Δεν υπάρχουν σε κανέναν παράλογο βαθμό, οπότε να μην τα προσθέσεις. Ούτε στοχοποίηση του θύματος ούτε δικαιολόγηση του βιαστή ούτε επίρριψη παράλογων ευθυνών στο θύμα.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19 Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Τι βιασμός, τι χούφτωμα. Το ένα και τ' αυτό.blackpaint έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55 Τα νουμερα του αμερικανικου υπουργειου δικαιοσυνης:
Οπου δεν γενικευουν την χρηση του ορου βιασμου, αλλα οπου19–27% of college women and 6–8% of college men are sexually assaulted during their time in college.
Sexual assault is an act in which a person intentionally sexually touches another person without that person's consent, or coerces or physically forces a person to engage in a sexual act against their will.[1] It is a form of sexual violence, which includes rape (forced vaginal, anal or oral penetration or drug facilitated sexual assault), groping, child sexual abuse or the torture of the person in a sexual manner.[1][2][3]
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πάλι μεγάλο είναι το ποσοστό (η μία στις τρεις). Εγώ μίλησα για τα 90s όπου το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο.blackpaint έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55Τα νουμερα του αμερικανικου υπουργειου δικαιοσυνης:Alien666 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31
Αυτό όμως που υπάρχει στη χώρα μας όπως και στη δύση, είναι η κουλτούρα της ψευδούς θυματοποίησης.
Αυτή υπήρξε και στις ΗΠΑ στα 90s όταν μετά από φεμινιστικά κηρύγματα στα κολέγια, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητριών δήλωνε... βιασθείσες.
Δημιουργούσαν ομάδες και σωματεία όπου είχε πρόσβαση σε αυτά, ΜΟΝΟ όποια δήλωνε βιασμένη.
Και κάπως έτσι ξεκίνησε η θεωρία της "κουλτούρας βιασμού". Σου λέει για να έχει βιαστεί το 80% των φοιτητριών, αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των αρσενικών φοιτητών, υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα βιάσει τις περισσότερες.
Η μόδα της ψευδούς θυματοποίησης υπήρχε ανέκαθεν στη χώρα μας, όπου η κάθε κακογαμημένη δήλωνε βιασθείσα για να έχει πρόσβαση σε φεμινιστικά σωματεία. Καταγγελία δεν κάνουν -όντως- αλλά είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν και να συνταχτούν μεταξύ τους... σε ομάδες κοινωνικών αγώνων.
Οπου δεν γενικευουν την χρηση του ορου βιασμου, αλλα οπου19–27% of college women and 6–8% of college men are sexually assaulted during their time in college.
Τα δε "φεμινιστικα σωματεια" στα οποια αναφερεσαι πρεπει να ειναι τα καταφυγια κακοποιημενων γυναικων ή ομαδες αλληλοβοηθειας επιζωντων σεξουαλικης βιας.Sexual assault is an act in which a person intentionally sexually touches another person without that person's consent, or coerces or physically forces a person to engage in a sexual act against their will.[1] It is a form of sexual violence, which includes rape (forced vaginal, anal or oral penetration or drug facilitated sexual assault), groping, child sexual abuse or the torture of the person in a sexual manner.[1][2][3]
Αφηνω επισης αυτα εδω:
https://en.wikipedia.org/wiki/Campus_sexual_assaultResearch by David Lisak found that serial rapists account for 90% of all campus rapes[27] with an average of six rapes each.[28][29] A 2015 study of male students led by Kevin Swartout at Georgia State University found that four out of five perpetrators did not fit the model of serial predators.[30]
Of the 1,084 respondents to a 1998 survey at Liberty University, 8.1% of males and 1.8% of females reported perpetrating unwanted sexual assault.[31] According to Carol Bohmer and Andrea Parrot in "Sexual Assault on Campus" males are more likely to commit a sexual assault if they choose to live in an all-male residency.[citation needed]
