Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Αν ήμασταν με ένα αυτοκίνητο θα το έκανα και αυτό. Αλλά ξέρω πως λειτουργεί απ' την ανάποδη. Έχω ξαδέρφη που δεν οδηγούσε κι είχε τον άντρα της να της γκρινιάζει συνέχεια για τις μετακινήσεις κι έμαθε να οδηγεί μόνο και μόνο για να μην ακούει την γκρίνια.Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:30πως θα σου φαινοταν να μην οδηγει ο αντρας σου και να επωμιζεσαι και τις δικιες του μετακινησεις;Gherschaagk έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:01 Παίδες εμείς εδώ πάνω οδηγούμε. Έχει 4 δραστηριότητες την εβδομάδα, έχω γυμναστήριο, πάω 2 φορές την εβδομάδα στο σχολείο. Πάω σε συγγενείς, φίλους, υποχρεώσεις. Κυριακές, γιορτές σχόλες. Χειμώνα, καλοκαίρι, με κατακλυσμιαία βροχή. Το μόνο που μου φαίνεται δύσκολο, γιατί δεν το έχω συνηθίσει, είναι να μπω μέσα στην πόλη με το αυτοκίνητο. Αυτό πράγματι δεν το αντέχω. Από κει και πέρα, δώσε μου δρόμο και γεμάτο ντεπόζιτο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Τι εννοείς όταν λες πως δεν οδηγείς;»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: «Τι εννοείς όταν λες πως δεν οδηγείς;»
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
επειδή για πολλά χρόνια ζούσα σε πόλη (λονδίνο) όπου η χρήση αυτοκινήτου όχι μόνο δεν ήταν απαραίτητη αλλά ήταν και απαγορευτική από οικονομική άποψης και οι εναλλακτικές ήταν προτιμότερες, είχα στην ουσία ανενεργό το δίπλωμά μου το οποίο είχα πάρει στην Ελλάδα. Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια (σε άλλη πόλη) με εκβίασε η σύζυγος ότι ή θα οδηγάω ή να το ξεχάσω γιατί δεν θα κάνει αυτή μόνο τον σοφερ. Το ξαναπιασα το σπορ λοιπόν και αν και χρειάστηκε να κάνω κάποια μαθήματα γιατί πήγαινε και δεκαετία + από τότε που είχα οδηγήσει τελευταία φορά + ότι δνε έιχα οδηγήσει ποτέ στην αγγλία με την τρέλα των roundabouts δεν δυσκολεύτηκα ιδιαιτερα. Η αλήθεια έιναι ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς να οδηγεί, ιδανικά και οι 2 σύζυγοι και ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά που πρέπει να πηγαινοφέρνεις σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Λίγες είναι οι πόλεις που έχουν φτιαχτεί για πεζούς.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Μα αν δεν οδηγει, δεν εχει και αυτοκινητο, το ιδιο δεν ειναι σαν αποτελεσμα;vantono έγραψε: 03 Φεβ 2020, 13:59Μα είναι πράγματι ακραία σεξιστικό, απο την πλευρά των γυναικώνε.![]()
Η αδυναμία συντήρησης του οχήματος σαφώς και ειναι θέμα, αλλά οι γκόμενες σε αυτό μπορουν να δείξουν κατανόηση. Μου εχει συμβεί κι εμενα αρκετά παλιότερα, και σε φίλους μου. Το να μην οδηγάς καθόλου ομως άντρας πράγμα να ουμ, πολλές το θεωρούν πολύ αλλόκοτο και κρίντζυ.paul25 έγραψε: 03 Φεβ 2020, 13:50 Δεν ειναι μονο αυτοι που κρεμανε τα κλειδια η φοβουνται την οδηγηση, αλλα και οσοι (κυριως οσοι) δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα συντηρησης αυτοκινητου. Ωστοσο αυτες οι αποψεις ειναι ισοπεδωτικες. Μια εποχη την περασα και εγω χωρις αυτοκινητο οταν βρεθηκα σε δυσκολη οικονομικη θεση, ωστοσο βρηκα και διατηρησα μακροχρονια σχεση χωρις προβλημα, το ιδιο και φιλος μου στην ιδια κατασταση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Εγώ βέβαια θα μιλήσω σαν "εκτός", αλλά θα έλεγα να τους ακούσεις τους "εντός" εάν σου λένε τέτοια (ιδίως εκείνο το "ήταν κόκκινο" μου προκάλεσε ένα καρδιοχτύπι!)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κατάλαβα.Naida έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:34Στους εκτός δεν ξέρω τι συναισθήματα δημιουργώ. Οι εντός, όσοι δηλαδή μπουν έχουν μια ανησυχία, φόβο, ένα άγχος και ένα μόνιμο "κόψε λίγο, μην τρέχεις, ξυστά πέρασες, ήταν κόκκινο, μη σπινιαρεις κτλ"
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Αφού το βλέπω είναι πορτοκαλί όταν πάω να περάσω μωρέ. Απλά αυτοί το παρακολουθούν όλη την ώρα ώσπου να περάσω και το βλέπουν που γίνεται κόκκινο.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:37 Εγώ βέβαια θα μιλήσω σαν "εκτός", αλλά θα έλεγα να τους ακούσεις τους "εντός" εάν σου λένε τέτοια (ιδίως εκείνο το "ήταν κόκκινο" μου προκάλεσε ένα καρδιοχτύπι!)
