Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:38Κι από που κόλλησε; εννοω ήρθε σε επαφή με αλλούς εκτός του χωριού; με κάποιον που είχε έρθει αυτός με κάποιον άλλον κτλ; λογικά κάποια αλυσίδα παίζει; Νοσηλεύεται;Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:34Ναι και αυτός, όπως και κάποιοι μεγάλης ηλικίας σε χωριά της Αρτας και της Λακωνίας που δεν έχουν ταξιδέψει πουθενά. Και αν τους μεγάλης ηλικίας μπορείς να τους εντοπίσεις πιο εύκολα γιατί λογικά θα έχουν συμπτώματα στους πιτσιρικάδες δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Πρώτο κρούσμα στην Ισπανία (από Ιταλία) στις 24/02 με μεγάλη αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα δύο ημέρες μετά (επίσης από Ιταλία).
Δε ξέρω αν το χτεσινό και ειδικά το σημερινό τους ύφος έχει να κάνει ότι φοβούνται αρχή μεγάλης έξαρσης περιστατικών και θανάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, σχεδόν παράλληλα με την Ισπανία.
Το δεύτερο πολύ ανησυχητικό είναι η δήλωση τους ότι το ΕΣΥ αρχίζει να αισθάνεται πίεση. Καΐκαμε αν αισθανόμαστε πίεση με μόνο 600 κρούσματα εκ των οποίων μόνο 100 νοσηλευόμενοι.
Επαινετές οι ανθρωπιστικές αξίες του Τσίοδρα με το σπάσιμο της φωνής όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας της ζωής και του τελευταίου ηλικιωμένου. Ελπίζω να μπορεί να το διαχειριστεί και να μην έχει break down αν οι θάνατοι μεγάλης ηλικίας ανθρώπων πολλαπλασιαστούν. Πρόκειται όμως για εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο.
Δε ξέρω αν το χτεσινό και ειδικά το σημερινό τους ύφος έχει να κάνει ότι φοβούνται αρχή μεγάλης έξαρσης περιστατικών και θανάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, σχεδόν παράλληλα με την Ισπανία.
Το δεύτερο πολύ ανησυχητικό είναι η δήλωση τους ότι το ΕΣΥ αρχίζει να αισθάνεται πίεση. Καΐκαμε αν αισθανόμαστε πίεση με μόνο 600 κρούσματα εκ των οποίων μόνο 100 νοσηλευόμενοι.
Επαινετές οι ανθρωπιστικές αξίες του Τσίοδρα με το σπάσιμο της φωνής όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας της ζωής και του τελευταίου ηλικιωμένου. Ελπίζω να μπορεί να το διαχειριστεί και να μην έχει break down αν οι θάνατοι μεγάλης ηλικίας ανθρώπων πολλαπλασιαστούν. Πρόκειται όμως για εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:48
Αν έμενε σε χωριό μόνιμα και πήγαινε σχολείο με λεωφορείο ή ταξί όλα είναι πιθανά.
Έχουν περάσει 14 ημέρες από το κλείσιμο των σχολείων, φροντιστηρίων κλπ;
Μπορεί από κάποια καφετέρια.
Από ένα πόμολο κάπου...
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.
taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:48
Αν έμενε σε χωριό μόνιμα και πήγαινε σχολείο με λεωφορείο ή ταξί όλα είναι πιθανά.
Έχουν περάσει 14 ημέρες από το κλείσιμο των σχολείων, φροντιστηρίων κλπ;
Μπορεί από κάποια καφετέρια.
Από ένα πόμολο κάπου...
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;
Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Θα σου πω εγώ τι κάνω.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:09ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:58Σωστά. Μπορείς να βρεις άκρη από αυτό αν ο φορέας που έπιασε το πόμολο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει συμπτώματα;Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Εν δυνάμει φορείς είμαστε όλοι.taliban έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:59Επιβιώνει για κάποιες ώρες στις επιφάνειες. Νομίζω 9 ώρες στα μεταλλικά.Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:52
Για να κολλήσεις από το πομολο θα πρέπει αυτός που έχει τον ιό να έχει πχ σταγονίδια στο χέρι του, να πιάσει το πομολο, και μετά πχ να το πιάσω εγώ και να βάλω το χέρι μου αφηρημένα στο πρόσωπο για να κολλήσω. Σωστά;
Γιατί έχει χαθεί η μπάλα.
Το ότι δεν σφράγισαν την Αθήνα και τον κάθε νόμο ξεχωριστά ακόμη δεν το καταλαβαίνω.
Δεν μπορούν ;
Δεν θέλουν ;
Όπως και να χει...την μαμησαμε.
Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.
Με τα γάντια τελικά πόσο προστατευομαστε; αντε και φοράς γάντια, πιάνεις το πομολο, μετά μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ θα πιάσεις το πακέτο με τα μακαρόνια, θα το βάλεις στο καρότσι. Θα το πας σπίτι σου, έχει μείνει ο ιος πάνω;
Έξω από το σπίτι έχω μια νταμιτζάνα με τσικουδιά.
