!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici »

Lugozzi έγραψε: 15 Μαρ 2020, 11:48 Λεμόνια ρε πουστη μου! Λεμόνια!

Δεν καταλαβαίνουν οι γέροι.
Βγήκε λέει να πάρει λεμόνια, γιατί αλλιώς δεν τρώγεται το κουνουπίδι
Ε εδώ που τα λέμε δίκιο είχε, δεν τρώγεται αλλιώς το κουνουπίδι. :lol:
Είναι και αντισηπτικά τα λεμόνια. :003:
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Οι Ασιατες ειναι η ανωτερη φυλη.Τελος.Το βλεπεις και στο twitter.Πανικος παντου και στην Κορεα στην πουτσα τους ολα.Ασχολουνται με αυτους τους K-POP διαγωνισμους που φυσικα δεν σταματησαν.Κορεα η νεα υπερδυναμη.

https://twitter.com/search?q=%23%E5%86% ... rend_click
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Φίλε για ποια Κορέα μας μιλάς?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Ταιριάζει άνετα και στο νήμα του Αλογομουρης iirc που έθιγε το θέμα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 15 Μαρ 2020, 12:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Η καραντίνα σε όποιον εισέρχεται εξερχεται της Αθήνας, έχει ήδη αργήσει. Την Παρασκευή έπρεπε να είχε ήδη επιβληθεί. Αυτή τη στιγμή που άπαντες έχουν όσες προμήθειες μπορούν στο ψυγείο, θα πρέπει σε όλη τη χώρα να επιβληθεί οργανωμένη απαγόρευση εξόδου στους δρόμους σε άτομα άνω των 65 και κάτω των 17. Για δύο εβδομάδες. Ο κρατικός μηχανισμός και μέρος της υπαλληλίας από πόστα που δε χρησιμεύει άμεσα σε επείγουσες αναγκες, θα πρέπει να κινητοποιηθουν/επιστρατευθουν στην επίβλεψη των μέτρων και τον εφοδιασμό όσων θα βρίσκονται στα σπίτια τους γι' αυτό το διάστημα. Και για όσο διάστημα τελικά απαιτηθεί. Στους δρόμους μόνο όσοι έχουν εργασία.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

lonelyrider έγραψε: 14 Μαρ 2020, 23:26
AlienWay έγραψε: 14 Μαρ 2020, 22:55 Θετική στον Κορωνοιο η Φαίη... Σκορδά...
Σε 200 τόσα κρούσματα είναι θετική η Σκορδά, ο Μαρινάκης και η σύζυγος του Πέτσα του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ή κάτι συνομωτικό συμβαίνει ή τα κρούσματα είναι πολύ μα πολύ περισσότερα.

κι αυτος εχει την ιδια απορια:

https://twitter.com/StormIsUponUs/statu ... 0682196995

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Αν μείνουμε όλοι μέσα από σήμερα σε μια βδομάδα θα έχουμε 1000 νέα κρούσματα αλλιώς…

https://piraeuspress.gr/diethni/412677/ ... C-Ml6DHRYw

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες!

Και το ακόμα πιο ύπουλο είναι το εξής. Όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1000, ακόμα και εκείνη την μέρα να καθόμαστε όλοι σπίτι μας για 10 μέρες χωρίς καμιά ανθρώπινη επαφή, παρόλα αυτά τα κρούσματα θα γίνονταν αρκετές χιλιάδες. Μα πώς; Ο λόγος είναι ότι όταν τα 1000 έδειξαν συμπτώματα, είχαν ήδη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τώρα περίπου 200. Αν καθόμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, τότε σε ένα καλό σενάριο μετά από πέντε-έξι-εφτά μέρες τα κρούσματα θα έφταναν περίπου τα 1000 μεγαλώνοντας εκθετικά μέχρι τότε, ΑΛΛΑ μετά θα βλέπαμε τον αριθμό νέων κρουσμάτων να πέφτει, αν ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στα σπίτια μας. Μετά από ακόμα δύο-τρεις βδομάδες, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα ίσως και να είχαμε 0 καινούρια κρούσματα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

NewModelArmy έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:46 Οι Ασιατες ειναι η ανωτερη φυλη.Τελος.Το βλεπεις και στο twitter.Πανικος παντου και στην Κορεα στην πουτσα τους ολα.Ασχολουνται με αυτους τους K-POP διαγωνισμους που φυσικα δεν σταματησαν.Κορεα η νεα υπερδυναμη.

https://twitter.com/search?q=%23%E5%86% ... rend_click
Γενικά αυτή η κρίση ανέδειξε την αδράνεια και το δογματισμό που βασιλεύει στην πάλαι ποτέ Δύση.
Η Κορέα και η Κίνα είναι τα δύο άκρα αντιμετώπισης κι όμως ΚΑΙ οι δύο είναι πιο αποτελεσματικές από τους υπόλοιπους.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

alekhine έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:25 δλδ αν καποιος απο το εργασιακο η οικογενειακο περιβαλλον βρεθει θετικος δεν μπορεις να κανεις το τεστ?
Καλείτε τον ΕΟΔΥ (1135 & 210-5212504) και αναφέρετε ταξιδιωτικό ιστορικό ή ιστορικό επαφών και τυχόν ανησυχητική συμπτωματολογία (ρινική καταρροή, ξηρός βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, αρθραλγία, μυαλγία, κ.α.) και λαμβάνετε τις σχετικές οδηγίες για παραπομπή σε κάποιο από τα 15 νοσοκομεία αναφοράς:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
argouen

Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:42 Θα έχετε φτηνή βενζίνη, και δε θα μπορείτε να πάτε πουθενά
- Ξέρετε ποιος
Σωστό :lol:
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

argouen έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:54
Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:42 Θα έχετε φτηνή βενζίνη, και δε θα μπορείτε να πάτε πουθενά
- Ξέρετε ποιος
Σωστό :lol:
Ναι κορόιδευε εσύ, δε λες καλά που μας προετοίμασε
Με τη κοροϊδία γίνονται χειρότερα,ενώ με τη πίστη καλύτερα
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Maspoli έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:49 Η καραντίνα σε όποιον εισέρχεται εξερχεται της Αθήνας, έχει ήδη αργήσει. Την Παρασκευή έπρεπε να είχε ήδη επιβληθεί. Αυτή τη στιγμή που άπαντες έχουν όσες προμήθειες μπορούν στο ψυγείο, θα πρέπει σε όλη τη χώρα να επιβληθεί οργανωμένη απαγόρευση εξόδου στους δρόμους σε άτομα άνω των 65 και κάτω των 17. Για δύο εβδομάδες. Ο κρατικός μηχανισμός και μέρος της υπαλληλίας από πόστα που δε χρησιμεύει άμεσα σε επείγουσες αναγκες, θα πρέπει να κινητοποιηθουν/επιστρατευθουν στην επίβλεψη των μέτρων και τον εφοδιασμό όσων θα βρίσκονται στα σπίτια τους γι' αυτό το διάστημα. Και για όσο διάστημα τελικά απαιτηθεί. Στους δρόμους μόνο όσοι έχουν εργασία.
Πεταξε το πουλακι τωρα. Μονο διαχειριση της καταστασης παμε να κανουμε τωρα για να μειωσουμε τους νεκρους. Το ειπε και ο Κουλης σημερα που αναψε και ενα κερι. Στην Αθηνα σε πεντε μερες το αργοτερο θα εχουμε σκηνες Μιλανου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

foscilis έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:40
Naida έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:26
foscilis έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:20

Δεν έχουμε άπειρα τεστ ούτε άπειρες ανθρωποωρες εργαστηρίων. Είναι περιορισμένη η δυνατότητα νομίζω το πολύ σε μερικές χιλιάδες για τον επόμενο μηνα ή δίμηνο.

Δεν είναι σκόπιμο λοιπον να τεσταρουμε τον καθένα εφόσον έχουμε ξεπεράσει τη φάση της ιχνηλατησης, ο ιός ειναι στο γενικό πληθυσμό και ισχύουν μέτρα απομόνωσης. Είτε έχεις είτε δεν έχεις τον ιό η διαταγή με ελαφρα συμπτώματα είναι παλουκωσου σπίτι και κόψε τις μαλακίες.

Αντιθέτως τα τεστ χρειάζονται στα σοβαρά περιστατικά για να ληφθούν ιατρικες αποφάσεις. Πχ να ξέρεις πότε κάποιος "καθάρισε" και μπορείς να τον στείλεις σπίτι απελευθερώνοντας κρεβάτι στο νοσοκομείο.
Ε το πάμε λίγο στιλ Αγγλίας έτσι.
όχι γιατί η Αγγλία λέει "αν δεν έχεις σοβαρά συμπτώματα συνέχισε κανονικά". Εμείς λέμε "κανείς δε συνεχίζει κανονικά, συμπτώματα ξεσυμπτώματα, τι το θες το τεστ να το ποστάρεις στο Instagram; Αει γαμήσου ζώο".

