!!! DEVELOPMENT MODE !!!

«Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Χάπι αυτοκτονίας για ηλικιωμένους. Είστε υπέρ;

Ναι
7
14%
Οχι
29
59%
Ναι υπό προυποθέσεις
13
27%

Σύνολο ψήφων: 49

Nero

Re: «Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Gherschaagk έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:34 Ήταν μια γιαγιά, κάθε τόσο έλεγε στον γιο της, δώστε μου φαρμάκι να πεθάνω, δεν την αντέχω τη ζωή κι άλλα τέτοια. Σε κάποια φάση κάνει κι αυτός το εξής. Βράζει πολύ τσάι σε νερό και γίνεται ένα σκουροπράσινο χρώμα, το αφήνει να κρυώσει και το βράδυ που αρχίζει πάλι η γιαγιά τη μίρλα της πηγαίνει 2 ποτήρια στο κομοδίνο, το ένα με νερό και το άλλο με το τσάι. Και της λέει, αφού δεν αντέχεις άλλο, ιδού η ευκαιρία σου. Και του λέει κι η γιαγιά, πάρτο παιδί μου αυτό το μαυροζούμι μην κάνω κανένα λάθος στον ύπνο μου και το πιω.
όπως είχα γράψει και αλλού γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου που αποφάσισε να πεθάνει στα 88. Ήταν απίστευτα γκρινιάρης και είχε κινητικά προβλήματα, όχι παράλογα για την ηλικία του αλλά κατα τα άλλα ήταν αρκετά υγιείς. Επειδή ακριβώς ήταν σχολαστικός και και ιδιότροπος, έγινε μίρλας σαν τη δικιά σου τη γιαγιά. καλημέρα του έλεγες "δεν αντέχω άλλο θέλω να πεθάνω" σου απάνταγε. Τα έσκασαν χοντρά σε γιατρούς γιατί έλεγε συνεχώς ότι υπέφερε, του φέρανε και ψυχίατρο στο σπίτι, του έγραψε χάπια και τελικά δεν τα έπαιρνε ούτε του έβρισκε κανένας κάποιο πρόβλημα. Κόντεψε να τη σκάσει τη γυναίκα του γιατί την ταλαιπωρούσε φαινομενικά χωρίς λόγο, αφού γκρίνιαζε χωρίς να έχει τίποτα.

τον έχασα για ένα διάστημα και μετά έμαθα ότι πήγε και αυτοκτόνησε, το οποίο με σόκαρε λίγο γιατί δεν το περίμενα, νόμιζα ότι πρόκειται για τυπικό γκρινιάρη γεροπαράξενο που του κακοφάνηκε ότι ήταν κλεισμένος στο σπίτι
nowhere

Re: «Χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

είμαι υπέρ της διευκόλυνσης στην αυτοκτονία αλλά αυτό το πράμα είναι σαν άδεια κυνηγιού ηλικιωμένων
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Nero έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:43 τον έχασα για ένα διάστημα και μετά έμαθα ότι πήγε και αυτοκτόνησε, το οποίο με σόκαρε λίγο γιατί δεν το περίμενα, νόμιζα ότι πρόκειται για τυπικό γκρινιάρη γεροπαράξενο που του κακοφάνηκε ότι ήταν κλεισμένος στο σπίτι
Η γιαγιά που λέω εγώ έζησε χωρίς να ξαναπεί χαζομάρα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Gherschaagk έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:46
Nero έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:43 τον έχασα για ένα διάστημα και μετά έμαθα ότι πήγε και αυτοκτόνησε, το οποίο με σόκαρε λίγο γιατί δεν το περίμενα, νόμιζα ότι πρόκειται για τυπικό γκρινιάρη γεροπαράξενο που του κακοφάνηκε ότι ήταν κλεισμένος στο σπίτι
Η γιαγιά που λέω εγώ έζησε χωρίς να ξαναπεί χαζομάρα.
Γυναίκες...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ελπίζω να είναι hoax.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

εγώ το βλέπω ως ακόμη ένα καπιταλιστικό νεοφιλελε τέχνασμα
σου λέει οι άνθρωποι που δεν ανήκουν πια στη παραγωγική τάξη είναι άχρηστοι
οπότε όποιοι νιώθουν κουρασμένοι είναι ελεύθεροι να μας απαλλάξουν από το κόστος τους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Νομίζω ότι οπου κυκλοφορήσει θα μειωθούν στατιστικά οι πεθερές.
Το βαζεις στο πιάτο με το φαγάκι της κι όλα καλά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:54 εγώ το βλέπω ως ακόμη ένα καπιταλιστικό νεοφιλελε τέχνασμα
οπότε όποιοι νιώθουν κουρασμένοι είναι ελεύθεροι να μας απαλλάξουν από το κόστος τους
Εν τω μεταξύ πάλι τα λεφτά στην μέση. Γιατί αν πχ έλεγαν του Μπερλουσκονι στα 71 του ότι υπάρχει η επιλογή να πάρει τέτοιο χαπι, θα τους απαντούσε πάρτε το εσείς και εγώ θα μείνω πίσω να παρτουζωνω τις γυναίκες σας.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Είναι βασικό δικαίωμα. Όσο μάλιστα παρατείνεται η ζωή, τόσο πιο καίριο θα γίνεται. Επειδή θα μπορούμε να ζήσουμε μέχρι τα 200 δε σημαίνει ότι θα υποχρεουμαστε κιόλας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Φεβ 2020, 09:54 εγώ το βλέπω ως ακόμη ένα καπιταλιστικό νεοφιλελε τέχνασμα

