!!! DEVELOPMENT MODE !!!

άλλαξα μόνος μου τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: άλλαξα μόνος μου τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ε ναι. Βασικά μου φαίνεται εξωφρενικό. Ακόμα και αντικλεπτικά να το δεις που είναι ο μόνος τίμιος λόγος να κάνει ο κατασκευαστής κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να μπορείς να κάνεις ένα καθαρό shutdown των ηλεκτρονικών εφόσον έχεις το κλειδί του οχήματος (πατώντας ξερωγω για 2 λεπτά κάποιο κόκκινο κουμπάκι).

Ελπίζω να μη χαλάσει ποτέ το αυτοκίνητό μου. Καλά γενικά δε νομίζω ότι πρόκειται: μεγαλύτερο σκυλί δεν έχει ξαναϋπάρξει εκτός από κάτι αμερικάνικα του '70: σκεφτείτε πριν τρία χρόνια στο σέρβις στην αλλαγή λαδιών τα παλιά λάδια ήταν λίγο λιγότερο από ένα ποτηράκι του κρασιού, ο τύπος έλεγε και ξανάλεγε ότι δεν το πιστεύει λες και είχε δει κανα ζόμπι να περπατάει. :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

dna replication έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:40 Αν σκέφτεσαι όπως ο enaon :) να βάλεις 3 μπαταρίες λιθίου σε σειρά, γνωρίζεις οτι πρέπει να βάλεις και μια δίοδο για να μην τις ανατινάξουν τα ρεύματα από τις μολύβδου
:lol:

πράγματι πάντως, δεν είναι και τόσο αθώο να αλλάζεις μπαταρία πάντα, μερικά δεν θέλουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Στο δικό μου όταν συμβεί σταματάει να δουλεύει το αυτόματο στο ηλεκτρικό παράθυρο του οδηγού, μηδενίζει η ρύθμιση μίξης αέρα στο ecu και του cvt. Κανονικά πρέπει να γίνει μόνο στο συνεργείο, όχι σε μπαταριά.

https://www.crvownersclub.com/threads/a ... itch.9635/
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 09:54
hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:07
foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:05 Δεν υπαρχει τεχνικος λογος να μην την εχουν.
Βρε, τσίπη (φιλικά), δεν υπάρχει τεχνικός λόγος να μην το πας σε συνεργείο.
φυσικα και υπαρχει. καταρχην το οχημα εχει ως σκοπο να ταξιδευει, και σε μερη που δεν υπαρχει κοντα συνεργειο. η μπαταρια ειναι αναλωσιμο, και συχνα σε αφηνει αποτομα, π.χ. σε ξαφνικο χιονια. δεν ειναι λογικο να μην υπαρχει προβλεψη ωστε να μπορεις να συνεχισεις να κινησαι αλλαζοντας μια μπαταρια, η φορτιζοντας τη νεκρη, και να πρεπει να πας φορτωμενος σε συνεργειο.
Μηχανή η αυτοκίνητο που δεν μπορείς να αλλάξεις την μπαταρία αν δεν πας στο σέρβις, είναι για φτύσιμο.
Μπορεί να είσαι σε σημείο που δεν έρχεται ούτε η οδική βοήθεια να σε πάρει.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

enaon έγραψε: 17 Ιαν 2020, 12:41
dna replication έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:40 Αν σκέφτεσαι όπως ο enaon :) να βάλεις 3 μπαταρίες λιθίου σε σειρά, γνωρίζεις οτι πρέπει να βάλεις και μια δίοδο για να μην τις ανατινάξουν τα ρεύματα από τις μολύβδου
:lol:

πράγματι πάντως, δεν είναι και τόσο αθώο να αλλάζεις μπαταρία πάντα, μερικά δεν θέλουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Στο δικό μου όταν συμβεί σταματάει να δουλεύει το αυτόματο στο ηλεκτρικό παράθυρο του οδηγού, μηδενίζει η ρύθμιση μίξης αέρα στο ecu και του cvt. Κανονικά πρέπει να γίνει μόνο στο συνεργείο, όχι σε μπαταριά.

https://www.crvownersclub.com/threads/a ... itch.9635/
Μπορείς να σκεφτείς έναν τεχνικό λόγο η ρύθμιση μίξης αέρα (κάτι που αλλάζει μόνο με ειδική διαδικασία ιδανικά μόνο μία φορά στη ζωή του αυτοκινήτου ή το πολύ πολύ μετά από πάρα πολύ χοντρό σέρβις και το υπόλοιπο 99.99999999% της ζωής του αυτοκινήτου είναι όχι απλά read only αλλά και load once) να φυλάσσεται σε NVRAM αντί για SSD; Δεν υπάρχει. Είναι αλήτες.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:05 Δεν υπαρχει τεχνικος λογος να μην την εχουν.
Υπεμθυμιση
Φοσιλης χελης είναι μηχανολόγοι.

Έμπαινε Ταγιπ!
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Ρε τίποτα δεν σβήνεται και μπορείτε μόνοι σας να το διαπιστώσετε με ένα φτηνό κινεζικό Bluetooth obdii , και εφαρμογή στο κινητό, δείχνει τα πάντα όλα , και όλες οι ρυθμίσεις είναι εκεί.

Κάτι κομπλεξικα βολβό κάνουν νούμερα με το ραδιόφωνο , θέλουν πιν , και ρεσετ ο συναγερμός, αλλά παίρνουν μπρος, δεν σε αφήνουν.

Εμένα η μαμά μπαταρία βαρτα κράτησε 8 χρόνια , έβαλα μια μάπα που κράτησε 4 χρόνια τώρα πάλι βαρτα .
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Μηχανικός έγραψε: 17 Ιαν 2020, 12:42 Μηχανή η αυτοκίνητο που δεν μπορείς να αλλάξεις την μπαταρία αν δεν πας στο σέρβις, είναι για φτύσιμο.
Μπορεί να είσαι σε σημείο που δεν έρχεται ούτε η οδική βοήθεια να σε πάρει.
οταν πρωτοπηρα βαρκα, τα ιδια μου ελεγαν οι "γνωστες". οτι ας πουμε την ωρα που λειτουργει, δεν πρεπει να αποσυνδεθει η μπαταρια. π.χ. αν πρεπει να παω απο την 1 στην 2, να περναω απο τη θεση both και οχι απο την off. Οτι τα ηλεκτρονικα ειναι ευαισθητα και θα ψοφησουν απο το αναψε-σβησε.

πεφτω σε εναν πουστοκαιρο στον κορινθιακο, και απο το γκαπα-γκουπα βλεπω να αναβοσβηνουν ολα τα ηλεκτρονικα. δεν ξερω τι ειναι, και κολωνω να σταματησω μεσοπελαγα με καιρο να μαστορευω, παω οπως παει μεχρι να βγω απεναντι. μετα απο κανα μισαωρο που εκανε σαν χριστουγεννιατικο δεντρο, σβηνουν ολα, αλλα το μοτερ δουλευει ακομη κανονικα.
βγαινω, και ανακαλυπτω οτι εχει φυγει ενας πολος. απο το χοροπηδημα, ακουμπουσε και αναβοσβηναν ολα.

τιποτα δεν καηκε. :102:

εχω αναλογη γνωση για ντιζελοκινητηρες, που δουλευουν ακομη και με τα μισα καλωδια βραχυκυκλωμενα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

enterprise-psi έγραψε: 17 Ιαν 2020, 13:13
Εμένα η μαμά μπαταρία βαρτα κράτησε 8 χρόνια , έβαλα μια μάπα που κράτησε 4 χρόνια τώρα πάλι βαρτα .
σιγουρα παιζει καποιο ρολο η ποιοτητα της μπαταριας, αλλα το σημαντικοτερο ειναι κατα ποσο μενει ξεφορτιστη.

