!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σουβλακομαχίες.
Re: Σουβλακομαχίες.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Όλοι τα τρώγαμε Νίκο
Μια χαρά νόστιμα ήταν
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
Gouerino 4
Στη Θεσσαλονίκη,τα καλυτερα σουβλακια εβερ,τα εκανε ενα μαγαζι στην αγιου δημητριου κοντα στο αβανταζ το παλιο.θεικο
Φυσικα υπηρχαν και τα περιφερειακά.
Αγιος προδρομος,χαλκηδονα και πολυ παλια τριγλια
Φυσικα υπηρχαν και τα περιφερειακά.
Αγιος προδρομος,χαλκηδονα και πολυ παλια τριγλια
Μόνο εγώ δεν έτρωγα τα ξίγκια. 
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
τα τσάκιζα τα ξύγκια
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
εδω πρακτικα η τεχνικη - γινεται κ σε τζακι - φουρνουςΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:44στην ψησταρια γινονται τελειεςΚόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:27ετσι τις κανουμεΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:24
παρε μαντεμοτηγανο + δυνατο ''ματι΄΄ αεριου η επαγωγικη εστια να τις κανεις ψητες με ελαχιστο λαδι η βουτυρο καθαρο η λαρδι
θα φτιαχνεις επισης σωστα -πολλα - απο μπριΤζολες μεχρι κρεπες![]()
αγορασα τηγανι απο μαντεμι(εχω και ...γκαζιερα ψησταρια βασικα απο μαντεμι!)
edit βασικα στην ψησταρια να ειμαι ειλικρινης δενε χωδ οκιμασει ακομα να βαλω πατατα...
στο τηγανι ναι,αλλα οκ με αρκετουτσικο λαδι,θα δουμε με λιγοτερο αν βγαινει κατι καλο
πλυσιμο -δεν τις καθαριζουμε - κοψιμο στα δυο κατα μηκος - βουτυρωμα ( με καθαρο βουτυρο_) παντου - τις βαζουμε στην σχαρα σε αποσταση 10 -12 εκατοστων με την πλατη δλδ την φλοιδα προς την θρακα .
περιμενουμε 90- 100 λεπτα .
αλοιφουμε με λαρδι και ψηνουμε 3-4 λεπτα απο καθε πλευρα - σαρκα κ φλοιδα
κολαααασηηηη
*με βρασιμο 10 -15 λεπτα πρωτα κ μετα κοψιμο κ στεγνωμα + ψυγειο 1 ωρα ψηνονται σε 30 λεπτα + 2 λεπτα καθε πλευρα στο τελειωμα
προτιμω τον πρωτο τροπο

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
μια χαρα ειναι η κοιλια - μοσχαριου - χοιρινου - πολυξυγκα για σουβλακια - πεντανοστιμα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Θυμάμαι τον οικογενειακό μας Ιατρό, που όταν ήμουν νιος πηγαίναμε και τρώγαμε τον αγλέουρα. Στις 10,30 το βράδυ σε ψητοπωλείο Λιβαδειώτη να φάμε αρνί στη σούβλα. Δίπλα μας δύο γνωστοί τραγουδιστές, τρώγανε κάτι ελαφρύ και μας βάλανε χέρι για το ανθυγιεινό μας. Ο ιατρός ξέσπασε σε γέλια. Με αυτόν πηγαίναμε και για πατσά με 40 βαθμούς ζέστη.Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:30μια χαρα ειναι η κοιλια - μοσχαριου - χοιρινου - πολυξυγκα για σουβλακια - πεντανοστιμα
Ordem e Progresso.

Ρωσικά σασλίκ.
Τα πρωτοέφαγα στη Γερμανία, αλλά έμαθα και πως στην Καλλιθέα έχει έναν Ρωσοπόντιο που τα κάνει.
Ordem e Progresso.

