και) σ' αυτό το θέμα.
Έχεις τα εξής δεδομένα. Υπάρχουν μαζικά περιστατικά σε καταυλισμό. Διαλέγει μία ήπια προσέγγιση προκειμένου να μην προκαλέσει την αντίδραση των Ρομά. Παίρνει μάλιστα και πολύ μεγάλο προσωπικό ρίσκο καθώς εκεί κάποιοι που είναι πιθανόν φορείς πλησιάζουν σε μικρή απόσταση. Γιατί να βάλει την υγεία του σε κίνδυνο; Γιατί καταλαβαίνει ότι στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεσαι ένταση, εξεγέρσεις και συμπλοκές με ΜΑΤ. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη στον πρώτο καταυλισμό για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Πρέπει να τους κρατήσεις περιορισμένους για να μη διασπαρεί η ασθένεια και χαλάσεις ξαφνικά ότι χτίζεις με κόπο ένα μήνα. Η κυβερνητική πολιτική και αυτά που λες είναι δευτερότριτα στο μυαλό του ή ανύπαρκτα. Σε αυτή την ηλικία ακόμα και το πήγαινε έλα σε μία μέρα είναι πολύ κουραστικό για αυτόν.
Πείτε του και κανένα ευχαριστώ και ας μη σας αρέσει η φάτσα του. Δεν ξέρω πόσοι από εδώ θα βάζαμε την υγεία μας σε ρίσκο για να προστατέψουμε την κοινωνική ειρήνη. Με τον συγκεκριμένο σταθήκαμε πολύ τυχεροί.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Και την πήρε.Achristect έγραψε: 11 Απρ 2020, 13:46 Απλα πολύς κοσμος ήθελε μια σαφη επιβεβαίωση και ενα μήνυμα οτι οι ρομα ειναι γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία επ ευκαιρία του κορωνοϊου και οτι ως τωρα κάναμε τα στραβά ματια και σας ανεχόμασταν (ανεχονταν οι κυβερνησεις δλδ) αλλα τωρα δεν αστειευομαστε και θα γαμηθειτε αν κουνηθειτε.
Ευτυχώς δεν ικανοποιηθηκε το θυμικο τους, δεν πέσαμε σε αυτη την παγίδα εν μεσω πανδημίας και τουλάχιστον το κράτος εδειξε σοβαρότητα. Τα προβλήματα με τους ρομα μπορούν να λυθούν οταν βγούμε απο αυτο. Δεν ειναι ανάγκη να στείλουμε οτι αστυνομικό έχουμε να φυλάει τσαντίρια ανα την επικράτεια (και με δικο του κίνδυνο) για να χαρούν οι μισανθρωποι.
Φάνηκε ποιοι έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους αρρώστους και τους νόμους. Δεν χρειάζεται να βγει καμία κυβέρνηση να παραδεχτεί επίσημα αυτό που είδε ξεκάθαρα όλη η χώρα.
Ο όχλος μπροστά από τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά ενώ υπάρχουν δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα, και η παθητική στάση της κυβέρνησης "μη μας πούνε ρατσιστές κι ας ψοφήσουν οι υπόλοιποι" έκανε ότι καμία αντίδραση της δεν θα μπορούσε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Awesomatic την 11 Απρ 2020, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
Achristect
Να συγκρίνω μια συνέντευξη τυπου προς ολο τον ελληνικό λαό, με μια χυμα επισκεψη σε καταυλισμο, απροστάτευτος αναμεσα σε μισοαγριεμενους ρομα οι οποιοι θεωρουν μεχρι εκεινη τη στιγμη οτι θα τους αφήσουν να ψοφήσουν σαν τα ποντικια μεσα στα τσαντίρια? Αντε και το κανω. Το συμπέρασμα ποιο ειναι? Οτι τους χαϊδεύει τα αυτιά? Μα θα στείλει και αστυνομία και στρατο αν χρειαστεί. Γιατι να τους εχει και στην τσίτα?Kauldron έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:00Άλλο λέω, άλλο λές.Achristect έγραψε: 11 Απρ 2020, 13:51Δεν ειναι μαγκιά το να σε προστατεύει απο το να κολλήσεις και να σε κολλήσουν. Ουτε το 150αρι-300αρι δεν ειναι μαγκια με το οποίο εσυ αποφεύγεις το να κολλήσεις απο το μαλακα που βγηκε κορωνιασμενος για καφεδακι, ενω εσυ πχ προσπαθείς να κανεις τη δουλεια σου η να πας στο σουπερμάρκετ.Kauldron έγραψε: 11 Απρ 2020, 13:08
Όταν κάνεις μαγκιές σ' εκείνον που είναι ήσυχος και κάθεσαι κοτούλα στον καβγατζή ενώ κάνει χειρότερα, δε λέγεται στρατηγική, νταηλίκι λέγεται.
Αλλά βέβαια κατά μια έννοια κι αυτό στρατηγική είναι. Η στρατηγική του αλήτη.
Αν με εναν μαγικο τρόπο εβγαινε στην tv οτι στη λαρισα εχει 2.000 κρούσματα και στον καταυλισμό κανενα, και πήγαιναν να κλείσουν τον καταυλισμό για να μη βγει ρομα και κολλησει, ενω στη λαρισα δεν οαιρνανε κανενα μετρο τι θα ελεγες? Οτι προστατεύουν τους Λαρισαίους ή τους γυφτους?
Δες τον Χαρδαλιά πώς μιλάει απευθυνόμενος στους Έλληνες, και πώς απευθυνόμενος στους γύφτους.
συνέντευξη τυπου προς ολο τον ελληνικό λαό
Εδώ είναι το ζουμί.απροστάτευτος αναμεσα σε μισοαγριεμενους ρομα
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Achristect
Εννοεις οτι εβαλαν τους εαυτους τους σε αυτην την κατάσταση οπου εξ ορισμου δε θα μπορούσαν να τηρησουν σκληρή σταση? Επιλογή τους ηταν, δε τους έστειλαν με το ζορι. Επέλεξαν την πιο αμεση οδο γιατι θεώρησαν οτι θα λειτουργήσει κατευναστικα και θα εχει καλύτερο αποτελεσμα, απο το να ελεγε στις 18.00 ο Χαρδαλιας "καλουμε τους Ρομα να μείνουν στον καταυλισμο και θα φροντίσουμε εμεις για τσ υπόλοιπα". Δε λεω οτι θα ηταν λαθος κι αυτο. Απλα νομίζω λειτουργεί πιο καλα το να παει επι τοπου. Αυτή τη στιγμή μετράει το αποτελεσμα περισσότερο απο ολα. Καλυτερο αποτέλεσμα υπάρχει θεωρω με αυτο που έκαναν. Εστω ενας λιγοτερος νεκρος να υπάρξει επειδή πήγανε οι 2 τους εκει μεσα και τους ευαισθητοποιησαν λιγο παραπάνω κερδος ειναι. Η συσπείρωση και το μήνυμα οτι μας ενδιαφέρουν και οι περιθωριακες ομαδες της κοινωνιας επισης ειναι κερδος.Kauldron έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:18συνέντευξη τυπου προς ολο τον ελληνικό λαόΕδώ είναι το ζουμί.απροστάτευτος αναμεσα σε μισοαγριεμενους ρομα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Achristect την 11 Απρ 2020, 14:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
άν έλεγε "οί ρομά είναι απειλή...." θά τού όρμαγαν οί ξυριζοσφυριζαίοι(όπως τού έχουν ορμήξει σέ άλλα).....Kauldron έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:50 https://www.real.gr/koinonia/arthro/tsi ... ni-627464/
Το είδαμε πόσο βοηθήσανε. Όσο για εμπιστοσύνη, ας ρωτήσει καλύτερα εκείνους που μένουν κοντά τους τί έχουν να πούν.
αράξτε λίγο μή βαράμε όλοι μαζί, τόν κάναμε σάντουιτς
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
Διαισθάνομαι ότι ο Τσιόδρας ως άνθρωπος είναι πιο ευαίσθητος σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία του πληθυσμού συγκριτικά με τους άλλους .Διαισθάνομαι ότι οι άλλοι γύρω του και ιδίως οι κυβερνητικοί και ιδίως ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιο ανάλγητοι και απάνθρωποι από αυτόν. Παρότι συντηρητικός και δεξιός ο Τσιόδρας και ενώ ιδεολογικά είμαι στο άλλο άκρο από αυτόν κάπως τον έχω συμπαθήσει λίγο ως άνθρωπο και ως επιστήμονα. Δεν ξέρω , όλοι θα κριθούν στην πορεία του χρόνου...ίσως να πέφτω και έξω, δεν είμαι σίγουρη για τίποτα....
