!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αυτό που τα συγκεκριμένα κινήματα ορίζουν ως "κουλτούρα βιασμού" δεν αφορά μόνον στην πράξη (που ορίζεται ξεκάθαρα νομικώς) αλλά ΚΑΙ στην υποθετική επιθυμία για βιασμό που μπορεί να έχουν κάποιοι άντρες και την ισοπέδωση τελικώς του βιασμού με την οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να νοιώσει κάποια, όχι μόνον στο σωματικό αλλά και νοητικό της πεδίο. Δηλαδή το οτιδήποτε θα κάνει να νοιώσει τη γυναίκα υποτιμημένη για τον χ ή ψ λόγο.

Ουσιαστικώς, αυτό που τσιρίζουν είναι "ο βιαστής της προσωπικότητας μου είσαι εσύ" και ψάχνουν να εντοπίσουν αυτόν τον βιασμό στο οτιδήποτε.
Αυτό σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, παραπέμπει στο "βιάζομαι άρα υπάρχω".
Και επιχειρούν εκδικητική αντεπίθεση με το βιασμό της προσωπικότητας όλων των ανδρών.
Η αγωνιώδης αναζήτηση και κατοχύρωση ταυτότητας γενικώς, οδηγεί συνήθως σε μυστήριες ατραπούς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:21 Αυτό που τα συγκεκριμένα κινήματα ορίζουν ως "κουλτούρα βιασμού" δεν αφορά μόνον στην πράξη (που ορίζεται ξεκάθαρα νομικώς) αλλά ΚΑΙ στην υποθετική επιθυμία για βιασμό που μπορεί να έχουν κάποιοι άντρες και την ισοπέδωση τελικώς του βιασμού με την οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να νοιώσει κάποια, όχι μόνον στο σωματικό αλλά και νοητικό της πεδίο. Δηλαδή το οτιδήποτε θα κάνει να νοιώσει τη γυναίκα υποτιμημένη για τον χ ή ψ λόγο.

Ουσιαστικώς, αυτό που τσιρίζουν είναι "ο βιαστής της προσωπικότητας μου είσαι εσύ" και ψάχνουν να εντοπίσουν αυτόν τον βιασμό στο οτιδήποτε.
Και επιχειρούν εκδικητική αντεπίθεση με το βιασμό της προσωπικότητας όλων των ανδρών.
Η αγωνιώδης αναζήτηση και κατοχύρωση ταυτότητας γενικώς, οδηγεί συνήθως σε μυστήριες ατραπούς.
ΓΑΛΗ πάνω στη συζήτηση κάποια από τις προηγούμενες μέρες πάλι σε κάποιο θέμα για βιασμό, όταν έλεγα ότι και μια γυναίκα θα μπορούσε να βιάσει έναν άνδρα που θα είναι δεμένος ή ναρκωμενος κτλ θυμάμαι που είπες ότι ο άνδρας όταν περιέλθει σε σεξουαλική διέγερση χάνει την συνειδητότητα του και δεν μπορεί να σταματήσει ενώ η γυναίκα θα το έκανε συνειδητά. Δε ξέρω αν το θυμάσαι, μπορώ να ανατρέξω να το βρω αν θες. Αυτό θεωρείς είναι εν μέρει δικαιολόγηση του θύτη; Και αν ναι έχοντας κάποιος άνδρας αυτή τη σκέψη, θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσει τον εαυτό του, θεωρώντας ότι είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις του; Και αν ναι, πιστεύεις αυτό εμπίπτει στην κουλτούρα βιασμού;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Στην χώρα μας, ευτυχώς δεν υπάρχει "κουλτούρα ψευδούς καταγγελίας" όπως υπάρχει δυτικότερα.

Εγώ αμφισβητώ ακόμη και ότι η 1 στις 10 καταγγελίες είναι ψευδής. Ο λόγος είναι απλός: Δεν παίζουν φράγκα στην περίπτωση της ψευδούς καταγγελίας.

Το νομικό μας σύστημα είναι τέτοιο που να τιμωρεί τους βιαστές, αλλά τα περιθώρια για οικονομική αποζημίωση του θύματος, είναι πολύ μικρά.

Μακάρι να το μιμηθούν και άλλες χώρες.

Αυτό όμως που υπάρχει στη χώρα μας όπως και στη δύση, είναι η κουλτούρα της ψευδούς θυματοποίησης.

