!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ΚαράΝτίνα
Phorum.gr user: ΚαράΝτίνα

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚαράΝτίνα »

Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι γιατί αν και υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα σε Πελοπόννησο δεν υπήρξε εκεί τόσο μεγάλη διασπορά ούτε τόσο μεγάλη θνησιμότητα ενώ στη Δυτική Μακεδονία έχουν αρκετούς νεκρούς.
Τίποτα, βιβλία και μπίρες.

Kill, baby, kill
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΚαράΝτίνα έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:27 Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι γιατί αν και υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα σε Πελοπόννησο δεν υπήρξε εκεί τόσο μεγάλη διασπορά ούτε τόσο μεγάλη θνησιμότητα ενώ στη Δυτική Μακεδονία έχουν αρκετούς νεκρούς.
Γιατί φαίνεται ότι από Καστοριά και πέριξ πήγαν οι γουναράδες σε μεγάλους αριθμούς και όταν γύρισαν ήταν ανυποψίαστοι για κάποιο διάστημα. Μάλλον αυτό δεν συνέβη με το γκρουπ των προσκυνητών που γύρισε από το Σινά. Αυτοί νομίζω εντοπίστηκαν γρηγορότερα, τους παρασχέθηκε βοήθεια επίσης γρηγορότερα και δεν αφέθηκαν να τριγυρνάνε στην κοινότητα. Ίσως να τα θυμάμαι λάθος. Ας πει και κάποιος άλλος.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Turkish Health Minister: “Coronavirus cases are mostly in those between the ages of 20 and 65.”

Turkey has lockdown for everyone except people between the ages of 20 and 65.

It’s like the country has entered some kind of alternative universe where logic doesn’t exist.
Spoiler
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Lestat έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:20
Leporello έγραψε: 07 Απρ 2020, 23:19
vatraxos έγραψε: 07 Απρ 2020, 21:49Δυστυχώς έχουμε ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα. Και δεν έχει τελειώσει.
Ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΒ, Βέλγιο, Ολλανδία από τις άσχημα πληγείσες χώρες. Ανησυχητικό είναι όμως ότι σήμερα έκαναν ρεκόρ θανάτων κάποιες από τις λιγότερο πληγείσες χώρες, όπως η Σουηδία (114), η Ιρλανδία (36), η Πολωνία (22) και το Μεξικό (31). Σημαίνει άραγε αυτό πως αυτές οι χώρες ήταν απλώς καθυστερημένες στην εξάπλωση του ιού;
Πιθανον καποιες απο αυτες οντως να ηταν πισω στην εξελιξη της επιδημιας.
Βλεποντας τα σημερινα στοιχεια της Γαλλιας θεωρω οτι μαλλον δεν προκειται για τοσο μεγαλη καθυστερηση σε σχεση με Ιταλια και Ισπανια, αλλά για μικροτερη ιχνηλατηση των κρουσματων και των θυματων. Εχει κανει ελαχιστα τεστ σε σχεση με την Ιταλια (με ο,τι αυτο συνεπαγεται) και απο ο,τι φαινεται οσο περνουν οι μερες και τεσταρει με μεγαλυτερη συχνοτητα, αναδεικνυεται το μεγεθος της επιδημιας με απιστευτους αριθμους, δηλαδη συν 11.000 νεα κρουσματα και 1.417 θυματα.
Μαλιστα, οσο τα τεστ παραμενουν συνολικα σε χαμηλα επιπεδα, τοσο θα ειναι εκτός υπολογισμου κρουσματα και θυματα.
Δυστυχως, πιστευω οτι στην Γαλλια η κατασταση παει να παρει επικινδυνη τροπη. Μακαρι να κανω λαθος και να αποδωσουν τα μετρα της καραντινας.
Ετσι που τα λες είναι. Στην Γαλλία αυτή την στιγμή, το ποσοστό θετικών στα τεστ που έχουν κάνει είναι 48% ποσοστό απίστευτο, που δείχνει ότι τα τεστ γίνονται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. Γιά σύγκριση, στην Ελλάδα που κατηγορείται ότι δεν κάνει τεστ, το ποσοστό θετικών είναι 7% και στην Γερμανία λίγο πάνω από το 10%. Ο Θεός να βάλει το χέρι του στην Γαλλία.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Η Ιαπωνία ξεπερνάει όλες τις άλλες χώρες, με γιγαντιαίο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους ενός τρισ δολαρίων,