Ότι έρθει από την πόλη με βρεγμένο πανί το πλένω και μετά θα μπει μέσα στο σπίτι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Mα φυσικά και αυτό φοβάται. Αλλά στην Ισπανία ενώ επίσημα είχαν το πρώτο κρούσμα στις 24-2 είχαν σίγουρα διάδοση στην κοινότητα από πριν. Ο Πρώτος θάνατος που ανακοίνωσαν ήταν ένας που πέθανε στα μέσα Φλεβάρη και του έκαναν νεκροψία μετά. Εμείς είμαστε αρκετά πιο πίσω από την Ισπανία, μάλλον 2 εβδομάδες. Ελπίζω να πάρουν τις αποφάσεις που εδώ και μια εβδομάδα έπρεπε να πάρουν άμεσα.Jack Shephard έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:06 Πρώτο κρούσμα στην Ισπανία (από Ιταλία) στις 24/02 με μεγάλη αύξηση θανάτων τις τελευταίες ημέρες. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα δύο ημέρες μετά (επίσης από Ιταλία).
Μα από τη στιγμή που υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, αυτό είναι αδύνατον να εντοπισθεί. Μόνον και μόνον η τροφοδότηση των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι μέσο διασποράς του ιού. Σαφώς και σε μικρότερο μέγεθος απ' ό,τι η άμεση επαφή με κάποιον φορέα αλλά αρκετό για τη διασπορά έστω και σε έναν ή δύο ανθρώπους. Το αναφέρω αυτό γιατί διαβάζω για "καραντίνες" μεγάλων πόλεων ή χωριών λες και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ασφαλείς περιοχές. Το ζητούμενο της απαγόρευσης είναι η αποφυγή της μεγαλύτερης διάδοσης. Καμμία περιοχή δεν είναι σίγουρα "καθαρή".Custom_F έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:57 Ορφανά δεν είναι. Από κάπου κολλάνε. Απλώς δε μπορούν να το εντοπίσουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πέτα κι ένα σπίρτο μετά για να το σιγουρεψεις.Niki έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:12
Θα σου πω εγώ τι κάνω.
Έξω από το σπίτι έχω μια νταμιτζάνα με τσικουδιά.
Ότι έρθει από την πόλη με βρεγμένο πανί το πλένω και μετά θα μπει μέσα στο σπίτι.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Πραγματικά είναι τωρινή αυτή;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Παιδιά αυτά με τα πόμολα τις επιφάνειες κτλ και το πλύσιμο χεριών είναι λίγο υπερβολικά. Το 5% των κρουσμάτων έχουμε από επιφάνειες κτλ. Και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διάδοση στην κοινότητα το οποίο ισχύει μόνο στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Το 95% των κρουσμάτων έρχεται μετά από ανθρώπινη επαφή. Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί και έτσι μεταδίδεται εύκολα η νόσος. Αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί εύκολα αν βγεις έξω και μείνεις 2 λεπτά με κάποιον και στη σωστή απόσταση. Μέσα στις οικογένειες μεταδίδεται κυρίως.
- Veni Vidi Vici
Και όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Ηλείας και της Πάτρας και της Καστοριάς.Arisvilla έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:03 Εγώ το ξαναγράφω η ζημιά που έγινε με το μη σφράγισμα της Αθήνας είναι τεράστια για την επαρχία. Και αυτό δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης.
Φυσικά δεν ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια απόφαση ή τι επιπτώσεις θα έχει αλλά έπρεπε να παρθεί.
Αlea jacta est
αλληλογραφία λογαριασμοί καίγονται χωρίς να ανοίξω φάκελο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Το έγραψα και αλλού το 95% των κρουσμάτων προέρχεται από ανθρώπινη επαφή. Οι Κινέζοι με το σφράγισμα καθάρισαν σε ένα μήνα. Στην Ευρώπη δεν θέλουν να το κάνουν. Οκ θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αλλά να μην μας μιλούν πια για ατομική ευθύνη.ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 19:14Μα από τη στιγμή που υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, αυτό είναι αδύνατον να εντοπισθεί. Μόνον και μόνον η τροφοδότηση των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι μέσο διασποράς του ιού. Σαφώς και σε μικρότερο μέγεθος απ' ό,τι η άμεση επαφή με κάποιον φορέα αλλά αρκετό για τη διασπορά έστω και σε έναν ή δύο ανθρώπους. Το αναφέρω αυτό γιατί διαβάζω για "καραντίνες" μεγάλων πόλεων ή χωριών λες και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ασφαλείς περιοχές. Το ζητούμενο της απαγόρευσης είναι η αποφυγή της μεγαλύτερης διάδοσης. Καμμία περιοχή δεν είναι σίγουρα "καθαρή".Custom_F έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:57 Ορφανά δεν είναι. Από κάπου κολλάνε. Απλώς δε μπορούν να το εντοπίσουν.
Re: Φτιαχνομε κρατος κυριοι
Δημοσίευση από Αγις » Σήμερα, 16:02
Παπαρια κρατος φτιαχνεται - γεματη η παραλια - με ολα τα κομφορια οι σκασμενοι απο την κλεισουρα .
Ταπερ - μπυρες - καρεκλες - ρακετες - μουσικη ....
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-