!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:24
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:17
Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:13

Εγώ λέω επί τόπου εκτέλεση για να μάθει κι αυτός και οι υπόλοιποι.

Άμα πια!!
Τί έχετε πάθει όλοι τις τελευταίες ημέρες και συμπεριφέρεστε σαν ταλιμπάν βρε Γκερ; Κάθε που σας ρωτούν για λύσεις το ρίχνετε στους λιθοβολισμούς, στις εκτελέσεις, στους αποκεφαλισμούς...
Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσουμε απλά κι όμορφα;

Δεν μίλησε κανείς για εκτελέσεις. Μιλάμε για αποτροπή των μη εντεταλμένων από τις αρμόδιες αρχές να δρουν αυτοβούλως σε μία ευαίσθητη περιοχή, στην οποία υπάρχει μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα και τεράστιος κίνδυνος πυροδότησης θερμού επεισοδίου.
Ναι τι να έχουμε πάθει άραγε;;;
Αυτό ρωτώ βρε Γκερ...
Τί έχετε πάθει και σε κάθε πρότασή σας πρέπει να περιλαμβάνεται και μία σκηνή από ταινία φρίκης;
Α θέλετε και πυροδότηση θερμού επεισοδίου τρομάρα σας. Όλα αυτά που γίνονται απ' την άλλη πλευρά είναι απλά αθώα πειράγματα. Το θέμα είναι να μην προκαλούμε εμείς.
"Εμείς" να προκαλέσουμε όταν πρέπει. Αλλά όχι εσύ κι ο άλλος επειδή σας κάπνισε. Η ελληνική κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας.
Μπερδεύεις τη συντεταγμένη και νόμιμη άμυνα, όπως εκείνη καθορίζεται από την πολιτεία, με τις πρωτοβουλίες του κάθε ενός, ψυχανώμαλου, θερμοκέφαλου, ανόητου κλπ.
Πρέπει να καταλάβεις πως όταν ξεπερνάς τα όρια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα όρια να αντιδράσουν. Κάτι τέτοιο έγινε κι εδώ. Από τη μια η δράση κι απ' την άλλη η αντίδραση. Και μας πείραξε η υδροφόρα.
Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιώτης σε μία τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δουλειά του να καθορίζει εσωτερική ή εξωτερική πολιτική. Όταν ο στρατός θεωρήσει ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη, θα καλέσει τους πολίτες σε επιστράτευση, μερική ή γενική. Ως τότε, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να μην παρακωλύουν το έργο των σωμάτων ασφαλείας με πρωτοβουλίες "ό,τι μου καρφώθηκε στο κεφάλι".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 08 Μαρ 2020, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:29
Μηχανικός έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:23
Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:15
σιχάματα είναι οι προδότες ζαίοι
Είστε σίγουροι ότι είναι απλοί ζαίοι;
Εγώ λέω ότι πιθανόν να είναι Αιγαιοπελαγίτες Μακεδόνες και μειονοτικοί του προξενείου.
ό,τι και να είναι ο συριζα τους καλύπτει και ενστερνιζεται τις απόψεις τους. Είτε από βλακεία είτε από πρακτοριλίκι ο συριζα είναι πέμπτη φάλαγγα και πρέπει να έχει το τέλος που αρμόζει στους προδότες. Κάτι ήξεραν πριν 70 χρόνια και τους έστελναν κατασκήνωση σε νησιά
:smt023
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:22

Παραβιαση συνορων απο προσφυγες δεν ειναι αδικημα συμφωνα με την συνθηκη για τους προσφυγες..Παμε παρακατω.
Προσέξτε μη σκοντάψετε, καμάρια μου. :smt005:
Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.
Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής.
Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση.
Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις.
...Πόσο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:32
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:17
Τί έχετε πάθει όλοι τις τελευταίες ημέρες και συμπεριφέρεστε σαν ταλιμπάν βρε Γκερ; Κάθε που σας ρωτούν για λύσεις το ρίχνετε στους λιθοβολισμούς, στις εκτελέσεις, στους αποκεφαλισμούς...
Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσουμε απλά κι όμορφα;

Δεν μίλησε κανείς για εκτελέσεις. Μιλάμε για αποτροπή των μη εντεταλμένων από τις αρμόδιες αρχές να δρουν αυτοβούλως σε μία ευαίσθητη περιοχή, στην οποία υπάρχει μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα και τεράστιος κίνδυνος πυροδότησης θερμού επεισοδίου.
Αυτό ρωτώ βρε Γκερ...
Τί έχετε πάθει και σε κάθε πρότασή σας πρέπει να περιλαμβάνεται και μία σκηνή από ταινία φρίκης;
Α θέλετε και πυροδότηση θερμού επεισοδίου τρομάρα σας. Όλα αυτά που γίνονται απ' την άλλη πλευρά είναι απλά αθώα πειράγματα. Το θέμα είναι να μην προκαλούμε εμείς.
"Εμείς" να προκαλέσουμε όταν πρέπει. Αλλά όχι εσύ κι ο άλλος επειδή σας κάπνισε. Η ελληνική κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας.
Μπερδεύεις τη συντεταγμένη και νόμιμη άμυνα, όπως εκείνη καθορίζεται από την πολιτεία, με τις πρωτοβουλίες του κάθε ενός, ψυχανώμαλου, θερμοκέφαλου, ανόητου κλπ.
Πρέπει να καταλάβεις πως όταν ξεπερνάς τα όρια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα όρια να αντιδράσουν. Κάτι τέτοιο έγινε κι εδώ. Από τη μια η δράση κι απ' την άλλη η αντίδραση. Και μας πείραξε η υδροφόρα.
Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιώτης σε μία τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δουλειά του να καθορίζει εσωτερική ή εξωτερική πολιτική. Όταν ο στρατός θεωρήσει ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη, θα καλέσει τους πολίτες σε επιστράτευση, μερική ή γενική. Ως τότε, οι πολίτες καλά είναι υποχρεωμένοι να μην παρακωλύουν το έργο των σωμάτων ασφαλείας με πρωτοβουλίες "ό,τι μου καρφώθηκε στο κεφάλι".
πολύ ωραία. Ισχύει αυτό και για τα καλόπαιδα στα εξάρχεια που φιλοξενούν μωροκλάνες σε κατηλλειμένα κτίρια? Εκεί δεν είναι θέμα του κράτους αλλά δικαίωμα των άπλυτων να "βοηθήσουν"?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:15
σιχάματα είναι οι προδότες ζαίοι
Εγώ λέω ότι πιθανόν να είναι Αιγαιοπελαγίτες Μακεδόνες και μειονοτικοί του προξενείου.
ό,τι και να είναι ο συριζα τους καλύπτει και ενστερνιζεται τις απόψεις τους. Είτε από βλακεία είτε από πρακτοριλίκι ο συριζα είναι πέμπτη φάλαγγα και πρέπει να έχει το τέλος που αρμόζει στους προδότες. Κάτι ήξεραν πριν 70 χρόνια και τους έστελναν κατασκήνωση σε νησιά
Αυτές είναι εντελώς φασιστικές απόψεις.
Τα άκρα είστε κίνδυνος οπότε ενισχυεστε.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:31
Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:27
Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:23

μα δεν είναι πρσουγες λέμε και αν είναι οφείλουν να το αποδείξουν και να πάνε από τη νόμιμη οδό όχι να μπουάρουν. Όταν βλέπεις όχλο να πετάει πέτρες στα @@ αν είναι πρόσφυγες ή όχι. Ματσούκι και τον πούλο από τη χώρα
το τι ειναι δεν μπορει να προκυψει απο ενα βιντεο Οπως και δεν μπορει να προκυψει οτι ειναι τζιχαντιστες..Εχουμε γεμισει ακροδεξιους καφρους που οποιον ξενο δεν γουσταρουνε τον βαφτιζουνε τζιχαντιστη.

Σαν να σε δουνε εσενα στο δρομο διπλα σε παιδι και να σε χαρακτηρισουνε παιδεραστη. Αυτο μου λες.
προξενείο/πρεσβεία με χαρτιά άιτηση ασύλου και μετά μπαίνει στην ελλάδα. Αν μπει σε όχλο με τζιχάντια κακό του κεφαλιού του του πρόσφυγα.
Δε μου λες, πιστεύεις ότι τα τζιχάντια μετά την κατάρευση του ισις μείνανε εκεί που ήταν? Το ρισκάρεις να τους μπάσεις στην Ελλάδα έστω και αν είναι το 5% από όσους έρχονται? Εγώ όχι.

Μα αφου εσεις λετε οτι δεν ειναι Συροι αυτοι αλλα απο αλλου πώς ειναι τζιχαντια; :lol:

Ο ΙΣΙΣ στα καλυτερα του δεν ειχε πανω απο 15-20.000 μαχητες..Πολλοι απο αυτους σκοτωθηκαν οι συνεληφθησαν. Καποιο περιφερονται στη Μεση Ανατολη..Ελαχιστοι θα δοκιμασουνε να πανεειδικα στην Ευρωπη για ευνοητους λογους: απειλη συλληψης και μακροχρονιας φυλακισης..
Μονο οσοι καταγονται απο την Ευρωπη )και αρα δεν ειναι προσφυγες) ισως δοκιμασουνε να γυρισουνε και μονο εφοσον δεν εχουνε οι ιδοι εμπλοκη σε εγκληματα.

Οποτε η ιστορια για τα τζιχαντια του ΙΣΙΣ που ερχονται στην Ευρωπη ειναι μια απολυτη ακροδεξια μπουρδα.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 20:06
Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 19:33 Ο αλλος ο ..πανεξυπνος ανεβηκε σε τρακτερ και αρχισε να ψερκαζει (με τι;) προσφυγες.. :roll:

http://www.topontiki.gr/article/372113/ ... sfyges-kai
«Ψέκασέ τα τα πουστ@@ια» - Αστυνομικοί παρακολουθούν ιδιώτη να ψεκάζει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο (Video)

«Ψέκασέ τα τα πουστ@@ια» - Αστυνομικοί παρακολουθούν ιδιώτη να ψεκάζει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο (Video) - Media

Αποκαλυπτικά για την έκταση που έχει λάβει η συμμετοχή ιδιωτών -με τίνος άραγε την εξουσιοδότηση;- στην επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο είναι πλάνα που καταγράφονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο φαίνεται τρακτέρ εφοδιασμένο με ψεκαστικό μηχάνημα να κινείται παράλληλα προς τον φράκτη στον Έβρο και να ψεκάζει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα, του τρακτέρ προηγείται «καναδέζα» του στρατού, ενώ η όλη επιχείρηση λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια των ανδρών των ΜΑΤ.

Πίσω από το συρματόπλεγμα φαίνονται πρόσφυγες που τρέχουν για να αποφύγουν το υγρό, κάτι που προκαλεί έκρηξη χαράς στα άτομα που παρακολουθούν και καταγράφουν το σκηνικό από την ελληνική πλευρά. «Σαν τα ποντίκια τρέχουνε» και «ψέκασέ τα τα πουστ@ριά» είναι κάποιες από τις εκφράσεις που ακούγονται να λένε οι συγκεντρωμένοι.
Απορώ που ακόμα δεν κινήθηκαν διαδικασίες για σύλληψη του οδηγού που ψεκάζει. Κανείς εισαγγελέας δεν παρακολούθησε το βίντεο;
Νερακι του Θεου, αλλα οι βρωμυλοι ειδαν το νερο και ετρεχαν να φυγουν, δεν θα γινουν ανθρωποι ποτε....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Philip Mortimer έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:36

είναι φασιστικό να λες προδότες όσους έχουν υιοθετήσει ό,τι μαλακία έχει πει ο ερντογαν για νεκρούς μέχρι τώρα και έχουν όλα διαψευστεί? Είναι δημοκρατική άποψη και δικαίωμα εν ώρα κρίσης να βγαίνει ο βαρεμένος και να μιλάει για φασισμό της Ελλάδας? Σύνελθε. Και δίκαιο να έχει όταν βλάπτει κάποιςο τα εθνικά συμφέροντα είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:26
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:18
Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:16
εφόσον είναι άγνωστοι πώς γνωρίζεις αν είναι αθώοι ή όχι? Πόσο αθώοι μπορεί να είναι όταν κάνουν απόπειρα εισβολής στη χώρα?
Όσο αθώος μπορεί να είσαι εσύ που θα πηδήξεις στο διπλανό μπαλκόνι για να γλιτώσεις από μία ομάδα ενόπλων μαφιόζων που μπήκαν στο σπίτι σου.
αν πηδήξω 3 μπαλκόνια παρά δίπλα γιατί εκείνο το σπίτι μου αρέσει καλύτερα είμαι πάλι οκ?
Δηλαδή το πρόβλημα είναι σε πιο μπαλκόνι θα καταλήξεις τελικά ή ότι αναγκάστηκες να παραβιάσεις ξένη ιδιοκτησία επειδή κινδύνευες άμεσα; Σε κάποια ιδιοκτησία πάντως θα καταλήξεις...

Πηδάς από θέμα σε θέμα.
Αν είμαι εγώ ο μαφιόζος που έκανα μπουρδέλο το προηγούμενο σπίτι που ήμουν να μπω και στο δικό σου?
Αν είσαι εσύ ο μαφιόζος (NATO κλπ) που έκαψες το δικό μου σπίτι κι αναγκάστηκα να έρθω στο δικό σου, αφού δεν έχω άλλη επιλογή;
Ιδίως εφόσον δεν ξέρεις ποιος είμαι πού ξέρεις ότι έιμαι ο άμοιρος νοικοκυραίος που καταπιέζονταν από τα τζιχάντια και όχι τζιχάντι που πάω να κάνω μπουρδέλο και άλλες χώρες?
Επειδή δεν το ξέρω, προσπαθώ να το μάθω.
Δεν θα το μάθω ποτέ αν δεν εξετάσω την περίπτωσή σου.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:36
Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:31
Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:27

το τι ειναι δεν μπορει να προκυψει απο ενα βιντεο Οπως και δεν μπορει να προκυψει οτι ειναι τζιχαντιστες..Εχουμε γεμισει ακροδεξιους καφρους που οποιον ξενο δεν γουσταρουνε τον βαφτιζουνε τζιχαντιστη.

Σαν να σε δουνε εσενα στο δρομο διπλα σε παιδι και να σε χαρακτηρισουνε παιδεραστη. Αυτο μου λες.
προξενείο/πρεσβεία με χαρτιά άιτηση ασύλου και μετά μπαίνει στην ελλάδα. Αν μπει σε όχλο με τζιχάντια κακό του κεφαλιού του του πρόσφυγα.
Δε μου λες, πιστεύεις ότι τα τζιχάντια μετά την κατάρευση του ισις μείνανε εκεί που ήταν? Το ρισκάρεις να τους μπάσεις στην Ελλάδα έστω και αν είναι το 5% από όσους έρχονται? Εγώ όχι.

Μα αφου εσεις λετε οτι δεν ειναι Συροι αυτοι αλλα απο αλλου πώς ειναι τζιχαντια; :lol:

Ο ΙΣΙΣ στα καλυτερα του δεν ειχε πανω απο 15-20.000 μαχητες..Πολλοι απο αυτους σκοτωθηκαν οι συνεληφθησαν. Καποιο περιφερονται στη Μεση Ανατολη..Ελαχιστοι θα δοκιμασουνε να πανεειδικα στην Ευρωπη για ευνοητους λογους: απειλη συλληψης και μακροχρονιας φυλακισης..
Μονο οσοι καταγονται απο την Ευρωπη )και αρα δεν ειναι προσφυγες) ισως δοκιμασουνε να γυρισουνε και μονο εφοσον δεν εχουνε οι ιδοι εμπλοκη σε εγκληματα.

Οποτε η ιστορια για τα τζιχαντια του ΙΣΙΣ που ερχονται στην Ευρωπη ειναι μια απολυτη ακροδεξια μπουρδα.
20000 μεχητέςκαι έκαναν μπουρδέλο συρία και λυβίη? την παλεύεις?
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:38
Philip Mortimer έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:36
είναι φασιστικό να λες προδότες όσους έχουν υιοθετήσει ό,τι μαλακία έχει πει ο ερντογαν για νεκρούς μέχρι τώρα και έχουν όλα διαψευστεί? Είναι δημοκρατική άποψη και δικαίωμα εν ώρα κρίσης να βγαίνει ο βαρεμένος και να μιλάει για φασισμό της Ελλάδας? Σύνελθε. Και δίκαιο να έχει όταν βλάπτει κάποιςο τα εθνικά συμφέροντα είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του.
Οι προδοτολογιες προέρχονται από ακραίους κύκλους, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.
Δε θα γίνουμε Τουρκία...
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:34
Northern Spirit έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:22

Παραβιαση συνορων απο προσφυγες δεν ειναι αδικημα συμφωνα με την συνθηκη για τους προσφυγες..Παμε παρακατω.
Προσέξτε μη σκοντάψετε, καμάρια μου. :smt005:
Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.
Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής.
Τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση.
Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις.
...Πόσο;

Τα εχουμε πει χιλιες φορες..Αιντε αλλη μια...Αυτοι οι ανθρωποι υποχρεωθηκαν απο την Τουρκικη κυβερνησης να φυγουνε. Δεν εχουνε επιλογη. Αν σου πει η κυβερνησης της χωρας που σε φιλοξενει οτι πρεπει να φυγεις και σε στειλουνε στα συνορα δεν εχεις επιλογη.

Μιλατε λες και εχουνε επιλογη.

Για τα υπολοιπα αρθρο 31 της συνθηκης για τους προσφυγες που εχει υπογραψει η Ελλαδα: ουτε ποινικες κυρωσεις ουτε καν κλειστες δομες μεχρι να ξεκαθαριστει το νομικο τους καθεστως.
Πρόσφυγες παρανόμως διαμένοντες επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής
Αρθρον 31. - Αι Συμβαλλόμεναι Χώραι δεν θα επιβάλλουν ποινικάς κυρώσεις εις πρόσφυγας λόγω παρανόμου εισόδου ή διαμονής, εάν ούτοι προερχόμενοι απ' ευθείας εκ χώρας ένθα η ζωή ή η ελευθερία αυτών ηπειλείτο, εν τη εννοία του άρθρου 1, εισέρχωνται ή ευρίσκωνται ήδη επί του εδάφους αυτών άνευ αδείας, υπό την επιφύλαξιν πάντως ότι ούτοι αφ' ενός μεν θα παρουσιαστούν αμελλητί εις τας αρχάς αφ' ετέρου δε θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις περί της παρανόμου αυτών εισόδου ή διαμονής.
10
2. Αι Συμβαλλόμεναι Χώραι θα εφαρμόζουν επί των κινήσεων των προσφύγων τούτων μόνον τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα. Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμόζωνται μόνον μέχρις ότου ρυθμισθή το Καθεστώς των επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής ευρισκομένων προσφύγων ή αποκτήσουν ούτοι άδειαν εισόδου εις ετέραν χώραν. Προς λήψιν της τοιαύτης αδείας, αι Συμβαλλόμεναι Χώραι θα παράσχουν εις τους πρόσφυγας λογικάς προθεσμίας ως και άπασας τας αναγκαίας διευκολύνσεις.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:22
sys3x έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:20
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:14
Το πρόβλημά σας είναι ότι κοιτάτε το σανό που έφαγαν άλλοι και δεν κοιτάτε το σανό που τρώτε εσείς, φίλε μου sys.
Οι χριστιανοί το έλεγαν "βλέπεις την ακίδα στο μάτι του διπλανού και δεν βλέπεις το παλούκι στο δικό σου μάτι".
Είναι μέρος/τακτική της οριστικής αποβλάκωσης αυτού του λαού που ακόμα και μετά από 10 χρόνια ακραίας λιτότητας δεν έμαθε να βλέπει τα πράγματα αποστασιοποιημένα.
όπως εσύ σταβ μου, που τα βλέπεις αποστασιοποιημένα.
Είναι το 10ο σχόλιο που κάνεις επί προσωπικού, sys.
Δεν ξέρω αν το κάνεις από άγνοια ή συστηματικά, αλλά δεν νομίζω ότι έχεις διάθεση για συζήτηση.
.

Τυχαία εχουν γίνει τόσοι εμφύλιοι σ αυτό τό μπουρδέλο ;;;

Απο τά ωραιότερα είναι όταν λένε ο Χριστός ΜΟΥ....η Ελλάδα ΜΟΥ....

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Orion22 έγραψε: 08 Μαρ 2020, 20:12
argouen έγραψε: 08 Μαρ 2020, 19:31 πσυχούλες επεισόδιο 3234

https://twitter.com/i/status/1236685745164877824
Ο πιθηκας είναι που κάνει την λήψη/περιγραφή; :romance-hearteyes: :lol:
Πανεπιστημονες ολοι, απο PhD και πανω.... Ανθος ονομα και πραγμα....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Lord Brum έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:35
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2020, 21:32

Αυτό ρωτώ βρε Γκερ...
Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιώτης σε μία τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δουλειά του να καθορίζει εσωτερική ή εξωτερική πολιτική. Όταν ο στρατός θεωρήσει ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη, θα καλέσει τους πολίτες σε επιστράτευση, μερική ή γενική. Ως τότε, οι πολίτες καλά είναι υποχρεωμένοι να μην παρακωλύουν το έργο των σωμάτων ασφαλείας με πρωτοβουλίες "ό,τι μου καρφώθηκε στο κεφάλι".
πολύ ωραία. Ισχύει αυτό και για τα καλόπαιδα στα εξάρχεια που φιλοξενούν μωροκλάνες σε κατηλλειμένα κτίρια? Εκεί δεν είναι θέμα του κράτους αλλά δικαίωμα των άπλυτων να "βοηθήσουν"?
Μα για τα "καλόπαιδα στα Εξάρχεια" είσαι ο πρώτος που φωνάζεις... :p2:
Τώρα τί έπαθες; Όπως φώναζες για εκείνα, φώναξε και για αυτούς.

Εδώ, μάλιστα, δεν έχουμε καν μία περίπτωση παρανομίας. Εδώ έχουμε ζήτημα διεθνές, με τις πράξεις του κάθε ιδιώτη να αμαυρώνουν τα σώματα ασφαλείας και να παράγουν εξωτερική πολιτική.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”