Πρέπει να καταλάβετε ότι κάποια πράγματα δεν είναι ζήτημα γούστου αλλά διαχείρισης περιορισμένων πόρων για ελαχιστοποίηση των απωλειών σε μια overwhelming κατάσταση.
Προκύπτουν κάποια πρακτικά προβλήματα νομίζω. Πχ έχω συνάχι παίρνω στη δουλειά και τι λέω; έχω συνάχι δεν έρχομαι;
Κάθομαι μέσα; για πόσο; και πότε θα είμαι οκ να βγω να πάω δουλειά για να μη τον μεταδώσω σε περίπτωση που το έχω; κι αν δεν το έχω κι έχω απλά ένα συνάχι;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
argouen

bluerose έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:58 Ναι κορόιδευε εσύ, δε λες καλά που μας προετοίμασε
Δεν κοροϊδεύω την πίστη κανενός, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά και ελπίδα μέσω αυτής, οπότε ποια είμαι εγω να κοροϊδέψω και γιατί. :102:
Οι προφητείες είναι άλλο πράγμα, εντελώς άλλο όμως
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Arisvilla έγραψε: 15 Μαρ 2020, 13:08
Maspoli έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:49 Η καραντίνα σε όποιον εισέρχεται εξερχεται της Αθήνας, έχει ήδη αργήσει. Την Παρασκευή έπρεπε να είχε ήδη επιβληθεί. Αυτή τη στιγμή που άπαντες έχουν όσες προμήθειες μπορούν στο ψυγείο, θα πρέπει σε όλη τη χώρα να επιβληθεί οργανωμένη απαγόρευση εξόδου στους δρόμους σε άτομα άνω των 65 και κάτω των 17. Για δύο εβδομάδες. Ο κρατικός μηχανισμός και μέρος της υπαλληλίας από πόστα που δε χρησιμεύει άμεσα σε επείγουσες αναγκες, θα πρέπει να κινητοποιηθουν/επιστρατευθουν στην επίβλεψη των μέτρων και τον εφοδιασμό όσων θα βρίσκονται στα σπίτια τους γι' αυτό το διάστημα. Και για όσο διάστημα τελικά απαιτηθεί. Στους δρόμους μόνο όσοι έχουν εργασία.
Πεταξε το πουλακι τωρα. Μονο διαχειριση της καταστασης παμε να κανουμε τωρα για να μειωσουμε τους νεκρους. Το ειπε και ο Κουλης σημερα που αναψε και ενα κερι. Στην Αθηνα σε πεντε μερες το αργοτερο θα εχουμε σκηνες Μιλανου.
Κοίτα τα λέγαμε και μέρες πριν, ας γίνουν έστω τώρα. Ότι μπορεί να κερδηθεί οπουδήποτε, ας κερδηθει.

Νομίζω διαθέτουμε λίγο χρόνο ακόμα για να μη γίνουμε χειρότερα από Μιλάνο.
Η Αθήνα έχει τέτοια χαρακτηριστικά που η κατάσταση στο Μιλανο θα μοιάζει καλή.
Δεν πρέπει να αργοπορησει άλλο η ηγεσία του τόπου.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

argouen έγραψε: 15 Μαρ 2020, 13:12
bluerose έγραψε: 15 Μαρ 2020, 12:58 Ναι κορόιδευε εσύ, δε λες καλά που μας προετοίμασε
Δεν κοροϊδεύω την πίστη κανενός, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά και ελπίδα μέσω αυτής, οπότε ποια είμαι εγω να κοροϊδέψω και γιατί. :102:
Οι προφητείες είναι άλλο πράγμα, εντελώς άλλο όμως
Όχι πουλάκι μου δε το είπα σ' εσένα

Οι προφητείες τις βλέπουν σα σε τηλεόραση που αλλάζει πλάνα γρήγορα
Ο Άγιος μας ο Παΐσιος,έλεγε για τον Άγιο Πορφύριο, εγώ λέει είμαι ασπρόμαυρη τηλεόραση, ο Άγιος Πορφύριος έγχρωμη!!

Ξέρεις και τι άλλο λεν; Οι προφητείες είναι να μην γίνουν έτσι αλλά αλλιώς

Δλ όλο αυτό που γίνεται, ήταν αυτό ίσως που προφητευτηκε
Ο πόλεμος..μπορεί να ήταν αυτός

Αν και δε νομίζω θα γίνει κι εκείνος

Όμως από το 2022 τέλη θα αρχίσει πρώτη η Ελλάδα να ανακάμπτει
Όσοι είναι έξω έπρεπε να γυρίσουν

Κι αυτό προφητεία είναι. Τις προφητείες τις αναχαιτίζει η μετάνοια
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση