!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

NewModelArmy έγραψε: 15 Μαρ 2020, 19:05
Highlander έγραψε: 15 Μαρ 2020, 18:59 331 κρούσματα τώρα :o
Γιατί το emoticon; Που το περίεργο; Αυτή είναι η εκθετικη αυξηση. Σε λίγες μέρες θα είναι πανω από 1000 την ημέρα τα επιβεβαιωμενα κρούσματα.
Λέγονται διάφορες παπαριές γιά την εκθετική αύξηση. Το θέμα δεν είναι το είδος τής αύξησης, αλλά οι παράμετροί της. Π.χ. εκθετική αύξηση είναι και η αύξηση με σταθερό ρυθμό 5% κάθε μέρα, εκθετική είναι και η αύξηση με ρυθμό 50%.

Εν προκειμένω, το άσχημο είναι ότι από την Παρασκευή ανέβηκε ο ρυθμός αύξησης νέων κρουσμάτων και εκεί που γινόταν διπλασιασμός ανά 4-5 ημέρες, τώρα γίνεται σχεδόν κάθε δύο μέρες. Υπάρχει μιά ελπίδα, ότι 54 κρούσματα συνέβησαν στην πραγματικότητα τις προηγούμενες μέρες και αναφέρθηκαν σήμερα. Δηλαδή η αύξηση μπορεί να μην είναι όσο απότομη φαίνεται.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Επικοινώνησα με ενα φίλο γιατρό πριν λίγο, παθολόγο, και τον ρώτησα απο περιέργεια, αν παίζει τίποτα σε πρόληψη για τον ιό. Μου διευκρίνισε ότι πρόληψη στο 100% για εναν ιό ειναι κάτι αδύνατον, αλλά βιταμίνη D, ω3 λιπαρά οξέα, μπανάνα και κανέλλα, μου πρότεινε να τα εντάξω άμεσα στο διατροφολόγιό μου, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Του είπα ότι ότι τα περιέχω ήδη αυτά, και μου ζήτησε να τα αυξήσω κατακόρυφα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

vantono έγραψε: 15 Μαρ 2020, 20:22 Επικοινώνησα με ενα φίλο γιατρό πριν λίγο, παθολόγο, και τον ρώτησα απο περιέργεια, αν παίζει τίποτα σε πρόληψη για τον ιό. Μου διευκρίνισε ότι πρόληψη στο 100% για εναν ιό ειναι κάτι αδύνατον, αλλά βιταμίνη D, ω3 λιπαρά οξέα, μπανάνα και κανέλλα, μου πρότεινε να τα εντάξω άμεσα στο διατροφολόγιό μου, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Του είπα ότι ότι τα περιέχω ήδη αυτά, και μου ζήτησε να τα αυξήσω κατακόρυφα.
Και κόκκινο μήλο ( ή φλούδα παίζει ρόλο) κρανμπερι και κόκκινο κρεμμύδι.
Άβαταρ μέλους
vc15

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 »

Ερώτηση: ξέρουμε ποσοστά που διασωληνωθηκαν και επέζησαν?
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Κλείνουν τα σύνορα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

vatraxos έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:46 Παίδες, αν για κάθε είδηση σχετική με τον κορωνοϊό ανοίγουμε κι από ένα νήμα, θα χαθεί η μπάλα.

Συγχωνεύω το παρόν με το μεγάλο νήμα που αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
να τα κλειδώνετε και να ανοίγει άλλο μετα από λίγες σελίδες 100π.χ. μεγάλα νήματα γίνονται δυσχρηστα
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

NewModelArmy έγραψε: 15 Μαρ 2020, 19:05
Highlander έγραψε: 15 Μαρ 2020, 18:59 331 κρούσματα τώρα :o
Γιατί το emoticon; Που το περίεργο; Αυτή είναι η εκθετικη αυξηση. Σε λίγες μέρες θα είναι πανω από 1000 την ημέρα τα επιβεβαιωμενα κρούσματα.
δε θα προλαβαίνουν να τα επιβεβαιώνουν
Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope »

vc15 έγραψε: 15 Μαρ 2020, 20:33 Ερώτηση: ξέρουμε ποσοστά που διασωληνωθηκαν και επέζησαν?
συγγενικο μου προσωπο δουλέυει σε νοσοκομειο αναφοράς και μου ειπε 1 πεθανε και αλλοι 3 παραμένουν στην μονάδα αλλά εχουν ξεφύγει τον κίνδυνο προς το παρον
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?
https://youtu.be/FhBnW7bZHEE
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:52
NewModelArmy έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:46 Οι Ασιατες ειναι η ανωτερη φυλη.Τελος.Το βλεπεις και στο twitter.Πανικος παντου και στην Κορεα στην πουτσα τους ολα.Ασχολουνται με αυτους τους K-POP διαγωνισμους που φυσικα δεν σταματησαν.Κορεα η νεα υπερδυναμη.

