!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απίστευτος ο Παυλόπουλος, δεν φαντάζεστε τι είπε

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Απίστευτος ο Παυλόπουλος, δεν φαντάζεστε τι είπε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:24
hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:23
foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:11 ε ναι κι άμα της είχε ρίξει μια φάπα σε αυτό θα εστίαζε το άρθρο και όχι σε όλα τα υπόλοιπα.
Έλεος! Της είπε ότι «είναι αξιοθαύμαστο να βλέπει μια κοπέλα σαν κι αυτήν να έχει καταφέρει αυτά τα επιτεύγματα στην ορειβασία».

Αυτό το μεταφράζετε εσείς ότι την κάλεσε για να της πει να γυρίσει στην κουζίνα της;
όχι, αλλά το αμέσως επόμενο κομμάτι που της είπε ότι προορισμός της γυναίκας είναι η οικογένεια το εκλαμβάνουμε ως προτροπή να βρει επιτέλους μια κουζίνα.
Μαλακίες. Της είπε ότι θεωρεί πως κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει οικογένεια και προφανώς όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, το ίδιο που λένε σε όλους μας, άντρες και γυναίκες. Εσύ παντρεμένος με παιδιά δεν είσαι;

Πουθενά δεν ειπώθηκε ότι της είπε πως ΜΟΝΟΣ προορισμός κάθε γυναίκας είναι να κάνει οικογένεια, που θα ήταν όντως ύψιστη καραμπαμπιά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ναι σίγουρα. Και στον Μακρόν τα ίδια έλεγε στάνταρ.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Namrail έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:24
blackpaint έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:02
γιατι ρε συ, τι αλλο ειναι ο σεξισμος απο την εμμονη στις παραδοσιακες εμφυλες ταυτοτητες; Της ειπε πως η δουλεια της Γυναικας (και μονο αυτη η ουσιοκρατικη διατυπωση ειναι επαρκης για να χαρακτηριστει σεξιστικος λογος) δεν ειναι στα βουνα αλλα στην κουζινα. Εκπλησσομαι που δεν το αντιλαμβανεσαι, γιατι ως κομμουνιστης εχεις στην διαθεση σου καποια απο τα αρτιοτερα ιδεολογικα εργαλεια για να αντιληφθεις την καταπιεση σε αυτο.

Και το ξαναματατονιζω, κανενας παυλοπουλος η αλλος μαλακας σεξιστης δεν θα συμβουλευε ετσι εναν αντρα αθλητη. Νεες νικες θα ευχοταν.
Δεν μιλάμε απλά για μια "έμφυλη ταυτότητα" αλλά για μια διαδικασία που φαντάζει και αποτελεί κατάληξη για τους συντριπτικά περισσότερους.

Δεν γίνεται κάθε θετική αναφορά στη δημιουργία οικογένειας να τη θεωρείς σεξισμό εκτός και αν επιδιώκεις να ξεχειλωσεις την έννοια.

Στην τελευταία παράγραφο διαφωνώ. Εχω δει άπειρες περιπτώσεις που τις ίδιες μαλακίες λένε και στους άντρες, όταν φτάσουν σε "κρίσιμη" ηλικια, δλδ "πότε επιτέλους θα νοικοκυρευτεις" και τα τοιαύτα.
κι εγώ δε θα το έλεγα ακριβώς σεξισμό, πρόκειται για καλοπροαίρετο small talk στα πλαίσια ωστόσο μια πολιτισμικά καθυστερημένης κοινωνικής πραγματικότητας η οποία ενσωματώνει ΚΑΙ σεξισμό.

Σα να πηγαίνεις ρε παιδί μου τιμώμενο πρόσωπο στο τσαρδί των Ουρούκ - Χάι και ο Μεγάλος Σαμάνος να σε κερνάει το πιο βρωμερό αίμα κουναβιού. Δεν είναι ακριβώς απόπειρα να σε δολοφονήσουν.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

paul25 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 17:20
Alien666 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 15:34

Οταν είδα το αρχικό ποστ, ειπα , επιτέλους ένα θέμα που θα συμφωνήσω με τον νάνο. Τελικά πώς τα κατάφερες, πάλι να διαφωνήσουμε.

Η ορειβασία υπάγεται στον αθλητισμό. Αν το ζήτημα είναι "η προσφορά στην ανθρωπότητα" τότε θα πρέπει να καταργηθεί όλος ο αθλητισμός.

Και δεν γνωρίζω πολλούς Έλληνες που να έχουν πατήσει 7 κορυφές και να έχουν πάει τη σημαία στην ψηλότερη κορυφή της ανταρκτικής.

Τέλος, αυτό με τους Νεπαλιανούς σκλάβους, δεν ξέρω πώς προέκυψε. Αν έχεις κάποια στοιχεία επ' αυτού, περιμένω να τα δω.
Για Νεπαλιανους σκλαβους δεν ξερω, ωστοσο γνωριζω οτι ειδικα για το Εβερεστ, η ορειβασια εχει γινει "βιομηχανια", θυμαμαι ενα ντοκυμαντερ που ελεγε οτι πληρωνεις οδηγους, υπαρχουν σταθμοι που αγοραζεις φαγητο και ποτα που σε κρατανε θερμο αλλα και πολλα αλλα προιοντα που σου ειναι χρησιμα. Ωστοσο δεν ξερω ποσο ευκολο μπορει πλεον να ειναι και μετα απο ολα αυτα. Αλλα οποιος δεν τα ακολουθησει και παει μονος του, ο κινδυνος ειναι τεραστιος.
Υπάρχουν αρκετοί που ακριβώς επειδή δεν θέλουν να βασιστούν στα διάφορα σύγχρονα εργαλεία που κάνουν την ανάβαση πιο εύκολη, δε χρησιμοποιούν κάποια από αυτά προκειμένου να κάνουν την πρόκληση μεγαλύτερη (και την ανάβαση πιο επικίνδυνη)
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

foscilis έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:34
κι εγώ δε θα το έλεγα ακριβώς σεξισμό, πρόκειται για καλοπροαίρετο small talk στα πλαίσια ωστόσο μια πολιτισμικά καθυστερημένης κοινωνικής πραγματικότητας η οποία ενσωματώνει ΚΑΙ σεξισμό.
Σωραίος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:31 Ναι σίγουρα. Και στον Μακρόν τα ίδια έλεγε στάνταρ.
Χέστηκε για τον Μακρόν. Σε έναν νεαρό Έλληνα τα ίδια θα έλεγε. Εσένα, ρε μαλάκα, δεν σου λένε τα ίδια; Θα μας τρελάνετε τώρα; Εγώ το ακούω τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα και όχι από συγγενείς μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Alien666 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 21:56
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Φεβ 2020, 21:52 Παιδιά κι η άγνοια έχει όριο. Κάντε γκουγκλ τι κάνουν οι σέρπας κι ελάτε να τους συγκρίνουμε με τύπους στα πιτστοπ. Ήμαρτον.
Μήπως τους έβαλε στο καράβι και τους πήρε μαζί της και στις υπόλοιπες 6 κορυφές;
Εγώ μιλάω μόνο για το εβερεστ.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:38
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:31 Ναι σίγουρα. Και στον Μακρόν τα ίδια έλεγε στάνταρ.
Χέστηκε για τον Μακρόν. Σε έναν νεαρό Έλληνα τα ίδια θα έλεγε. Εσένα, ρε μαλάκα, δεν σου λένε τα ίδια; Θα μας τρελάνετε τώρα; Εγώ το ακούω τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα και όχι από συγγενείς μου.
Πάντως αν αλλάξεις γνώμη για εκείνο που λέγαμε να ξέρεις. Είναι διαθέσιμη.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

hellegennes έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:38
Τύπε, εμένα με παίρνουν τηλέφωνο για άσχετα και μου το πετάνε κι αυτό.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Και γω ανέβηκα στον Χορτιάτη ρε τύποι, αλλά δεν με φώναξε ούτε ο Χρυσανθακόπουλος.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Namrail έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:24
blackpaint έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:02
γιατι ρε συ, τι αλλο ειναι ο σεξισμος απο την εμμονη στις παραδοσιακες εμφυλες ταυτοτητες; Της ειπε πως η δουλεια της Γυναικας (και μονο αυτη η ουσιοκρατικη διατυπωση ειναι επαρκης για να χαρακτηριστει σεξιστικος λογος) δεν ειναι στα βουνα αλλα στην κουζινα. Εκπλησσομαι που δεν το αντιλαμβανεσαι, γιατι ως κομμουνιστης εχεις στην διαθεση σου καποια απο τα αρτιοτερα ιδεολογικα εργαλεια για να αντιληφθεις την καταπιεση σε αυτο.

