!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σκάει η φούσκα του airbnb

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Σκάει η φούσκα του airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:35
Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:32 Στηρίζουμε πουτσα στο airbnb όπως και στην uber.
Τα φαρμακεία (τα κτίρια) είναι δικά σας ή νοικιασμένα;
Μακάρι να ήταν δικά μου. Είχαμε φτάσει για 2 φαρμακεία να δίνουμε στα ενοίκια κοντά 10.000 το μήνα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Philip Mortimer έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:04 Προφανώς. Δε σημαίνει ότι ο άλλος επειδή του αρεσει να μένει στο Μανχάταν θα του δωσουν και διαμέρισμα εκεί σε τιμή αναλογη του μισθου του. Αυτή η ηλιθιότητα σε τέτοιο μεηνστριμ βαθμό μόνο στην Ελλάδα ακούγεται.
Τι λε, ρε παιδί μου! Σε έχουν ρίξει. Έχεις αγοράσει σπίτι σε τιμή Μανχάταν και το νοικιάζεις για 300 ευρώ. Πόσο αγόρασες είπαμε τις ιδιοκτησίες που νοικιάζεις; :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:34
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:29
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:24

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Αν έβγαζε κάποιος την γυναίκα του στο κλαρί για να πάρει μια ανάσα, θα έλεγες το ίδιο;
Το κάνουν είδη αυτό.Σε τελική ανάλυση απλά αξιοποιησα περιουσιακά μου στοιχεία για ένα εισόδημα.Θα ήταν καλύτερα να μην μπορούσα να τα συντηρήσω και να τα πουλήσω σε καμία εταιρεία real estate?
ρε μαστορα, όλοι μας κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξιοποιούμε για να έχουμε ένα εισόδημα, γιατί εσυ να το παίρνεις στο τζάμπα και εμένα να μου ζητάει όλα μου τα έσοδα σε φόρο;
Δεν είναι στο τζάμπα.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

alekhine έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:35
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 13:58 Δεν είναι αλήθεια αυτό. Μιά χαρά φορολογούνταν τα εισοδήματα από ενοίκια και μάλιστα με τον συνολικό συντελεστή του κάθε φορολογούμενου.
αυτο που βρηκα ειναι οτι μεχρι το 2012 τα ενοικια δεν ειχαν αυτοτελη φορολογηση αλλα τα εσοδα ενσωματωνονταν στο συνολικο εισοδημα του φορολογουμενου

πρακτικα δλδ αν καποιος το 2008 νοικιαζε 2 διαμερισματα με συνολικο εισοδημα 800 ευρω τον μηνα και ειχε εσοδα 800*12=9600 αν δεν ειχε αλλα εσοδα δεν πληρωνε φραγκο επειδη δεν ξεπερνουσε τα 10 χιλιαρικα που ειχε αφορολογητο

σημερα τα ιδια λεφτα εχουν 15% φορολογια, ΕΝΦΙΑ και εισφορα αλληλεγγυης
Αυτό είπα κι'εγώ, αλλά εσύ βγάζεις συμπεράσματα βε βάση το ένα άκρο. Εγώ θα έλεγα ότι τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνταν με 40%. Μάλιστα, κάποτε είχαν και πρόσθετη αυτοτελή φορολογία 3%.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εν τω μεταξύ όλα αυτά που ενοικιαζονται για airbnb ελέγχονται από κάποιο φορέα; για πυρασφάλειας, υγειονομικό κτλ;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:39
Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:32 Στηρίζουμε πουτσα στο airbnb όπως και στην uber.
Μακάρι να ήταν δικά μου. Είχαμε φτάσει για 2 φαρμακεία να δίνουμε στα ενοίκια κοντά 10.000 το μήνα.
Ένα τέτοιο μαγαζί να είχε η Naida, και άλλα θα έγραφε σήμερα. :D
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:29 Το κάνουν είδη αυτό.Σε τελική ανάλυση απλά αξιοποιησα περιουσιακά μου στοιχεία για ένα εισόδημα.Θα ήταν καλύτερα να μην μπορούσα να τα συντηρήσω και να τα πουλήσω σε καμία εταιρεία real estate?
ρε μαστορα, όλοι μας κάποιο περιουσιακό στοιχείο αξιοποιούμε για να έχουμε ένα εισόδημα, γιατί εσυ να το παίρνεις στο τζάμπα και εμένα να μου ζητάει όλα μου τα έσοδα σε φόρο;
Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών
Αφού οι επιχειρήσεις έχουν ευεργετήματα ας φτιάξουν επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τότε. Έστω και ατομικές. Γιατί το κάνουν απειροελάχιστοι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
zteo έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:29 Το κάνουν είδη αυτό.Σε τελική ανάλυση απλά αξιοποιησα περιουσιακά μου στοιχεία για ένα εισόδημα.Θα ήταν καλύτερα να μην μπορούσα να τα συντηρήσω και να τα πουλήσω σε καμία εταιρεία real estate?
Γιατί το λες αυτό; Τα εισοδήματα από AirBnB φορολογούνται αυτοτελώς με 15% επί του τζίρου, ενώ σε κάθε είδους επιχείρηση (ακόμη και ατομική) η φορολογία είναι επί των κερδών
Καλά λες. Το κράτος κανονικά θα έπρεπε να σας πληρώνει κιόλας.

Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:52 Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
ναι είναι γνωστό αυτό,τα επισκευάζει η καλή νεράιδα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42
Otto Weininger έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:39

Ένα τέτοιο μαγαζί να είχε η Naida, και άλλα θα έγραφε σήμερα. :D
Αν είχα άλλο σκεπτικό άλλα θα έλεγα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nowhere έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:55
hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:52 Τι αλήτες, να μην αφαιρούν τα έξοδα για προσωπικό, ασφάλεια, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων και ασφάλιση. Oh, wait. Δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.
ναι είναι γνωστό αυτό,τα επισκευάζει η καλή νεράιδα
Δεν επισκευάζει κανείς τίποτα. Παραμένουν χρέπια, όπως ήτανε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42 Εν τω μεταξύ όλα αυτά που ενοικιαζονται για airbnb ελέγχονται από κάποιο φορέα; για πυρασφάλειας, υγειονομικό κτλ;
Πολυ καλη ερώτηση. Αληθεια, τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Πχ αν νοικιάζεις σπιτι με πισινα κ πνίγει κάποιος;
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Dasein έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:38
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2020, 12:22 Ο βενέτης ακόμη όρθιος πάει.
Μόνο εγώ, όταν πρωτοάνοιξαν τα καταστήματα Βενέτη το διάβαζα ως "Μπένεθ" ("BENETH");
και το περιοδικό ΡΑΝΤΕΒΟΥ το διάβαζες 'Πάντεμπόϋ';
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

hellegennes έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:57 Δεν επισκευάζει κανείς τίποτα. Παραμένουν χρέπια, όπως ήτανε.
η θεωρία της καλής νεράιδας είναι πιο λογική
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:59
Naida έγραψε: 06 Φεβ 2020, 14:42 Εν τω μεταξύ όλα αυτά που ενοικιαζονται για airbnb ελέγχονται από κάποιο φορέα; για πυρασφάλειας, υγειονομικό κτλ;
Πολυ καλη ερώτηση. Αληθεια, τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Πχ αν νοικιάζεις σπιτι με πισινα κ πνίγει κάποιος;
Τρέχει ο ιδιοκτήτης και βουτάει :lol:

Que Sera, Sera...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”