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
μία από τα ίδια με διαφορά 1 έτους.Σέλευκας έγραψε: 03 Φεβ 2020, 13:56 Πήρα αυτοκίνητο στα 36 μου και μέχρι τότε οδηγούσε η γυναίκα μου.
Ατύχημα όμως δεν είχα ποτέ. Εκτός από μια φορά με την πόρτα του πάρκινγκ αλλά ήμουνα μέσα μόνη μου. Εντάξει δεν εφταιγα εγώ αλλά το χρεωθηκα.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
αυτό έχει να κάνει και με την πόλη και την κουλτούρα που υπάρχει για το πως αντιμετωπίζεται το φανάρι. Θυμάμαι φίλο και συμφοιτητή μου από άλλη πόλη, γκαζιάρη αλλά ασφαλή γενικά οδηγό που όταν πρωτοήρθε θεσσαλνοίκη για σπουδές και άρχσε να οδηγεί εκεί (μέχρι τότε οδηγούσε στην Καρδίτα), όταν έβλεπε πορτοκαλί σταματούσε και εκνευρίζονταν που τον κόρναραν οι από πίσω. ΜΕτά κατάλαβε ότι πορτοκαλί = περνάνε 2-3 αυτοκίνητα ακόμα.Naida έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:40Αφού το βλέπω είναι πορτοκαλί όταν πάω να περάσω μωρέ. Απλά αυτοί το παρακολουθούν όλη την ώρα ώσπου να περάσω και το βλέπουν που γίνεται κόκκινο.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:37 Εγώ βέβαια θα μιλήσω σαν "εκτός", αλλά θα έλεγα να τους ακούσεις τους "εντός" εάν σου λένε τέτοια (ιδίως εκείνο το "ήταν κόκκινο" μου προκάλεσε ένα καρδιοχτύπι!)
Αμα το δω από μακριά να γίνει πορτοκαλί θα κόψω και θα σταματήσω και πριν τις διαβάσεις κιόλας. Εδώ μια φορά σταμάτησα στη Θησέως πριν τις διαβάσεις να περάσει ο κόσμος, δεν είχε φανάρι και ο άλλος με προσπέρασε και με έβρισε. Ευτυχώς δεν πέρναγε κανένας να τον σκοτώσει.Lord Brum έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:43αυτό έχει να κάνει και με την πόλη και την κουλτούρα που υπάρχει για το πως αντιμετωπίζεται το φανάρι. Θυμάμαι φίλο και συμφοιτητή μου από άλλη πόλη, γκαζιάρη αλλά ασφαλή γενικά οδηγό που όταν πρωτοήρθε θεσσαλνοίκη για σπουδές και άρχσε να οδηγεί εκεί (μέχρι τότε οδηγούσε στην Καρδίτα), όταν έβλεπε πορτοκαλί σταματούσε και εκνευρίζονταν που τον κόρναραν οι από πίσω. ΜΕτά κατάλαβε ότι πορτοκαλί = περνάνε 2-3 αυτοκίνητα ακόμα.Naida έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:40Αφού το βλέπω είναι πορτοκαλί όταν πάω να περάσω μωρέ. Απλά αυτοί το παρακολουθούν όλη την ώρα ώσπου να περάσω και το βλέπουν που γίνεται κόκκινο.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:37 Εγώ βέβαια θα μιλήσω σαν "εκτός", αλλά θα έλεγα να τους ακούσεις τους "εντός" εάν σου λένε τέτοια (ιδίως εκείνο το "ήταν κόκκινο" μου προκάλεσε ένα καρδιοχτύπι!)