μπαταρια που λειτουργει και φορτιζεται καθημερινα, σε οχημα που παιρνει παντα αμεσως μπροστα, θα εχει τη μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.

μπαταρια που απο παρατημα η ξελιγωμα φτανει να αδειασει τελειως, ειδικα αν μενει για καιρο ετσι, συντομα θα ψοφησει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 13:45
enterprise-psi έγραψε: 17 Ιαν 2020, 13:13
σιγουρα παιζει καποιο ρολο η ποιοτητα της μπαταριας, αλλα το σημαντικοτερο ειναι κατα ποσο μενει ξεφορτιστη.

μπαταρια που λειτουργει και φορτιζεται καθημερινα, σε οχημα που παιρνει παντα αμεσως μπροστα, θα εχει τη μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.

μπαταρια που απο παρατημα η ξελιγωμα φτανει να αδειασει τελειως, ειδικα αν μενει για καιρο ετσι, συντομα θα ψοφησει.
Όπου να είναι θα βγάλουν μπαταρίες σαν αυτές που βάζουν στα Τέσλα και δεν χαλάνε ποτέ. :D
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Οργισμένος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 12:54
Υπεμθυμιση
Φοσιλης χελης είναι μηχανολόγοι.

Έμπαινε Ταγιπ!
Κανείς απ' τους δυο μας δεν είναι μηχανολόγος, αλλά δεν βαριέσαι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 09:54
φυσικα και υπαρχει. καταρχην το οχημα εχει ως σκοπο να ταξιδευει, και σε μερη που δεν υπαρχει κοντα συνεργειο. η μπαταρια ειναι αναλωσιμο, και συχνα σε αφηνει αποτομα, π.χ. σε ξαφνικο χιονια. δεν ειναι λογικο να μην υπαρχει προβλεψη ωστε να μπορεις να συνεχισεις να κινησαι αλλαζοντας μια μπαταρια, η φορτιζοντας τη νεκρη, και να πρεπει να πας φορτωμενος σε συνεργειο.
Εμμ.. γι' αυτό υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται οδική βοήθεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Εγώ πάντως έχω αλλάξει λάστιχο, λαμπτήρες, λάδια και φίλτρο λαδιού στο αυτοκίνητο.
Επίσης, όταν χάλασε το ηλεκτρικό παράθυρο, άνοιξα το κάλυμα της πόρτας και αντικατέστησα ένα σπασμένο πριτσίνι.
Σε άλλο αυτοκίνητο άνοιξα το ψυγείο και το έπλυνα εσωτερικά.
Στο τωρινό μου αυτοκίνητο άνοιξα το πολλαπλό CD player για να βγάλω ένα CD που είχε κολλήσει.
Να είναι καλά το YouTube, μεγάλο σχολείο...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εγώ χθες άλλαξα ρούχα. Μετά από έναν μήνα. Επίπεδο αντρισμού +10.000.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Εγώ άλλαξα κάλτσες μετά από μια μέρα.
Ήχησε το γκαιομετρο
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

hellegennes έγραψε: 17 Ιαν 2020, 14:06 Εμμ.. γι' αυτό υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται οδική βοήθεια.
Πάνω στα βουνά και στα λαγκάδια, έκανε 6 ώρες να έρθει η οδική, σε μοτοβολτα, όταν τα έφτυσε ενός φίλου το μηχανάκι (ιταλικο εννοείται) :003:

Βέβαια είχε πάθει βλάβη, δεν μπορέσαμε να τον βάλουμε μπρος με καλώδια.

Σε περίπτωση που είσαι μόνος, και μείνεις απο μπαταρία, έχουν βγει powerbanks που σε βάζουν μπροστά , πχ https://www.banggood.com/buy/power-bank ... 0_p-1.html
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”