Both athletic males and fraternities have higher rates of sexual assault. Student athletes commit one-third of all campus sexual assaults at a rate six times higher than non-athletes.[32] In a study conducted by the NASPA in 2007 and 2009 suggest, "that fraternity members are more likely than non-fraternity members to commit rape".[33]
Αλλά πάλι είναι μεγάλο. Οι επιστημονικές έρευνες που γίνονται με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων δεν είναι πολύ ισχυρές ως προς τα πορίσματά τους. Η επιστήμη τις αναγνωρίζει, μόνο γιατί το αντικείμενο είναι τέτοιο που δεν υπάρχει εναλλακτική.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Προτείνω να ανεβάσεις και κάποια κομμάτια από το αποχετευτικό σύστημα του Βυζάντιου κύριε Κατακουζηνέ.Nero έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:41χίλιες φορές πιο εποικοδομητικό. Μη σου πως ότι περιμένω σχόλιό σου για το xylospongium![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα δεν μιλούσαμε για άνδρα μεθυσμένο που θα βιάσει και γυναίκα νηφάλια που επίσης θα βιασει,πώς βάζεις το παράγοντα μεθυσμένο στην εξίσωση; Ξαναλέω είπες ότι ο άντρας σε σεξουαλική διέγερση χάνει την συνειδητότητα του. Και σου επαναλαμβάνω το ερώτημα. Ένας άντρας θα μπορούσε να κάνει χρήση αυτής της σκέψης και να αισθανθεί ότι είναι κάτι που δεν το ελέγχει;ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:54Νάιδα, θα ξεκινήσω από τα βασικά. Θυμάμαι πολύ καλά τι έγραψα, αν και δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα ακριβώς αλλά δεν θα ψάξω να το βρω γιατί όπου και να το έγραψα, το εννοώ. Και η συγκεκριμένη σύγκριση, μεταξύ ενός μεθυσμένου άντρα σε στύση και μιας γυναίκας με στραπόν, μου φαίνεται αφ' ενός αστεία αφ' ενός εκτός κάθε πλαισίου λογικής.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:27ΓΑΛΗ πάνω στη συζήτηση κάποια από τις προηγούμενες μέρες πάλι σε κάποιο θέμα για βιασμό, όταν έλεγα ότι και μια γυναίκα θα μπορούσε να βιάσει έναν άνδρα που θα είναι δεμένος ή ναρκωμενος κτλ θυμάμαι που είπες ότι ο άνδρας όταν περιέλθει σε σεξουαλική διέγερση χάνει την συνειδητότητα του και δεν μπορεί να σταματήσει ενώ η γυναίκα θα το έκανε συνειδητά. Δε ξέρω αν το θυμάσαι, μπορώ να ανατρέξω να το βρω αν θες. Αυτό θεωρείς είναι εν μέρει δικαιολόγηση του θύτη; Και αν ναι έχοντας κάποιος άνδρας αυτή τη σκέψη, θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσει τον εαυτό του, θεωρώντας ότι είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις του; Και αν ναι, πιστεύεις αυτό εμπίπτει στην κουλτούρα βιασμού;ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:21 Αυτό που τα συγκεκριμένα κινήματα ορίζουν ως "κουλτούρα βιασμού" δεν αφορά μόνον στην πράξη (που ορίζεται ξεκάθαρα νομικώς) αλλά ΚΑΙ στην υποθετική επιθυμία για βιασμό που μπορεί να έχουν κάποιοι άντρες και την ισοπέδωση τελικώς του βιασμού με την οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να νοιώσει κάποια, όχι μόνον στο σωματικό αλλά και νοητικό της πεδίο. Δηλαδή το οτιδήποτε θα κάνει να νοιώσει τη γυναίκα υποτιμημένη για τον χ ή ψ λόγο.
Ουσιαστικώς, αυτό που τσιρίζουν είναι "ο βιαστής της προσωπικότητας μου είσαι εσύ" και ψάχνουν να εντοπίσουν αυτόν τον βιασμό στο οτιδήποτε.
Αυτό σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, παραπέμπει στο "βιάζομαι άρα υπάρχω".
Και επιχειρούν εκδικητική αντεπίθεση με το βιασμό της προσωπικότητας όλων των ανδρών.
Η αγωνιώδης αναζήτηση και κατοχύρωση ταυτότητας γενικώς, οδηγεί συνήθως σε μυστήριες ατραπούς.
Οπότε, μπορώ να προτείνω κάτι πολύ απλό για να έρθει το πράγμα στα ίσα του. Κάθε κοπελιά που θεωρεί ότι δεν φέρει καμμία ευθύνη για τη διαδικασία που μπορεί να προκύψει μετά από μέθη σε κάποιο μπαρ και την οικειοθελή ή μη προσέλευση της στο χώρο που έλαβε χώρα ο βιασμός (γιατί συνήθως οι βιασμοί* γίνονται σε σπίτια και όχι πάνω στη μπάρα ή τα τραπέζια του μπαρ) μπορεί να έχει μέσα στο τσαντάκι της και ένα στραπόν.
