elchav έγραψε: 11 Μαρ 2020, 12:58
stavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2020, 12:54
elchav έγραψε: 11 Μαρ 2020, 12:46
ok, ελπίζω ότι καλύφθηκαμε όλοι με το παραπάνω
Να βλέπεις πάντοτε τα θετικά:
έμαθες ότι η Τουρκία είναι σύμμαχός σου από το 1952. Μπήκατε χεράκι-χεράκι, την ίδια ημέρα, κι ανήκετε στην ίδια αμυντική οργάνωση.
Τώρα που το έμαθες, μπορείς απλά να λες "η σύμμαχος Τουρκία". Αλλιώς, μπορείς να ζητήσεις από την κυβέρνησή μας η Ελλάδα να βγει από το ΝΑΤΟ.
Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι σήμερα έμαθα (...) ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ -όπως και η Τουρκία- μετά τον πόλεμο της Κορέας, κρατάμε ότι
θεωρείς ισοπίθανο πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με πόλεμο Ελλάδας-Κράτους της ΕΕ.
Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο παράγεις στατιστικούς δειγματικούς χώρους και αναπαράγεις πιθανοτικά συμπεράσματα (ισοπίθανα) σε χαοτικά πλαίσια αλληλοσυσχετισμών.
Χρησιμοποιείς λάθος εκφράσεις, που σου φαίνονται κάπως ...ψαρωτικές, και προσπαθείς να σύρεις εμένα σε μελλοντολογικές αναλύσεις.
Σου ξαναγράφω ότι παρά το γεγονός ότι πάντοτε με την Τουρκία θεωρούσες ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα πολέμου, σε εκείνον βρέθηκες με την Ιταλία, τη Γερμανία κλπ, σε φάσεις που δεν το περίμενες καν. Μέσα σε 1-2 χρόνια έγινες θανάσιμος εχθρός τους.
Αυτό συμβαίνει επειδή μέσα στο χαοτικό πλαίσιο των διεθνών σχέσεων αλλά και κοινωνιών, τα "τέρατα" αναπτύσσονται ταχύτατα, κι απρόβλεπτα.
Αν ρωτάς τη δική μου εκτίμηση, βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να συμβεί σύρραξη μεταξύ των δύο κρατών, όπως το βρίσκω εδώ και τα τελευταία 30 χρόνια. Επειδή όμως δεν έχω αυταπάτες, και ξέρω ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε με οποιονδήποτε δεν μπορώ να αποκλείσω οτιδήποτε.
Σκέψου, απλά, ότι αν υπήρχε ένα χρονικό σημείο στο οποίο είχε ευκαιρία η όποια χώρα (βάλε την Τουρκία εσύ), αυτό δεν ήταν άλλο από την πρώτη πενταετία της κρίσης, όταν κατέρρεαν η μία μετά την άλλη οι κρατικές δομές μας με αποτέλεσμα πχ. να καιγόμαστε μέσα σε δύο άχυρα.
Θεωρώ σημαντικό επίτευγμα ότι για πρώτη φορά στο διάλογο περιόρισες τις ύβρεις και ανέπτυξες παράγραφο. Έστω και τριών γραμμών.