Εντάξει οι Κινέζοι κάποιους από τους φορείς που δεν είχαν συμπτώματα τους έβαζαν σε ειδικά μέρη απομονωμένους. Αλλά και πάλι αμφιβάλλω και εγω για τα νούμερα τους. Αν πάντως όντως έχουμε τώρα 150.000 κρούσματα τότε η θνησιμότητα είναι και πιο κάτω από την κοινή γρίπη. Εγώ δεν το νομίζω. Αν ισχύει αυτό τότε στην Ιταλία πρέπει να έχει νοσήσει πάνω από το 25% του πληθυσμού!kameron έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:12Με την ίδια λογική αναδεικνύει ότι κάτι δεν μας λένε σωστά οι Κινέζοι που ως δια μαγείας εξαφάνισαν τα κρούσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ασυμπτωματικούς πολλούς θα είχαν και αυτοί.Arisvilla έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:08 Επίσης αυτό με τα 8% ασυμπτωματικούς που ήρθαν από Ισπανία φανερώνει και το γιατί θα αποτύχει το "μένουμε στο σπίτι" ειδικά εκεί που έχουμε ήδη μεγάλη διασπορά του ιού. Οι νέοι ασυμπτωματικοί που θα μείνουν σπίτι με τους γονείς τους και είναι φορείς του ιου θα κολλήσουν τους γονείς τους και τους παππούδες τους. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι οι νέοι στην Ελλάδα μένουν μόνοι τους. Εδώ υπάρχουν 40αρηδες που μένουν με τους γονείς τους.
Το μόνο καλό που βλέπω σε όλα αυτά είναι το ενδεχόμενο η πραγματική θνησιμότητα στο σύνολο του πληθυσμού να είναι όντως ιδιαίτερα χαμηλή, πιο κοντά στο 0,1% παρά στο 0,5%.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Πάντως η Ιταλία ξανατσίμπησε σήμερα, παρά το λοκντάουν.
My Life had stood, a Loaded Gun
- Veni Vidi Vici
Εμένα μου κάνει εντύπωση το εξής: Γιατί ορισμένα κατά τεκμήριο ισχυρά και οργανωμένα κράτη (βλ. ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Αυστραλία κλπ) δεν πραγματοποιούν τυχαία δειγματοληπτικές έρευνες σε δείγματα 100-200 ατόμων σε περιοχές κρίσεως ή μη κρίσεως (λ.χ. ιταλικός νότος) ώστε να διαπιστωθεί στατιστικά που βρισκόμαστε.Arisvilla έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:15 Αν ισχύει αυτό τότε στην Ιταλία πρέπει να έχει νοσήσει πάνω από το 25% του πληθυσμού!
Ακόμα και αυτό που κάναμε εμείς χθες με τους εξ Ισπανίας, δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει κάπου αλλού, δλδ συγκεκριμένο αριθμό νοσούντων σε σχέση με συνολικό δείγμα. Εμείς βγάλαμε από Ισπανία 8%, άλλοι από άλλες χώρες πόσο; Έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kameron την 24 Μαρ 2020, 20:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Γιατί αποκλείεται με σωστό χειρισμο να πλησιάζει την θνησιμότητα της γριπης και απλά να μεταδίδεται πιο εύκολα ; Το μακελειό που γίνεται στις άλλες χώρες δεν γίνεται γιατί ο ιός είναι ανίκητος και πεθαίνει οποίος κολλήσει. Γίνεται γιατί δεν φτάνουν οι εγκαταστάσεις οπότε υποχρεωτικά οι γιατροί διαλεγουν με ποιον θα ασχοληθούν. Σε ενα ιδανικό σενάριο που θα υπήρχε ένας γιατρός και ένα κρεβάτι ΜΕΘ για όποιον το χρειαστεί δεν θα βλέπαμε αυτά τα νούμερα ούτε στην Ιταλία ούτε στην ΙσπανιαArisvilla έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:09Αν έχουν μολυνθεί τόσοι πολλοί τότε η Θνησιμότητα πλησιάζει αυτήν της κοινής γρίπης. Δεν νομίζωkameron έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:08Λίγα λες, πιο λογικό μου ακούγεται να έχει ήδη μολυνθεί περί το 1-2% του συνολικού πληθυσμού.Arisvilla έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:01
Όχι τόσα πολλά ρε. Πολύ λιγότερα είναι γύρω στις 20 με 25 χιλιάδες είναι.
Σκέψου το δείγμα από την Ισπανία που μας προέκυψε σήμερα 8%+.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Καλά κρασιά...
"Νοσηλεύουμε και σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμα και αθλητές. Σίγουρα, η κατάσταση του ανοσοποιητικού έχει σημασία και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι άτρωτος».
https://www.kathimerini.gr/1070575/arti ... nosokomeio
"Νοσηλεύουμε και σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμα και αθλητές. Σίγουρα, η κατάσταση του ανοσοποιητικού έχει σημασία και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι άτρωτος».
https://www.kathimerini.gr/1070575/arti ... nosokomeio
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
Gouerino 4
Αυτοι θα πατησουν τα 100.Εδώ υπάρχουν 40αρηδες που μένουν με τους γονείς τους.