δηλ. 20% του ΑΕΠ. Σε αστρονομικά ύψη το παγκόσμιο χρέος. :o

https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN21P067
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Leporello έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:46Ετσι που τα λες είναι. Στην Γαλλία αυτή την στιγμή, το ποσοστό θετικών στα τεστ που έχουν κάνει είναι 48% ποσοστό απίστευτο, που δείχνει ότι τα τεστ γίνονται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. Γιά σύγκριση, στην Ελλάδα που κατηγορείται ότι δεν κάνει τεστ, το ποσοστό θετικών είναι 7% και στην Γερμανία λίγο πάνω από το 10%. Ο Θεός να βάλει το χέρι του στην Γαλλία.
Επίσης, δες αριθμό κρουσμάτων σήμερα στη Γαλλία σε σχέση με χθες.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ST48410 έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:38
ΚαράΝτίνα έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:27 Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι γιατί αν και υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα σε Πελοπόννησο δεν υπήρξε εκεί τόσο μεγάλη διασπορά ούτε τόσο μεγάλη θνησιμότητα ενώ στη Δυτική Μακεδονία έχουν αρκετούς νεκρούς.
Γιατί φαίνεται ότι από Καστοριά και πέριξ πήγαν οι γουναράδες σε μεγάλους αριθμούς και όταν γύρισαν ήταν ανυποψίαστοι για κάποιο διάστημα. Μάλλον αυτό δεν συνέβη με το γκρουπ των προσκυνητών που γύρισε από το Σινά. Αυτοί νομίζω εντοπίστηκαν γρηγορότερα, τους παρασχέθηκε βοήθεια επίσης γρηγορότερα και δεν αφέθηκαν να τριγυρνάνε στην κοινότητα. Ίσως να τα θυμάμαι λάθος. Ας πει και κάποιος άλλος.
perseus έγραψε: 29 Φεβ 2020, 20:12 ξαδερφη απο το χωριο μου ειπε οτι και 300 γουναραδες απο την καστορια ηταν σε συνεδριο στο μιλανο.
29 φεβρουαριου το ειπα εγω στο φορουμ ,μια χαρα ηξεραν το προβλημα ,αλλα κουλης και τσιοδρας μπουκακε φορ εβερ.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:11 Αυτό που λες τώρα είναι λίγο ματσακονιά, διότι είναι μη διαψεύσιμο. Μπορείς να υποθέσεις ό,τι θέλεις, αλλά θα πρέπει να βασίζεται σε μια λογική. Π.χ. αν υπήρχε συστηματική ανοδική τάση που ανακόπηκε θα μπορούσες να προβάλεις αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα, μετά το 2012 υπήρχε συστηματική καθοδική τάση που ανατράπηκε μετά το 2016.

Αυτό δείχνει ότι υπήρξε μηδενική επίδραση του σκανδάλου στις πωλήσεις της VW.
Ειλικρινά βαριέμαι να ψάξω στοιχεία για αυτή την υπόθεση. Κάποιος φίλος ανέφερε ένα ποσό κάποιων δις, παραπάνω. Μπορεί για τα μεγέθη του γκρουπ να είναι αμελητέο. Υπέθεσα ότι δικαστήρια, ποινές, ανακλήσεις και δυσφήμιση θα είχαν ένα υπολογίσιμο κόστος. Αν μου λέτε ότι δεν είχε επίδραση το δέχομαι καλή τη πίστει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έβλαψε την εικόνα τους έστω και λίγο και δεν θα τους ωφελούσε να δώσουν νέες λαβές. Δες και στο συγκεκριμένο θέμα που αντιμετωπίζονται ως κατ' αρχήν ψεύτες από αρκετούς χρήστες και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η απάτη με τους ρύπους.
hellegennes έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:11 Δεν γίνεται να μην ήταν ρατσιστές αυτοί που τα απέδιδαν. Αυτός είναι ο ορισμός του ρατσισμού και της προκατάληψης.

Δεν μιλάω για το να αποδίδει κάποιος γενικά κοινωνικής φύσης χαρακτηριστικά σε έναν λαό. Αυτό από μόνο του δεν είναι ρατσισμός, οφείλεται σε άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε αδικαιολόγητα στερεότυπα. Ρατσισμός είναι να σε αντιμετωπίζουν σαν μονάδα εκ προοιμίου ως άτομο που φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δηλαδή μπορεί κάποιος να θεωρεί -δικαίως ή αδίκως, δεν έχει σημασία- ότι οι Έλληνες είναι γενικά τεμπέληδες και λαός της τελευταίας στιγμής, αλλά αν αντιμετωπίζει εσένα τον ίδιο σαν άτομο της τελευταίας στιγμής και σαν τεμπέλη επειδή είσαι Έλληνας, τότε είναι ρατσιστής αυτός ο κάποιος.
Για αυτό το λόγο ακριβώς σου είπα ότι δεν ήταν ρατσιστές. Γιατί μόλις σε γνώριζαν, άλλαζε η εικόνα που είχαν για σένα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε το στερεότυπο, ούτε ότι δεν είχες να αντιμετωπίσεις μία κατ' αρχήν επιφύλαξη.
Άβαταρ μέλους
ST48410