*Έβαλα τον αστερίσκο γιατί παίζουν πολλοί βαθμοί βιασμού.
Επίσης το ότι θεωρείς ότι η γυναίκα που θα πέσει θύμα βιασμού φέρει ευθύνη ως προς τον βιασμό της ,θεωρείς εμπίπτει στην κουλτούρα βιασμού;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Όλα είναι το τι ορίζει ο νόμος !!Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:39Δεν είναι όλα τι ορίζει ο νόμος. Μας καλύπτει ο νόμος άρα οκ. Είναι και θέμα κοινωνίας. Διαφορετικά εάν μας αρκούσε ο νόμος δεν θα υπήρχαν βιασμοί που δεν καταγγέλονται,που συγκαλύπτονται κτλ κτλ το οποιοδήποτε θύμα θα ένιωθε ασφαλής με τον νόμο.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31Υπάρχει κάποιος επίσημος η έστω ανεπίσημος ιδεολογικός φορέας που δικαιολογεί αληθινά ενόχους βιαστές και στοχοποιεί αληθινά θυματα;Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19
Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Προσοχή δεν μιλούμε για περιπτώσεις που είναι υπόδικος ι κατηγορούμενος η δεν έχει τελειώσει η δική ..
Και που υπάρχει αμφισβήτηση της ενοχης του κατηγορούμενου ως βιαστή..
Ειδικά όταν μιλάμε για εγκληματικές πράξεις
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
65 σελίδες. Βαρέθηκα να διαβάζω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ο ορισμός που δίνεις είναι ο ορισμός της Wikipedia στο λήμμα "sexual assault" και είναι σωστός.blackpaint έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55
Sexual assault is an act in which a person intentionally sexually touches another person without that person's consent, or coerces or physically forces a person to engage in a sexual act against their will.[1] It is a form of sexual violence, which includes rape (forced vaginal, anal or oral penetration or drug facilitated sexual assault), groping, child sexual abuse or the torture of the person in a sexual manner.[1][2][3]
Ο ορισμός που χρησιμοποιεί η μελέτη που μιλάει για 19-27% περιλαμβάνει το ενδεχόμενο το θύμα να έχει κάνει με τη δική του θέληση χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να δώσει ρητή συναίνεση. Μάλιστα βλέποντας τους πληθυσμούς που χρησιμοποιούν (π.χ. 5-7) αυτού του είδους οι "επιθέσεις" είναι το 80% του συνόλου.
Κοινώς η μελέτη μας λέει ότι 15-22% των φοιτητριών περνάνε τουλάχιστον μία βραδιά στη διάρκεια των σπουδών τους μεθοκοπώντας και κάνοντας σεξ με όποιον βρουν μπροστά τους και 4-5% υφίστανται μία τουλάχιστον σεξουαλική επίθεση η οποία σύμφωνα με τον χρησιμοποιούμενο ορισμό μπορεί να είναι ακόμα και επιμονή του γκόμενου να το κάνετε παρ' όλο που βιάζεσαι να φύγεις γιατί δίνεις μάθημα. Τα νούμερα για τους άντρες είναι φυσικά ακόμα μικρότερα, μιλάμε για μισό και ένα τοις εκατό.
Τα διογκωμένα νούμερα έχουν χρησιμοποηθεί για να τροφοδοτήσουν μια μαζική υστερία η οποία παρουσιάζει τα αμερικανικά πανεπιστήμια σαν... στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι βιασμοί είναι συστηματικοί.
Συγνώμη που παραθέτω αυτό, (αυτό βρήκα μπροστά μου), αλλά θέλω να επαναλάβω το εξής:ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 13:06Όλα είναι το τι ορίζει ο νόμος !!Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:39Δεν είναι όλα τι ορίζει ο νόμος. Μας καλύπτει ο νόμος άρα οκ. Είναι και θέμα κοινωνίας. Διαφορετικά εάν μας αρκούσε ο νόμος δεν θα υπήρχαν βιασμοί που δεν καταγγέλονται,που συγκαλύπτονται κτλ κτλ το οποιοδήποτε θύμα θα ένιωθε ασφαλής με τον νόμο.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31
Υπάρχει κάποιος επίσημος η έστω ανεπίσημος ιδεολογικός φορέας που δικαιολογεί αληθινά ενόχους βιαστές και στοχοποιεί αληθινά θυματα;
Προσοχή δεν μιλούμε για περιπτώσεις που είναι υπόδικος ι κατηγορούμενος η δεν έχει τελειώσει η δική ..
Και που υπάρχει αμφισβήτηση της ενοχης του κατηγορούμενου ως βιαστή..
Ειδικά όταν μιλάμε για εγκληματικές πράξεις
Ο νόμος στη χώρα μας είναι εξαιρετικός γιατί εστιάζει στην τιμωρία του θύτη και όχι στην οικονομική αποζημίωση του θύματος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Μιλάμε για Ελλάδα η για άλλες χώρες ;blackpaint έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55Τα νουμερα του αμερικανικου υπουργειου δικαιοσυνης:Alien666 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31
Αυτό όμως που υπάρχει στη χώρα μας όπως και στη δύση, είναι η κουλτούρα της ψευδούς θυματοποίησης.
Αυτή υπήρξε και στις ΗΠΑ στα 90s όταν μετά από φεμινιστικά κηρύγματα στα κολέγια, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητριών δήλωνε... βιασθείσες.
Δημιουργούσαν ομάδες και σωματεία όπου είχε πρόσβαση σε αυτά, ΜΟΝΟ όποια δήλωνε βιασμένη.
Και κάπως έτσι ξεκίνησε η θεωρία της "κουλτούρας βιασμού". Σου λέει για να έχει βιαστεί το 80% των φοιτητριών, αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των αρσενικών φοιτητών, υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα βιάσει τις περισσότερες.
Η μόδα της ψευδούς θυματοποίησης υπήρχε ανέκαθεν στη χώρα μας, όπου η κάθε κακογαμημένη δήλωνε βιασθείσα για να έχει πρόσβαση σε φεμινιστικά σωματεία. Καταγγελία δεν κάνουν -όντως- αλλά είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν και να συνταχτούν μεταξύ τους... σε ομάδες κοινωνικών αγώνων.
Τα δε "φεμινιστικα σωματεια" στα οποια αναφερεσαι πρεπει να ειναι τα καταφυγια κακοποιημενων γυναικων ή ομαδες αλληλοβοηθειας επιζωντων σεξουαλικης βιας.Sexual assault is an act in which a person intentionally sexually touches another person without that person's consent, or coerces or physically forces a person to engage in a sexual act against their will.[1] It is a form of sexual violence, which includes rape (forced vaginal, anal or oral penetration or drug facilitated sexual assault), groping, child sexual abuse or the torture of the person in a sexual manner.[1][2][3]
Αφηνω επισης αυτα εδω:
https://en.wikipedia.org/wiki/Campus_sexual_assaultResearch by David Lisak found that serial rapists account for 90% of all campus rapes[27] with an average of six rapes each.[28][29] A 2015 study of male students led by Kevin Swartout at Georgia State University found that four out of five perpetrators did not fit the model of serial predators.[30]
Of the 1,084 respondents to a 1998 survey at Liberty University, 8.1% of males and 1.8% of females reported perpetrating unwanted sexual assault.[31] According to Carol Bohmer and Andrea Parrot in "Sexual Assault on Campus" males are more likely to commit a sexual assault if they choose to live in an all-male residency.[citation needed]
Both athletic males and fraternities have higher rates of sexual assault. Student athletes commit one-third of all campus sexual assaults at a rate six times higher than non-athletes.[32] In a study conducted by the NASPA in 2007 and 2009 suggest, "that fraternity members are more likely than non-fraternity members to commit rape".[33]
Αλλιώς ας αναφέρουμε τα στοιχεία βιασμών στο ...Αφγανιστάν η στο Ιράν !!!
Δεν υπάρχουν σε παράλογο βαθμό με το δεν υπάρχουν έχει διαφορά. Εχθές όταν συζητάγαμε και είπα ότι αντιδρατε υπερβολικά λες και θα αρχίσουν να τρέχουν οι γυναίκες να καταγγείλουν ψεύτικους βιασμούς επειδή κακογαμηθηκαν, είπες ότι δεν είσαι διατιθιμένος να υπαρξει καν σαν ενδεχόμενο(κάπως έτσι). Που φαντάσου δεν πρέπει να έχει υπάρξει καν στη χώρα μας ποτέ ψευδή καταγγελία σε αντίθεση με βιασμούς που δεν καταγγέλονται. Και τώρα που όπως ο ίδιος λες υπάρχουν τα στοιχεία αυτά που ανέφερα ,της κουλτούρας του βιασμού, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, αλλά υπάρχουν θεωρείς υπερβολή την οποία κινητοποίηση γίνει, παρόμοια με αυτή των χωρών που έχουν σαφώς πολύ σημαντικότερα ποσοστά. Τελικά τι σας ενοχλεί ακριβώς;hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55Δεν υπάρχουν σε κανέναν παράλογο βαθμό, οπότε να μην τα προσθέσεις. Ούτε στοχοποίηση του θύματος ούτε δικαιολόγηση του βιαστή ούτε επίρριψη παράλογων ευθυνών στο θύμα.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19 Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Ναι, έχει την διαφορά ότι δεν μπορείς να ονομάσεις «κουλτούρα βιασμού» το να πω ότι η γκόμενα που κατέβασε 10 σφηνάκια και πήγε στο σπίτι τριών τελείως αγνώστων που συνάντησε στο μπαρ και κατόπιν βιάστηκε έχει ευθύνες.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 13:15Δεν υπάρχουν σε παράλογο βαθμό με το δεν υπάρχουν έχει διαφορά.hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55Δεν υπάρχουν σε κανέναν παράλογο βαθμό, οπότε να μην τα προσθέσεις. Ούτε στοχοποίηση του θύματος ούτε δικαιολόγηση του βιαστή ούτε επίρριψη παράλογων ευθυνών στο θύμα.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19 Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι ευθύνες έχει για τον βιασμό;hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 13:18Ναι, έχει την διαφορά ότι δεν μπορείς να ονομάσεις «κουλτούρα βιασμού» το να πω ότι η γκόμενα που κατέβασε 10 σφηνάκια και πήγε στο σπίτι τριών τελείως αγνώστων που συνάντησε στο μπαρ και κατόπιν βιάστηκε έχει ευθύνες.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 13:15Δεν υπάρχουν σε παράλογο βαθμό με το δεν υπάρχουν έχει διαφορά.hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55
Δεν υπάρχουν σε κανέναν παράλογο βαθμό, οπότε να μην τα προσθέσεις. Ούτε στοχοποίηση του θύματος ούτε δικαιολόγηση του βιαστή ούτε επίρριψη παράλογων ευθυνών στο θύμα.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Σε πολλούς κακοφαίνεται το «ο βιαστής είσαι εσύ». Ναι, ούτε εγώ θα χρησιμοποιούσα αυτή τη φράση. Είναι επιθετική και λιγουλάκι υπερβολική. Όλοι νιώθουν καλύτερα όταν ακούν ότι μιλάει για το κράτος της καταστολής, για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για τα μέσα ενημέρωσης, για τη γνώμη την κοινή. Νιώθουν καλύτερα γιατί αυτοί ποτέ δεν βίασαν, ποτέ δεν χτύπησαν, ποτέ δεν κακοποίησαν, άρα νιώθουν ότι έχουν προσωπικά προσβληθεί. Δεν τους αξίζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί.
Λες να μην είπαν και ποτέ καμιά γυναίκα «τσούλα», «πουτάνα» και «φτηνή»; Λες να μην είπαν ποτέ για καμιά γυναίκα, ας μην ντυνόταν έτσι, ας μην ήταν η συμπεριφορά της προκλητική, ας μην πήγαινε σπίτι του, ας μην έδινε δικαιώματα, ας μην είχε πιει, ας έφευγε, ας πρόσεχε, ας μην τον είχε παντρευτεί; Ποιος ξέρει, μπορεί. Μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι εκεί έξω, μακάρι, γιατί δεν είναι πολλοί.
Σ’ εσάς τους λίγους, που είστε τόσο από την πλειοψηφία διαφορετικοί, που έχετε κάνει τόσο κόπο να γίνετε απ’ τους άλλους πιο καλοί, κόπο που οφείλει να αναγνωριστεί, σ’ εσάς δεν αξίζει το «ο βιαστής είσαι εσύ». Όχι, δεν σου αξίζει.
