!!! DEVELOPMENT MODE !!!

άλλαξα μόνος μου τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: άλλαξα μόνος μου τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:38 Επισης απο το '70 τουλαχιστον οποιοδηποτε σημαντικο ηλεκτρονικο συστημα απαιτει ταση 24/7 για να μην καταστραφει η μνημη του και δεν εχει μια μπαταριουλα τυπου νομισματος να του επιτρεπει να επιζησει τουλαχιστον δυο χρονια σε περιπτωση που κοπει η κυρια παροχη, σημαινει ο κατασκευαστης σε επιασε κοτσο.
και όμως ισχύει στα αυτοκίνητα, δεν έχουν τη μπαταριούλα bios memory :)
Στύγιος έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:20 Σωστά , γι' αυτό στα νεότερα του 2005 και πάνω μοντέλα πάμε υποχρεωτικά σε συνεργείο.
υπάρχουν τρόποι να ξεκλειδώσουν, όπως π.χ. το τιμόνι από άκρο σε άκρο
αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι όση ώρα αντικαθιστάς την παλιά μπαταρία, να συνδέσεις με μακριά καλώδια στις επαφές από την πλευρά του αυτοκίνητου μια άλλη εφεδρική μπαταρία που θα δίνει λίγο ρεύμα 12-14βολτ στα ηλεκτρονικά του αυτοκίνητου για να μην τρελαθούν.

Αν σκέφτεσαι όπως ο enaon :) να βάλεις 3 μπαταρίες λιθίου σε σειρά, γνωρίζεις οτι πρέπει να βάλεις και μια δίοδο για να μην τις ανατινάξουν τα ρεύματα από τις μολύβδου
Άβαταρ μέλους
dna replication

How to Change the Car Battery without losing the settings

Άβαταρ μέλους
dna replication

taliban έγραψε: 16 Ιαν 2020, 17:49 Τα φώτα μπροστά πως τα καθαρίζω ; Είναι λίγο θολά τα πλαστικά.
πανευκολο,
το έχει προσφορά ο Σκλαβενιτης, με λιγο τρίψιμο κάνει θαύματα στα πολυκαιρισμένα πλαστικά των φαναριών
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dna replication

Cavaliere έγραψε: 16 Ιαν 2020, 15:09 Τώρα έγινες πραγματικός άνδρας. Εγώ θα γίνω, αν θέλει ο Θεός, διότι μετακομίζω και πρέπει να βάψω το χωλλ του παλιού σπιτιού, για να παραδοθεί στον επόμενο. Ο γιος μου θεώρησε πως είναι ο Μικελάντζελο και έκανε κάποιες abstract τοιχογραφίες, και ίσως οι επόμενοι να μην εκτιμούν την Τέχνη του όσο εγώ.
το μαγικό σφουγγαράκι αφρού μελαμίνης που σβήνει και μαρκαδόρους από τοίχους, ο φίλος κάθε γονιού με μικρά παιδιά

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν υπαρχει τεχνικος λογος να μην την εχουν.

Σημαινει ο κατασκευαστης σαμποταρει την αξιοπιστια του συστηματος για να εξαρτασαι πιο πολυ απο το σερβις.

Και μαλιστα τουλαχιστον ενας απο τους υπολογιστες του αυτοκινητου (το οδομετρο) οντως την εχει. Δε χανονται τα χιλιομετρα αν βγαλεις τη μπαταρια.

Μπορει βεβαια να ειναι απλα μνημη που δε θελει ταση, πχ SD.

Γενικα η μονη λειτουργια που οντως θελει διαρκη ταση απ' οσες μου ερχονται στο μυαλο ειναι το ρολοϊ πραγματικου χρονου. Οτιδηποτε αλλο μπορει να υλοποιηθει με μονιμη μνημη και αν χαλαει ετσι και βγαζεις τη μπαταρια αυτο ειναι επιλογη και με εξαιρεση τα αντικλεπτικα συστηματα κακοβουλη επιλογη. Μου φαινεται φρικτο να απορρυθμιζεται ο ελεγκτης του κινητηρα ή του αεροσακκου ή οτιδηποτε αλλο σημαντικο που δε μπορεις απλα να ξαναβαλεις ρυθμισεις με το χερι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:05 Δεν υπαρχει τεχνικος λογος να μην την εχουν.
Βρε, τσίπη (φιλικά), δεν υπάρχει τεχνικός λόγος να μην το πας σε συνεργείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
dna replication

μα είναι θέμα αρχής να το φτιάξεις μόνος σου, (έστω και αν σου κοστίσει τελικά περισσότερο σε χρήμα και χρόνο)