Δεν τους σκιαζει φοβερα καμιά
Ρε συ Κάμερον, το 8% από ποιο σύνολο; Από τα 200 άτομα που ήρθαν με το αεροπλάνο από την ισπανια; Και παίρνεις αυτό το ποσοστό και γενικεύεις;kameron έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:12Με την ίδια λογική αναδεικνύει ότι κάτι δεν μας λένε σωστά οι Κινέζοι που ως δια μαγείας εξαφάνισαν τα κρούσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ασυμπτωματικούς πολλούς θα είχαν και αυτοί.Arisvilla έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:08 Επίσης αυτό με τα 8% ασυμπτωματικούς που ήρθαν από Ισπανία φανερώνει και το γιατί θα αποτύχει το "μένουμε στο σπίτι" ειδικά εκεί που έχουμε ήδη μεγάλη διασπορά του ιού. Οι νέοι ασυμπτωματικοί που θα μείνουν σπίτι με τους γονείς τους και είναι φορείς του ιου θα κολλήσουν τους γονείς τους και τους παππούδες τους. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι οι νέοι στην Ελλάδα μένουν μόνοι τους. Εδώ υπάρχουν 40αρηδες που μένουν με τους γονείς τους.
Το μόνο καλό που βλέπω σε όλα αυτά είναι το ενδεχόμενο η πραγματική θνησιμότητα στο σύνολο του πληθυσμού να είναι όντως ιδιαίτερα χαμηλή, πιο κοντά στο 0,1% παρά στο 0,5%.
Κάλμα λίγο.
Mα και αυτοί ήρθαν από μέρη με μεγάλο πληθυσμό και μια χώρα που είναι μπροστά στην καμπύλη από εμάς.Namrail έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:24 Ρε συ Κάμερον, το 8% από ποιο σύνολο; Από τα 200 άτομα που ήρθαν με το αεροπλάνο από την ισπανια; Και παίρνεις αυτό το ποσοστό και γενικεύεις;
Κάλμα λίγο.
Άσε που μπορεί να κόλλησαν και μέσα στο αεροπλάνο.
Forecasts by Country
On this page, we present the 6-day forecasts of COVID-19 case counts by country based on a novel epidemiological model that integrates the effect of population behavior changes due to government measures and social distancing.
Click a country below to view the forecasts for that country. Move the pointer to display the number of confirmed cases by date.
http://rocs.hu-berlin.de/corona/docs/fo ... y_country/
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Επιδημιολογος του Στάνφορντ λέει τώρα ότι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα σε ότι αφορά τα πραγματικά κρούσματα.
Μια χαρά δείγμα είναι οι 260 τόσοι, στη μεγάλη τους μάλιστα πλειοψηφία νέοι.Namrail έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:24
Ρε συ Κάμερον, το 8% από ποιο σύνολο; Από τα 200 άτομα που ήρθαν με το αεροπλάνο από την ισπανια; Και παίρνεις αυτό το ποσοστό και γενικεύεις;
Δεν είναι στατιστικά αδιάφορο το 8%, ειδικά όταν είναι σχεδόν όλοι ασυμπτωματικοί.
Αν έκαναν άλλα 10 τέτοια δείγματα στην Ισπανία, σε διαφορετικές περιοχές θα είχαμε μια πιο σαφή εικόνα. Το ίδιο σε όλες τις χώρες.
Γιατί δεν το κάνουν; Δεν το έχουν σκεφθεί; Όχι βέβαια, μάλλον δεν θέλουν να απλωθεί ο πανικός από το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όμως αυτό θα είχε και ανάποδη ανάγνωση, το πολύ χαμηλό πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας.
Αν λες για τον Ιωαννίδη, αυτός είπε ότι τα κρούσματα είναι περίπου 100.000. Ο Τσιόδρας είχε πει για 10.000.Namrail έγραψε: 24 Μαρ 2020, 20:29 Επιδημιολογος του Στάνφορντ λέει τώρα ότι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα σε ότι αφορά τα πραγματικά κρούσματα.
Προφανώς χωρίς δειγματοληπτικούς ελέγχους, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Αν ο επιδημιολογος του Στάνφορντ είναι ο Έλληνας, απλά θα μεταφέρει τα όσα έχει υποστηρίξει εδώ και 4-5 μέρες σε άρθρο του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jimdenin την 24 Μαρ 2020, 20:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Μητσακος DJ
Πέρα από τον ιό, κρατήστε μια πρόβλεψη μου για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πιστεύω ότι (από) αυτήν (και έπειτα) χρονιά το καλοκαίρι θα είναι καταστροφικό λόγω κλιματικής αλλαγής. Μιλάμε για το θερμότερο καλοκαίρι που έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Μακάρι να βγω λάθος αλλά κάτι μου λέει ότι επίκειται τεράστια καταστροφή λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.
Πιστεύω ότι (από) αυτήν (και έπειτα) χρονιά το καλοκαίρι θα είναι καταστροφικό λόγω κλιματικής αλλαγής. Μιλάμε για το θερμότερο καλοκαίρι που έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Μακάρι να βγω λάθος αλλά κάτι μου λέει ότι επίκειται τεράστια καταστροφή λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις