!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:06

Αν βρεις κάποιο μήνυμα μου όπου ισχυρίζομαι ότι τα προκλητικά ρούχα δικαιολογούν τον βιασμό, καλό θα είναι να το παραθέσεις.

Γιατί πολλοί έχουμε αποσαφηνίσει τη διαφορά μεταξύ της επικινδυνότητας που συνεπάγεται το ελαφρύ ή προκλητικό ντύσιμο από την δικαιολογία του βιασμού εξ αιτίας αυτού. Δεν αναφέρω όλους τους χρήστες, γιατί μπορεί να ξεχάσω κάποιον.

Αν δεν το κάνεις και συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις με τόσο βλακώδη θρασύτητα τον συγκεκριμένο πληθυντικό, κανένα πρόβλημα.

Μπαίνεις κι εσύ στην κατηγορία ελαφρών βαρών των σούργελων των πλατειών και τελειώνει εδώ.

Μια παραπάνω μια παρακάτω, δεν είναι κάτι σημαντικό.
Μπορεί να μην έχεις αναφέρει τα προκλητικά ρούχα εσύ προσωπικά αλλά έχεις αναφέρει το παρακάτω
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 16:03
Νάιδα, όλως τυχαίως αποφεύγεις συστηματικά να απαντήσεις στο γιατί θεωρείς δικαίωμα των γυναικών το "συνειδητά προκλητικό", αρνούμενη συγχρόνως κάθε ευθύνη που επιφέρει αυτό.
Ποια ευθύνη εννοείς ότι επιφέρει το συνειδητά προκλητικό στον βιασμό;
Άσε μας ρε κοριτσάκι μου, που θεωρείς ότι θα σου δίνω εξηγήσεις σε ό,τι δεν καταλαβαίνεις.

Άντε συζήτησε με κάποια από τις τσιρλίντερς που συμφωνείς. Αρκετά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:16 [Σου είπαν τι να προσέχεις για να μη μπλέξεις.
έχει δίκιο που νευριάζει στ νομίζω, μερικές συμβουλές περνάν τα σύνορα της καλής πρόθεσης, μοιάζουν καλυμμένες απειλές.

Ντύθηκες ετσι, έπρεπε να περιμένεις οτι κάποιος θα αποφασίσει να μη σε σεβαστεί σαν άνθρωπο γιατί μπορεί.

ακόμα και φιλικά να το λέμε, δεν είναι λογικό να περιμένουμε ένας περήφανος άνθρωπος θα το δεχθεί ομαλά, δεν θέλουμε κιόλας κανονικά, θέλουμε να αλλάξει αυτό, να κάνει μάχη εκείνος έστω αν εμείς φοβόμαστε.
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:23 Το σαν να είναι άντρας είναι δικιά σου προσθήκη.
ε ναι, βαζω και εγώ μια πινελιά :lol:

πάντως οκ, βγάλε τα σεξουαλικα απο τον φεμινισμό καλύτερα, δεν βγάζει νόημα νομίζω. Αρκεί να σε διαβάσεις στο τι σκεφτομαι και θα καταλάβεις τι εννοώ. :smt005:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:29
ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:16 [Σου είπαν τι να προσέχεις για να μη μπλέξεις.
έχει δίκιο που νευριάζει στ νομίζω, μερικές συμβουλές περνάν τα σύνορα της καλής πρόθεσης, μοιάζουν καλυμμένες απειλές.

Ντύθηκες ετσι, έπρεπε να περιμένεις οτι κάποιος θα αποφασίσει να μη σε σεβαστεί σαν άνθρωπο γιατί μπορεί.

ακόμα και φιλικά να το λέμε, δεν είναι λογικό να περιμένουμε ένας περήφανος άνθρωπος θα το δεχθεί ομαλά, δεν θέλουμε κιόλας κανονικά, θέλουμε να αλλάξει αυτό, να κάνει μάχη εκείνος έστω αν εμείς φοβόμαστε.
Οι περήφανοι άνθρωποι παίρνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν, σε ό,τι κι αν αποφασίσουν και δεν τις επιρρίπτουν στους άλλους και την κοινωνία αν κάτι πάει στραβά.

Βασικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:16
Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:04 Για μένα υπάρχει μόνο μία ευθύνη. Αυτή του βιαστή. Όπως έχουμε ξαναπεί το θέμα της επικινδυνότητας των πράξεών μας δεν έχει καμία σχέση με την πράξη του βιασμού. Δεν μπορείς να λες ότι έχει ευθύνη το θύμα για τον βιασμό. Απλό.
Δεν σου λένε αυτό. Σου επισήμαναν ποιες δικές σου ενέργειες μπορεί να σε καταστήσουν προτιμώμενο στόχο. Δεν σου είπαν ότι είναι ευθύνη δική σου που ο άλλος θέλει να βιάσει. Σου είπαν τι να προσέχεις για να μη μπλέξεις. Σου είπαν ακόμη ότι αν ένα τέτοιο περιστατικό φτάσει στο δικαστήριο και μπορεί το μόνο πράγμα που θα έχεις να είναι ο δικός σου λόγος έναντι του λόγους του άλλου, να μη θεωρείς ότι η μαρτυρία σου θα αρκεί για την καταδίκη του. Και εκεί προσθέτω εγώ, οι δικές σου προφυλάξεις στο να μη γίνεσαι εύκολος στόχος μπορεί να πιστωθούν υπέρ σου.
Έτσι πιστεύεις; Θέλεις να μου δώσεις λίγο χρόνο και να σου παραθέσω μερικά ποστ και μου ξαναπείς την γνωμη σου;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:32
Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:23 Το σαν να είναι άντρας είναι δικιά σου προσθήκη.
ε ναι, βαζω και εγώ μια πινελιά :lol:

πάντως οκ, βγάλε τα σεξουαλικα απο τον φεμινισμό καλύτερα, δεν βγάζει νόημα νομίζω. Αρκεί να σε διαβάσεις στο τι σκεφτομαι και θα καταλάβεις τι εννοώ. :smt005:
Τι εννοείς να βγάλω τα σεξουαλικά απο τον φεμινισμό; δεν είναι σεξουαλικά ο βιασμός ή η συναινέση. Δεν είναι ερωτικά παιχνιδάκια. Είναι σοβαρά αδικηματα.
Τι σχέση έχει το "τι σκέφτομαι;"

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:33 Οι περήφανοι άνθρωποι παίρνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν, σε ό,τι κι αν αποφασίσουν και δεν τις επιρρίπτουν στους άλλους και την κοινωνία αν κάτι πάει στραβά.

Βασικό.
συμφωνώ γαλη, καταλαβαίνω μια χαρά τι λες, αλλά θέλει και δύναμη αυτό μεγάλη, όχι μόνο υπερηφάνεια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:29

Καταλαβαίνω τι θίγεις και μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου αν και η διατύπωσή σου είναι μια στάλα διαφορετική από ότι έχω στο μυαλό μου. Και ίσως τελικά το θέμα κολλάει στο σημείο της περηφάνιας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιατί η Naida δεν είναι χαζή αλλά μοιάζει να μη θέλει να καταλάβει τι της λέμε. Το παράδειγμα του hellegenes νομίζω ότι ήταν καλό για να την βοηθήσει στα 2 ξεχωριστά ήδη ευθύνης. Κανείς δεν θα πει μπράβο στον κλέφτη ο οποίος θα πρέπει να τιμωρηθεί με ευθύνη 100% για την κλοπή. Ωστόσο όλοι θα θεωρήσουν εξαιρετικά απερίσκεπτη και την κίνηση αυτού που αφήνει το κλειδί κάτω από το χαλάκι και το γράφει για να το δουν όλοι. Τώρα δες. Θα συμφωνούσαμε σε έναν ιδεατό κόσμο ή σε μια θεωρητική συζήτηση ότι το ζητούμενο θα ήταν να ήμασταν ως άνθρωποι τόσο τέλειοι που κανείς δεν θα καταδεχόταν να κλέψει. Όμως στον πραγματικό κόσμο θα συμβουλέψεις τον φίλο ή τον συγγενή ότι μια τέτοια κίνηση είναι εξαιρετικά απερίσκεπτη. Αν τώρα αυτός αντιδράσει από υπερηφάνεια; Τι λες;
Άβαταρ μέλους
enaon

