Αμ έλα που δεν είδα στην εν λόγω συζήτηση στη lexilogia «άλλες» απόψεις ούτε «γκρίζες ζώνες» ως προς τον κανόνα που έχεις κατασκευάσει… αλλά βέβαια, με την αναγνωστική ικανότητα που σε μαστίζει, μπορεί άλλα να «διάβασες» εσύ στη συγκεκριμένη συζήτηση (εάν υπάρχει και άλλη εκεί στη lexilogia σχετικά με τον κανόνα σου παράπεμψέ με).hellegennes έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:48 Στην Λεξιλογία έχουμε διαφωνήσει ξανά για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και για άλλα, φυσικά, και δεν έχουν όλοι τις ίδιες θέσεις. Γι' αυτό μιλάμε για ζητήματα που είναι γκρίζες ζώνες.
Και φυσικά το «λίγο πλάκα» έχει περισσότερες ευρέσεις από το «λίγη πλάκα».
Πάντως έχει πολύ πλάκα που κάθεσαι να ψάξεις μπας και βρεις κάπως να μου την πεις. Καμμιά επιμέλεια δεν έχεις να κάνεις;
Όσο για το πότε είναι καλή η επιμέλεια, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα στην Λεξιλογία: όταν ο επιμελητής βάζει σε λειτουργία το γλωσσικό του κριτήριο, αλλιώς θα βάζαμε ΤΝ να κάνει την δουλειά σας και θα την έκανε χιλιάδες φορές καλύτερα.
Ωραίο το ανέκδοτο με τις περισσότερες ευρέσεις: όντως, εάν αρχίσουμε τα γκουγλίσματα για διάφορες λέξεις, θα πάθουμε μια ψυχολογία από τη διαδικτυακά «κανονικοποιημένη» ολιγογραμματοσύνη… Και πού να δεις ηλεκτρονικά έντυπα, ιστοσελίδες και εφημερίδες, χαμός στο ίσωμα…
Όσο για το άλλο σου «Πάντως έχει πολύ πλάκα που κάθεσαι να ψάξεις μπας και βρεις κάπως να μου την πεις. Καμμιά επιμέλεια δεν έχεις να κάνεις;», καμιά όρεξη δεν είχα αλλά θεωρώ στοιχειώδες να ελέγχω τα γραφόμενα κάποιου με τον οποίο συζητώ, μη τυχόν και εκτοξεύει τίποτε καιόμενες κουκουνάρες…
Επιμέλεια, αφού ενδιαφέρεσαι, αύριο πάλι: σήμερα βουτάω για τον σταυρό. Έτσι και με δούνε όπως είμαι στο άβαταρ θα σκορπίσουν όλοι!