!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:38
Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:34
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31

Και ήταν θετικός;
Ναι και αυτός, όπως και κάποιοι μεγάλης ηλικίας σε χωριά της Αρτας και της Λακωνίας που δεν έχουν ταξιδέψει πουθενά. Και αν τους μεγάλης ηλικίας μπορείς να τους εντοπίσεις πιο εύκολα γιατί λογικά θα έχουν συμπτώματα στους πιτσιρικάδες δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.
Κι από που κόλλησε; εννοω ήρθε σε επαφή με αλλούς εκτός του χωριού; με κάποιον που είχε έρθει αυτός με κάποιον άλλον κτλ; λογικά κάποια αλυσίδα παίζει; Νοσηλεύεται;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Πρώτο κρούσμα στην Ισπανία (από Ιταλία) στις 24/02 με μεγάλη αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα δύο ημέρες μετά (επίσης από Ιταλία).

Δε ξέρω αν το χτεσινό και ειδικά το σημερινό τους ύφος έχει να κάνει ότι φοβούνται αρχή μεγάλης έξαρσης περιστατικών και θανάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, σχεδόν παράλληλα με την Ισπανία.

Το δεύτερο πολύ ανησυχητικό είναι η δήλωση τους ότι το ΕΣΥ αρχίζει να αισθάνεται πίεση. Καΐκαμε αν αισθανόμαστε πίεση με μόνο 600 κρούσματα εκ των οποίων μόνο 100 νοσηλευόμενοι.

Επαινετές οι ανθρωπιστικές αξίες του Τσίοδρα με το σπάσιμο της φωνής όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας της ζωής και του τελευταίου ηλικιωμένου. Ελπίζω να μπορεί να το διαχειριστεί και να μην έχει break down αν οι θάνατοι μεγάλης ηλικίας ανθρώπων πολλαπλασιαστούν. Πρόκειται όμως για εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:48
Αν έμενε σε χωριό μόνιμα και πήγαινε σχολείο με λεωφορείο ή ταξί όλα είναι πιθανά.
Έχουν περάσει 14 ημέρες από το κλείσιμο των σχολείων, φροντιστηρίων κλπ;
Μπορεί από κάποια καφετέρια.
Από ένα πόμολο κάπου...
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:48
Αν έμενε σε χωριό μόνιμα και πήγαινε σχολείο με λεωφορείο ή ταξί όλα είναι πιθανά.
Έχουν περάσει 14 ημέρες από το κλείσιμο των σχολείων, φροντιστηρίων κλπ;
Μπορεί από κάποια καφετέρια.
Από ένα πόμολο κάπου...
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.
Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:15 Το χουν γαμησει με τα ρητά και οι δύο.
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;

Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
argouen έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:01
σωστα

Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58

Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59

Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.
Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:15 Το χουν γαμησει με τα ρητά και οι δύο.
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;

Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
argouen έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:01
σωστα

Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Θα σου πω εγώ τι κάνω.
Έξω από το σπίτι έχω μια νταμιτζάνα με τσικουδιά.
Ότι έρθει από την πόλη με βρεγμένο πανί το πλένω και μετά θα μπει μέσα στο σπίτι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Jack Shephard έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:06 Πρώτο κρούσμα στην Ισπανία (από Ιταλία) στις 24/02 με μεγάλη αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα δύο ημέρες μετά (επίσης από Ιταλία).

Δε ξέρω αν το χτεσινό και ειδικά το σημερινό τους ύφος έχει να κάνει ότι φοβούνται αρχή μεγάλης έξαρσης περιστατικών και θανάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, σχεδόν παράλληλα με την Ισπανία.

Το δεύτερο πολύ ανησυχητικό είναι η δήλωση τους ότι το ΕΣΥ αρχίζει να αισθάνεται πίεση. Καΐκαμε αν αισθανόμαστε πίεση με μόνο 600 κρούσματα εκ των οποίων μόνο 100 νοσηλευόμενοι.