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:36 Είναι σοβαρά αδικηματα.
σωστά, δες τα νομίζω σε πλαίσιο αδικήματος, χωρίς φεμινιστικές προεκτάσεις. Δεν εχει σημασία ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, είναι κακό σε ανθρωπινό πλαίσιο, γενικά, επιβολή θέσης με την βία.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:40
σωστά, δες τα νομίζω σε πλαίσιο αδικήματος, χωρίς φεμινιστικές προεκτάσεις. Δεν εχει σημασία ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, είναι κακό σε ανθρωπινό πλαίσιο, γενικά, επιβολή θέσης με την βία.
Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς. Δεν θεωρώ ότι ο βιασμός γίνεται για κάποιον άλλο λόγο εκτός από το άρρωστο μυαλό του βιαστή.
Στην αντιμετώπιση του θύματος και διαφόρων περιπτώσεων με την πατριαρχική νοοτροπία και την κουλτούρα βιασμού εστιάζω.
Ξαναπές μου τώρα τι σχέση έχει το "τι σκέφτεσαι" γιατί δεν έχω αντιληφθεί :102:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:33 Οι περήφανοι άνθρωποι παίρνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν, σε ό,τι κι αν αποφασίσουν και δεν τις επιρρίπτουν στους άλλους και την κοινωνία αν κάτι πάει στραβά.

Βασικό.
συμφωνώ γαλη, καταλαβαίνω μια χαρά τι λες, αλλά θέλει και δύναμη αυτό μεγάλη, όχι μόνο υπερηφάνεια.
Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν βλέπω αυτές τις αντιδράσεις ή μεταθεωρίες ως προσπάθεια ισότιμης και ειλικρινούς προσέγγισης των πραγμάτων αλλά ως μια συνειδητή ή μη διάθεση αλλαγής του πολιτεύματος από πατριαρχία σε ψευδομητριαρχία.

Και έχω πολύ συγκεκριμένους λόγους που χρησιμοποιώ το "ψευδο" ως συνθετικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:40 Όμως στον πραγματικό κόσμο θα συμβουλέψεις τον φίλο ή τον συγγενή ότι μια τέτοια κίνηση είναι εξαιρετικά απερίσκεπτη. Αν τώρα αυτός αντιδράσει από υπερηφάνεια; Τι λες;
χρειάζονται όλα στ νομίζω, και η απερισκεψία, οι μεγαλύτερες εορτές του έθνους μας είναι πράξεις απερισκεψίας, τα λέμε γενναιότητα γιατί είχαν υπερηφάνεια και δύναμη.

γενικά θέλει υπακοή στη λογική, θέλει και ανυπακοή στο παράλογο, θέλει λίγο από όλα νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Αλίμονο.

Que Sera, Sera...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Naida έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:44
enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:40
Μα δεν δίνω φεμινιστικες προεκτάσεις στους βιασμούς. Δεν θεωρώ ότι ο βιασμός γίνεται για κάποιον άλλο λόγο εκτός από το άρρωστο μυαλό του βιαστή.
Στην αντιμετώπιση του θύματος και διαφόρων περιπτώσεων με την πατριαρχική νοοτροπία και την κουλτούρα βιασμού εστιάζω.
Ξαναπές μου τώρα τι σχέση έχει το "τι σκέφτεσαι" γιατί δεν έχω αντιληφθεί :102:
Το πρόβλημα σου τελικά δεν είναι οι βιασμοί και η δικαστική τους διερεύνηση αλλά το πώς θα κάνεις ιδεολογική ακραία προπαγάνδα εναντίον αυτού που αποκαλείς κουλτούρα βιασμού και πατριαρχική νοοτροπία και όπου κατηγορείς γενικά και αόριστα όλους τους Έλληνες καλλιεργώντας τους συνδρομσ ενόχων
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:46
enaon έγραψε: 19 Ιαν 2020, 17:37

Βασικό.
Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν βλέπω αυτές τις αντιδράσεις ή μεταθεωρίες ως προσπάθεια ισότιμης και ειλικρινούς προσέγγισης των πραγμάτων αλλά ως μια συνειδητή ή μη διάθεση αλλαγής του πολιτεύματος από πατριαρχία σε ψευδομητριαρχία.

Και έχω πολύ συγκεκριμένους λόγους που χρησιμοποιώ το "ψευδο" ως συνθετικό.
Βρίζουμε κατηγορώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό για ...πατριαρχική νοοτροπία και κουλτούρα βιασμού έτσι γενικά και αόριστα ζητώντας του να νιώσει ένοχος ..
Προπαγάνδα να γίνεται ..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”