Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55
Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.
Μπορεί απλώς να γέρασα φίλε και να μη σηκώνει τον γύρο το στομάχι και γενικότερα ο οργανισμός μου. Όταν ήμουν 20-25 έτρωγα τρεις πίτες στην καθισιά, μαζί με δύο καλαμάκια για την επιγευση και την άλλη μέρα ήμουν μια χαρά.
Σήμερα δεν το σηκώνω το προϊόν. Με χαλαει. Γι αυτό και το έχω κόψει.
Άμα δεν σηκώνει τον γύρο το στομάχι σου αυτό κανονικά θα σημαινε ότι γενικά δεν θα σηκώνες το χοιρινό κρέας. Αν σηκώνεις γενικά το χοιρινό κρέας τότε θα έπρεπε να σηκώνεις και τον γύρο, δεν είναι κάτι άλλο. Κανονικά ο γύρος δεν πρέπει να είναι βαρυτερος από οποιαδήποτε άλλη παρασκευή χοιρινού. Και μιλάω σαν ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα επάνω στον γύρο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55
Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.
Συμφωνω οτι μπορει - να ρωτησω - αν το εφτιαχνες με βοδινο τι κομματι η κομματια θα επελεγες;
Sid Vicious έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:41
Άμα δεν σηκώνει τον γύρο το στομάχι σου αυτό κανονικά θα σημαινε ότι γενικά δεν θα σηκώνες το χοιρινό κρέας. Αν σηκώνεις γενικά το χοιρινό κρέας τότε θα έπρεπε να σηκώνεις και τον γύρο, δεν είναι κάτι άλλο.
Τη χοιρινη μπριζολιτσα, χωρίς αλατια και καρυκεύματα, μια στο τόσο τη σηκώνω.
Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55
Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.
Συμφωνω οτι μπορει - να ρωτησω - αν το εφτιαχνες με βοδινο τι κομματι η κομματια θα επελεγες;
Με συγχωρείς Αγι αλλά δεν λέω ποτέ ότι έχει σχέση με την παρασκευη για επαγγελματκους λόγους. Οκ δεν φτιάχνω βοδινό γύρο αλλά ποτέ δεν ξες μπορεί στο μέλλον να φτιάξω. Και κάποιος από μάστερ σεφ με είχε ρωτήσει και από το fnl guide που με έκαναν μια παρουσίαση με είχαν ρωτήσει και τους είπα με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να πω, πες το και επαγγελματική παραξενιά. Μπορώ όμως να πω πως δεν βάζω γευστικά μέσα ή συντηρητικά, άνετα τρώει τον γύρο μου και άνθρωπος ακόμα που έχει δυσανεξία στην γλουτένη.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Sid Vicious έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:26
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.
Συμφωνω οτι μπορει - να ρωτησω - αν το εφτιαχνες με βοδινο τι κομματι η κομματια θα επελεγες;
Με συγχωρείς Αγι αλλά δεν λέω ποτέ ότι έχει σχέση με την παρασκευη για επαγγελματκους λόγους. Οκ δεν φτιάχνω βοδινό γύρο αλλά ποτέ δεν ξες μπορεί στο μέλλον να φτιάξω. Και κάποιος από μάστερ σεφ με είχε ρωτήσει και από το fnl guide που με έκαναν μια παρουσίαση με είχαν ρωτήσει και τους είπα με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να πω, πες το και επαγγελματική παραξενιά. Μπορώ όμως να πω πως δεν βάζω γευστικά μέσα ή συντηρητικά, άνετα τρώει τον γύρο μου και άνθρωπος ακόμα που έχει δυσανεξία στην γλουτένη.
Ερμής έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:51
Μου έχει πει ο πεθερός μου παλια για καλό σουβλάκι στον Αχινο, το οποίο έχει κλείσει χρόνια.
ειχες δοκιμασει ποτε μετα την βλαχοκερασια - προς σπαρτη - διπλα στο βενζιναδικο ;
Τον Χαρίλαο λες; δυνατός. Αν και έχω να φάω πάνω από 15ετια.
Το χωριό αν δε κάνω λαθος λέγεται αλεποχωρι, όντως μετα τη βλαχοκερασεα. Στον παλιό δρόμο προς Σπάρτη.
Εκεί σταματαγαμε οπότε κατεβαίναμε στη γουβα.
Παραδίπλα ήταν και η διάσημη Χρισταινα(λειτουργεί ακόμη αραγε;) αλλά ο Χαρίλαος ήταν πολύ καλύτερος. Τι μου θύμισες...
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:51
Μου έχει πει ο πεθερός μου παλια για καλό σουβλάκι στον Αχινο, το οποίο έχει κλείσει χρόνια.
ειχες δοκιμασει ποτε μετα την βλαχοκερασια - προς σπαρτη - διπλα στο βενζιναδικο ;
Τον Χαρίλαο λες; δυνατός. Αν και έχω να φάω πάνω από 15ετια.
Το χωριό αν δε κάνω λαθος λέγεται αλεποχωρι, όντως μετα τη βλαχοκερασεα. Στον παλιό δρόμο προς Σπάρτη.
Εκεί σταματαγαμε οπότε κατεβαίναμε στη γουβα.
Παραδίπλα ήταν και η διάσημη Χρισταινα(λειτουργεί ακόμη αραγε;) αλλά ο Χαρίλαος ήταν πολύ καλύτερος. Τι μου θύμισες...
περιπου τοσα χρονια + εχω να φαω εκει - πολυ καλος ηταν μου εκανε εντυπωση η εξαιρετικη φετα κ οι
πατατες - αν και τις αποφευγω εξω ηταν - δυναμη .
η χρισταινα ανοιγοκλεινε αν θυμαμαι καλα - δεν ειχα καθησει ποτε - στον πιο πριν αριστερα κοντα στην εκκλησια -μετα την πρωτη φορα δεν ξαναπατησα.
Καλος μπεκατσοτοπος η περιοχη
Φταίει ότι πολύς κόσμος πλέον πάει από τον καινούργιο. Αν κατέβω μέρα μετά την καραντίνα θα σταματήσω. Πλάκα πλάκα όντως πάνω από 15 χρόνια και εγώ. Μπορεί να ήταν και στα τέλη των 90's.
Καλαμάκι το μικρό το παλιό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"