Επαινετές οι ανθρωπιστικές αξίες του Τσίοδρα με το σπάσιμο της φωνής όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας της ζωής και του τελευταίου ηλικιωμένου. Ελπίζω να μπορεί να το διαχειριστεί και να μην έχει break down αν οι θάνατοι μεγάλης ηλικίας ανθρώπων πολλαπλασιαστούν. Πρόκειται όμως για εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο.
Mα φυσικά και αυτό φοβάται. Αλλά στην Ισπανία ενώ επίσημα είχαν το πρώτο κρούσμα στις 24-2 είχαν σίγουρα διάδοση στην κοινότητα από πριν. Ο Πρώτος θάνατος που ανακοίνωσαν ήταν ένας που πέθανε στα μέσα Φλεβάρη και του έκαναν νεκροψία μετά. Εμείς είμαστε αρκετά πιο πίσω από την Ισπανία, μάλλον 2 εβδομάδες. Ελπίζω να πάρουν τις αποφάσεις που εδώ και μια εβδομάδα έπρεπε να πάρουν άμεσα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Custom_F έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:57 Ορφανά δεν είναι. Από κάπου κολλάνε. Απλώς δε μπορούν να το εντοπίσουν.
Μα από τη στιγμή που υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, αυτό είναι αδύνατον να εντοπισθεί. Μόνον και μόνον η τροφοδότηση των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι μέσο διασποράς του ιού. Σαφώς και σε μικρότερο μέγεθος απ' ό,τι η άμεση επαφή με κάποιον φορέα αλλά αρκετό για τη διασπορά έστω και σε έναν ή δύο ανθρώπους. Το αναφέρω αυτό γιατί διαβάζω για "καραντίνες" μεγάλων πόλεων ή χωριών λες και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ασφαλείς περιοχές. Το ζητούμενο της απαγόρευσης είναι η αποφυγή της μεγαλύτερης διάδοσης. Καμμία περιοχή δεν είναι σίγουρα "καθαρή".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Εικόνα

Άντε γεια!
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Niki έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:12

Θα σου πω εγώ τι κάνω.
Ότι έρθει από την πόλη με βρεγμένο πανί το πλένω και μετά θα μπει μέσα στο σπίτι.
Πέτα κι ένα σπίρτο μετά για να το σιγουρεψεις.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Lugozzi έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14 Εικόνα

Άντε γεια!
Πραγματικά είναι τωρινή αυτή;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici »

Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:03 Εγώ το ξαναγράφω η ζημιά που έγινε με το μη σφράγισμα της Αθήνας είναι τεράστια για την επαρχία. Και αυτό δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης.
Και όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ηλείας και της Πάτρας και της Καστοριάς.

Φυσικά δεν ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια απόφαση ή τι επιπτώσεις θα έχει αλλά έπρεπε να παρθεί.
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:15

Άντε γεια!
https://www.protothema.gr/greece/articl ... -paralies/
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14
Niki έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:12

Θα σου πω εγώ τι κάνω.
Πέτα κι ένα σπίρτο μετά για να το σιγουρεψεις.
αλληλογραφία λογαριασμοί καίγονται χωρίς να ανοίξω φάκελο. :smt005:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14
Custom_F έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:57 Ορφανά δεν είναι. Από κάπου κολλάνε. Απλώς δε μπορούν να το εντοπίσουν.
Μα από τη στιγμή που υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, αυτό είναι αδύνατον να εντοπισθεί. Μόνον και μόνον η τροφοδότηση των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι μέσο διασποράς του ιού. Σαφώς και σε μικρότερο μέγεθος απ' ό,τι η άμεση επαφή με κάποιον φορέα αλλά αρκετό για τη διασπορά έστω και σε έναν ή δύο ανθρώπους. Το αναφέρω αυτό γιατί διαβάζω για "καραντίνες" μεγάλων πόλεων ή χωριών λες και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ασφαλείς περιοχές. Το ζητούμενο της απαγόρευσης είναι η αποφυγή της μεγαλύτερης διάδοσης. Καμμία περιοχή δεν είναι σίγουρα "καθαρή".
Το έγραψα και αλλού το 95% των κρουσμάτων προέρχεται από ανθρώπινη επαφή. Οι Κινέζοι με το σφράγισμα καθάρισαν σε ένα μήνα. Στην Ευρώπη δεν θέλουν να το κάνουν. Οκ θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αλλά να μην μας μιλούν πια για ατομική ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:15

Άντε γεια!
:g030:

Re: Φτιαχνομε κρατος κυριοι
Δημοσίευση από Αγις » Σήμερα, 16:02

Παπαρια κρατος φτιαχνεται - γεματη η παραλια - με ολα τα κομφορια οι σκασμενοι απο την κλεισουρα .
Ταπερ - μπυρες - καρεκλες - ρακετες - μουσικη ....
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”