Αυτή υπήρξε και στις ΗΠΑ στα 90s όταν μετά από φεμινιστικά κηρύγματα στα κολέγια, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητριών δήλωνε... βιασθείσες.

Δημιουργούσαν ομάδες και σωματεία όπου είχε πρόσβαση σε αυτά, ΜΟΝΟ όποια δήλωνε βιασμένη.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η θεωρία της "κουλτούρας βιασμού". Σου λέει για να έχει βιαστεί το 80% των φοιτητριών, αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των αρσενικών φοιτητών, υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα βιάσει τις περισσότερες.

Η μόδα της ψευδούς θυματοποίησης υπήρχε ανέκαθεν στη χώρα μας, όπου η κάθε κακογαμημένη δήλωνε βιασθείσα για να έχει πρόσβαση σε φεμινιστικά σωματεία. Καταγγελία δεν κάνουν -όντως- αλλά είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν και να συνταχτούν μεταξύ τους... σε ομάδες κοινωνικών αγώνων.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19
hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:08 Κουλτούρα βιασμού είναι να θεωρείς την γυναίκα αντικείμενο, να την παντρεύεις από τα 13 και να θεωρείς ότι θα είναι πάντα διαθέσιμη για σεξ, ακόμα κι όταν ξεκάθαρα λέει ότι δεν θέλει και να μην υπάρχει νόμος να την προστατεύει.

Δηλαδή απολύτως τίποτα που να έχει σχέση με την χώρα μας.
Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Υπάρχει κάποιος επίσημος η έστω ανεπίσημος ιδεολογικός φορέας που δικαιολογεί αληθινά ενόχους βιαστές και στοχοποιεί αληθινά θυματα;

Προσοχή δεν μιλούμε για περιπτώσεις που είναι υπόδικος ι κατηγορούμενος η δεν έχει τελειώσει η δική ..
Και που υπάρχει αμφισβήτηση της ενοχης του κατηγορούμενου ως βιαστή..
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Nero έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:27 μέρα 4

:blm:
Το νήμα εξελίσσεται τι να κάνω :102:

Que Sera, Sera...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Κουλτούρα βιασμού
Υπάρχουν υπόδικοι άνδρες που έχουν κατηγορηθεί για βιασμό και τελικά το δικαστήριο τους αθώωσε!!
Ενώ κατά την γνώμη τέτοιων φεμινιστριών οποίος άνδρας κατηγορηθεί για βιασμό θα πρέπει οπωσδήποτε να καταδικάζεται ..
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:33

ελα που δεν εξελίσσεται. Τόσες μέρες στάσιμο είναι, δεν έχετε συμφωνήσει σε τίποτα :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μήπως θες να πάμε στα ερωτικά βίτσια των αρχαίων Ελλήνων που είναι πιο εποικοδομητικό; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:19
hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:08 Κουλτούρα βιασμού είναι να θεωρείς την γυναίκα αντικείμενο, να την παντρεύεις από τα 13 και να θεωρείς ότι θα είναι πάντα διαθέσιμη για σεξ, ακόμα κι όταν ξεκάθαρα λέει ότι δεν θέλει και να μην υπάρχει νόμος να την προστατεύει.

Δηλαδή απολύτως τίποτα που να έχει σχέση με την χώρα μας.
Να προσθέσουμε και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα; Την εν μέρει ή και πλήρη δικαιολόγηση του θύτη; την στοχοποίηση του θύματος; Υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία;
Υπάρχει κάποιος επίσημος η έστω ανεπίσημος ιδεολογικός φορέας που δικαιολογεί αληθινά ενόχους βιαστές και στοχοποιεί αληθινά θυματα;

Προσοχή δεν μιλούμε για περιπτώσεις που είναι υπόδικος ι κατηγορούμενος η δεν έχει τελειώσει η δική ..
Και που υπάρχει αμφισβήτηση της ενοχης του κατηγορούμενου ως βιαστή..
Δεν είναι όλα τι ορίζει ο νόμος. Μας καλύπτει ο νόμος άρα οκ. Είναι και θέμα κοινωνίας. Διαφορετικά εάν μας αρκούσε ο νόμος δεν θα υπήρχαν βιασμοί που δεν καταγγέλονται,που συγκαλύπτονται κτλ κτλ το οποιοδήποτε θύμα θα ένιωθε ασφαλής με τον νόμο.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Nero έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:38
Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:33

ελα που δεν εξελίσσεται. Τόσες μέρες στάσιμο είναι, δεν έχετε συμφωνήσει σε τίποτα :lol:
Ε αφού δεν έρχονται σε συμφωνία μαζί μου :evil:

Que Sera, Sera...
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:38

Μήπως θες να πάμε στα ερωτικά βίτσια των αρχαίων Ελλήνων που είναι πιο εποικοδομητικό; :lol:
χίλιες φορές πιο εποικοδομητικό. Μη σου πως ότι περιμένω σχόλιό σου για το xylospongium :D
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:27 ΓΑΛΗ πάνω στη συζήτηση κάποια από τις προηγούμενες μέρες πάλι σε κάποιο θέμα για βιασμό, όταν έλεγα ότι και μια γυναίκα θα μπορούσε να βιάσει έναν άνδρα που θα είναι δεμένος ή ναρκωμενος κτλ θυμάμαι που είπες ότι ο άνδρας όταν περιέλθει σε σεξουαλική διέγερση χάνει την συνειδητότητα του και δεν μπορεί να σταματήσει ενώ η γυναίκα θα το έκανε συνειδητά. Δε ξέρω αν το θυμάσαι, μπορώ να ανατρέξω να το βρω αν θες. Αυτό θεωρείς είναι εν μέρει δικαιολόγηση του θύτη;
Όχι δικαιολόγηση, αιτιολόγηση. Και ισχύει, ο άντρας νευρολογικά λειτουργεί διαφορετικά από την γυναίκα στο σεξ, πράγμα που οι γυναίκες ξέρουν από αρχαιοτάτων χρόνων και κάποιες το εκμεταλλεύονται ζητώντας πράγματα την ώρα της σεξουαλικής πράξης, που ο ανδρικός εγκέφαλος βρίσκεται σε έκσταση και χάνει σε μεγάλο βαθμό τις περιφερειακές του διανοητικές λειτουργίες ή -αν θες- υποβιβάζονται. Συγκεκριμένα, οι έρευνες δείχνουν ότι μειώνεται η ροή αίματος στην αμυγδαλή, στους άντρες, που είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση των συναισθημάτων και την λήψη αποφάσεων.

Άλλες, μη νευρολογικές μελέτες, έχουν εξετάσει την επίδραση της σεξουαλικής διέγερσης των ανδρών στην λήψη αποφάσεων και έχουν αποφανθεί ότι η σεξουαλική διέγερση στο απόγειό της μειώνει τις αναστολές (σαν το αλκοόλ) και αυξάνει την πιθανότητα να ληφθεί απόφαση που θα οδηγήσει στο σεξ με μέσα που δεν θα τα σκεφτόταν καν ο ίδιος άνθρωπος σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μηδενικός έλεγχος κατά την διάρκεια της διέγερσης ούτε καν στην κορύφωση της σεξουαλικής πράξης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Naida έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:27
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:21 Αυτό που τα συγκεκριμένα κινήματα ορίζουν ως "κουλτούρα βιασμού" δεν αφορά μόνον στην πράξη (που ορίζεται ξεκάθαρα νομικώς) αλλά ΚΑΙ στην υποθετική επιθυμία για βιασμό που μπορεί να έχουν κάποιοι άντρες και την ισοπέδωση τελικώς του βιασμού με την οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να νοιώσει κάποια, όχι μόνον στο σωματικό αλλά και νοητικό της πεδίο. Δηλαδή το οτιδήποτε θα κάνει να νοιώσει τη γυναίκα υποτιμημένη για τον χ ή ψ λόγο.

ΓΑΛΗ πάνω στη συζήτηση κάποια από τις προηγούμενες μέρες πάλι σε κάποιο θέμα για βιασμό, όταν έλεγα ότι και μια γυναίκα θα μπορούσε να βιάσει έναν άνδρα που θα είναι δεμένος ή ναρκωμενος κτλ θυμάμαι που είπες ότι ο άνδρας όταν περιέλθει σε σεξουαλική διέγερση χάνει την συνειδητότητα του και δεν μπορεί να σταματήσει ενώ η γυναίκα θα το έκανε συνειδητά. Δε ξέρω αν το θυμάσαι, μπορώ να ανατρέξω να το βρω αν θες. Αυτό θεωρείς είναι εν μέρει δικαιολόγηση του θύτη; Και αν ναι έχοντας κάποιος άνδρας αυτή τη σκέψη, θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσει τον εαυτό του, θεωρώντας ότι είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις του; Και αν ναι, πιστεύεις αυτό εμπίπτει στην κουλτούρα βιασμού;
Νάιδα, θα ξεκινήσω από τα βασικά. Θυμάμαι πολύ καλά τι έγραψα, αν και δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα ακριβώς αλλά δεν θα ψάξω να το βρω γιατί όπου και να το έγραψα, το εννοώ. Και η συγκεκριμένη σύγκριση, μεταξύ ενός μεθυσμένου άντρα σε στύση και μιας γυναίκας με στραπόν, μου φαίνεται αφ' ενός αστεία αφ' ενός εκτός κάθε πλαισίου λογικής.