Hang on sloopy 
- Golden Age
Πήγαν εκεί ως πολιτικάντηδες και τους υποδέχτηκαν εκεί ως πολτικάντηδες:
https://vimeo.com/406341494
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf ... %9b%ce%95/
Το θέμα είναι να εφαρμοστεί η καραντίνα, αλλιώς...
https://vimeo.com/406341494
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf ... %9b%ce%95/
Το θέμα είναι να εφαρμοστεί η καραντίνα, αλλιώς...
Μάλιστα. Δηλαδή η εφαρμογή του νόμου εξαρτάται απ' το τί θα πουν οι ζαίοι. Τα κλασικά ενοχικά της νουδού.Who is The 4th man έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:29άν έλεγε "οί ρομά είναι απειλή...." θά τού όρμαγαν οί ξυριζοσφυριζαίοι(όπως τού έχουν ορμήξει σέ άλλα).....Kauldron έγραψε: 10 Απρ 2020, 19:50 https://www.real.gr/koinonia/arthro/tsi ... ni-627464/
Το είδαμε πόσο βοηθήσανε. Όσο για εμπιστοσύνη, ας ρωτήσει καλύτερα εκείνους που μένουν κοντά τους τί έχουν να πούν.
αράξτε λίγο μή βαράμε όλοι μαζί, τόν κάναμε σάντουιτς![]()
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Achristect έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:29Εννοεις οτι εβαλαν τους εαυτους τους σε αυτην την κατάσταση οπου εξ ορισμου δε θα μπορούσαν να τηρησουν σκληρή σταση? Επιλογή τους ηταν, δε τους έστειλαν με το ζορι. Επέλεξαν την πιο αμεση οδο γιατι θεώρησαν οτι θα λειτουργήσει κατευναστικα και θα εχει καλύτερο αποτελεσμα, απο το να ελεγε στις 18.00 ο Χαρδαλιας "καλουμε τους Ρομα να μείνουν στον καταυλισμο και θα φροντίσουμε εμεις για τσ υπόλοιπα". Δε λεω οτι θα ηταν λαθος κι αυτο. Απλα νομίζω λειτουργεί πιο καλα το να παει επι τοπου. Αυτή τη στιγμή μετράει το αποτελεσμα περισσότερο απο ολα. Καλυτερο αποτέλεσμα υπάρχει θεωρω με αυτο που έκαναν. Εστω ενας λιγοτερος νεκρος να υπάρξει επειδή πήγανε οι 2 τους εκει μεσα και τους ευαισθητοποιησαν λιγο παραπάνω κερδος ειναι. Η συσπείρωση και το μήνυμα οτι μας ενδιαφέρουν και οι περιθωριακες ομαδες της κοινωνιας επισης ειναι κερδος.Kauldron έγραψε: 11 Απρ 2020, 14:18συνέντευξη τυπου προς ολο τον ελληνικό λαόΕδώ είναι το ζουμί.απροστάτευτος αναμεσα σε μισοαγριεμενους ρομα
Εννοώ οτι πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.Εννοεις οτι εβαλαν τους εαυτους τους σε αυτην την κατάσταση οπου εξ ορισμου δε θα μπορούσαν να τηρησουν σκληρή σταση?
Συζητήσιμο αυτό.Επιλογή τους ηταν
Και γιατί με τους Έλληνες επέλεξε ο Χαρδαλιάς να μιλήσει όπως μίλησε? Αν είναι ο κατευνασμός να λειτουργεί καλύτερα, ας τον εφήρμοζε και σε 'μας. Αλλά για 'μας είχε τσαμπουκάδες. Ε, όταν για το ίδιο θέμα, στον έναν απευθύνεσαι γλυκά, και στον άλλον απευθύνεσαι με τσαμπουκά, προφανώς ο δεύτερος είναι άνθρωπος β' κατηγορίας για 'σενα.Επέλεξαν την πιο αμεση οδο γιατι θεώρησαν οτι θα λειτουργήσει κατευναστικα και θα εχει καλύτερο αποτελεσμα
Επιπλέον, οι γύφτοι ήξεραν, όπως όλοι οι άλλοι, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΝ. Το ίδιο κράτος που τιμωρούσε ανθρώπους που το τηρούσαν, ερμηνεύοντας την απαγόρευση με τον πιο αυστηρό τρόπο, χάιδευε ανθρώπους που ακόμα και με την μαζική παρουσία τους εκεί, παραβιάζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Τί δεν κατάλαβες?
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
stergiosbik
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση