Οταν πήγαν το ταξίδι τους πριν από μία εβδομάδα περίπου το Ισραήλ και η Παλαιστίνη δεν ήταν επίφοβοι προορισμοί. Τις τελευταίες μέρες έγιναν επίσημα επίφοβοι. Λογικό αφού εκεί πάνε ενα σωρό τουρίστες από όλο τον κόσμο.ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Γιατί όταν πρωτοδιατυπώθηκε η άποψη να μη γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, πέσατε να τον φάτε τον φορουμίτη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Όσο και να μην τα γουστάρω τα χριστοταλιμπανια, και εγώ έτσι θα του απαντούσα. Πήρε ο άλλος στον ΕΟΔΥ να το παίξει έξυπνος. Τι περίμενε να του πει ο υπάλληλος;
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Δε σε καταλαβαίνω. Εγώ στήριξα την ακύρωση των καρναβαλιών κ τα αυστηρά μέτρα. Παρόλο που λέω ότι το φαινόμενο είναι αντίστοιχο της γρίπηςST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Γιατί όταν πρωτοδιατυπώθηκε η άποψη να μη γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, πέσατε να τον φάτε τον φορουμίτη.
για τη διακοπη που ΕΠΡΕΠΕ να γινει τα ειπαμε ... δεν εγινε ... για τα καρναβαλια και εκει τα ειπαμε ... δεστε το αντιστοιχο νημα ... τωρα λεμε τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
δεν μπορει να ειναι αντιστοιχο της γριπης Maspoli ,αλλα δεν ειναι και η πανουκλα οπως διατεινονται οσοι εχουν πανικοβληθει...
Όπως όλα δείχνουν ο ιος μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους με στενές επαφές μεταξύ των ταξιδιωτών. Κοινώς Λεωφορεία, Κλειστά γήπεδα, εκκλησίες κτλ. Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανένας από τους ταξιδιώτες δεν είχε συμπτώματα (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε ο Παπάς) κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Μετά εμφάνισαν όλοι. Το οποίο σημαίνει ότι μάλλον μεταδίδεται και από μη συμπτωματικούς φορείς σε κλειστούς χώρους.ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Δεν ήταν απάντηση σε δική σου ανάρτηση. Γενικά μιλάω. Βλέποντας τι είχε προηγηθεί στην Κίνα ήμουν πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για απλή εποχιακή γρίπη και πιστεύω ακόμα ότι η λήψη αυστηρών μέτρων αρχικά θα έχει μικρότερο κόστος μακροπρόθεσμα. Δεν έχω τον τρόπο να αποδείξω κάτι τέτοιο. Απλά εργαζόμενοι για 2 εβδομάδες σπίτι τους μαζικά σε μεγάλο αστικό κέντρο μου φαίνεται ως κάτι που κοστίζει πολύ σε κάθε περίπτωση.Maspoli έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:30Δε σε καταλαβαίνω. Εγώ στήριξα την ακύρωση των καρναβαλιών κ τα αυστηρά μέτρα. Παρόλο που λέω ότι το φαινόμενο είναι αντίστοιχο της γρίπηςST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Ιος που έχει στην καλύτερη ποσοστό θνησιμότητας δεκαπλάσιο από τη γρίπη και μεταδίδεται εξίσου εύκολα (μπορεί και περισσότερο) και δεν υπάρχει και εμβόλιο δυνητικά είναι 30 φορές και βάλε πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.Maspoli έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:30Δε σε καταλαβαίνω. Εγώ στήριξα την ακύρωση των καρναβαλιών κ τα αυστηρά μέτρα. Παρόλο που λέω ότι το φαινόμενο είναι αντίστοιχο της γρίπηςST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Γιατί πρέπει να ανακαλύψουμε την Αμερική ή να πάρουμε τεχνογνωσία από τους δευτερότριτους;nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:33για τη διακοπη που ΕΠΡΕΠΕ να γινει τα ειπαμε ... δεν εγινε ... για τα καρναβαλια και εκει τα ειπαμε ... δεστε το αντιστοιχο νημα ... τωρα λεμε τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Καλείς τον πρέσβη της Κίνας και κάνεις μια online συνδιάσκεψη με τους εκεί εμπειρογνώμονες και σου λένε πως μπόρεσαν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα στις άλλες τους περιοχές. Το θέμα είναι είσαι διατεθειμένος να πάρεις τα σκληρά μέτρα που θα συστήσουν;
-
opsimasmenos
Μετακινήσεις πληθυσμων. Ξεσκαρταρισμα.nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:33για τη διακοπη που ΕΠΡΕΠΕ να γινει τα ειπαμε ... δεν εγινε ... για τα καρναβαλια και εκει τα ειπαμε ... δεστε το αντιστοιχο νημα ... τωρα λεμε τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
ποια τεχνογνωσια των Κινεζων ...? ενα πραγμα εκαναν και συνεχιζουνε να κανουνε εως σημερα και για το λιγοτερο αλλους 2 μηνες ...κλεισιμο στο σπιτι οσων δεν ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για την συνεχιση της ασφαλειας υγειας και τροφοδοσιας της κοινωνιας ... και αργησανε να παρουνε τα μετρα για αυτο και τη φαγανεST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:39Γιατί πρέπει να ανακαλύψουμε την Αμερική ή να πάρουμε τεχνογνωσία από τους δευτερότριτους;nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:33για τη διακοπη που ΕΠΡΕΠΕ να γινει τα ειπαμε ... δεν εγινε ... για τα καρναβαλια και εκει τα ειπαμε ... δεστε το αντιστοιχο νημα ... τωρα λεμε τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:27 Πάντως αν φτάσουμε στο σημείο να αποκλείσουμε πόλεις, να σταματήσουμε ΜΜΜ, να αφήσουμε τους εργαζόμενους στα σπίτια τους για 2 εβδομάδες, θα τεθεί το ερώτημα μήπως ήταν προτιμότερο από την αρχή να έχει αποκλειστεί κατά το δυνατόν (να συζητούσαμε δηλαδή πόσο εφικτό είναι αυτό) η μετακίνηση από και προς επίφοβους προορισμούς.
Καλείς τον πρέσβη της Κίνας και κάνεις μια online συνδιάσκεψη με τους εκεί εμπειρογνώμονες και σου λένε πως μπόρεσαν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα στις άλλες τους περιοχές. Το θέμα είναι είσαι διατεθειμένος να πάρεις τα σκληρά μέτρα που θα συστήσουν;
Θεωρώ ότι η εμπειρία που απέκτησαν με δύσκολο τρόπο τους 2 τελευταίους μήνες είναι πολύ σημαντικότερη από ότι μπορεί να μου πει ο Άγγλος ή ο Γερμανός ειδικός σε αυτή τη φάση.nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:43 ποια τεχνογνωσια των Κινεζων ...? ενα πραγμα εκαναν και συνεχιζουνε να κανουνε εως σημερα και για το λιγοτερο αλλους 2 μηνες ...κλεισιμο στο σπιτι οσων δεν ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για την συνεχιση της ασφαλειας υγειας και τροφοδοσιας της κοινωνιας ... και αργησανε να παρουνε τα μετρα για αυτο και τη φαγανε
Έχουν παρακολουθήσει πολύ περισσότερα περιστατικά και ξέρουν τι και ποια λάθη έχουν γίνει. Έχουν επίσης εμπειρία στα logistics που απαιτούνται για την ομαλή τροφοδοσία αποκλεισμένων περιοχών και για τους τρόπους που επιβάλλεται ο αποκλεισμός σε σχετικά απείθαρχες ομάδες. Τέλος πάντων, μεταξύ μας τα λέμε. Δεν θα τα ακούσει οποιοσδήποτε υπεύθυνος.
το αποσταγμα εμπειριας των Κινεζων αυτο ειναι ... η απομονωση του πληθυσμου για αργη μεταδοση και κατα συνεπεια την απορροφηση των ασθενων απο το συστημα χωρις να καταρευσει... η σταθερη ροη αγαθων σε σχεση με τα logistics ειναι η βασικος ορος για να ισχυσει το προηγουμενο δηλ. η απομονωση ...ST48410 έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:49Θεωρώ ότι η εμπειρία που απέκτησαν με δύσκολο τρόπο τους 2 τελευταίους μήνες είναι πολύ σημαντικότερη από ότι μπορεί να μου πει ο Άγγλος ή ο Γερμανός ειδικός σε αυτή τη φάση.nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:43 ποια τεχνογνωσια των Κινεζων ...? ενα πραγμα εκαναν και συνεχιζουνε να κανουνε εως σημερα και για το λιγοτερο αλλους 2 μηνες ...κλεισιμο στο σπιτι οσων δεν ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για την συνεχιση της ασφαλειας υγειας και τροφοδοσιας της κοινωνιας ... και αργησανε να παρουνε τα μετρα για αυτο και τη φαγανε
Έχουν παρακολουθήσει πολύ περισσότερα περιστατικά και ξέρουν τι και ποια λάθη έχουν γίνει. Έχουν επίσης εμπειρία στα logistics που απαιτούνται για την ομαλή τροφοδοσία αποκλεισμένων περιοχών και για τους τρόπους που επιβάλλεται ο αποκλεισμός σε σχετικά απείθαρχες ομάδες. Τέλος πάντων, μεταξύ μας τα λέμε. Δεν θα τα ακούσει οποιοσδήποτε υπεύθυνος.
εδω εχουμε ενα βασικο θεμα ... η Κινα ειχε το 10% του πληθυσμου σε πληρη απομονωση και το υπολοιπο να ειναι μερικως ενεργο ωστε να συντηρουνται οι δυσκολες περιοχες ... εδω και στα υπολοιπα κρατη υπαρχει τετοια δυνατοτητα ...? αν μεινει η Αθηνα πχ σε καραντινα ποιος θα την ταισει ...?
Είμαι σε αυτοπεριορισμό πόσες ημέρες τώραΓαληνός έγραψε: 05 Μαρ 2020, 15:20 Αλλάζουν οι οδηγίες.
Δεν χρειάζεται να έχεις ταξιδιωτικό ιστορικό.
Όποιος με πυρετό και βήχα/δυσκολία στην ανάσα/καταρροή
Δεν πάει εργασια
Δεν βγαίνει έξω
Δεν πάει νοσοκομείο
Μιλάει με ΕΟΔΥ ή κ μένει σπίτι για 14 μέρες.
Συμπτώματα, στην αρχή λίγο λαιμός, δέκατα συνεχόμενα και έντονοι πόνοι σε αρθρώσεις
Επειδή γενικώς εγώ πάντα τα είχα κάπως αυτά και τον προηγούμενο καιρό είχα πάρε δώσε με νοσοκομεία, παίζει να είναι και τίποτα από εκεί. Έχω πάρει πριν πολλές ημέρες τον γιατρό τηλέφωνο, γιατρέ μου τί κάνω αν είναι κορωνοιός, σώπα μωρέ, πού τον βρήκες εσύ τον ιό?...
Επειδή όμως καταλαβαίνω οτι στανταράκι δεν είναι μόνο αυτοί από την Ιταλία που ήρθανε και είχαν ιό και οτι ανάμεσά μας κυκλοφορούμε πολλοί που πολύ πιθανώς έχουμε τον ιό με χαλαρά ή χωρίς καθόλου συμπτώματα, είπα να μην επιβαρύνω τους άλλους. Περιττό να πω οτι αν κόλλησα ο,τιδήποτε καινούριο το κόλλησα από έτερο πρόσωπο, καθώς εγώ τον τελευταίο καιρό είμαι σπίτι με γονείς, το οποίο εργάζεται σε φαρμακείο και μπαινόβγαινε εδώ μέσα ανενόχλητο και έτρεχαν οι μίξες φουλ. Εαν εγώ έλεγα, γαμώ το στανιό σου μέσα, σήκω φύγε μην έχεις τίποτα και κολλήσεις όσους είναι υψηλού κινδύνου πρόσωπα θα άκουγα τα σχολιανά μου και αποτέλεσμα γιοκ. Μόνο τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε να "αποχωρήσει" και ενώ εγώ παρουσιάζω επίσης αυτά που προανέφερα.
Καταλαβαίνεις δηλαδή, οτι οκ αυτό το πράγμα στην τελική μπορεί και να μην γίνεται να το ελέγξεις καθόλου αλλά αυτή η κατάσταση νταξ μωρέ και τί να κάνουμε τώρα δηλαδή και να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα από ό,τι ακούει με ξεπερνά ρε φίλε, απλώς με ξεπερνά.
Το θέμα είναι οτι έχουν αφήσει τον κόσμο χαλαρό από την αρχή, ή γνωρίζουν οτι αυτό το πράγμα θερίζει και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ή είναι όλοι τόσο ζώα όσο δεν πάει.
Θα κλατάρει μια ώρα αρχίτερα το-ήδη επιβαρυμένο όσο δεν πάει -σύστημα υγείας ή θα νοσήσουν κάποιοι παραπάνω ενδεχομένως άσχημα επειδή μερικοί έχουν άρνηση της πραγματικότητας.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Καλό ερώτημα. Δεν ξέρω. Δεν φαίνεται εύκολο. Γιαυτό από τις πρώτες σελίδες του νήματος χτυπιόμουν ότι πρέπει να ξυπνήσουν και να δράσουν άμεσα. Για να μη φτάσουμε ποτέ σε τέτοιο σημείο.nostromos έγραψε: 05 Μαρ 2020, 16:55 εδω εχουμε ενα βασικο θεμα ... η Κινα ειχε το 10% του πληθυσμου σε πληρη απομονωση και το υπολοιπο να ειναι μερικως ενεργο ωστε να συντηρουνται οι δυσκολες περιοχες ... εδω και στα υπολοιπα κρατη υπαρχει τετοια δυνατοτητα ...? αν μεινει η Αθηνα πχ σε καραντινα ποιος θα την ταισει ...?
Άσχημη συγκυρία να έχεις παραλυμένη πρωτεύουσα και ένταση στα σύνορα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 219 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
-
- 1 Απαντήσεις