Μόνο πες μου. Εσύ που είσαι απ’ τους καλούς, πόσες φορές που άκουσες απ’ την παρέα σου κάτι απ’ αυτά, διαμαρτυρήθηκες και τους εξήγησες γιατί; Πόσες φορές που άκουσες «αστείο» για κάτι απ’ αυτά δεν γέλασες, αλλά απάντησες ψυχρά; Πόσες φορές επέλεξες να τσακωθείς αντί να το αφήσεις να πέσει κάτω, γιατί απλά ήθελες να κυλήσει η βραδιά και να περάσετε καλά; Πόσες φορές ήρθες σε αντιπαράθεση με φίλο σου που σκέφτεται σεξιστικά;
Με πόσες παρέες έκοψες και πόσες φιλίες έληξες, γιατί είχατε άλλα μυαλά; Και πόσες φορές σιώπησες, συνολικά;
Κάθε φορά που δεν πήρες θέση, πήρες. Τη θέση του βιαστή. Λυπάμαι που στο λέω. Ο βιαστής είσαι εσύ https://t.co/puBc0kgRRP
Λες να μην είπαν και ποτέ καμιά γυναίκα «τσούλα», «πουτάνα» και «φτηνή»; Λες να μην είπαν ποτέ για καμιά γυναίκα, ας μην ντυνόταν έτσι, ας μην ήταν η συμπεριφορά της προκλητική, ας μην πήγαινε σπίτι του, ας μην έδινε δικαιώματα, ας μην είχε πιει, ας έφευγε, ας πρόσεχε, ας μην τον είχε παντρευτεί; Ποιος ξέρει, μπορεί. Μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι εκεί έξω, μακάρι, γιατί δεν είναι πολλοί.
Σ’ εσάς τους λίγους, που είστε τόσο από την πλειοψηφία διαφορετικοί, που έχετε κάνει τόσο κόπο να γίνετε απ’ τους άλλους πιο καλοί, κόπο που οφείλει να αναγνωριστεί, σ’ εσάς δεν αξίζει το «ο βιαστής είσαι εσύ». Όχι, δεν σου αξίζει.
Μόνο πες μου. Εσύ που είσαι απ’ τους καλούς, πόσες φορές που άκουσες απ’ την παρέα σου κάτι απ’ αυτά, διαμαρτυρήθηκες και τους εξήγησες γιατί; Πόσες φορές που άκουσες «αστείο» για κάτι απ’ αυτά δεν γέλασες, αλλά απάντησες ψυχρά; Πόσες φορές επέλεξες να τσακωθείς αντί να το αφήσεις να πέσει κάτω, γιατί απλά ήθελες να κυλήσει η βραδιά και να περάσετε καλά; Πόσες φορές ήρθες σε αντιπαράθεση με φίλο σου που σκέφτεται σεξιστικά;
Με πόσες παρέες έκοψες και πόσες φιλίες έληξες, γιατί είχατε άλλα μυαλά; Και πόσες φορές σιώπησες, συνολικά;
Κάθε φορά που δεν πήρες θέση, πήρες. Τη θέση του βιαστή. Λυπάμαι που στο λέω. Ο βιαστής είσαι εσύ https://t.co/puBc0kgRRP
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Με ενοχλούν οι υπερβολές και οι ακρότητεςNaida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 13:15Δεν υπάρχουν σε παράλογο βαθμό με το δεν υπάρχουν έχει διαφορά. Εχθές όταν συζητάγαμε και είπα ότι αντιδρατε υπερβολικά λες και θα αρχίσουν να τρέχουν οι γυναίκες να καταγγείλουν ψεύτικους βιασμούς επειδή κακογαμηθηκαν, είπες ότι δεν είσαι διατιθιμένος να υπαρξει καν σαν ενδεχόμενο(κάπως έτσι). Που φαντάσου δεν πρέπει να έχει υπάρξει καν στη χώρα μας ποτέ ψευδή καταγγελία σε αντίθεση με βιασμούς που δεν καταγγέλονται. Και τώρα που όπως ο ίδιος λες υπάρχουν τα στοιχεία αυτά που ανέφερα ,της κουλτούρας του βιασμού, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, αλλά υπάρχουν θεωρείς υπερβολή την οποία κινητοποίηση γίνει, παρόμοια με αυτή των χωρών που έχουν σαφώς πολύ σημαντικότερα ποσοστά. Τελικά τι σας ενοχλεί ακριβώς;hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:55Δεν υπάρχουν σε κανέναν παράλογο βαθμό, οπότε να μην τα προσθέσεις. Ούτε στοχοποίηση του θύματος ούτε δικαιολόγηση του βιαστή ούτε επίρριψη παράλογων ευθυνών στο θύμα.Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19 Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Και από τις δύο πλευρές
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1065 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-