Οπότε, μπορώ να προτείνω κάτι πολύ απλό για να έρθει το πράγμα στα ίσα του. Κάθε κοπελιά που θεωρεί ότι δεν φέρει καμμία ευθύνη για τη διαδικασία που μπορεί να προκύψει μετά από μέθη σε κάποιο μπαρ και την οικειοθελή ή μη προσέλευση της στο χώρο που έλαβε χώρα ο βιασμός (γιατί συνήθως οι βιασμοί* γίνονται σε σπίτια και όχι πάνω στη μπάρα ή τα τραπέζια του μπαρ) μπορεί να έχει μέσα στο τσαντάκι της και ένα στραπόν.

*Έβαλα τον αστερίσκο γιατί παίζουν πολλοί βαθμοί βιασμού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 12 Ιαν 2020, 12:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Alien666 έγραψε: 12 Ιαν 2020, 12:31
Αυτό όμως που υπάρχει στη χώρα μας όπως και στη δύση, είναι η κουλτούρα της ψευδούς θυματοποίησης.

Αυτή υπήρξε και στις ΗΠΑ στα 90s όταν μετά από φεμινιστικά κηρύγματα στα κολέγια, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητριών δήλωνε... βιασθείσες.

Δημιουργούσαν ομάδες και σωματεία όπου είχε πρόσβαση σε αυτά, ΜΟΝΟ όποια δήλωνε βιασμένη.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η θεωρία της "κουλτούρας βιασμού". Σου λέει για να έχει βιαστεί το 80% των φοιτητριών, αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των αρσενικών φοιτητών, υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα βιάσει τις περισσότερες.

Η μόδα της ψευδούς θυματοποίησης υπήρχε ανέκαθεν στη χώρα μας, όπου η κάθε κακογαμημένη δήλωνε βιασθείσα για να έχει πρόσβαση σε φεμινιστικά σωματεία. Καταγγελία δεν κάνουν -όντως- αλλά είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν και να συνταχτούν μεταξύ τους... σε ομάδες κοινωνικών αγώνων.
Τα νουμερα του αμερικανικου υπουργειου δικαιοσυνης:
19–27% of college women and 6–8% of college men are sexually assaulted during their time in college.
Οπου δεν γενικευουν την χρηση του ορου βιασμου, αλλα οπου
Sexual assault is an act in which a person intentionally sexually touches another person without that person's consent, or coerces or physically forces a person to engage in a sexual act against their will.[1] It is a form of sexual violence, which includes rape (forced vaginal, anal or oral penetration or drug facilitated sexual assault), groping, child sexual abuse or the torture of the person in a sexual manner.[1][2][3]
Τα δε "φεμινιστικα σωματεια" στα οποια αναφερεσαι πρεπει να ειναι τα καταφυγια κακοποιημενων γυναικων ή ομαδες αλληλοβοηθειας επιζωντων σεξουαλικης βιας.

Αφηνω επισης αυτα εδω:
Research by David Lisak found that serial rapists account for 90% of all campus rapes[27] with an average of six rapes each.[28][29] A 2015 study of male students led by Kevin Swartout at Georgia State University found that four out of five perpetrators did not fit the model of serial predators.[30]

Of the 1,084 respondents to a 1998 survey at Liberty University, 8.1% of males and 1.8% of females reported perpetrating unwanted sexual assault.[31] According to Carol Bohmer and Andrea Parrot in "Sexual Assault on Campus" males are more likely to commit a sexual assault if they choose to live in an all-male residency.[citation needed]

Both athletic males and fraternities have higher rates of sexual assault. Student athletes commit one-third of all campus sexual assaults at a rate six times higher than non-athletes.[32] In a study conducted by the NASPA in 2007 and 2009 suggest, "that fraternity members are more likely than non-fraternity members to commit rape".[33]
https://en.wikipedia.org/wiki/Campus_sexual_assault
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”