Και το ξαναματατονιζω, κανενας παυλοπουλος η αλλος μαλακας σεξιστης δεν θα συμβουλευε ετσι εναν αντρα αθλητη. Νεες νικες θα ευχοταν.
Δεν μιλάμε απλά για μια "έμφυλη ταυτότητα" αλλά για μια διαδικασία που φαντάζει και αποτελεί κατάληξη για τους συντριπτικά περισσότερους.

Δεν γίνεται κάθε θετική αναφορά στη δημιουργία οικογένειας να τη θεωρείς σεξισμό εκτός και αν επιδιώκεις να ξεχειλωσεις την έννοια.

Στην τελευταία παράγραφο διαφωνώ. Εχω δει άπειρες περιπτώσεις που τις ίδιες μαλακίες λένε και στους άντρες, όταν φτάσουν σε "κρίσιμη" ηλικια, δλδ "πότε επιτέλους θα νοικοκυρευτεις" και τα τοιαύτα.
ποτε μωρε ειδες πολιτικο να τα λεει αυτα σε πρωταθλητη;
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Namrail έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:37
Σωραίος.
ενας ηπιος, καλοπροαιρετος σεξισμος, οπως πχ να κρατας την πορτα ανοιχτη αλλα μονο για τις γυναικες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ο Παυλόπουλος συγκεκριμένα σίγουρα τα έχει πει. Ας πούμε:

Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα οικογένεια. Στο ότι στον τόπο μας η οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και τη σημασία της οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και τη σημασία της πολύτεκνης οικογένειας

Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, ιδίως όταν χειμάζεται το κοινωνικό κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της κοινωνίας μας και του τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της οικογένειας και της πολύτεκνης οικογένειας ν’αναδειχθούν όπως ταιριάζει.

Είναι ακριβώς ο τύπος του ανθρώπου που σε κάθε συνάντηση με ανύπαντρο θα του πει να κάνει οικογένεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

blackpaint έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:58
Namrail έγραψε: 25 Φεβ 2020, 22:37
Σωραίος.
ενας ηπιος, καλοπροαιρετος σεξισμος, οπως πχ να κρατας την πορτα ανοιχτη αλλα μονο για τις γυναικες.
Ή να μην υποχρεώνεις τις γυναίκες σε στράτευση ή να μην θεωρείς αυτομάτως ότι είναι η πρώτη επιλογή για επιμέλεια τέκνων.

Βέβαια δεν βλέπω τίποτε πλήθη γυναικών ή φεμινιστών να συγκεντρώνονται για να ανατρέψουν αυτούς τους ήπιους, καλοπροαίρετους σεξισμούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 25 Φεβ 2020, 17:49
paul25 έγραψε: 25 Φεβ 2020, 17:28 Πσντως πολλα λεφτα, που να τα βρηκε ολα αυτα αραγε; Ειναι απο καμια πλουσια οικογενεια; Ξερουμε;

The typical cost when climbing the Everest with a Western agency is $45,000 and above. With a local Nepali operator it can be between $25,000 and $40,000.” The cost includes the royalty fee of $11,000 for the peak. Most agencies conduct sherpa-supported climbs. It's nearly impossible to climb the Everest without them.
Δεν είναι ανάγκη να είσαι πλούσιος. Μπορεί να είχε χορηγό καμιά αθλητική εταιρία. Όπως και να 'χει, το έβερεστ το ανεβαίνουν πια συνταξιούχοι με ποδάγρα.
Σωστό αυτό! Μπορεί να είχε χορηγό.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”