https://twitter.com/search?q=%23%E5%86% ... rend_click
Γενικά αυτή η κρίση ανέδειξε την αδράνεια και το δογματισμό που βασιλεύει στην πάλαι ποτέ Δύση.
Η Κορέα και η Κίνα είναι τα δύο άκρα αντιμετώπισης κι όμως ΚΑΙ οι δύο είναι πιο αποτελεσματικές από τους υπόλοιπους.
Η περίπτωση της Κορέας ήταν μάλλον συνδυασμός τύχης, οργάνωσης και καμένης γούνας από το παρελθόν. Μπορεί και κλιματικών συνθηκών, δεν ξέρω. Η Κίνα σίγουρα έχει πει τα ψέματα της αρκούδας και θα αργήσουμε να μάθουμε -αν μάθουμε ποτέ- την πραγματική εικόνα. Άλλωστε, σε ένα απολυταρχικό καθεστώς, που λογοκρίνει υπό την απειλή θανάτου, ποιος θα μπορέσει να μιλήσει αν ξέρει κάτι; Αν ξέρει κάτι, κιόλας, γιατί εύκολα θάβεις ακόμα κι ένα εκατομμύριο θανάτους σε μια χώρα 1400 εκατομμυρίων. Του πούστη, ετησίως πεθαίνουν 10 εκατομμύρια Κινέζοι, μια ολόκληρη Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Από τις σημερινές ειδήσεις:

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/tsiodra ... -ston-aera
Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο διάδοσης του κορωνοϊού έδωσε, μέσω των δηλώσεων που παραχώρησε, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Εκτός από την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και την κατάστασή τους ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγεία, έκανε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις ώστε οι πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να μην δρουν με πανικό. Ανάμεσα σε άλλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι ο ιός δεν... ταξιδεύει στον αέρα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεταφερθεί με αεροσταγονίδια, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει ξεφύγει και ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.
Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα του εκκλησιασμού και του συγχρωτισμού που δημιουργείται στις Εκκλησίες, τόνισε: « συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να λάβει τη σωστή απόφαση».

Ελπίζουν!
Δεν υπάρχει σωτηρία στην θεοκρατική μπανανία
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Beria έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:10 Από τις σημερινές ειδήσεις:

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/tsiodra ... -ston-aera
Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο διάδοσης του κορωνοϊού έδωσε, μέσω των δηλώσεων που παραχώρησε, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.
Εκτός από την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και την κατάστασή τους ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγεία, έκανε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις ώστε οι πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να μην δρουν με πανικό. Ανάμεσα σε άλλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι ο ιός δεν... ταξιδεύει στον αέρα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεταφερθεί με αεροσταγονίδια, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει ξεφύγει και ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.
Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα του εκκλησιασμού και του συγχρωτισμού που δημιουργείται στις Εκκλησίες, τόνισε: « συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να λάβει τη σωστή απόφαση».

Ελπίζουν!
Δεν υπάρχει σωτηρία στην θεοκρατική μπανανία
Ο Τσιόδρας δε λέει την αλήθεια, είναι πολύ πιο άσχημα απ' ό,τι του επιτρέπουν να λέει.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Στύγιος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:14
Ο Τσιόδρας δε λέει την αλήθεια, είναι πολύ πιο άσχημα απ' ό,τι του επιτρέπουν να λέει.
Καποιος που γνωριζει κατιτετοιο σιγουρα γνωριζει και το ποια ειναι η αληθεια
Θα μας τν πεις η θα την κρατησεις για τον εαυτο σου;
Μηπως δεν σου επιτρεπουν να την αποκαλυψεις;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Στύγιος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:21
Θες τίποτα ΓΓ; , θες να βγάλω και τα παπούτσια μπαίνοντας στο σπίτι;
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Στύγιος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:24
Τουλάχιστον όταν μπαίνεις στο πχώρουμ.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Στύγιος

vagabondo έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:26
Στύγιος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 22:24

Τουλάχιστον όταν μπαίνεις στο πχώρουμ.
Και να κάνω λάιλ λουλ αλλάχ;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Η Ελλάδα έκλεισε σύνορα απο Ιταλία Ισπανία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”