Αν η πίτα ήταν πιο κύλινδρος από χωνί ως τύλιγμα, και σφιχτοδεμένη με λαδόχαρτο,και πιο λαδωμένη, θα ήταν τέλειο.
Αλλά αυτό είναι σουβλάκι.
Ordem e Progresso.
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:29 Στην Κρήτη ήταν ένας σουβλατζής στο κέντρο, έβαζε μέσα στην πίτα πολύ πράμα, αν του έλεγες να μη βάλει πατάτες, σου έβαζε ένα κιλό γύρο.
![]()
λογικό, το χοιρινό κάτω είναι όπως το ρύζι στην Κίνα, καταναλώνεται και ως φρούτο, συνοδεύει το ουίσκι, εξαφανίζει τον πόνο, προστατεύει από τη βασκανία κλπ
Γενικά για τη σχέση σουβλάκι-Κρήτη:
1) Η πίτα άργησε να καθιερωθεί, πιθανώς ένεκα πληθώρας αντίστοιχων εδεσμάτων στην τοπική κουζίνα: παξιμάδια, καλτσούνια κλπ αλμυρά, ημίγλυκα και γλυκά πιτάκια, σφολιατοειδή, πίτες (παρότι τους τελευταίους αιώνες δεν υπάρχουν σιτοβολώνες). Ουσιαστικά, καθιερώθηκε μέσω της ζήτησης εκ των φοιτητών από τα υπόλοιπα μέρη - δλδ χρονικά περίπου με την έλευση του ΠΑΣΟΚ, ίσως και εξαιτίας του.
2) Μέχρι τότε κυριαρχούσε το χοιρινό καλαμάκι. Η αποκαλούμενη ΤΣΙΤΑ, η δε αντίστοιχη δραστηριότητα περιγράφεται πάντοτε στον πληθυντικό: τρώω τσίτες, πάμε για τσίτες. Στο καθιστό ή στο όρθιο.
3) Η πατάτα με/στο σουβλάκι υπήρχε πριν υπάρξει σουβλάκι. Πιάτο με πατάτες κάτω-τσίτες πάνω για καθιστό. Χάρτινη σακουλάρα με πατάτες τα 3/4 και τσιτωμένες πάνω τους -και να εξέχουν- τσίτες για το όρθιο. Εξ ου και η μικρή ανάγκη σου να συνοδεύσεις με ψωμί. Εξ ου και το στούμπωμα της σύγχρονης πίτας με δυο στρέμματα πατάτα, που συνήθως είναι και στρογγυλοκομμένη - ένα το κρατούμενο.
4) Ακόμη και στην -απίθανη- περίπτωση που τελικά ο χοιρινός γύρος δεν πρωτοανακαλύφθηκε στο νησί, είναι σίγουρο ότι εκεί αγκαλιάστηκε θερμότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα - ακριβώς όπως ο Παπαντρέας. Αιτία η υψηλή προσφορά-χαμηλό κόστος α΄ ύλης και αποτέλεσμα: μισή χοιρομάνα ανά τεμάχιον - κι άλλο κρατούμενο.
5) Άρα, πλήθος/σχήμα πατάτας + όγκος κρέατος ---> χωροταξικό ζήτημα που επιλύθηκε με γιγάντωση της πίτας. Μονίμως από εισαγωγής ευρώ, στην Κρήτη πληρώνεις 0,30-0,50 λεπτά ακριβότερα -από Αθήνα- την πίτα ανεξαρτήτως γέμισης και τουμπανιάζουν οι γυναίκες με λιγότερο από μία, οι άντρες με βία μιάμιση.
6) Ο τυλιχτής έχει μπροστά του ένα κεσεδάκι με τζατζίκι και μία μπανιέρα με γιαούρτι (τρισύλλαβον και τριγενές: ο γιααύρτης, η γιαούρτη, το γιαούρτι). Δροσιστικότατον και ουχί μόνον κατά τους μήνας του θέρους.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Καλαμάκι σπέσιαλ θα φας το καλοκαίρι στην Αγία Μαρίνα, έξω από τη Στυλίδα. Στον Πλάτανο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Sid Vicious
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55 Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Μπορεί απλώς να γέρασα φίλε και να μη σηκώνει τον γύρο το στομάχι και γενικότερα ο οργανισμός μου. Όταν ήμουν 20-25 έτρωγα τρεις πίτες στην καθισιά, μαζί με δύο καλαμάκια για την επιγευση και την άλλη μέρα ήμουν μια χαρά.Sid Vicious έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:26Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55 Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
Σήμερα δεν το σηκώνω το προϊόν. Με χαλαει. Γι αυτό και το έχω κόψει.