vatraxos έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:49
Leporello έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:46Ετσι που τα λες είναι. Στην Γαλλία αυτή την στιγμή, το ποσοστό θετικών στα τεστ που έχουν κάνει είναι 48% ποσοστό απίστευτο, που δείχνει ότι τα τεστ γίνονται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. Γιά σύγκριση, στην Ελλάδα που κατηγορείται ότι δεν κάνει τεστ, το ποσοστό θετικών είναι 7% και στην Γερμανία λίγο πάνω από το 10%. Ο Θεός να βάλει το χέρι του στην Γαλλία.
Επίσης, δες αριθμό κρουσμάτων σήμερα στη Γαλλία σε σχέση με χθες.
Υποθέτω ότι στις αρχές της εβδομάδας έρχονται με υστέρηση να μπουν στο σύστημα κάποια αποτελέσματα του ΣΚ. Θυμάμαι την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας που ήμουν πιο αισιόδοξος και Τρίτη Τετάρτη ανατράπηκε η εικόνα. Ίσως ας πούμε να έχουν πολλά τεστς από ιδιωτικά κέντρα που δεν στέλνουν αποτελέσματα την Κυριακή. Οι επόμενες 2-3 μέρες θα μας πουν αν το σημερινό ήταν εξαίρεση ή τάση.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Leporello έγραψε: 07 Απρ 2020, 23:19 Ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΒ, Βέλγιο, Ολλανδία από τις άσχημα πληγείσες χώρες. Ανησυχητικό είναι όμως ότι σήμερα έκαναν ρεκόρ θανάτων κάποιες από τις λιγότερο πληγείσες χώρες, όπως η Σουηδία (114), η Ιρλανδία (36), η Πολωνία (22) και το Μεξικό (31). Σημαίνει άραγε αυτό πως αυτές οι χώρες ήταν απλώς καθυστερημένες στην εξάπλωση του ιού;
αυτή ήταν η κατάταξη το 2019 για τις πιο θωρακισμένες για να αντιμετωπίσουν μια πανδημία χώρες

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dna replication

μάλλον εννοούσαν πιο έτοιμες να δεχτούν πολλούς θανάτους...
Άβαταρ μέλους
Frozen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frozen »

dna replication έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:58
Leporello έγραψε: 07 Απρ 2020, 23:19 Ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΒ, Βέλγιο, Ολλανδία από τις άσχημα πληγείσες χώρες. Ανησυχητικό είναι όμως ότι σήμερα έκαναν ρεκόρ θανάτων κάποιες από τις λιγότερο πληγείσες χώρες, όπως η Σουηδία (114), η Ιρλανδία (36), η Πολωνία (22) και το Μεξικό (31). Σημαίνει άραγε αυτό πως αυτές οι χώρες ήταν απλώς καθυστερημένες στην εξάπλωση του ιού;
αυτή ήταν η κατάταξη το 2019 για τις πιο θωρακισμένες για να αντιμετωπίσουν μια πανδημία χώρες

Εικόνα
Ποια είναι τα κριτήρια;
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:
Άβαταρ μέλους
ST48410

perseus έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:50
ST48410 έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:38
perseus έγραψε: 29 Φεβ 2020, 20:12 ξαδερφη απο το χωριο μου ειπε οτι και 300 γουναραδες απο την καστορια ηταν σε συνεδριο στο μιλανο.
29 φεβρουαριου το ειπα εγω στο φορουμ ,μια χαρα ηξεραν το προβλημα ,αλλα κουλης και τσιοδρας μπουκακε φορ εβερ.
Τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου φώναζα κι εγώ εδώ, αλλά με όποιον μιλούσα έξω με αντιμετώπιζε σαν εξωγήινο. Αν θυμάσαι αρκετοί αγνόησαν τις συστάσεις για τα Καρναβάλια το τριήμερο που ακολούθησε (Καθ. Δευτέρα 02/03). Μπορεί λοιπόν οι εκδρομείς από το Σινά επειδή ήταν μια βδομάδα μετά να συμπεριφέρθηκαν οι ίδιοι και το όλο σύστημα με περισσότερη αποτελεσματικότητα. Αλλιώς θα πρέπει να υποθέσουμε άλλες αιτίες, (διαφορετική παραλλαγή του ιού στους μεν και στους δε;) και δεν ξέρω αν στέκουν. Τελικά θα αρκούσε και ένας βαριά άρρωστος που γυρνούσε από σπίτι σε σπίτι για να κάνει μεγάλη ζημιά.
Άβαταρ μέλους
dna replication

Frozen έγραψε: 08 Απρ 2020, 01:01
dna replication έγραψε: 08 Απρ 2020, 00:58 αυτή ήταν η κατάταξη το 2019 για τις πιο θωρακισμένες για να αντιμετωπίσουν μια πανδημία χώρες

Εικόνα
Ποια είναι τα κριτήρια;

άξιοι!
https://www.ghsindex.org/about/#Develop ... -GHS-Index
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 08 Απρ 2020, 01:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”