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
Δημοκράτης
Εγώ δεν ξέρω να οδηγώ, όταν εμένα Ελλάδα ήταν περιττό έξοδο και έξω δεν το χρειάζομαι. Καμία ποτέ δεν παραπονέθηκε και αν το έκανε θα την έγραφα στα τέτοια μου.
Σιγά μη κάτσουμε να ασχολούμαστε με τα θέλω της κάθε καργιας
Σιγά μη κάτσουμε να ασχολούμαστε με τα θέλω της κάθε καργιας
Το ίδιο συνέβαινε με τη μάνα μου, μέχρι που αποφάσισε περίπου 20 χρόνια μετά την απόκτηση διπλώματος να οδηγήσει.Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2020, 13:38τα ιδια. το διπλωμα της γυναικας μου εχει ως μοναδικη χρησιμοτητα να λεμε οτι αυτη οδηγουσε και να πιστωνεται τους ποντους οταν κανει καμμια παραβαση καποιος φιλος.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 13:22 Εδώ η περίπτωσή μου είναι ότι η σύζυγος έχει πάρει δίπλωμα προ αμνημονεύτων χρόνων, αλλά ουδέποτε εξάσκησε το άθλημα. Και είμαστε μια ωραία τετραμελής οικογένεια, με ένα αμάξι και έναν οδηγό να κάνει κάθε μέρα το σταυρό του που βγαίνει στη σχιζοφρένεια της αθηναϊκής ασφάλτου...
Ζω για τη στιγμή που δεν θα πρέπει να εξυπηρετώ την οικογένεια και να αφήσω το αμάξι στην ησυχία του...
εχω πηξει στις διαδρομες, αν και αυτες που σιχαινομαι ειναι μονο μεσα στην πολη. περιμενω τη στιγμη που το παιδι θα μεγαλωσει αρκετα για να το κυκλοφορω χειμωνα καλοκαιρι με μοτο, και να μεινει το αυτοκινητο μονο για τα σκ.
Την πρώτη φορά που το πήρε (ένα παλιό Φίατ πουντο) παραβίασε στοπ και έπεσε πλαγιομετωπικά πάνω σε ταξί.
Ευτυχώς ήταν μες την πόλη με μικρή ταχύτητα και είχαμε μόνο υλικές ζημιές.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από τότε που έχουν πληθύνει οι γυναίκες οδηγοί, οι δρόμοι στην Αθήνα έχουν γίνει αφόρητοι
πραγματικά είναι ανεύθυνες οδηγοί και κάνουν διαρκώς μαλακίες (περισσότερο από τους άντρες)
και μη μου πείτε για μισογυνισμό και τα ρέστα, εμπειρικά μιλάω, δεν θα αλλάξω την πραγματικότητα για χάρη κάποιων
πραγματικά είναι ανεύθυνες οδηγοί και κάνουν διαρκώς μαλακίες (περισσότερο από τους άντρες)
και μη μου πείτε για μισογυνισμό και τα ρέστα, εμπειρικά μιλάω, δεν θα αλλάξω την πραγματικότητα για χάρη κάποιων
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Κινδυνεύοντας κι εγώ να κατηγορηθώ, ας αναφέρω ένα "πείραμα" που κάνω πάντα με τα παιδιά στο αμάξι όταν μας τυχαίνει καμία στραβή οδηγική συμπεριφορά.
Τους λέω: κοιτάχτε τώρα ή παππούς θα είναι ή γυναίκα...
Δεν θυμάμαι να έπεσα ποτέ έξω
Τους λέω: κοιτάχτε τώρα ή παππούς θα είναι ή γυναίκα...
Δεν θυμάμαι να έπεσα ποτέ έξω
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
Εμπεδοκλής
Συμφωνω. Από τότε που πλήθυναν οι γυναίκες οδηγίνες (σικ) έχουν γεμίσει οι νεροχύτες άπλυτα πιάτα και τα καλάθια με τα άπλυτα χεσμένα σώβρακα. Μετά πάνε 40 και τους φταίνε οι άντρες που έμειναν στο ράφι...ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Φεβ 2020, 14:57 από τότε που έχουν πληθύνει οι γυναίκες οδηγοί, οι δρόμοι στην Αθήνα έχουν γίνει αφόρητοι