επίσης σε πολλά συνεργεία, μη εξειδικευμένα μπαταριάδικα, δεν ξέρουν να κάνουν την παραλληλη συνδεση και στα σβηνουν όλα
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:07
foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:05 Δεν υπαρχει τεχνικος λογος να μην την εχουν.
Να μην ξεχνιόμαστε, πάμε σε συνεργείο που δεν μας κόβει απόδειξη για να γλυτώσουμε το ΦΠΑ στα εργατικά. :D
Άβαταρ μέλους
dna replication

foscilis έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:05Σημαινει ο κατασκευαστης σαμποταρει την αξιοπιστια του συστηματος για να εξαρτασαι πιο πολυ απο το σερβις.
πως τις κόβεις να λειτουργούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες?
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

dna replication έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:01
taliban έγραψε: 16 Ιαν 2020, 17:49 Τα φώτα μπροστά πως τα καθαρίζω ; Είναι λίγο θολά τα πλαστικά.
πανευκολο,
το έχει προσφορά ο Σκλαβενιτης, με λιγο τρίψιμο κάνει θαύματα στα πολυκαιρισμένα πλαστικά των φαναριών
Εικόνα
Σε μένα είναι από μέσα,είπαμε :smt017
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Μλκες τέλος η συζήτηση, δε διαλέγομαι πλέον, αυτοπροστατεύομαι.
Άβαταρ μέλους
dna replication

Αν δοκίμασες και εισαι σίγουρος οτι είναι απο μέσα, σημαίνει μάλλον οτι όταν άλλαξες λαμπτήρες τους έπιασες με γυμνά χέρια και γέμισαν λίγδες που μετά όταν άναψαν εξατμίστηκαν από τη θερμότητα και θάμπωσαν τα φανάρια
ή οτι τα φανάρια σου μπάζουν από κάπου σκόνες και βρωμιά .
Δεν υπάρχει γιατριά, θέλουν αλλαγή,
είχα δοκιμάσει κάποτε παλιά να πλύνω εσωτερικά ένα φανάρι με απιονισμένο νερό και έφυγε η ανακλαστική επίστρωση...
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

taliban έγραψε: 16 Ιαν 2020, 16:42
Γάταρος έγραψε: 16 Ιαν 2020, 15:59
lonelyrider έγραψε: 16 Ιαν 2020, 15:56 Από περιέργεια πόσο σου καίει και τι μοντέλο έχεις?
Εμένα με 280.000 χλμ αμάξι 20ετίας μου καίει ένα λίτρο ανά περίπου 1500 με 2000 χλμ. :roll:
Έχω ένα peugeot 207 rallye του 2009 και μου καίει λάδι από τότε που το αγόρασα καινούριο. Υποτίθεται ότι καίει επειδή είναι turbo αλλά το δικό μου το παρακάνει. Συμπληρώνω 1 λίτρο περίπου κάθε 3.000km.
Είναι συχνό φαινόμενο στο πεζό.
Έχεις δοκιμάσει τα λάδια που ορίζει ο κατασκευαστής ;
Αυτά βάζω, δεν γίνεται τίποτα. Απλά τα peugeot βγάζουν πολλά προβλήματα.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

dna replication έγραψε: 16 Ιαν 2020, 21:17 αν αλλάξεις στα σύγχρονα αυτοκίνητα γκραου τη μπαταρία, ξεσυνδέω και ξεβιδώνω την παλιά και μετά βιδώνω και συνδέω την καινούρια
κινδυνεύεις να ανάψει το ταμπλώ σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.
το αυτοκίνητο να μην πηγαινει μια γιατί η ηλεκτρονική ανάφλεξη θα θέλει ξανα χαρτογράφηση και ρυθμιση (μια βολτα στο τετράγωνο)
το τιμόνι να θέλει μια περιστροφή απο άκρο σε άκρο για να δουλέψει και άλλα πολλά
αμφιβαλλω για το αν οι κατασκευαστες ειναι τοσο ηλιθιοι που να μην εχουν προβλεψει μια πιθανη διακοπη τροφοδοσιας (π.χ. καμμενη ασφαλεια), βαζοντας μια μικροτερη μπαταριουλα η καποια μνημη που να μην χρειαζεται μονιμη τροφοδοσια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2020, 22:07
φυσικα και υπαρχει. καταρχην το οχημα εχει ως σκοπο να ταξιδευει, και σε μερη που δεν υπαρχει κοντα συνεργειο. η μπαταρια ειναι αναλωσιμο, και συχνα σε αφηνει αποτομα, π.χ. σε ξαφνικο χιονια. δεν ειναι λογικο να μην υπαρχει προβλεψη ωστε να μπορεις να συνεχισεις να κινησαι αλλαζοντας μια μπαταρια, η φορτιζοντας τη νεκρη, και να πρεπει να πας φορτωμενος σε συνεργειο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”