!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βιώνουμε ένα apocalyptic σενάριο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
bluerose

Re: Βιώνουμε ένα apocalyptic σενάριο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

AlienWay έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:48
Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:45
AlienWay έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:05

Για να μη το περάσει κανείς για αποκαλυπτικό με την έννοια τη δημοσιογραφική.
Κατάλαβα. Νομίζω πως εδώ θα ταίριαζε το "αποκαλυψιακό".
Επίσης υπάρχει και το "σενάριο αποκάλυψης" που κολλάει. Απλώς υπάρχει μυθοπλαστικό είδος που λέγεται post-apocalyptic και το ενδιαφέρον είναι ότι περιγράφει τη ζωή των ηρώων ΜΕΤΑ το πέρας μιας αποκάλυψης (εμείς ζούμε το γεγονός καθεαυτό).

Υπό αυτή την έννοια το apocalyptic διαφοροποιείται εις την αγγλικήν από το revelation
Μη φοβάσαι!!
Θα ανακάμψουμε πρώτοι η Ελλάδα
Τέλος του 2022 σιγά σιγά
Άσε τα πράγματα να έρχονται και κάνε υπομονή
Δε θέλει εγωισμό,δε μπορουμε να κάνουμε φυσιολογικά σχέδια όπως πριν
Να πάρουμε αυτό,να κάνουμε πάρτυ,να πάμε εκεί ταξίδι κτλ
Ο εγωισμός γυρνάει στα εσω και ταλαιπωρεί την ανθρώπινη ψυχη
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ποτε περασες απο ψεκαστικο τελευταια? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 13:53 Και γιατί γράφεις την ελληνική λέξη "αποκαλυπτικό" ως apocalyptic και την ξενικη scenario ως "σενάριο";
Και το σενάριο/scenario είναι αντιδάνειο (σκηνή-σκηνάριον-scenario)
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Βασικά ζούμε το The Stand του Steven King με τον Κούλη σε ρόλο του Σκοτεινού Ανδρα :smt005:
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Namrail έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:53
AlienWay έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:52
Namrail έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:47

Νικητές θα βγούμε αφού τα επίπεδα θνησιμότητας δεν είναι μεγάλα. Είσαι λίγο υπερβολικός.
Εξηγώ το γιατί είμαι υπερβολικός. ΕΤΣΙ θα πρέπει να το δουν κάποιοι για να μην παρασύρονται από τον σταρχιδισμό.

Ο Ελ είναι σαν ένα παιδί που πρέπει να το φοβερίσει κάποιος
Ναι μόνο που δεν απευθύνεσαι στους ελλ γενικά. Απευθύνεσαι στους 100 νοματαιους που μαζευόμαστε σε αυτόν τον καφενέ.
Οι νοματαίοι καλά κάνουν και μπράβο μας. Αντί να @#@$τριβόμαστε στις παραλίες και στις πορείες, τα λέμε από απόσταση.

Αν μπορέσουμε και το επικοινωνήσουμε έτσι όπως προτείνω και σε όσους από τους γνωστούς μας είναι απείθαρχοι... μπορούμε να συμβάλουμε κάπως.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ (εκτός ίσως από καμια βόλτα γύρω από το τετράγωνο) και το πιο σημαντικό... ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. :smt067
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Δεν υπάρχει χειρότερο σκεπτικό αυτή τη στιγμή από αυτό που λέει "θα λαλήσω τόσες μέρες με περιορισμένες μετακινήσεις".

Οποιος βγαίνει στο μπαλκόνι και τραγουδάει για να ξεδώσει, είναι σαφώς πιο προετοιμασμένος από αυτόν που πάει στις πορείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τριφτεί με τις συντρόφισσες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:54 ποτε περασες απο ψεκαστικο τελευταια? :102:
https://www.kathimerini.gr/1068870/arti ... TT-6gwT7DM
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
covid19

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από covid19 »

AlienWay έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:48
Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:45
AlienWay έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:05

Για να μη το περάσει κανείς για αποκαλυπτικό με την έννοια τη δημοσιογραφική.
Κατάλαβα. Νομίζω πως εδώ θα ταίριαζε το "αποκαλυψιακό".
Επίσης υπάρχει και το "σενάριο αποκάλυψης" που κολλάει. Απλώς υπάρχει μυθοπλαστικό είδος που λέγεται post-apocalyptic και το ενδιαφέρον είναι ότι περιγράφει τη ζωή των ηρώων ΜΕΤΑ το πέρας μιας αποκάλυψης (εμείς ζούμε το γεγονός καθεαυτό).

Υπό αυτή την έννοια το apocalyptic διαφοροποιείται εις την αγγλικήν από το revelation
Εγώ πάλι βιώνω σενάριο Monty Pythons
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

bluerose έγραψε: 15 Μαρ 2020, 14:28 Είναι τόσο σοβαρό όλο αυτό μαζί με τον Έβρο αλλά δε πρέπει να υπάρχει πανικός
Ο πανικος είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Κάλεσα τη ξαδέρφη μου που είναι μόνη της να έρθει στο χωριό και έκλεισε η επιχείρηση που εργάζεται από αύριο
Το τραβάει μπροστά...και τι θα κάνουμε και φύτεψε λαχανικά και πάρε κότες...κότες η αλήθεια είχα αλλά τις φρόντιζε ο πατέρας μου πηγαινοερχόταν από Θεσσαλονίκη. Είδε εγώ δεν...και τις έδωσε
Θα πρέπει να πάρω, παράγει αμέσως αυγά
Αλλά δε γνωρίζω από κότες...μωρέ ας το καλό θα περάσουν όλα,τι πάνε να με βάλουν να κάνω,με τα λόγια εύκολο είναι κι ο κήπος κι οι κοτες

Ούτε κότες δεν είστε ικανοί να έχετε. Φαντασου
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
AlienWay

https://www.ethnos.gr/ellada/94019_gior ... etai-telos

Γιώργος Γιούργος: «Στον κορονοϊό καταλαβαίνεις πως έρχεται το "τέλος"»
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Κανένα θνητό μυαλό δεν μπορεί να έχει αντίσταση σε δυνάμεις πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.
Και δεν είναι για το αθάνατο πνεύμα η κατάκτηση δυνάμεων που έχουν μετατρέψει τη φαντασία σε μια παροδική στιγμή.

Είναι το τέλος; Οχι! Είναι η γεμάτη θλίψη, λήθη της αρχής.

H.P. LOVECRAFT.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
akkarkessel1
Phorum.gr user: akkarkessel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akkarkessel1 »

Ισχύει ότι βιώνουμε ένα πολύ δύσκολο σενάριο. Και αρκετοί από εσάς μπορεί να πεθάνουν. Το θέμα είναι ότι οι δύσκολες στιγμές των ανθρώπων μπορούν να τους οδηγήσουν μπροστά. Για παράδειγμα σε μια καλύτερη κοινωνία.

Μια καλύτερη κοινωνία είναι ας πούμε. Ανεξηθρησκεία, να υπάρχει φροντίδα για τις ανθρώπινες ψυχές. Σεβασμός στους αρχαίους. Αγάπη. Δικαιοσύνη σε απόλυτο βαθμό. Προσοχή. Όχι τσιγγουνιά. Να προσανατολιστούμε λίγο στα αγαθά και στις ανταλλαγές και όχι στα χρυσά νομίσματα και τα ζαφείρια. και άλλα πολλά που έχω θίξει κατά καιρούς στις ομιλίες μου.

Ο Κορωνοιός μπορεί να είναι τιμωρία αλλά μπορεί επίσης να είναι και ευκαιρία για εξυγίανση.
He who is ignorant is in the dark. Knowledge is the light.
The emperor's light is upon me. My faith is my shield.
Λάθος έχεις…
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”