:+1: :goodpost: :bravo:

Υπάρχει η παραμικρή πια αμφιβολία ότι ο Καπιταλισμός είναι ένα δαιμονικό σύστημα;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Ναι ο καπιταλισμός φταίει για την ηθική παρακμή της Ολλανδίας λολ
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

από την άλλη δεν θα θελα στα 72 να τα κάνω πάνω μου και να μην μπορώ να σκουπίσω ούτε τον πισινό μου, όπως η μάνα μου.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Είναι πάντα προβληματική η εύκολη πρόσβαση σε μεθόδους θανάτωσης τρίτων χωρίς κάποιο βασικό έλεγχο. Αλλά εγώ θα μιλήσω για κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι από τα 70 και μετά (περίπου) και σχεδόν πάντα μετά τα 80 η φυσική κατάσταση ακόμα και ενός υγιούς ηλικιωμένου μπορεί να είναι πολύ πιο δυσάρεστη από την κατάσταση ενός άρρωστου μικρότερης ηλικίας: πονάνε διάφορα, υπολειτουργούν ένα σωρό άλλα, έχεις μια λίστα από χάπια και επιτρεπόμενα φαγητά που κανονικά έπαιζε μόνο όταν έμπαινες νοσοκομείο για κάτι σοβαρό, κοιμάσαι γύρω στις 4 ώρες τη μέρα, πρέπει να κατουράς 20 φορές τη μέρα, είναι πέντε λεπτά υπόθεση να πας από την κουζίνα στο σαλόνι, σκοντάφτεις και βρίσκεσαι με βίδες στο γοφό ακίνητος για τρεις μήνες, δε βλέπεις, δεν ακούς, ενδεχομένως δεν πολυθυμάσαι και σίγουρα δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να μάθεις, η φάτσα σου έχει γίνει σκατά και χίλια δυο άλλα.

Ψυχολογικά/κοινωνικά: ήδη έχεις χάσει πάρα πολλά άτομα από τη ζωή σου (όλους τους μεγαλύτερους συγγενείς για αρχή αλλά πιθανότατα και αρκετούς συνομήλικους, συντρόφους, φίλους ίσως και κάποιο παιδί) και σίγουρα έχεις δει αρκετούς από αυτούς να πεθαίνουν με πάρα πολύ άσχημο τρόπο. Έχεις πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά πολύ λίγα πράγματα να κάνεις σε αυτόν. Εξαρτιέσαι από νεότερους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο για την ίδια σου την επιβίωση, αντί να είσαι κύριος του εαυτού σου. Που είναι και η βασική σου παρέα.

Αν βγεις έξω, γυρνάς πίσω και γυρνάς σε ένα άδειο σπίτι.
Και είσαι πάλι στη μοναξιά.
Νιώθεις σα να σε έχουν πετάξει στον πάτο και δεν υπάρχει κανείς να σε σώσει.
Είναι κάτι που απλά φορτώνεται πάνω σου. Και δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς εσύ σε κάποιον άλλον.
Πρέπει απλά να συνεχίσεις...

Μην τα υποτιμούμε όλα αυτά στο όνομα μιας ηλίθιας "πολιτικής ορθότητας" που απλά έρχεται από παλιά. Παραδοσιακά ο υπερήλικας θεωρείται σοφός, σεβάσμιος, κάποιος που το έχει ψιλοφιλοσοφήσει το θέμα λίγο παραπάνω και ζει την γλυκόπικρη ουσία της ζωής στο δειλινό. Εξίσου παραδοσιακά όμως ελάχιστοι, ούτε ένα στα σαράντα άτομα δεν έφτανε τα 65 ή τα 70 χρόνια ηλικίας. Κι αυτός που όντως τα έφτανε είχε πολύ καλύτερο γενετικό προφίλ και/ή πολύ μεγαλύτερη κωλοφαρδία στη ζωή από τους υπόλοιπους 39, είναι σα να λέμε "δεν είναι και τόσο άσχημο το σώμα της πενηντάρας" έχοντας στο μυαλό μας τη Μόνικα Μπελούτσι, την Κάιλι Μινόγκ και τη Ναόμι Κάμπελ.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Τότε για ποια ποιότητα ζωής μιλάμε και γιατί είναι καλό που αυξήθηκε το προσδόκιμο τόσο πολύ;

Μετά τα 67 κλάφτα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Gherschaagk έγραψε: 12 Φεβ 2020, 10:34 ...γιατί είναι καλό που αυξήθηκε το προσδόκιμο τόσο πολύ;
Eίναι το πρώτο βήμα πρός την αθανασία με νεότητα που θα εξασφαλίσει ο Διαφωτισμός και η Επιστήμη
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”