Είναι πράγματι αστεία η ευκολία με την οποία λέγεται πλέον το Χωρίς μεταπτυχιακό δεν πας πουθενά στην Ελλάδα όταν αναλογίζεσαι:ΟΥΤΙΣ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:49Μιλλένιαλ έγραψε: 08 Φεβ 2020, 14:44 Βασικά γενιές που, στην καλύτερη περίπτωση, είχαν μονάχα πτυχίο κατέληξαν να μεγαλώνουν παιδιά με μια διαρκή πίεση απόκτησης ποικίλων πιστοποιήσεων και χαρτακίων. Αυτό οδήγησε στην πλήρη απαξίωση του bachelor, και του master επίσης, αφού κι αυτό τείνει να θεωρείται χαρτί της σειράς πλέον, ενώ γέμισε την αγορά με ένα σεβαστό ποσοστό νέων που έχουν μόνο θεωρητική γνώση, χωρίς καμία τριβή με την αγορά εργασίας. Εγώ λέω κάνε κάνα διδακτορικό για να δουλέψεις ιδιωτικός υπάλληλος ξέρω γω.
Δηλαδή τι θες να πεις ότι σουβλατζήδες θα τυλίγουν τα πιτόγυρα με το μεταπτυχ....oh wait!
α) το τι επικρατεί μέσα σε διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια (βρώμα, ψευτοσυνδικαλιστές, διαπλεκόμενοι καθηγητές)
β) το γεγονός ότι η μέση ελληνική εταιρία δε φαίνεται να επενδύει ιδιαίτερα στην εξέλιξη ενός καλού εργαζόμενού της, την ώρα που σε εταιρίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να χρηματοδοτηθείς για σεμινάρια, μέχρι και μεταπτυχιακό
Την απόκρυψη μεταπτυχιακού για να μη θεωρηθείς overqualified δε τη λογαριάζω, γιατί είναι η άλλη όψη της κουτοπονηριάς των παλαιότερων - Να πάρουμε νέοπα που θα βγάλει την ίδια δουλειά και θα ζητήσει λιγότερα. Μπορώ ενδεχομένως να δικαιολογήσω το τσιτάτο μόνο αν το πει γονέας που πληρώνει για το μεταπτυχιακό του παιδιού του, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το κόστος.
Ο Πειραιάς είναι μια ωραία περίπτωση για αυτό το thread, έχω φίλο που νοικιάζει εκεί (καλή ευκαιρία μέσω γνωστού) και μου λέει ιστορίες. Ο κόσμος ψάχνει τόσο απεγνωσμένα που αν βρει κάτι μη γκρεμισμένο με 300 κάνει κωλοτούμπες και δεν τον νοιάζει να το δει και καλά. Και μιλάμε για περιοχές άσχημες. Αυτή η περίοδος είναι η χαρά του τσίπη με το παρατημένο σπίτι που αρνείται να σουλουπώσει, δε χρειάζεται καν να ιδρώσει για να βρει ενοικιαστή. Και μετά έρχεσαι εδώ και διαβάζεις ότι θέμα υπάρχει -ορθώς- μόνο στο κέντρο Αθήνας.Otto Weininger έγραψε: 08 Φεβ 2020, 15:11 Το Airbnb τα έχει γαμησει όλα. Έψαχνε φίλος στον Πειραιά σπίτι για ενοίκιο μέχρι 500 το μήνα και έβρισκε κάτι χρέπια. Όταν έβρισκε δηλαδή.